RŠD Velež Mostar

1981ultra
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1981ultra » 08 okt 2022, 13:39

JuzniBosanac je napisao/la:
08 okt 2022, 12:43
Htio sam reci-Ja sam za to da Rodjeni opet budu RODJENI jer nismo Rodjeni kad nema niko iz Mostara skoro!TREBA davati vec sada sansu Puci,Gosti(igra lijevog beka),Sikalu i ostalim nasim mladicima. Gledam na netu kako se ranije radilo kada su neki kao Baka Sliskovic dobijali sansu da igraju sa 16-17 godina.TAKO se prave sampioni,tako se prave igraci a ne sa nekim djuturumima.Blagojevic meni uspori igru Veleza a od deset pasova , 7 mu je pogresnih.Isti je on meni kao Prses ali samo sto Prses NEKADA zna da bljesne i zasjeni sve a Blagojevic ne moze.Pa jucer je jedno 8-9 puta, brat bratu, dao na nasoj polovici loptu u noge igraca Igmana.Ako to uradi samo jednom ne daj Boze protiv Zrinjskog(a iskreno se nadam da nece igrati protiv njih), lahko ce mo ga fasovat.A Sikalo ili neki drugi mladji(vise bih volio da Drinu nisu slali na posudbu)-on moze da potrci za igracem, moze ga sustici a Blagojevic vise hoda.I to nas ukopa.Zato opet kazem -kritikovali smo lani nase igrace a svi oni koji su nas napustili su mnogo bolji od ovih sada.Pogotovu sa ovoliko povrijedjenih.Nevjerovatno lose odradjen prijelazni rok(ama nije ni odradjen).Dosadasnji tok prvenstva to potvrdjuje.Kad ti se igrac NUDI a ti trebas dati neku sicu za njega, pa uzmi ga-uzmi kvalitet, neka malo i kosta.Ali jok, treba stediti a pare nestaju...a ni u tribine se ne ulaze...o tome govorim.

Ja se iskreno nadam jednoj odlicnoj predstavi i nasoj odlicnoj igri u srijedu ako Bog da i da nam kapiten uzme svoju traku na ruku i povede nas.....
Čuj da rođeni budu rođeni, bitno je da su navijači kraj neretve rođeni, a igrači ako nisu dostojni dresa ne može pa makar da si rođen u prostorijama kluba. Kontradiktorna ti je priča, prvo kažeš daj djeci da igraju a zatim kažeš treba uložiti u prvi tim odriješiti kesu i dovesti pojačanja. Da bi mogao gurati djecu mostarsku ili izdanke iz mlade škole prvo se tu treba dobar novac uložiti od uslova do treniranja do najbitnije stvari a to su dovođenje stranaca da ti prave igrače, jer očito je i argumentovano da mi trenerski kadar nemamo niko u BiH te neke ofucane legende ne mogu sa djecom raditi, niti jaso trnovac može biti kondicioni trener, to je sve neozbiljno. Znači da bi pravio igrače moraš mnogo toga uraditi i uložiti. A ne da Kadra i slični prave igrače i da ja živce gubim gledajući ojebine neke. Druga stvar slažem se sa tobom oko transfer rokova gdje se nije ulagalo i gdje se škrtarilo. A to je uprava kriva, opravdano ili neopravdano. Ili se nema dovoljno novca pa si primoran dovesti Pantelića i Zaimovića ili je jednostavno škrtarenje i ona konta umjesto bilbije (navodim ga kao primjer kvaliteta) hajmo dovest Zaimovića i Pantelića pa ako upali upali. Uglavnom i za omladinski pogon i za prvi tim ako se hoće kvalitet i rezultat trebaju ulaganja i dobar skauting i dobri treneri stručan kadar kojeg nema u BiH

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 08 okt 2022, 14:14

1981ultra je napisao/la:
08 okt 2022, 13:39
JuzniBosanac je napisao/la:
08 okt 2022, 12:43
Htio sam reci-Ja sam za to da Rodjeni opet budu RODJENI jer nismo Rodjeni kad nema niko iz Mostara skoro!TREBA davati vec sada sansu Puci,Gosti(igra lijevog beka),Sikalu i ostalim nasim mladicima. Gledam na netu kako se ranije radilo kada su neki kao Baka Sliskovic dobijali sansu da igraju sa 16-17 godina.TAKO se prave sampioni,tako se prave igraci a ne sa nekim djuturumima.Blagojevic meni uspori igru Veleza a od deset pasova , 7 mu je pogresnih.Isti je on meni kao Prses ali samo sto Prses NEKADA zna da bljesne i zasjeni sve a Blagojevic ne moze.Pa jucer je jedno 8-9 puta, brat bratu, dao na nasoj polovici loptu u noge igraca Igmana.Ako to uradi samo jednom ne daj Boze protiv Zrinjskog(a iskreno se nadam da nece igrati protiv njih), lahko ce mo ga fasovat.A Sikalo ili neki drugi mladji(vise bih volio da Drinu nisu slali na posudbu)-on moze da potrci za igracem, moze ga sustici a Blagojevic vise hoda.I to nas ukopa.Zato opet kazem -kritikovali smo lani nase igrace a svi oni koji su nas napustili su mnogo bolji od ovih sada.Pogotovu sa ovoliko povrijedjenih.Nevjerovatno lose odradjen prijelazni rok(ama nije ni odradjen).Dosadasnji tok prvenstva to potvrdjuje.Kad ti se igrac NUDI a ti trebas dati neku sicu za njega, pa uzmi ga-uzmi kvalitet, neka malo i kosta.Ali jok, treba stediti a pare nestaju...a ni u tribine se ne ulaze...o tome govorim.

