Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ghuraba
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ghuraba » 30 sep 2022, 15:24

Danas pocinje aba liga. Ovo su nasi kosarkasi u njoj:

Buducnost: Kamenjas, Atic, Lazic
Igokea: Maric, Delalic, Kondic, Talic
Zadar: Campara
Cedevita Olimpija: Alibegovic (?)

Campara, Talic
Atic, Kondic
Lazic
Alibegovic, Delalic
Kamenjas, Maric

Dobar roster za izboriti Mundobasket. :mrgreen:

Salu na stranu. Ovo je zadnji voz za Camparu i Talica da pokazu pripadaju li ovoj ligi. Sani je trenutno haman jedini klasicni play u Zadru (ne racunajuci djecu), imat ce mjesto startera i vjerovatno veliku minutazu na pocetku sezone. Talic ima konkurenciju u dvojici Amerikanaca i nece lahko do ozbiljne minutaze. Kondic ce tesko i ulaziti na utakmicama kad su svi zdravi i mislim da mu je bilo bolje da je trazio klub gdje ce igrati vise. Od Atica ocekujem istu sezonu kao i lani: da skace, igra odbranu, uzima 3-4 suta po mecu i da bljesne svaku petu utakmicu. Minutaza ce mu vjerovatno opet varirati od 10 do 30 minuta. Za Lazica ocekujem manju minutazu nego u Mornaru. Sve zavisi na kojoj poziciji i u kakvoj ulozi ga trener zamislja, hoce li se nametnuti ispred Ilica i kako ce se Reynolds pokazati. Kamenjas i Kaba ce dijeliti minutaze na petici (mozda ponekad malo Kuridza uskoci, ali to ce biti rijetke situacije) i na Kenanu je da pokaze da je bolji od Francuza. Ja iskreno nisam ubijedjen da jeste, ali se ne bih iznenadio i da se nametne u startnog centra. U svakom slucaju, ne bi trebao imati manje od 15 minuta, sto je za pocetak sasvim korektna minutaza. Od Alibegovica ocekujem da bude startna cetvorka u Cedeviti, da ima vece ovlasti nego ikad dosad u karijeri i da bude jedan od nosioca njihove igre. Mozda sam preoptimistican, ali imam utisak da je pun samopouzdanja i da ce pokazati da nije bez razloga igrao u Virtusu. Prosao je kompletne pripreme s ekipom, igrao dobro na pripremnim utakmicama i red je da to prenese i na ove oficijelne. Delalic ima idealnu priliku da pokaze je li zreo za nivo iznad aba2 lige. Isto vazi i za Marica, koji treba pokazati jesu li one brojke na koledzu stvarni pokazatelj kvaliteta. Obojica ce vjerovatno na pocetku ulaziti s klupe. Djordjevic je povrijedjen, Stephens isto nesto nije igrao i kasnio je s pripremama (mladji Tanaskovic takodjer), pa bi trebali dobiti finu priliku na pocetku. Vidjet cemo aBd ima li sta od njih.

Od Kamenjasa ocekujem najvise, a to podrazumijeva da pomjeri ljestvicu od prosle sezone i da od njega dobijemo igraca sa sigurnim poenima u rukama (pa i kad je s Nurkicem na parketu). Od Atica ponovo ocekujem najmanje, tj. spreman sam na jos jednu losu sezonu. Kao moguce iznenadjenje vidim Camparu, koji bi mogao odigrati dobru sezonu ako udje kako treba u nju i ako se klub ne raspadne do Nove godine. Od ostalih ne ocekujem nista, osim sto se potajno nadam da ce svi pozitivno iznenaditi. (Ovdje nisam uzeo u obzir Alibegovica, buduci da je jos uvijek klimava njegova reprezentativna karijera :( )

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 01 okt 2022, 16:30

Ono kad moras stisat ton jer komentator delalic izgovara kao del_alic. :facepalm: ...mora mu avdic skrenut paznju na ovo seljacko akcentovanje.

inace, ja bih sljedeci prozor zvao alibegovica, a robersonu dao slobodno. I ja mislim da ce imati bas dobru sezonu i da ce se definitivno potvrditi kao nasa najbolja cetvorka, pa bi bila prava steta da ga ne vidimo u akciji...jos ako se odazovu kondic i talic, onda bi imali par igraca koji mogu komforno handlat loptu, makar na prevodjenju. a tu je uvijek i Atic kao sekundarni kreator.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 okt 2022, 16:48

Čovjek iz Srbije,tako valjda tamo izgovaraju to prezime,a fakat malo je iritantno to slušati

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 okt 2022, 21:48

lumani je napisao/la:
02 okt 2022, 21:41
Amar dosta dobar...
Gdje gledaš?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 okt 2022, 22:35

filip13 je napisao/la:
02 okt 2022, 21:48
lumani je napisao/la:
Amar dosta dobar...
Gdje gledaš?
Arena Sport BH

