Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 16:03

Madal je napisao/la:
05 okt 2022, 14:56
Surreal je napisao/la:
05 okt 2022, 14:05
Aviokompanija Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu
:yawn:
Prosiruju u Tuzli bazu :thumbup:
Pozitivna stvar jeste što povećavaju Tuzlu , ali i tu treba biti oprezan . Tamo ih je Ryanair krenuo da napada , a u planu im je i Mostar .

Što se tiče Sarajeva , nisu skinuli gaće pred ucjenama WizzAir-a tako da je očekivano sve ovo . Ionako EasyJet i Ryanair jedva čekaju , kad oni neće ima ko hoće .

Iskreno , ja bih sačekao još malo jer u zadnjih pola godine WizzAir je znao mijenjati odluke na dnevnoj bazi .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 okt 2022, 16:34

Shategabri je napisao/la:
05 okt 2022, 10:45
Pa toliko je osoba na crnim listama koje neometano obavljaju funkcije na raznim nivoima vlasti.
Kao da je to neka rampa, a recimo Fadil je osim na crnoj listi i u sudskom procesu, pa opet nikom ništa.
Ne sumnjamo da je nevin i neopravdano optužen, te da će biti oslobođen svega na kraju.

Ovo glasanje za SDA jer eto kao imaju kvalitet (na bilo kojem nivou), ne znam kako je u drugim kantonima, ali u Sa likovi u SDA ko iz Cosa Nostra, sve neke mafijaške krkanske face, ono uvreda za intelekt i sad da ja za njih glasam :oops:
Vjerovatno je to u pet deka i u ostalim krajevima BiH ako ne i gore, slični se sa sličnim dr(u)že.
*nadam se da neću ban popiti jer odgovaram na politiku* :roll:

Nažalost, na TK su opet kažem imali daleko najbolju listu, najkvalitetniju (osim par izuzetaka na 40. mjestu :lol: ), jedini protukandidat he bio SDP koji je čini mi se imao najgoru listu u zadnjih 12-16 godina, to se može očitati na primjeru jednog Gradačca u kojem oni suvereno vladaju i to je njihova ne tvrđava, nego Kineski zid :D Kampanje nisu ni radile, TZ je inače obljepljena uvijek bila SDP plakatima, tribine po MZ, sad ništa, čak sam vidio i da su izgubili Miladije, Kreku, Solanu gdje su sve bili SDP bedemi i svijet koji bi prije umro nego se odrekao SDP-a :crazy:
Ja nisam iskreno ovo očekivao ni u snovima, mislio sam da će biti u par deka, ali je ovo poražavajuće, čak ni u Tuzli nisu ostvarili rezultat kakav inače ostvare, ali sami su krivi kad su na listu stavljali fitness trenere, ljude koji rade kao PR u diskotekama/kafama. Da li je narodu preko q Jasmina, njegove vladavine, SDP vladavine već 30 godina to ne znam i to je već tema za neke dublje analize, sve u svemu što se njih tiče... baš očajno

*da dodam i da ova vlada sa SDA radi dobar posao u zadnjih 6 mjeseci, nadam se da će nastaviti s ovim tempom i da će se ustaliti. Imali smo ih 3 u zadnje 4 godine čini mise
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 okt 2022, 16:45

Imali su dobru listu za nekoga ko je prikriveni SDA navijac. :mrgreen:

Iako, nazalost, ni ostali nisu imali kvalitetne kandidate na listama, max po 1-2 iz svake stranke.

Btw, admin je bas rega lik. Mozda je malo previse popustio na forumu (nevezano za Chat), prvenstveno jer nema haman nikako moderatora (ne vjeruje nikome :mrgreen:), ali barem ne brise postove i ne banuje za gluposti i sitnice. More se pricat s njim. :cool:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 okt 2022, 16:49

Federer17 je napisao/la:
05 okt 2022, 16:45
Imali su dobru listu za nekoga ko je prikriveni SDA navijac. :mrgreen:

Iako, nazalost, ni ostali nisu imali kvalitetne kandidate na listama, max po 1-2 iz svake stranke.

Btw, admin je bas rega lik. Mozda je malo previse popustio na forumu (nevezano za Chat), prvenstveno jer nema haman nikako moderatora (ne vjeruje nikome :mrgreen:), ali barem ne brise postove i ne banuje za gluposti i sitnice. More se pricat s njim. :cool:
Vjeruj mi, ja bih prvi NiP zaokružio da su bilo koga stavili na listu za TK i to s pola gasa kao što sam ih zaokružio na nekim drugim nivoima, problem je što su na toj listi bili sve anonimusi osim cijenjenog doktora Mirsada Šljivića

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 okt 2022, 16:54

baboedindzeko09 je napisao/la:
05 okt 2022, 16:49
Vjeruj mi, ja bih prvi NiP zaokružio da su bilo koga stavili na listu za TK i to s pola gasa kao što sam ih zaokružio na nekim drugim nivoima, problem je što su na toj listi bili sve anonimusi osim cijenjenog doktora Mirsada Šljivića
Pa onda si njega trebao zaokruziti. Poznajem ga - ljudina u pravom smislu te rijeci :thumbup:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 okt 2022, 16:58

Federer17 je napisao/la:
05 okt 2022, 16:54
Pa onda si njega trebao zaokruziti. Poznajem ga - ljudina u pravom smislu te rijeci :thumbup:
Vrhunski ljekar i još bolji čovjek, baš na mjestu 1/1 sve kao i čitava njegova porodica, nadam se da će preuzeti NiP u TK a ne neka srebrenička seoska varalica :sick: Svijet u Živinicama ga voli i cijeni, a ni u ostatku TK niko ne može za njega riječi reći, svima je pomogao gdje god je mogao :thumbup:

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 05 okt 2022, 17:24

bombaysaphire je napisao/la:
05 okt 2022, 16:03
Madal je napisao/la:
Surreal je napisao/la:
05 okt 2022, 14:05

:yawn:
Pozitivna stvar jeste što povećavaju Tuzlu , ali i tu treba biti oprezan . Tamo ih je Ryanair krenuo da napada , a u planu im je i Mostar .

Što se tiče Sarajeva , nisu skinuli gaće pred ucjenama WizzAir-a tako da je očekivano sve ovo . Ionako EasyJet i Ryanair jedva čekaju , kad oni neće ima ko hoće .

Iskreno , ja bih sačekao još malo jer u zadnjih pola godine WizzAir je znao mijenjati odluke na dnevnoj bazi .
Koja je najbolja od te tri nabrojane aviokompanije?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 okt 2022, 17:29

FoxMulder je napisao/la:
05 okt 2022, 17:24

easyJet
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 17:55

FoxMulder je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Pa zavisi kako kojem aerodromu odgovara , za Sarajevo bi najbolji EasyJet . Za Tuzlu RyanAir , za Banja Luku i Ryanair i WizzAir , za Mostar WizzAir .

Najbolji odnos prema putniku ima EasyJet , a najuspješnija kompanija je RyanAir . Nije mi nimalo žao što odlazi WizzAir , šta su ove godine radili putnicima pa to je za fuj fujeva :puke:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 okt 2022, 18:02

05 okt 2022, 17:55
FoxMulder je napisao/la:

Pa zavisi kako kojem aerodromu odgovara , za Sarajevo bi najbolji EasyJet . Za Tuzlu RyanAir , za Banja Luku i Ryanair i WizzAir , za Mostar WizzAir .

Najbolji odnos prema putniku ima EasyJet , a najuspješnija kompanija je RyanAir . Nije mi nimalo žao što odlazi WizzAir , šta su ove godine radili putnicima pa to je za fuj fujeva :puke:
ljudi se raspadaju vise redovan red voznje ima GRAS od wizza, ljudi oko 300 miliona u minusu u zadnjem kvartalu :tokralju: , ukinuli i srezali boga oca od linija u evropi :puke: boje ih svak nesposobni kartu za decemar za njemacku platio 250KM , sad nakon refunda moracu dati 450 kermi eurowingsu :puke:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 okt 2022, 18:06

Robust je napisao/la:
05 okt 2022, 18:02

vise redovan red voznje ima GRAS od wizza
:mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 okt 2022, 18:12

Šta je sa Vuelingom, vidim iz Splita furaju dosta
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 18:18

rio_Ferdy88 je napisao/la:
05 okt 2022, 18:12

Sam ti se odgovor nameće , Split je sezonski aerodrom .

