FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Je li zrinjski igra u srijedu tekmu? Sa nama je subota u 17.00
Igra sa Sirokim kuci. Idemo po tri boda

IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
-
- Kontakt:
urednik je napisao/la: ↑01 okt 2022, 19:19Danas odličan rezultat uz pohvalu igračima i sš što smo bili bolji na drugoj lopti. Broj osvojenih bodova je pokazatelj i potvrda dobrog rada. Mislim da bi zrelost, širina i kvalitet ekipe koštali previše za našu situaciju, a u konačnici bi dobili koji bod više i bolju gol razliku. Ostaje žal za jednim pravim igračem i prvotimcem i 99% raje koja gleda će se složiti da je to Suljo killer, pa tako onda i nije loše da smo mi ekipa kakva jesmo, sa svim svojim manama i vrlinama, nepredvidiva, potentna i sa dobrom atmosferom. Pokazatelji:
Štila koji je podigao fizičku spremu i šta god ko rekao, to je dokaz da se klub i dres poštuju na visokoj razini.
Hodžić koji briljira na drugoj poziciji u odnosu na prošlu sezonu i izvlači maksimum. Ruku na srce, nije ovo FM i valja sve to progutati i ekipi i treneru i njemu i da imamo pun pogodak. PO DRUGI PUT.
Drina koji je uspio dobiti status prvotimca u konkurenciji Kosorića kapitena i Cocalića jednog od najboljih igrača lige.
Ima tu i još toga ali eto ima nas još na forumu pa će vjerujem raja dopuniti.
Ostatak utakmica do pauze bih podijelio u 3 faze.
Faza1 - Zrinjski, Široki i Velež
Nakon lakšeg rasporeda koji smo stvarno dobro odradili, gdje nam se i poklopilo da poslije pauze (oporavka, uigravanja itd) ta faza završava tekmom protiv Leotara i "lagane" utakmice koja je poslužila kao svojevrsni poziv navijačima, dolazimo do pravih testova. Famozni Zrinjski kojeg smo nabili nogom kad im je bilo najteže i to u gostima. Ovo je njima tekma sezone u ligi, jer jednostavno tu će svi vidjeti je li to ona ekipa od prošle sezone ili baš i nije tako. Mislim da momentum koji je ekipa napravila ostaje bez obzira na rezultat u subotu na Grbavici. Najteže gostovanje u ligi nakon toga, protiv ekipe koju smo smatrali u prvoj tekmi, i onda ipak ostali bez punog plijena u finišu. Na koncu, opet domaća tekma atraktivna i za publiku i naravno Amar na suprotnoj strani... Sve beton tekme, na pravim terenima, bez puno pritiska u smislu da očekujemo 9 boba i sa podrškom navijača (ispravite me ako ima neka restrikcija za šb). Moja želja je da ne izgubimo kući. Predikcija 5 bodova (remi zri i šb, pobjeda vel)
Faza 2 - Tuzla, Borac, Sarajevo
Povratak u besmisao premijer lige. Tekma sa Tuzlom na oranici na nekom polustadionu, Borac kući pred punom Grbavicom i već to standardno tendenciozno suđenje, i na koncu vječiti sarajevski derbi u Zenici. Za ove tri tekme ja mislim da je potpuno suludo išta očekivati, računati i sl. Vjerujem opet da ako iko u ligi može izvući maksimum - to smo mi. Predkciju nemam nikakvu, osim da sam siguran da nećemo pokvariti generalni dojam ove polusezonu.
Faza 3 - Posušje
Zadnja tekma na Grbavici pred najdužu pauzu. Popunjen stadion i rastanak do marta uz 3 bobe. I ovdje to fakat i mora biti, bez obzira na sve, tako se mora završiti kalendarska godina. Zato sam je i stavio izolovanu.
A kup

Drug, ova ekipa je sve osim odlicnaMojaMalenkost je napisao/la: ↑01 okt 2022, 17:22Ekipa je odlicna.. Skripi jedino na spicu.. Da imamo spica koji je nivo Stile ili bar nivo Santosa ili Hodzica imali bi jos 6-7 bodova vise..

Rezultati su odlicni sa obzirom na kadar, to da. Stilic jeste stastisticki najkorisniji igrac, ali Hodzic je nas najbolji igrac vec duze vrijeme.
-
- Kontakt:
Otpušteno prvi smo sad dolazi Zrinjski kojeg smo pobjedili tamo i sigurno uz veliku podršku navijaca možemo nova 3 boda ostvariti. Izmjene nisu problem u tom smislu, problem je sto Gasal eksplodira i dodje Santos i Gasalu nema ni minute. Ne smijemo ovoliko forsirati Santosa. Moraju igrati i ostali moramo rotirat ako mislimo uspješno odraditi sezonu. Najvažnije od svega je da igrači mogu trčati, bez toga nema uspjeha
-
- Kontakt:
Dobro bi bilo da široki bas namuci Zrinjski al izgubi i nama umoran Zrinjski dolazi još plus igramo kući pred našim navijačima i imaće u glavi poraz iz Mostara
Hodzic Bender masine 
Tacno se vidi da nemate blage o fudbalu. Kakav crni Hodzic pored Stilica. Ova ekipa da nema Stilica ne bi stvorila 5% sansi da im pet Hodzica. Momak je dobar ali bez Stile mi smo.mrtvi.
Armin Hodzic kakva igracina 
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Nama bi daleko najbolje odgovarao remi iz te utakmice, pa možda ćak i pobjeda Zrinjskog bi više odgovaralaManijakalnost99 je napisao/la: ↑01 okt 2022, 20:59Dobro bi bilo da široki bas namuci Zrinjski al izgubi i nama umoran Zrinjski dolazi još plus igramo kući pred našim navijačima i imaće u glavi poraz iz Mostara
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Druze Gasal je povrijeđen vec duze vrijemeManijakalnost99 je napisao/la: ↑01 okt 2022, 20:54Otpušteno prvi smo sad dolazi Zrinjski kojeg smo pobjedili tamo i sigurno uz veliku podršku navijaca možemo nova 3 boda ostvariti. Izmjene nisu problem u tom smislu, problem je sto Gasal eksplodira i dodje Santos i Gasalu nema ni minute. Ne smijemo ovoliko forsirati Santosa. Moraju igrati i ostali moramo rotirat ako mislimo uspješno odraditi sezonu. Najvažnije od svega je da igrači mogu trčati, bez toga nema uspjeha
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪
🔵⚪🔵⚪
- jointunija
- Kontakt:
Ne znam šta si htio da kažeš,jer igraju sasvim različite pozicije,Gasal je povrijeđen a Santos je naša zlatna koka,Manijakalnost99 je napisao/la: ↑01 okt 2022, 20:54Otpušteno prvi smo sad dolazi Zrinjski kojeg smo pobjedili tamo i sigurno uz veliku podršku navijaca možemo nova 3 boda ostvariti. Izmjene nisu problem u tom smislu, problem je sto Gasal eksplodira i dodje Santos i Gasalu nema ni minute. Ne smijemo ovoliko forsirati Santosa. Moraju igrati i ostali moramo rotirat ako mislimo uspješno odraditi sezonu. Najvažnije od svega je da igrači mogu trčati, bez toga nema uspjeha
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Koliko su smijesne i nerealne cijene na ovom transfermarktu, nevjerovatno..
-
- Kontakt:
Pucaj po golu Bekricuuu. Pucajj.
-
- Kontakt:
Meni je zao sto se ti nisi ostvario kao golman, a trenirao si sa dosta igraca koji su igrali ili trenutno igraju ga za nas. Stvarno mi je zao, ali ne razumijem potrebu da redovno pljujes neke igrace, a za neke ni rijec. Stila 10 lopti izgubi, ti se uhvatis Mekica. Coca x puta kod gola se igra i riskira, ti pljujes Beganovica. Tako je bilo i prije, daj dres i dobro je.kolezeljovac je napisao/la: ↑01 okt 2022, 16:17Jedino pozitivno od Jelića je žuti Beganoviću... Da ga ne gledam idući vikend
Ljudi moji Zeljo je iznad svih njih. Ovi papci sto trenutno igraju su od danas do sutra, a svi ce nas tuziti ako im pet dana zakasnimo sa uplatom. Ista stvar je i sa amarom i sa misimovicem. Budite navijaci Zeljeznicara, a ne pojedinaca vezanih za ime Zeljeznicar. Da nije Zelje, nikad ne bi culi ni za misimovica ni za petrovica itd itd. Pamet u glavu
Mislim da je i igman u gostima do pauze.kolezeljovac je napisao/la: ↑01 okt 2022, 18:09Željezničar-Zrinjski
Široki Brijeg-Željezničar
Željezničar-Velež
Tuzla City-Željezničar
Željezničar-Borac Banja Luka
Sarajevo-Željezničar
Željezničar-Posušje
Šta očekivati u preostalih 7 kola do zimske pauze?
Nadam se 15/21 što je itekako realno...
Ja se pribojavam umora i kartona jer vrtimo 13 igrača na terenu. Kod Edisa jeste pozitivno što konstantno tjera igrače koji su na terenu da trče, da se bore, ali mu fali ta žica za dugoročno. Imaš roster kakav imaš i kakav god da je nije tolika razlika u kvaliteti da gasal igra pa ne igra, da šeha dobije pola sata za 12 kola, da imaš i juniora koje možeš pomalo gurat, al jednostavno frajer nema povjerenja. Ne znam zašto..
Baš cudno da igraju isti. A ima 30 igraca istih kvaliteta. Pet Stilica ima a.igra samo jedan sramota. Čak povrijedenog igraca treba staviti da kova napiše da je to dobro. Idi bolan prati bejzbol..Kova991 je napisao/la: ↑02 okt 2022, 02:17Mislim da je i igman u gostima do pauze.kolezeljovac je napisao/la: ↑01 okt 2022, 18:09Željezničar-Zrinjski
Široki Brijeg-Željezničar
Željezničar-Velež
Tuzla City-Željezničar
Željezničar-Borac Banja Luka
Sarajevo-Željezničar
Željezničar-Posušje
Šta očekivati u preostalih 7 kola do zimske pauze?
Nadam se 15/21 što je itekako realno...
Ja se pribojavam umora i kartona jer vrtimo 13 igrača na terenu. Kod Edisa jeste pozitivno što konstantno tjera igrače koji su na terenu da trče, da se bore, ali mu fali ta žica za dugoročno. Imaš roster kakav imaš i kakav god da je nije tolika razlika u kvaliteti da gasal igra pa ne igra, da šeha dobije pola sata za 12 kola, da imaš i juniora koje možeš pomalo gurat, al jednostavno frajer nema povjerenja. Ne znam zašto..
Jedva doveli dva normalna krila a ovaj bi da mijenja nesto. Nemamo napadača,krpimo se a on bi da mijenja..Bože sacuvaj
@Kova
Igman je prvi poslije pauze, 20. kolo se igra krajem februara
Igman je prvi poslije pauze, 20. kolo se igra krajem februara
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Meraak1921
- Kontakt:
Protiv Zrinje cemo pokazati jesmol za evropu il ne, uz pobjedu cu pjevati vadi vadi pasose