Ja se iskreno nadam jednoj odlicnoj predstavi i nasoj odlicnoj igri u srijedu ako Bog da i da nam kapiten uzme svoju traku na ruku i povede nas.....
Čuj da rođeni budu rođeni, bitno je da su navijači kraj neretve rođeni, a igrači ako nisu dostojni dresa ne može pa makar da si rođen u prostorijama kluba. Kontradiktorna ti je priča, prvo kažeš daj djeci da igraju a zatim kažeš treba uložiti u prvi tim odriješiti kesu i dovesti pojačanja. Da bi mogao gurati djecu mostarsku ili izdanke iz mlade škole prvo se tu treba dobar novac uložiti od uslova do treniranja do najbitnije stvari a to su dovođenje stranaca da ti prave igrače, jer očito je i argumentovano da mi trenerski kadar nemamo niko u BiH te neke ofucane legende ne mogu sa djecom raditi, niti jaso trnovac može biti kondicioni trener, to je sve neozbiljno. Znači da bi pravio igrače moraš mnogo toga uraditi i uložiti. A ne da Kadra i slični prave igrače i da ja živce gubim gledajući ojebine neke. Druga stvar slažem se sa tobom oko transfer rokova gdje se nije ulagalo i gdje se škrtarilo. A to je uprava kriva, opravdano ili neopravdano. Ili se nema dovoljno novca pa si primoran dovesti Pantelića i Zaimovića ili je jednostavno škrtarenje i ona konta umjesto bilbije (navodim ga kao primjer kvaliteta) hajmo dovest Zaimovića i Pantelića pa ako upali upali. Uglavnom i za omladinski pogon i za prvi tim ako se hoće kvalitet i rezultat trebaju ulaganja i dobar skauting i dobri treneri stručan kadar kojeg nema u BiH
Nema kontradiktornosti prijatelju.Ja kazem da treba davati sansu NASOJ DJECI i radi toga smo RODJENI,kakvi navijaci i bakraci-a treba pored toga da se pojacamo KVALITETOM koja nam nedostaje a ne da dovodimo nesto sto je slabije od onoga sto imamo u svojopj avliji.

Skauting JE NAJBOLNIJA tacka u klubu trenutno.Za rad sa omladinom ja mislim da imamo kvalitet ,ali da skrpip-skripi.Ja ipak mislim da se jako malo sanse daje mladjim igracima .I to mi jako smeta i vidi se na tromosti ekipe.Ja govorim o igracima koji su nam se NUDILI, a uzeo ih je npr Zeljo koji ce na njima inkasirati lijepu cifru a bili su za dzabane.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 okt 2022, 14:36

A ko se to nama nudio majke ti?Nemoj mi te šuplje sa ssba i ostalih tzv.sportskih portala.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 08 okt 2022, 14:50

Naša djeca vol. 331
Lako je napisati "kvalitet" velikim slovima, haj sad pregovaraj sa iole jednim bitnim igračem koji može donijeti prevagu u našoj ligi, cjenkaj se sa njim i njegovim menadžerom, vidi sa ostatkom uprave koliko para možemo priuštiti za ovog jednog, pazi da mu plata ne odskače previše od ovih ostalih igrača pošto svi misle da su Bogom dati, i tako čitavu ekipu sastavi, svaki novi igrač ispočetka
Ne igraju naša djeca jer tek sad možda stasa neka dobra generacija, bez uvrede ostalim ali oni su trenirali u blatu i šutali u gol bez mreže sve dok na njih psuju Kadra i ostala bagra, a roditelji im psuju na sudije koji bi u tom trenutku radije vozali bager nego sudili djeci od 12-13 godina, kad standardi unutar omladinske škole budu kvalitetni, konstantni i sa širokim kadrom (ne moramo imati čitavu Hercegovinu kao nekad ali makar jedna trećina) onda tek nešto očekujmo
Ne sjećam se ijednog igrača koji nam se nudio (pogotovo za male pare) i postao neko bitan, mislim da su Berisha i Zubanović bili takav kalibar igrača, čisto da vidimo ko su ti giganti koji su nemilosrdno odbijeni od strane kluba
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 okt 2022, 14:54

Kulesza je napisao/la:
08 okt 2022, 14:50
Naša djeca vol. 331
:rol: :rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 okt 2022, 15:03