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 okt 2022, 08:54

lumani je napisao/la:
02 okt 2022, 22:35
filip13 je napisao/la:
02 okt 2022, 21:48
lumani je napisao/la:
Amar dosta dobar...
Gdje gledaš?
Arena Sport BH
:thumbup:

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 okt 2022, 20:34

intervju za rtvslo gde Amar rekao, da se radi na tom da Amar i Garza budu bez zvjezdice u FIBA registru
dobre guzove ima Belma

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 okt 2022, 15:02

marlostanf1eld je napisao/la:
09 okt 2022, 14:06
Kosta Kondic 12 poena protiv Mege
Hrabar je, moze pogoditi s distance (u CL je u jednom momentu imao 3/3 za tri), a moze i probiti i zavrsiti na obrucu (pogotovo u lijevu stranu). Medjutim, cesto zna da srlja i donosi neke nerezonske odluke (sto je i razumljivo zbog mladosti i neiskustva). Idealno bi mu bilo da zadrzi ovu ulogu kroz cijelu sezonu, ali se bojim da ce ostati bez nje kad se Talic oporavi. U svakom slucaju, ne bi ga bilo lose forsirati i kroz reprezentaciju, definitivno ima veci domet od Campare i Talica.

Sto se tice Delalica i Marica, oni su u svim dosadasnjim utakmicama pokazali da nemaju neki kvalitet. Haris bukvalno nema nikakvu ulogu u ekipi. Nema akcija za njega, nema suteva za njega, igra samo eto da odmori Tanaskovica. S druge strane, za Nikolu se moze reci da je malo skolovanija verzija Sejfica i to je sve.

Btw, Alibegovic je profil visokog igraca kakvog nemamo i prijeko potreban nasoj reprezentaciji. Kamo srece da smo ga imali u Kelnu da siri reket i bude prijetnja u sutu za tri.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 09 okt 2022, 18:12

RoninX je napisao/la:
01 okt 2022, 16:30
Ono kad moras stisat ton jer komentator delalic izgovara kao del_alic. :facepalm: ...mora mu avdic skrenut paznju na ovo seljacko akcentovanje.
Ako je njegovo prezime nastalo od riječi "delalija", a najvjerovatnije da jeste, onda je pravilan izgovor upravo onaj koji koristi komentator, s kratkouzlaznim akcentom na drugom slogu i dugim samoglasnikom "i". Na isti način kao i kod prezimena Ilić, Pašalić, Bešlić, Sarajlić, Turajlić, i tako dalje. Tako da ne postoji seljačko ili gradsko, već samo pravilno i nepravilno akcentovanje.

Elem, tako kažu jezička pravila, mada nekad čak i vlasnici prezimena izgovaraju svoje prezime na drugi način, jezički nepravilan. Što opet ne znači da nisu u pravu, jer svako svoje ime i prezime može da izgovara kako hoće. Ali mi smo takav narod, najpametniji smo obično na one teme o kojima nemamo pojma.

Da se vratim na temu, kao navijač Igokee, nadam se da će Haris ove sezone zaista pokazati da ima kvalitet za više od druge ABA lige i domaćeg prvenstva.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 okt 2022, 18:47

vladedivac je napisao/la:
09 okt 2022, 18:12
RoninX je napisao/la:
01 okt 2022, 16:30
Ako je njegovo prezime nastalo od riječi "delalija", a najvjerovatnije da jeste, onda je pravilan izgovor upravo onaj koji koristi komentator, s kratkouzlaznim akcentom na drugom slogu i dugim samoglasnikom "i". Na isti način kao i kod prezimena Ilić, Pašalić, Bešlić, Sarajlić, Turajlić, i tako dalje. Tako da ne postoji seljačko ili gradsko, već samo pravilno i nepravilno akcentovanje.

Elem, tako kažu jezička pravila, mada nekad čak i vlasnici prezimena izgovaraju svoje prezime na drugi način, jezički nepravilan. Što opet ne znači da nisu u pravu, jer svako svoje ime i prezime može da izgovara kako hoće. Ali mi smo takav narod, najpametniji smo obično na one teme o kojima nemamo pojma.