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 18:36

Robust je napisao/la:
FoxMulder je napisao/la:

ljudi se raspadaju vise redovan red voznje ima GRAS od wizza, ljudi oko 300 miliona u minusu u zadnjem kvartalu :tokralju: , ukinuli i srezali boga oca od linija u evropi :puke: boje ih svak nesposobni kartu za decemar za njemacku platio 250KM , sad nakon refunda moracu dati 450 kermi eurowingsu :puke:
JP Morgan stoji iza njih . :kafa:

Nedavno je BlueAir u Rumuniji bankrotirao i Wizz Air je reagovao ekstremno brzo na prekid operacija .

Wizz Air je bazirao 5 dodatnih aviona u Rumunjskoj, te će sada imati čak 17 baziranih aviona. Kompanija će otvoriti nove linije za Prag, Larnacu i Atenu, no povećat će broj frekvencija na 30 linija koje već operira. Wizz Air će ovime dodati 2,5 milijuna sjedala u Rumunjskoj, a operirat će 180 linija sa 11 rumunjskih aerodroma. Ogromna brojka.

Sa druge strane najavili su ekspanziju u Saudijskoj Arabiji sa čak 20 novih linija .

Iz Riyadha kompanija će letjeti najviše linija i to za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Cataniu, Larnacu, Milano Malpensa, Napulj, Rim FCO, Sofiju i Veneciju. Iz Jeddaha Wizz će letjeti za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Larnacu, Milan Malpensu, Rim FCO, Veneciju. Iz Dammama kompanija će letjeti za Abu Dhabi, Beč, Budimpeštu, Larnacu, Rim FCO i Tiranu .

A što se tiče gubitaka , evo dobar tekst kako i zašto .

Kao što ste mogli primijetiti velik broj kompanija je u 2. kvartalu (u Wizz Airu je to 1. kvartal njihove fiskalne godine) bio financijski pozitivan. Čak štoviše profiti kod nekih su bili i preko sto milijuna USD. U Europi u 2. kvartalu pozitivni su IAG, Swiss, Lufthansa i Air France-KLM (ostali još nisu objavili financijska izvješća).

No, Wizz Air nije profitabilan. Čak štoviše u drugom kvartalu ostvarili su enormnih 452,5 milijuna EUR gubitka. Ovime je akumulirani gubitak kompanija u Covidu-19 prešao preko 1,5 milijardi EUR. Ogromna novac. Sjetimo se da je za bitno manje novaca bankrotirao Kingfisher, bmi, Air Berlin, dakle veće kompanije od Wizz Aira.

Da stvar bude gora, najveći konkurent Wizz Aira Ryanair je ostvario profit od čak 170 milijuna EUR. Dakle, razlika između Wizz Aira i Ryanaira je u preko 622 milijuna EUR. Ogromno!

Wizz Air je krenuo sa vrtoglavom ekspanzijom već u VI. mjesecu 2020. I u pola najgore Covid-19 godine je otvorio preko 250 linija i 15 baza, tri puta više nego 2019. To je koštalo opaku svotu novaca. Potom je kompanija nastavila rasti i širiti se, poglavito na Zapadu. I tu je razbila zube. Kako mi je u intervjuu rekao O’Leary Wizz Air jednostavno ne zna raditi na Zapadu, tako su radna prava i uvjeti daleko teži nego na Istoku. I desilo se nešto na što nismo navikli, Wizz je zatvorio čak 5 baza, među kojima i obije baze u Norveškoj, jedinu bazu u Njemačkoj i jednu u Velikoj Britaniji.

Od I. mjeseca 2022. Wizz je krenuo sa potezanjem ručne i ukinuo je brdo linija i frekvencija. Ova rezanja su se nastavila i tijekom ljeta. Kompanija je porezala 5% svojih letova tijekom ljeta (podaci pokazuju da je i više). No, ono što se najavljuje tijekom zime 2022/23 je istinski kaotično.

Kako mi je rekao direktor jednog aerodroma regije koji ima velik broj letova Wizz Aira, kompanija će ove zime opako posjeći sve baze, pa tako i Sarajevo, Tuzlu, Beograd i Skopje. Direktor mi kaže da kompanija ima vrlo slabe prihode i da ima manjak posada. Kompanija ne vjeruje u ugovaranje cijene goriva na duži period i tu su ozbiljno izgubili. Za razliku od toga Ryanair plaća 80% svog goriva po cijeni od 70 USD po barelu. Ovu cijenu kompanija ima do III. mjeseca 2023. Ryanair će time uštedjeti 1,5 milijardi USD. Direktor mi kaže da i na linijama gdje Wizz Air ima 95% load faktora bilježe gubitke.

Uz to nitko u kompaniji se više ne osudi donijeti nikakvu odluku u strahu da pogriješi. I tako je sve palo na ramena Varadija, koji donosi sve odluke. Direktor mi kaže da je najveći problem Wizz Aira upravo loš management. U svakom slučaju nije dobro. Ostaje za vidjeti koliko će još IndigoPartners i JP Morgan trpjeti ovakve gubitke.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 okt 2022, 18:41

05 okt 2022, 18:18

Vala su ga sredili i napucali, izgleda kao spejs šatl za Sarajevski. Imaju diektne linije za Lyon, Pariz, te jeftine, milion Francuza vidim svaki put kad sam dole, a da ne pričam o ostalim turistima.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 okt 2022, 18:52

jel ovo neki cirkus i sa glasovima u Sarajevu, navodno ponovo broje novi grad a mozda i druge opstine :D vidim na ciku zakucano nema mrdanja :D

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 okt 2022, 18:59

05 okt 2022, 18:36
Robust je napisao/la:

JP Morgan stoji iza njih . :kafa:

Nedavno je BlueAir u Rumuniji bankrotirao i Wizz Air je reagovao ekstremno brzo na prekid operacija .

Wizz Air je bazirao 5 dodatnih aviona u Rumunjskoj, te će sada imati čak 17 baziranih aviona. Kompanija će otvoriti nove linije za Prag, Larnacu i Atenu, no povećat će broj frekvencija na 30 linija koje već operira. Wizz Air će ovime dodati 2,5 milijuna sjedala u Rumunjskoj, a operirat će 180 linija sa 11 rumunjskih aerodroma. Ogromna brojka.

Sa druge strane najavili su ekspanziju u Saudijskoj Arabiji sa čak 20 novih linija .

Iz Riyadha kompanija će letjeti najviše linija i to za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Cataniu, Larnacu, Milano Malpensa, Napulj, Rim FCO, Sofiju i Veneciju. Iz Jeddaha Wizz će letjeti za Beč, Bukurešt, Budimpeštu, Larnacu, Milan Malpensu, Rim FCO, Veneciju. Iz Dammama kompanija će letjeti za Abu Dhabi, Beč, Budimpeštu, Larnacu, Rim FCO i Tiranu .

A što se tiče gubitaka , evo dobar tekst kako i zašto .

Kao što ste mogli primijetiti velik broj kompanija je u 2. kvartalu (u Wizz Airu je to 1. kvartal njihove fiskalne godine) bio financijski pozitivan. Čak štoviše profiti kod nekih su bili i preko sto milijuna USD. U Europi u 2. kvartalu pozitivni su IAG, Swiss, Lufthansa i Air France-KLM (ostali još nisu objavili financijska izvješća).

No, Wizz Air nije profitabilan. Čak štoviše u drugom kvartalu ostvarili su enormnih 452,5 milijuna EUR gubitka. Ovime je akumulirani gubitak kompanija u Covidu-19 prešao preko 1,5 milijardi EUR. Ogromna novac. Sjetimo se da je za bitno manje novaca bankrotirao Kingfisher, bmi, Air Berlin, dakle veće kompanije od Wizz Aira.

Da stvar bude gora, najveći konkurent Wizz Aira Ryanair je ostvario profit od čak 170 milijuna EUR. Dakle, razlika između Wizz Aira i Ryanaira je u preko 622 milijuna EUR. Ogromno!

Wizz Air je krenuo sa vrtoglavom ekspanzijom već u VI. mjesecu 2020. I u pola najgore Covid-19 godine je otvorio preko 250 linija i 15 baza, tri puta više nego 2019. To je koštalo opaku svotu novaca. Potom je kompanija nastavila rasti i širiti se, poglavito na Zapadu. I tu je razbila zube. Kako mi je u intervjuu rekao O’Leary Wizz Air jednostavno ne zna raditi na Zapadu, tako su radna prava i uvjeti daleko teži nego na Istoku. I desilo se nešto na što nismo navikli, Wizz je zatvorio čak 5 baza, među kojima i obije baze u Norveškoj, jedinu bazu u Njemačkoj i jednu u Velikoj Britaniji.

Od I. mjeseca 2022. Wizz je krenuo sa potezanjem ručne i ukinuo je brdo linija i frekvencija. Ova rezanja su se nastavila i tijekom ljeta. Kompanija je porezala 5% svojih letova tijekom ljeta (podaci pokazuju da je i više). No, ono što se najavljuje tijekom zime 2022/23 je istinski kaotično.

Kako mi je rekao direktor jednog aerodroma regije koji ima velik broj letova Wizz Aira, kompanija će ove zime opako posjeći sve baze, pa tako i Sarajevo, Tuzlu, Beograd i Skopje. Direktor mi kaže da kompanija ima vrlo slabe prihode i da ima manjak posada. Kompanija ne vjeruje u ugovaranje cijene goriva na duži period i tu su ozbiljno izgubili. Za razliku od toga Ryanair plaća 80% svog goriva po cijeni od 70 USD po barelu. Ovu cijenu kompanija ima do III. mjeseca 2023. Ryanair će time uštedjeti 1,5 milijardi USD. Direktor mi kaže da i na linijama gdje Wizz Air ima 95% load faktora bilježe gubitke.

Uz to nitko u kompaniji se više ne osudi donijeti nikakvu odluku u strahu da pogriješi. I tako je sve palo na ramena Varadija, koji donosi sve odluke. Direktor mi kaže da je najveći problem Wizz Aira upravo loš management. U svakom slučaju nije dobro. Ostaje za vidjeti koliko će još IndigoPartners i JP Morgan trpjeti ovakve gubitke.
ma može Tito stajati iza njih , previse su se uvalili u dugove , i u ekspanziju koja nije imala smisla , ljudi su ulijetali na aerodrome samo da Ryanair il easyjet ne ulete :mrgreen:

jednostavno nesposobni direktori su ih svukli u kanal , ludilo je sta rade iznajmljuju avione od neznanih kompanija samo da ispune redovni let

slika

u sta me debili uvalise :puke: :puke:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 okt 2022, 19:16

bob je napisao/la:
05 okt 2022, 18:52
jel ovo neki cirkus i sa glasovima u Sarajevu, navodno ponovo broje novi grad a mozda i druge opstine :D vidim na ciku zakucano nema mrdanja :D
SIPA upala u SG :shock:

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 05 okt 2022, 19:59

Koja ravaku.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 okt 2022, 20:06

05 okt 2022, 18:41
05 okt 2022, 18:18

Vala su ga sredili i napucali, izgleda kao spejs šatl za Sarajevski. Imaju diektne linije za Lyon, Pariz, te jeftine, milion Francuza vidim svaki put kad sam dole, a da ne pričam o ostalim turistima.
Pa izgleda za sada , vidjeti ćemo sljedeće godine kada Sarajevo bude završen :mrgreen:

Evo šta je Split :
- Februar - 19.678 putnika
- Juli - 641.626 putnika

Čak 32 puta više putnika :rol: :rol: :rol:

Što se tiče linija , Hrvatska ima more i Hrvatska je u EU . Jednostavno .

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.