Buducnost: Kamenjas, Atic, Lazic
Igokea: Maric, Delalic, Kondic, Talic
Zadar: Campara
Cedevita Olimpija: Alibegovic (?)
Campara, Talic
Atic, Kondic
Lazic
Alibegovic, Delalic
Kamenjas, Maric
Dobar roster za izboriti Mundobasket.

Salu na stranu. Ovo je zadnji voz za Camparu i Talica da pokazu pripadaju li ovoj ligi. Sani je trenutno haman jedini klasicni play u Zadru (ne racunajuci djecu), imat ce mjesto startera i vjerovatno veliku minutazu na pocetku sezone. Talic ima konkurenciju u dvojici Amerikanaca i nece lahko do ozbiljne minutaze. Kondic ce tesko i ulaziti na utakmicama kad su svi zdravi i mislim da mu je bilo bolje da je trazio klub gdje ce igrati vise. Od Atica ocekujem istu sezonu kao i lani: da skace, igra odbranu, uzima 3-4 suta po mecu i da bljesne svaku petu utakmicu. Minutaza ce mu vjerovatno opet varirati od 10 do 30 minuta. Za Lazica ocekujem manju minutazu nego u Mornaru. Sve zavisi na kojoj poziciji i u kakvoj ulozi ga trener zamislja, hoce li se nametnuti ispred Ilica i kako ce se Reynolds pokazati. Kamenjas i Kaba ce dijeliti minutaze na petici (mozda ponekad malo Kuridza uskoci, ali to ce biti rijetke situacije) i na Kenanu je da pokaze da je bolji od Francuza. Ja iskreno nisam ubijedjen da jeste, ali se ne bih iznenadio i da se nametne u startnog centra. U svakom slucaju, ne bi trebao imati manje od 15 minuta, sto je za pocetak sasvim korektna minutaza. Od Alibegovica ocekujem da bude startna cetvorka u Cedeviti, da ima vece ovlasti nego ikad dosad u karijeri i da bude jedan od nosioca njihove igre. Mozda sam preoptimistican, ali imam utisak da je pun samopouzdanja i da ce pokazati da nije bez razloga igrao u Virtusu. Prosao je kompletne pripreme s ekipom, igrao dobro na pripremnim utakmicama i red je da to prenese i na ove oficijelne. Delalic ima idealnu priliku da pokaze je li zreo za nivo iznad aba2 lige. Isto vazi i za Marica, koji treba pokazati jesu li one brojke na koledzu stvarni pokazatelj kvaliteta. Obojica ce vjerovatno na pocetku ulaziti s klupe. Djordjevic je povrijedjen, Stephens isto nesto nije igrao i kasnio je s pripremama (mladji Tanaskovic takodjer), pa bi trebali dobiti finu priliku na pocetku. Vidjet cemo aBd ima li sta od njih.
Od Kamenjasa ocekujem najvise, a to podrazumijeva da pomjeri ljestvicu od prosle sezone i da od njega dobijemo igraca sa sigurnim poenima u rukama (pa i kad je s Nurkicem na parketu). Od Atica ponovo ocekujem najmanje, tj. spreman sam na jos jednu losu sezonu. Kao moguce iznenadjenje vidim Camparu, koji bi mogao odigrati dobru sezonu ako udje kako treba u nju i ako se klub ne raspadne do Nove godine. Od ostalih ne ocekujem nista, osim sto se potajno nadam da ce svi pozitivno iznenaditi. (Ovdje nisam uzeo u obzir Alibegovica, buduci da je jos uvijek klimava njegova reprezentativna karijera