Prebacio ja za Bg čim su mi otkazali originalne letove. Ovaj prvi je poletio, vidjet ćemo za povratnibombaysaphire je napisao/la: ↑06 okt 2022, 17:24@MortemHz, @Robust i @Blejzer evo ako vas je WizzAir zaje.bao
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kad ste kod letova, kako do Švedske??
Jel skup smještaj gore? Trebao bi biti u Lundu 7-10 dana.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
44 InshAllah
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- tuzlak1987
- Kontakt:
Što se tiče goriva priželjkujem da bude i 5 KM.
A sto se tiče izbora da hoće @BenWhite poginut negdje na putu do kancelarije.
A sto se tiče izbora da hoće @BenWhite poginut negdje na putu do kancelarije.
Gorivu se dize cijena jer je sda dobila izbore na skoro svim nivoima vlasti i u skoro svakom kantonu. Da dizel ode na 15km nedovoljno je ruku za bilo kakav vid opstrukcije.
NEMA NAZAD
Opet po SDA, jbga kad se trebaju akcize ukidati jedini kojih nema su snsd-ovci i hdz-ovci
-
ferroviere87
- Kontakt:
I jesu uzrok nametanja
2017.
Zakonske izmjene podržali su zastupnici Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Hrvatske demokratske zajednice BiH i HDZ-a 1990.
Sredstva koja budu osigurana usvajanjem izmjena zakona o akcizama koristit će se ravnomjernu izgradnju cesta u BiH.
ferroviere87 je napisao/la: ↑07 okt 2022, 07:32I jesu uzrok nametanja
2017.
Zakonske izmjene podržali su zastupnici Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Hrvatske demokratske zajednice BiH i HDZ-a 1990.
Sredstva koja budu osigurana usvajanjem izmjena zakona o akcizama koristit će se ravnomjernu izgradnju cesta u BiH.
- Shategabri
- Kontakt:
Koševo Zapad
znam da je nekad bio wizz iz Zivinica za 36 eura povratna do MalmeaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 okt 2022, 19:42Kad ste kod letova, kako do Švedske??
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Gorivo ce poskupit, ne zbog nove vlasti(tolko se laprdalo o politici, sve neki strucnjaci koji kontaju da odmah dan poslije izbora ovi novi preuzimaju i sve mijenjaju) vec jer su "najavili" da Srbija nece moci uzimati gorivo od Rusije a kod nas samo Petrol, EP i Ina ne uzimaju iz Srbije (ima tu jos poneki privatnik). Ovo sve ti je gorivo iz Srbije uvoz. I sve sto Srbija i uvuce, ako gdje nadje poslije zabrane, ostavit ce sebi. Tako da ce nasi morati preci u Cro il negdje drugo i tu ce nastat problem jer ovi il nece dat il ce stavit cijenu masnu. A sad je na Srbiji da uvede sankcije. Ako uvede, onda im mozda Rusi nece dat gorivo, ako ne uvede, onda im EU ne da da kupuju, uglavnom lijepo su se zavalili a i mi cemo sa njima zbog gore navedenog...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Evo vucic tvrdi da je izlobirao u EU da se odgodi ta zabranaSage je napisao/la: ↑07 okt 2022, 09:23Gorivo ce poskupit, ne zbog nove vlasti(tolko se laprdalo o politici, sve neki strucnjaci koji kontaju da odmah dan poslije izbora ovi novi preuzimaju i sve mijenjaju) vec jer su "najavili" da Srbija nece moci uzimati gorivo od Rusije a kod nas samo Petrol, EP i Ina ne uzimaju iz Srbije (ima tu jos poneki privatnik). Ovo sve ti je gorivo iz Srbije uvoz. I sve sto Srbija i uvuce, ako gdje nadje poslije zabrane, ostavit ce sebi. Tako da ce nasi morati preci u Cro il negdje drugo i tu ce nastat problem jer ovi il nece dat il ce stavit cijenu masnu. A sad je na Srbiji da uvede sankcije. Ako uvede, onda im mozda Rusi nece dat gorivo, ako ne uvede, onda im EU ne da da kupuju, uglavnom lijepo su se zavalili a i mi cemo sa njima zbog gore navedenog...
- Shategabri
- Kontakt:
Ima li neko objašnjenje od ovih što navijaju za gorivo od 5, 10, 20 KM?
Koševo Zapad
I da ukinu akcize gorivo ce opet biti preskupo za nas standard, s obzirom da najavljuju novi porast cijena.
Ne bih nikog da vrijedjam, ima i vezano je za IQ al sigurno ne hrane djecu, pomazu roditelje, trose to gorivo da odu na posao i zarade platu itd itd...Shategabri je napisao/la: ↑07 okt 2022, 09:48Ima li neko objašnjenje od ovih što navijaju za gorivo od 5, 10, 20 KM?
Slicno kad se prizivala apokalipsa tek kad je krenula korona
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Moje objasnjenje je da nisam glasao za stranke koje su bile na vlasti zadnjih 10ak godina i da imam primanja gdje mi je svejedno da li je 3.5 ili 5 KM i neku ustedjevinu. Tako da prizeljkujem sto losiji zivot ovih sto imaju platu 900 KM i glasaju za vladajuce stranke jer je to jedini nacin da se mozda opamete, ako budu gladovali pa izadju na ulice.
Uradio sam ono sto imam u svojoj moci, a i ne treba mi. Sada naredne cetiri godine prizeljkujem sve lose i uzivam u losim vijestima, nemam sekundu empatije.
Jedino su u Sarajevu ljudi solidno glasali i imati ce neku stabilnost kantonalno.
Uradio sam ono sto imam u svojoj moci, a i ne treba mi. Sada naredne cetiri godine prizeljkujem sve lose i uzivam u losim vijestima, nemam sekundu empatije.
Jedino su u Sarajevu ljudi solidno glasali i imati ce neku stabilnost kantonalno.
To što priželjkuješ njima je neki više manje moj stav kako sam stariji ali takve stvari se najviše odbiju od glavu ljudima koji stvarno rade i razmisljaju ispravno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑07 okt 2022, 10:46Moje objasnjenje je da nisam glasao za stranke koje su bile na vlasti zadnjih 10ak godina i da imam primanja gdje mi je svejedno da li je 3.5 ili 5 KM i neku ustedjevinu. Tako da prizeljkujem sto losiji zivot ovih sto imaju platu 900 KM i glasaju za vladajuce stranke jer je to jedini nacin da se mozda opamete, ako budu gladovali pa izadju na ulice.
Ti ćeš danas sutra biti oštećen više zbog takve okoline ili ćeš tražiti bolje uslove negdje drugo jer se narod neće opametiti
Joj, kad se sjetim upisa o koroni, narocito od lika koji "je kihao 2-3 puta dnevno" i pisao neke mracne prognoze, a istovremeno pisao autosovinisticke upise.Sage je napisao/la: ↑07 okt 2022, 10:21Ne bih nikog da vrijedjam, ima i vezano je za IQ al sigurno ne hrane djecu, pomazu roditelje, trose to gorivo da odu na posao i zarade platu itd itd...Shategabri je napisao/la: ↑07 okt 2022, 09:48Ima li neko objašnjenje od ovih što navijaju za gorivo od 5, 10, 20 KM?
Svaka cast ovome iznad kad ima primanja zbog kojih mu je svejedno da li je gorivo 3.5km ili 5km. Samo sto nije problem jedino cijena goriva, nego to sto uz njega sve raste.
Kada gledaš individualno to nije problem ali zbog svega što uz gorivo ide gore teret cijele obitelji može pasti na jednog člana koji zarađuje više.dscile je napisao/la: ↑07 okt 2022, 11:20Joj, kad se sjetim upisa o koroni, narocito od lika koji "je kihao 2-3 puta dnevno" i pisao neke mracne prognoze, a istovremeno pisao autosovinisticke upise.Sage je napisao/la: ↑07 okt 2022, 10:21Ne bih nikog da vrijedjam, ima i vezano je za IQ al sigurno ne hrane djecu, pomazu roditelje, trose to gorivo da odu na posao i zarade platu itd itd...Shategabri je napisao/la: ↑07 okt 2022, 09:48Ima li neko objašnjenje od ovih što navijaju za gorivo od 5, 10, 20 KM?
Svaka cast ovome iznad kad ima primanja zbog kojih mu je svejedno da li je gorivo 3.5km ili 5km. Samo sto nije problem jedino cijena goriva, nego to sto uz njega sve raste.
To što je moja plata dovoljna da živim komforno ne ponistaje cinjenicu da moja baka ne moze zivjeti od penzije i da ću za vrijeme krize pomoći kako njoj tako i roditeljima.
Kada bi bili izolirane jedinke ovaj problem bi se odmah riješio ali narod i država razumiju da zbog kolektivne empatije svako će svakome pomoći koliko može u ovim krizama a jedino ce BiH ubirati novac bez intervencije.
Mađari i Hrvati su fiksirali cijene grijanja,goriva isto smanjili pdv na 5 za neke stvari a ograničili cijenu nekih 15 do 20 namirnica na cijenu koja je otprilike bila tu 2018g..naša država je podigla cijene plus rade redukcije struje u nekim mjestima da bi ustedili i izvadili se iz nekih dugova
Trenutno korisnika/ca: BordoArmy88 i 3 gosta.