Da se vratim na temu, kao navijač Igokee, nadam se da će Haris ove sezone zaista pokazati da ima kvalitet za više od druge ABA lige i domaćeg prvenstva.
haj ne lupaj ziv bio. u srbiji se izgovara tako kako se izgovara, u Bosni je drugacije. ti ces mi govorit sta je ispravno a pola drzave vam i danas koristi dva padeza.

evo fudbalera huseinbasica srbijanci izgovaraju kao da mu je husein ime , a basic prezime. sprdnja. nema tu nikakave lose namjere ili agende komentatora, nego jednostavno nisu navikli na bosnjacka prezimena u svojim sredinama. i vecina srba iz rs bi ispravno (bosanski) akcentovala.

haris delalic je nesto izmedju trojke i cetvorke, nije neki suter, a nije ni point forward...fakat ne znam kako je zavrsio u Igokei, ali ne vjerujem da ce ta epizoda potrajat. nebitan igrac u kontekstu repke.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 09 okt 2022, 19:24

RoninX je napisao/la:
09 okt 2022, 18:47
haj ne lupaj ziv bio. u srbiji se izgovara tako kako se izgovara, u Bosni je drugacije. ti ces mi govorit sta je ispravno a pola drzave vam i danas koristi dva padeza.
Kao prvo, ne znam kakve ja veze imam sa Srbijom. Kao drugo, pokušao sam kao neko iz struke da objasnim kakva su jezička pravila, jer sam to studirao četiri godine. Ali da dalje ne razglabamo, ti si iznio svoje stručne argumente, ja svoje, i nek ostane na tome.

A kao treće, ne mora značiti da od Harisa i reprezentacije nema ništa. Pa makar kao nekog desetog ili jedanaestog igrača. Ako dobro iskoristi ovu sezonu u Igokei.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 okt 2022, 13:25

Meni je genijalno da Avdic i bez klupa na spisku :facepalm:
Penava isto ali to mozda mogu i da razumijem.
Sejfic iz kosovske lige na spisku, ima 4-5 poena u prosjeku.
Nurkic, Garza i Musa na spisku a ni jedan ne moze igrati.

Nagradi nekog mladjeg igraca time da bude na sirem spisku ako vec nema iskusnijih igraca, svakako se manje vise zna ko je 12 sa ocog spiska nije neka mudrost.
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 10 okt 2022, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 okt 2022, 13:45

Ethel je napisao/la:
10 okt 2022, 13:25
Sejfic iz kosovske lige na spisku.

Nagradi nekog mladjeg igraca time da bude na sirem spisku ako vec nema iskusnijih igraca, svakako se manje vise zna ko je 12 sa ocog spiska nije neka mudrost.
Zar nije vise U TZ :?:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2022, 13:47

lumani je napisao/la:
10 okt 2022, 13:45
Ethel je napisao/la:
10 okt 2022, 13:25
Sejfic iz kosovske lige na spisku.

Zar nije vise U TZ :?:
Raskinuli jutros ugovor s njim
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 10 okt 2022, 18:48

tuzno je gledat ulogu nasih u buducnosti. doslovno najgori moguci play koji je mogao doci je dosao. bell haynes, koji ne zna pnr i drzi loptu do isteka napada. lani cak ni musa jedno vrijeme nije mogao doci do izrazaja koliko je ovaj privatizovao loptu.

o ulozi atica da ne govorim. bez povjerenja trenera on je sjena od sebe. kamenom ce biti jos gore kad se vrati kaba. minute mogu ici samo na dole.

dakle...pisi propalu sezonu vec nakon dva kola. najcudnije u svemu je uloga miska raznatovica. da uvalis u Buducnost ogracnicenog americkog prcvoljka, koji ce prigusiti sve dobre strane tvog talentovanog centra, je neshvatljiv potez sa biznis strane.

pa ce ljudi srati kako je Buducnost prevelik zalogaj za Kamenog.
a vec sam jednom spominjao, tesko je naci sebicnijih igraca od crnogorskih bekova, osim pavlicevica, koji je izvrstan pnr play.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 11 okt 2022, 09:35

RoninX je napisao/la:
10 okt 2022, 18:48
tuzno je gledat ulogu nasih u buducnosti. doslovno najgori moguci play koji je mogao doci je dosao. bell haynes, koji ne zna pnr i drzi loptu do isteka napada. lani cak ni musa jedno vrijeme nije mogao doci do izrazaja koliko je ovaj privatizovao loptu.

o ulozi atica da ne govorim. bez povjerenja trenera on je sjena od sebe. kamenom ce biti jos gore kad se vrati kaba. minute mogu ici samo na dole.

dakle...pisi propalu sezonu vec nakon dva kola. najcudnije u svemu je uloga miska raznatovica. da uvalis u Buducnost ogracnicenog americkog prcvoljka, koji ce prigusiti sve dobre strane tvog talentovanog centra, je neshvatljiv potez sa biznis strane.

a vec sam jednom spominjao, tesko je naci sebicnijih igraca od crnogorskih bekova, osim pavlicevica, koji je izvrstan pnr play.
:thumbup:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 okt 2022, 15:22

RoninX je napisao/la:
10 okt 2022, 18:48

Atica to nije briga :salut: Pun kao Brod ,mala iz jake TZ familije,sve top.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, StevieG8 i 15 gostiju.