FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vodena_glava
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vodena_glava » 15 feb 2011, 15:31

Seyo_TM je napisao/la:Presretan sam sto se zvijezda vratila na grb, pogotovo radi pileta :mrgreen:
fino je što se vraćamo komunističkim korijenima.

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 15 feb 2011, 15:35

Sidjem ja jednog jutro u frizeraj dole, listam Gazzetta dello Sportivo, cujem vrata, ee okrenem se BATISTUTA!!!
Gabriel??
Svega mi!!!
ee a pita ga brica Bati kako cemo ? A on, pokaze na menee, kaze, isto kao ovom momku.
Ne seri!!!
Pa ne pomerio se smesta.
Hejj kako se mi tu upoznamo ja rec, on rec.
.
.
.
.
.
I sta vozi Batistuta?
Sta mislis aa ?
Ne znam, Ferari ?
Yugo!!!
Ne seri da vozi Yuga ?
Vidi coveka, pa svega mi.
Ali 65A, crni kabrio, ja mu licno dovezo iz Kragujevca!!!

Skroman decko, salje sve pare kevi bre :D

:D :D

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 15 feb 2011, 15:39

samir_tm87 je napisao/la:Sidjem ja jednog jutro u frizeraj dole, listam Gazzetta dello Sportivo, cujem vrata, ee okrenem se BATISTUTA!!!
Gabriel??
Svega mi!!!
ee a pita ga brica Bati kako cemo ? A on, pokaze na menee, kaze, isto kao ovom momku.
Ne seri!!!
Pa ne pomerio se smesta.
Hejj kako se mi tu upoznamo ja rec, on rec.
.
.
.
.
.
I sta vozi Batistuta?
Sta mislis aa ?
Ne znam, Ferari ?
Yugo!!!
Ne seri da vozi Yuga ?
Vidi coveka, pa svega mi.
Ali 65A, crni kabrio, ja mu licno dovezo iz Kragujevca!!!

Skroman decko, salje sve pare kevi bre :D

:D :D
Švalerčinooo :lol:

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 15 feb 2011, 15:49

Batistuta je napisao/la:Ma imate vi važnijih problema,pusti večeru :o
Kojih?[/quote]
Pa hocemo li uzeti i ligu i kup ili cemo omasiti pa samo jedno :lol:[/quote]
Pred praznim tribinama :roll: teška vremena dolaze :twisted:[/quote]
upravo tako dolaze samo kome 8-)

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 15 feb 2011, 16:04

Elegant je napisao/la:
"Plava večer" će biti i prilika da se privuku investitori u izgradnju novog stadiona, a ta investicija iznosi oko 200 miliona KM. Novi stadion bi trebao biti deset metara iznad nivoa postojećeg objekta, a imao bi najmanje 18.000 gledalaca.
200 miliona krvnih zrnaca ... pa dokle ide ovaj nas narod i pamet ?
Pa majke mi ja ne znam jesu li oni normalni??? Ovo je stvarno preslo svaku mjeru. 200 miliona KM za jedan stadion u BIH!! Pa kome oni suplju pucaju?? Meni ovo sada stvarno smrdi na jos jednu ublehu i laz. Pa mislim, stvarno realno da pogledamo sitvaciju. Sama reprezentacija koja vrijedi 100 miliona KM mozda i vise, ne moze sebi priustiti takav sportski centar, a ne mi, koji vrijedimo 9 miliona KM. Druga stvar je da je 90% zemljista pripada Zelji, a ne 100% koliko se prica, i treca stvar tko ce uloziti toliko kada je ovo zemlja sa najvecom stopom korumpiranosti u EVROPI pa i sire.

Umjesto na naprave neki objekat od 20 hiljada sjedecim mjesta i napucaju to sve za 50 miliona KM, a ne preseravati se. Pa pogledajte samo, Sloboda u Tuzli napravili sjevernu tribinu za 1.5 milion (Spica tribina, pokrivena), pravit ce se jos Istok, jug i uredenje zapada, i zvanicna cifra svih radova 10 miliona KM.

A ovi nasi 200 miliona KM. heheheh Smijesno!!!!!

Pa da vam dam primjer jednog Liverpoola koji je odustao upravo zbog ovakvih preseravanja. Nisu ljudu zeljeli rusiti Anfild, nego praviti stadion na drugoj lokaciji. Kada su vidjeli kolika je svota u pitanja, zavrsiilo je neka hvala drugi put. Arsenal je od svog staroga stadiona napravio naselje i prodao drzavi za 100 miliona €. Napravili Emirates koji je kostao 200 miliona € , i opet duzni. Duk ce vracati sljedecih 10 god. Pa sta da kazem??, I onda se nama u BIH, pojavi Zuju i prica o 200 miliona KM. Pa ljudi nemaju da sta jedu u ovom nasem kurcu od drzave, o on sere.

Povecas kartu navijacima sa 5 KM na 7KM kao sto je bio slucaj u kupu, opet sranje. Ja ne znam, ovo je moje misljenje i nisam nikoga zelio uvrijedi sa ovim, ali jednostavno sam razocaran.!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 15 feb 2011, 16:09

realno i ja mislim da je skupo i za nas samo san-Ali burazeru ti pricas o napucavanju za 50 miliona,u tom slucaju mi ulazemo pare,a mi realno nemozemo uloziti ni 3 a kamoli 50.Oni pricaju o ulaganju tudjih para a ne nasih.Sto se mene tice ja se tim ne zamaram ni sekunde,ako nekada bude nesto od ovoga ili slicno dobro i jeste.Treba graditi klub,jacati ga u svakom segmentu a stadion ce sam doci u hodu!
AMAR OSIM!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 feb 2011, 16:10

razocaran si zato sto si vjerovo u to :d kojih ba crnih 200 milioona svabe htjele za 70 to sve napravit plus hotel :D, opusteno ne razmisljaj o tome imas to sto imas nase je odlicno je :)
Zadnja izmjena: nick, dana/u 15 feb 2011, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 15 feb 2011, 16:11

Capt_Billy je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
"Plava večer" će biti i prilika da se privuku investitori u izgradnju novog stadiona, a ta investicija iznosi oko 200 miliona KM. Novi stadion bi trebao biti deset metara iznad nivoa postojećeg objekta, a imao bi najmanje 18.000 gledalaca.
Pa majke mi ja ne znam jesu li oni normalni??? Ovo je stvarno preslo svaku mjeru. 200 miliona KM za jedan stadion u BIH!! Pa kome oni suplju pucaju?? Meni ovo sada stvarno smrdi na jos jednu ublehu i laz. Pa mislim, stvarno realno da pogledamo sitvaciju. Sama reprezentacija koja vrijedi 100 miliona KM mozda i vise, ne moze sebi priustiti takav sportski centar, a ne mi, koji vrijedimo 9 miliona KM. Druga stvar je da je 90% zemljista pripada Zelji, a ne 100% koliko se prica, i treca stvar tko ce uloziti toliko kada je ovo zemlja sa najvecom stopom korumpiranosti u EVROPI pa i sire.

Umjesto na naprave neki objekat od 20 hiljada sjedecim mjesta i napucaju to sve za 50 miliona KM, a ne preseravati se. Pa pogledajte samo, Sloboda u Tuzli napravili sjevernu tribinu za 1.5 milion (Spica tribina, pokrivena), pravit ce se jos Istok, jug i uredenje zapada, i zvanicna cifra svih radova 10 miliona KM.

Pa da vam dam primjer jednog Liverpoola koji je odustao upravo zbog ovakvih preseravanja. Nisu ljudu zeljeli rusiti Anfild, nego praviti stadion na drugoj lokaciji. Kada su vidjeli kolika je svota u pitanja, zavrsiilo je neka hvala drugi put. Arsenal je od svog staroga stadiona napravio naselje i prodao drzavi za 100 miliona €. Napravili Emirates koji je kostao 200 miliona € , i opet duzni. Duk ce vracati sljedecih 10 god. Pa sta da kazem??, I onda se nama u BIH, pojavi Zuju i prica o 200 miliona KM. Pa ljudi nemaju da sta jedu u ovom nasem kurcu od drzave, o on sere.

Povecas kartu navijacima sa 5 KM na 7KM kao sto je bio slucaj u kupu, opet sranje. Ja ne znam, ovo je moje misljenje i nisam nikoga zelio uvrijedi sa ovim, ali jednostavno sam razocaran.!!!
Mi nismo Sloboda isto kao sto ni ti nisi navijac ZELJE, jer ovaj tvoj post je moguce skrojiti samo sa plitkim razmisljanjem dusmana koji se jedu od ljubomore.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 15 feb 2011, 16:19

pojednici ocito ili necitaju fino ili nisu upucen, stadion bi kostao nekih 50miliona, plus taj shoping centar , plus tereni i zemljiste egdje u kantonu, najmanje 5 terena, prateci objekti, ali mi necemo uloziti ni marke...pre ulazu onki koji prave stadion, tj cijela infarstruktura bi u konacnici kostala 200miliona
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 feb 2011, 16:21

tm87gigo je napisao/la:pojednici ocito ili necitaju fino ili nisu upucen, stadion bi kostao nekih 50miliona, plus taj shoping centar , plus tereni i zemljiste egdje u kantonu, najmanje 5 terena, prateci objekti, ali mi necemo uloziti ni marke...pre ulazu onki koji prave stadion, tj cijela infarstruktura bi u konacnici kostala 200miliona
jah ali mi nebi imali nista od toga, sem stadiona prica je bila nama stadion njima zemljiste za ostalo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Daddo_tm
Kontakt:

Post Postao/la Daddo_tm » 15 feb 2011, 16:32

nick je napisao/la:
tm87gigo je napisao/la:pojednici ocito ili necitaju fino ili nisu upucen, stadion bi kostao nekih 50miliona, plus taj shoping centar , plus tereni i zemljiste egdje u kantonu, najmanje 5 terena, prateci objekti, ali mi necemo uloziti ni marke...pre ulazu onki koji prave stadion, tj cijela infarstruktura bi u konacnici kostala 200miliona
jah ali mi nebi imali nista od toga, sem stadiona prica je bila nama stadion njima zemljiste za ostalo...
Hajmo pogledati malo sire pa se onda zamisliti sta mi sve dobijamo sa tim stadionom. Kao prvo dobijamo stadion po najvisim evropskim standardima, dobijamo nekoliko terena za treniranje, u sklopu stadiona se dobijaju ekskluzivni poslovni prostori koji ce klubu donositi vecu zaradu, zatim u sklopu stadiona ce i biti parking, samim tim prilikom utakmica klub ostvaruje dodatnu zaradu naplatom parkinga sto je i normalno. Sama blizina šoping centra koji ce se praviti neposredno uz stadion ce znaciti i vise obilazaka naseg stadiona kao sto je to primjer svugdje u svijetu gdje za nekoliko eura mozete turisticki obici cijeli kompleks kao i muzej na samom stadionu, tako da izgradnja novog stadiona je pun pogodak jer cemo mi dobti stadion od kojeg cemo imati višestruku korist. Jer danas svugdje u svijetu stadioni i sluze i prave se kako bi "živili" svih sedam dana u sedmici a ne samo od utakmice do utakmice a takav projekat je bas i nasa nova Dolina ćupova.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 15 feb 2011, 16:42

Capt_Billy je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

Da te ispravim nije 200 miliona, nego 385 mil funti :P

vodena_glava
Kontakt:

Post Postao/la vodena_glava » 15 feb 2011, 16:44

žujo je teški ublehaš, nije mu ni blekić ravan. stadion od 200 miliona, još kapaciteta 18 hiljada sjedećih mjesta :shock:

pogledajte koliko je koštala izgradnja juventusovog stadiona.

http://en.wikipedia.org/wiki/Juventus_Arena

oko sto miliona eura. kapacitet stadiona je 41 hiljada sjedećih mjesta. odgovorno vam tvrdim i ocem se svojim kunem, da je žujo ublehaš veći od blekića!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 15 feb 2011, 16:49

Kaže reprezentacija koja vrijedi 100 miliona si ne može priuštiti. :lol: Strašno.

"Špica tribina. Pokrivena." :lol: Genijalno.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 15 feb 2011, 16:51

vodena_glava je napisao/la:žujo je teški ublehaš, nije mu ni blekić ravan. stadion od 200 miliona, još kapaciteta 18 hiljada sjedećih mjesta :shock:

oko sto miliona eura. kapacitet stadiona je 41 hiljada sjedećih mjesta. odgovorno vam tvrdim i ocem se svojim kunem, da je žujo ublehaš veći od blekića!
Godine ti ne dozvoljavaju da budeš odgovoran.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ARmAn1i
Kontakt:

Post Postao/la ARmAn1i » 15 feb 2011, 16:57

avlami97 je napisao/la:
vodena_glava je napisao/la:žujo je teški ublehaš, nije mu ni blekić ravan. stadion od 200 miliona, još kapaciteta 18 hiljada sjedećih mjesta :shock:

juvetov stadion 105mil EURA = 200mil KM
grbavica = 200mil KM

znaci doje ti negdje isto, a mislim da ovaj juvetov nema shoping centar u sklopu, i nema u racunici trening kamp sa cca 5 terena..
to je ta neka moja racunica

nadalje, ja isto ne vjerujem u ove price i smatram ih ublehaskim, dok sve ne krene sa realizacijom ili sto neko nekad rece dok ne bude gotov.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 15 feb 2011, 17:06

ARmAn1i je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

juvetov stadion 105mil EURA = 200mil KM
grbavica = 200mil KM

znaci doje ti negdje isto, a mislim da ovaj juvetov nema shoping centar u sklopu, i nema u racunici trening kamp sa cca 5 terena..
to je ta neka moja racunica

nadalje, ja isto ne vjerujem u ove price i smatram ih ublehaskim, dok sve ne krene sa realizacijom ili sto neko nekad rece dok ne bude gotov.
Uz to se pravi hotel od 5 zvijezdica pa skontaj i jos dosta toga, grijanje terena ispod terena parking etc ...

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 15 feb 2011, 17:08

sta ti znaci to da ti "odgovorno tvrdis" :D
treba nam jos igraca iz BiH

vodena_glava
Kontakt:

Post Postao/la vodena_glava » 15 feb 2011, 17:18

nime_tm87 je napisao/la: Uz to se pravi hotel od 5 zvijezdica pa skontaj i jos dosta toga, grijanje terena ispod terena parking etc ...
kako da ne, pravi se i podzemni kompleks za treniranje u bestežinskom stanju po NASA-inoj tehnologiji.

a kakvo je to grijanje terena ispod terena :lol:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 feb 2011, 17:19

ŽELJEZNIČAR, legendarni i omiljeni klub iz sarajevske Grbavice, ove godine slavi 90 godina, a Dinamo će im uveličati proslavu gostovanjem u lipnju.

Predsjednik kluba Sabahudin Žujo najavio je da će vodstvo Dinama pozvati na "Plavu večer", kojom će Željo u hotelu "Holiday Inn" svečano obilježiti početak slavljeničke godine u kojoj će krenuti i gradnja novog stadiona. U Želji su također tijekom 2011. odlučili obilježiti i jedinu titulu jugoslavenskog prvaka u povijesti, koju je klub osvojio u sezoni 1971/72. prigodnom reprodukcijom šampionskih dresova.

Željezničar njeguje odlične odnose s hrvatskim klubovima; prošle sezone je uveličao Hajdukov 99. rođendan, a za nekoliko mjeseci će ugostiti još jedan prijateljski klub, jer prema riječima Željezničarovog vodstva, preostalo je s Dinamom utanačiti tek termin.

Prije pet godina Željo je gostovao na Maksimiru, a u rujnu 2005. isti klubovi odigrali su prijateljsku utakmicu na Grbavici, koja je morala biti prekinuta zbog velikih nereda, ali ne između navijačkih skupina BBB-a i Manijaka, nego navijača Dinama i policije. Dok je trajao sukob Boysa i policije, Manijaci, navijači Želje, skandirali su BBB-ima

Utakmica je prekinuta u 74. minuti zbog masovne tučnjave, do koje je došlo kada je među nekoliko stotina BBB-a na sjevernoj tribini Grbavice puštena informacija da im razbijaju automobile. te su zbog toga razloga nasilno željeli napustiti stadion. Policajci im pak nisu željeli dopustiti da prođu, jer su se neopravdano bojali njihovog susreta s navijačima Željezničara.

Nakon utakmice ustanovilo se da su napad na imovinu BBB-a izveli Horde zla, navijači Sarajeva, na koje su u zajednički juriš i gađanje kamenjima krenuli Boysi i Manijaci. Dio gledatelja je spas od stampeda tražio bijegom na teren!

Sudac Dragan Skakić je pozvao igrače da se sklone ispred svlačionice zbog njihove sigurnosti, a kako divljanje nije prestajalo nakon pet minuta, definitivno je prekinuo utakmicu

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/dinamo ... 38068.aspx INDEX
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Levin i 47 gostiju.