Ljudi ne kontaju koliko se fudbal promijenio i Baka,Safet Sušić i sva ta ekipa ne bi u današnjem fudbalu bili možda prosječni igrači.
Današnji fudbal nije talenat nego rad.
Nema u kafanu pa sutra na utakmicu.
Ima kod nas talenta na pretek ali rad i mentalitet ne dozvoljavaju da napredujemo i pravimo igrače.
Kakvih je talenata bilo u Mostaru od generacije 90 do 96 pa jedino Peco Demir napravi neku skromnu karijeru.
Zato ti i nema igrača u reprezentaciji osim ono što dođe iz dijaspore jer ih tamo od malih nogu nauče radu i displini.
Ljudi su mislima ostali u 80 tim godinama prošlog vijeka i neki mahalski turniri i te stvari...
Današnji vrhunski igrači se uče od pionira šta će jesti,piti,kako spavati itd,to su roboti ne ljudi.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 okt 2022, 16:04

][/sportsport]

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 08 okt 2022, 18:36

emil02in je napisao/la:
08 okt 2022, 16:04
Spreman za pregovore oko novog ugovora, samo je pitanje ko ce pregovarati kad nema niko u upravi :damn:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 08 okt 2022, 20:52

Ovog Santosa je samo pika ovako hvalio kad je izjavu davao.
Momak ima brzinu i to je to.
Gledao ga u Gabeli lopte ne zna uštopati,da je brz jeste nešto slično kao i Barow samo što se Želji poklopili rezultati pa sad kao on zaslužan.
Koliko je to zabio i asistirao , mislim da Zaim ima bolju statistiku
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 okt 2022, 21:41

[imgslika

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 okt 2022, 21:43

Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 08 okt 2022, 21:50

Tako je MANIJACI !
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 08 okt 2022, 23:46

Prosle sezone nakon 12. kola 4W 5L 3D uz gol razliku 11:18, ove sezone 3W 7D 2L uz gol razliku 13:10

Not bad not terrible u odnosu na to kako se prikazuje u javnosti, s tim da nas niko nije nadigrao ove sezone, dva glupa poraza od sloge i leotara..

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 09 okt 2022, 00:09

Mostarwolf1981 je napisao/la:
08 okt 2022, 23:46
Prosle sezone nakon 12. kola 4W 5L 3D uz gol razliku 11:18, ove sezone 3W 7D 2L uz gol razliku 13:10

Not bad not terrible u odnosu na to kako se prikazuje u javnosti, s tim da nas niko nije nadigrao ove sezone, dva glupa poraza od sloge i leotara..
Bilo bi ovo puno bolje da smo igrali na svom terenu i da su nam igraci na okupu od pocetka sezone, uvijek nam fali neko zbog povreda. Dosta smo igrali bez Ovcine, Radovca, Haskica, Pavica, Bajrica itd, valjda se svi oporave uskoro i budu spremni za 90 min. Recimo da je Radovac spreman, qurac bi Prses igrao skoro svaku utakmicu.

Trebaju nam lijevi bek i lijevo krilo pod hitno na zimskoj pauzi ali uprave ni na mapi.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 09 okt 2022, 00:51

emil02in je napisao/la:
][/sportsport]
Mi kao navijaci moramo bolje zastititi nase igrace, posebno igrace kao Radovca!

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 09 okt 2022, 11:02

Mostarac1922 je napisao/la:
09 okt 2022, 00:51
emil02in je napisao/la:
][/sportsport]
Mi kao navijaci moramo bolje zastititi nase igrace, posebno igrace kao Radovca!
Samir je u pravu ovdje i neka je prokomentarisao da je klub trebao dati saopštenje po pitanju njegovog stanja.
Svašta se pričalo i nagađalo, nebuloza milion. Od toga da je u sukobu sa Osimom pa nadalje. Nadam se da će se ubuduće povesti računa i o tome. Makar danas kad su vremena digitalizacije to kratko saopštenje nije neki poduhvat

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 09 okt 2022, 11:25

Sa Slobodom u nedjelju u 14.30 sati.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 okt 2022, 11:50

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

S ONE STRANE ULICE STANUJU DJEVOJCICE
KOJIMA, KOJIMA MIRISE KOZA
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 09 okt 2022, 13:23

emil02in je napisao/la:
09 okt 2022, 11:25
…………………Boganovic
………….Zeljkovic Ikic Bajric
Ovcina Hasanovic Radovac Pantelic
………………….Halilovic
…………….Dzankovic Haskic

Mozda zamijeniti Halilovica ako bude istrosen poslije derbija i ubaciti Andjusica na njegovo mjesto. Moze Halil i lijevo umjesto Pantelica

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 okt 2022, 15:55

MostarskiSin je napisao/la:
09 okt 2022, 13:23
emil02in je napisao/la:
09 okt 2022, 11:25
…………………Boganovic
………….Zeljkovic Ikic Bajric
Ovcina Hasanovic Radovac Pantelic
………………….Halilovic
…………….Dzankovic Haskic

Mozda zamijeniti Halilovica ako bude istrosen poslije derbija i ubaciti Andjusica na njegovo mjesto. Moze Halil i lijevo umjesto Pantelica

Zajmovic Haskic Dzankovic
Halilovic Hasanovic Radovac Ovcina
Bajric Ikic Zeljkovic
Bogdanovic
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: JimmyPage i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []