FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
17
28%
Darko Milanič
14
23%
Miodrag Božović
0
Nema glasova.
Fedja Dudić
10
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
7
12%
Samo stranac
12
20%

Ukupno glasova: 60

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 03 okt 2022, 09:57

Lucas je napisao/la:
03 okt 2022, 09:40
Jutrošnji Avaz ni riječi o nama.Največi klub/sportski kolektiv u državi u teškoj i nezapamčenoj krizi, najprodavanija i najpoznatija novina o tome uopšte ni slovo nije napisala.Ili su ovi naši iz kluba sve rastjerali, više ni pressove ne održavamo, Dudić iz butmirskog kontejnera najavi utakmicu koju igramo.
Jučer su izbori bili

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 03 okt 2022, 10:13

Prosječnost je kao vakuum. Fluidna je i zauzima oblik osoba, pojava, stvari... Visoko je zarazna i lako prelazi sa entiteta na entitet. Inkubacija dugo traje i osoba/pojava/stvar može čak i umrijeti od iste, a da uopšte ne zna da je zaražena prosjekom. Simptomi su joj; ugodno neznanje, ubijeđenost u vlastitu veličinu, povremeni bljeskovi u iznadprosječnost i periodični periodi sivila i ispodpeosječnosti, te prebacivanje krivice i odsustvo osjećaja vlastite odgovornosti. Bolest je skoro neizlječiva, mada postoje opisani slučajevi kada osoba spozna da je prosječna. To su prvi znakovi izlječenja. Takvoj osobi/pojavi/stvari, nužan je dalji tretman, da li u smislu podrške ka napredovanju, ili liječenju od depresije, ovisi o pravcu ozdravljenja. Najgora manifestacija ove opake bolesti jest kada osoba, koja je do tada živjela i/ili radila u jednoj ispodprosječnoj sredini, a bila prosječna, umisli da je najbolja, jer je jedina prosječna. Tako oboljela osoba kada dođe u iznadprosječnu sredinu i dalje misli da je najbolja. U razlici potencijala, neminovno se stvara vakum i zbog negativnog pritiska oboljele osobe, sva iznadprosječna sredina, nezadrživo srlja u prosjek i analogno tome - oboljeva od gorenavedenog prosjeka. Plastičan primjer: Jednooka osoba u carstvu slijepih je kralj. Takav kralj, kada dođe u carstvo dvookih i dalje misli da je kralj, a zapravo je - ćoro. Međutim, on i dalje misli da je kralj i sve želi podrediti svom prosječnom sistemu. Takva osoba sistemski urušava postojeći sistem, jer se isti mora prilagođavati njemu, odnosno, tonuti u prosječnost. Najveća mana ove i ovakve simbioze, osim pobrojanih, jest to što dvooka osoba razumije jednooku, a jednooka dvooku ne. Takvoj osobi je džaba divaniti i objašnjavati, jer ne razumije ono što joj pripovjedač objašnjava. Najveći i jedini mogući doseg te i takve osobe jest da postane svjesna svoje prosječnosti, napusti iznadprosječnu sredinu dok i sama ne postane iznadprosječna, e da bi se u pomenutu mogla vratiti kao takva.
Nije ovo nikakva kritika, niti mržnja prema prosječnim osobama, da ne kažem trenerima. Jednostavno je podrška prosječnoj osobi da pojmi da je prosječna i da postane iznadprosječna, pa se onda vrati u sredinu koja je očigledno iznad njene mogućnosti razumijevanja.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 03 okt 2022, 10:25

mensur55 je napisao/la:
02 okt 2022, 21:18
Najveći krivac je Hadžić jer nije sposoban i ne zna koja je uloga sportskog direktora. On mora da koriguje Dudica, da kaze necemo dovoditi neprovjerene igrače, necemo prodati stopera ni za 5 milona, necemo pustiti 2. najboljeg stopera ekipe za džabe jer moze pokriti 3 pozicije na kojima imamo po jednog igrača, necemo dovoditi sporog špica jer imamo već dva u ekipi. Dovest cemo krilo jer imamo jednog i pol igraca na krilnim pozicijama, dovest cemo rezervnog beka jer imamo po jednog beka sa iskustvom na obje strane. Gurat cemo 2 3 akademca i striktno odrediti koja nakon dobre analize.
Samo dovesti dobrog sportskog direktora koji zna opis posla koji radi a trener da bude zadužen za taktiku i tjt.
Bravo bas tako.
Mi poceli prvenstvo sa po jednim bekom,bez zamjene za stopere,i bez napadaca kako treba,i kazu ovdje pojacali smo se top ekipa,a naravo da je za to kriv SD vise nego trener.

pierce
Kontakt:

Post Postao/la pierce » 03 okt 2022, 11:11

iskljucivo odgovornost dudica koji zna da su ovi gledali utakmicu i sjebao se sto smo izgubili. poslije ovoga, vrlo je blizu otkaza jer jednostavno svojim trenutno ogranicenim sposobnostima ne moze da pobjedi lukavstine nesto iskusnijih trenera. dudic radi po sistemu koliko je ko pretrcao, koliko je ko puta dotaknuo loptu, koliko je ko imao tacnih pasova i u njegovu igru ne bi se uklopili igraci tipa bekric ili stilic, a upravo ovakvi igraci rade prevagu trenutno u ligi jer sva ta trcanja i pasovi nisu na nivou na kojem trebaju biti kako ne bi neki lucidan igrac mogao prelomiti utakmicu (fali kvalitet). dudic je ok trener, ali mora jos da uci, a za to mu treba vrijeme. da li ga treba istrpiti u sarajevu ili ne, to ce odluciti mirvic (i navijaci), ali mi nesto presporo napreduje i postaje antipatican neprestanim stvaranjem alibija, sto ukljucuje i vjerska lica i ostale gluposti... bojim se da je upao u nepovratan proces gubitka samopouzdanja i stvaranja gubitnickog mentaliteta... nadam se da ce uskoro imati utakmicu i natrpati nekoga jer u suprotnom smo ga popusili skupa svi s njim...
doktor

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 03 okt 2022, 11:51

FCUM je napisao/la:
03 okt 2022, 08:52
znaci nista od 100 mil i stadiona.
:D :D e cuj 100 mil a sto je najgore ima raje sto vjeruje u to jos uvjek

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 03 okt 2022, 12:52

Gdje nam je direktorica Ajla? Kako je ona? Sikira li se?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 okt 2022, 13:46

ledesma je napisao/la:
03 okt 2022, 12:52
Vjerovatno u nekom restoranu uživa uz skupi ručak, zajedno sa onom sponzorušom Poturom,te se slikaju za Instagram i prave storye.Utakmice sa Tuzlom se vjerovatno i ne sječaju, ne vjerujem da bi znale rezultat da ih sada pitaš.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 okt 2022, 14:14

Lucas je napisao/la:
03 okt 2022, 13:46
ledesma je napisao/la:
Vjerovatno u nekom restoranu uživa uz skupi ručak, zajedno sa onom sponzorušom Poturom,te se slikaju za Instagram i prave storye.Utakmice sa Tuzlom se vjerovatno i ne sječaju, ne vjerujem da bi znale rezultat da ih sada pitaš.
samo se sjete Sarajeva ,kad pridju bankomatu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 okt 2022, 14:21

Ovom porukom mirvic nije nista rekao, osim toga da je rezultat ispod ocekivanja i da je moguce da otjera Fedju i kazni igrace novcano.

Takodje ako je dobio 49.13 % kluba za neki 5 m€ ( Tan takodje ima isti procenat) sto znaci da su ulozili 10 m€ (A nisu) za skoro 100% vlasnistvo kluba sa totalnom cistko ekipe sto svaka ekipa mora proc svako 10~15 godina, to nije puno to je smjesna cifra ako se uzme u obzir da je Jahic u svojoj 38 godini javno iznosi nezadovoljstvo sto mu je zeljo nudio 7000 km platu i bonuse a on trazio 9000 minimum jer mnogi igraci zelje tad inali takve plate, da je amar isim javno izjavio da ima 8000 platu itd, dodjes do zakljucka da je fudbal relativno skup i da 5 m€ nisu neke pare vise ni u bh.. posebno kad moras isplatit 10 igraca njihov raskid ugovora kad moras dovest druge igrace itd itd..

Mirvic ako j smatra 5 m€ je puno para za 49.13% kluba koji sa tim parama dobivas u tom skucaju sa 0 km duga, on nije trebao ni dokazit

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 okt 2022, 14:29

Lucas je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
I kakve veze ima ona sa ovim svim? Znaci ja ne mogu da vjerujem da mi kad se naklatimo nekome ne pustamo po cijenu smrti.
Napusi mi se qarine i ona i svi u klubu, svi su prolazni.. al evo ja mislim da se ovdje nesta pise seljacke ofirne na ime djevojaka koje su zaposlene u klub bez ikakve potrebe. Ovo mi lici na ono necemo Mirvicu hebati sve ipak ulaze pare al zato mozemo "uhljebima, qurvama, i ko zna sve kakvim nazivima ih nazivate. Nikakve veze s vezom al hajd..
Razumijem donekle za Hadziju, Dudica i igrace al ovo ostalo je stvarno poganluk.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 okt 2022, 15:12

nokee je napisao/la:
03 okt 2022, 14:29
Lucas je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
I kakve veze ima ona sa ovim svim? Znaci ja ne mogu da vjerujem da mi kad se naklatimo nekome ne pustamo po cijenu smrti.
Napusi mi se qarine i ona i svi u klubu, svi su prolazni.. al evo ja mislim da se ovdje nesta pise seljacke ofirne na ime djevojaka koje su zaposlene u klub bez ikakve potrebe. Ovo mi lici na ono necemo Mirvicu hebati sve ipak ulaze pare al zato mozemo "uhljebima, qurvama, i ko zna sve kakvim nazivima ih nazivate. Nikakve veze s vezom al hajd..
Razumijem donekle za Hadziju, Dudica i igrace al ovo ostalo je stvarno poganluk.
jel ovo muz od Ayle ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 03 okt 2022, 15:27

Pere se s Ajlom, kamo sreće da je ona primarni problem.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 03 okt 2022, 15:36

nokee je napisao/la:
Lucas je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
Za Anelu citav grad zna da je uzimala pare od sokova i kospica sa stadiona i trosila na krpice, ogradjivala se na svim zivim sponzorima sponzorima , a na Nike pogotovo i ta ista je i dalje u klubu, jos je dovela svojih nesposobnih lezbaca da unistavaju klub. Mislim da Ajla nije lopov nikakav kao ova i vjerovatno hoce da radi ali nema pojma o fudbalu i nije ovo za nju, sto prije odu prodisat cemo kolektivno.

Primjer koliko ih boli **** i kako se ponasaju u prostorijama kluba , jos hladno na internet kobile stavljaju.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 okt 2022, 15:41

Bgm postoji hijerarhija ko je kriv za ovo, Ajla nije u top 3. Yebem mater i njoj i Sabrini i Poturi i Numanovićki i svakoj koja koristi FKS samo iz koristi, al za sportski segment ne može biti kriva niti odgovorna.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 03 okt 2022, 17:47

guadalupe je napisao/la:
03 okt 2022, 15:36
nokee je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Za Anelu citav grad zna da je uzimala pare od sokova i kospica sa stadiona i trosila na krpice, ogradjivala se na svim zivim sponzorima sponzorima , a na Nike pogotovo i ta ista je i dalje u klubu, jos je dovela svojih nesposobnih lezbaca da unistavaju klub. Mislim da Ajla nije lopov nikakav kao ova i vjerovatno hoce da radi ali nema pojma o fudbalu i nije ovo za nju, sto prije odu prodisat cemo kolektivno.

Primjer koliko ih boli **** i kako se ponasaju u prostorijama kluba , jos hladno na internet kobile stavljaju.

slika

:rol: :rol: :rol:

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 okt 2022, 17:49

Sarajevo je u minusu u odnosu na prošlu sezonu. Istina, ne toliko velikom. Naime, bordo tim je u prošloj sezoni nakon 12 odigranih utakmica na svom kontu imao 18 bodova, a u aktuelnoj je osvojio dva manje. Pet pobjeda, četiri poraza i tri remija je bio učinak Sarajeva u prošloj sezoni, dok su u ovoj ostvarili četiri pobjede, četiri poraza i isto toliko remija.
Dakle, Sablić sa duplo lošijim rosterom, sa mnogo mnogo težom situacijom u klubu izvukao više bodova. Igra, realno sa imenima kakve ima Feđa je očajna, a kakve Sablić imao u najmanju ruku dobra. Za probleme nama je trenutno najveći problem teren i na terenu, sve ostalo je hajde koliko - toliko možeš preći preko toga, ali igra na terenu i bodovi osvojeni na njemu su najveći problem.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 okt 2022, 18:07

FK SARAJEVO CE POBJEDIT 5 sledecih utakmica i svice radit kombinacije kako do prvog mjesta vec nakon 19 kola..

Samo sto ce ovi sto rade u BAYERN MINHENU a bezplatno savjtnici FK SARAJEVA, reci nije to radi dudica vec do srece, ili lahko je pobjedit 5 uzastopni utakmica kad imas ovakav roster..

I da necese Ayla nazivat pica davalica vec ce se to ignorisat i sve pripisivat mirvicu sreci i igracima…
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 03 okt 2022, 18:19, ukupno mijenjano 2 puta.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 okt 2022, 18:15

nokee je napisao/la:
Lucas je napisao/la:
ledesma je napisao/la:
Covjece vidis li ti rezultate,igru na terenu kao skupina razbijenih baketana na celu sa Dudukom? Vratice nam se negdje i slicne nebuloze,sta treba da budeni zadnji sa ovom ekipom da bi neko rekao nesto lose a da ti na to ne odgovoris i ne popljujes nas koji ovo necemo da podrzimo?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 okt 2022, 18:17

Imal ko od navijaca da organizuje sastanak sa ovim ublehama i da zaprijeti Duduku i baletanima? Da sjednu sa Mirvicem i objasne mu neke stvari,ako nece da sta mjenjaju onda se mora pocet udarat i tjerat na celu sa magarcem na klupi. Jel se novinarcici boje da pitaju Dudica sta je bilo od one prepotencije,omalovazavanja bivsih trenera koji hoce samo pare i odu,o ovim negativnim rekordima sa kojima ce uci u nasu historiju,o raspustenoj bandi na terenu itd ili je strah da ga pitaju

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 okt 2022, 18:29

NisamInSajder je napisao/la:
03 okt 2022, 17:49
Sarajevo je u minusu u odnosu na prošlu sezonu. Istina, ne toliko velikom. Naime, bordo tim je u prošloj sezoni nakon 12 odigranih utakmica na svom kontu imao 18 bodova, a u aktuelnoj je osvojio dva manje. Pet pobjeda, četiri poraza i tri remija je bio učinak Sarajeva u prošloj sezoni, dok su u ovoj ostvarili četiri pobjede, četiri poraza i isto toliko remija.
Dakle, Sablić sa duplo lošijim rosterom, sa mnogo mnogo težom situacijom u klubu izvukao više bodova. Igra, realno sa imenima kakve ima Feđa je očajna, a kakve Sablić imao u najmanju ruku dobra. Za probleme nama je trenutno najveći problem teren i na terenu, sve ostalo je hajde koliko - toliko možeš preći preko toga, ali igra na terenu i bodovi osvojeni na njemu su najveći problem.
Da se ne lazemo igra kod Sablica bas sve osim dobro.Ziva patnja kuci protiv prosjecnog drugoligasa nije dobro ali za razliku od Vasoskog i Dudica niko ga nije obrukao sa
4-5 komada.
Bilo je utakmica gdje je igra bila dosta dobra to su pratili i rezultati(cini mi se da smo negdje na pocetku prosle sezone imali niz od 4 pobjede u ligi) ali opet daleko je ono bilo od necega idealnog.Realno sam sebe je otjerao sa izmisljanjem pozicija i rotiranjem formacija svaku utakmicu

Od Vasoskog je imao duplo slabiju ekipu a od Dudica najmanje 5x slabiju ekipu a skupio je vise bodova i ostvario bolje rezultate nego i jedan i drugi.Moje misljenje je da nijedan od ova 3 trenera nije jos dorastao da vodi Sarajevo,nama treba neko sa autoritetom od 50-60 godina.Zadnja 2 trenera sto smo probali+sad Dudic 39-42 godine,ocito nam to ne lezi.Mislim da ce i Dudicu jos 1 ili 2 kiksa presuditi,osim ako ne izvede neko ludilo i ne zareda sad 4 pobjede a sanse za to su premale nazalost.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”