Liverpool FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Moralo se i to desiti
Najveća sramota od svih sramota danas je činjenica da je panjina sa kapitenskom trakom odigrala čitavu utakmicu. Aferim.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Walk on
Sa pozitivne strane, nije bilo Milnera
Ne smeta meni što gube, smeta mi što ih boli ****. Što su u nekom svom svijetu. Izgubili su LP, izgubili su ligu i sve veoma glupo. Al' ne možeš stalno igrati bez ambicija.
Al' me nervira, pogotovo ovo zadnje. Ne znam šta je njemu bilo dobro.
Ne stidite se, bacite (negativne) ocjene.
Ne smeta meni što gube, smeta mi što ih boli ****. Što su u nekom svom svijetu. Izgubili su LP, izgubili su ligu i sve veoma glupo. Al' ne možeš stalno igrati bez ambicija.
Znači bez Arnolda i Diaza duže vrijeme....Liverpool boss Jurgen Klopp, speaking to BBC Sport: "We created, we were really dangerous, we scored our goal, wonderful goal. Then concede last second of the first half. Obviously we made a mistake, counter attack is the goal. That is our situation, getting to half time knowing we were good in the game but ignoring the result.
"We wanted to carry on the good stuff but unfortunately we didn't do that. We equalised, it was a really open game then. The situation around the penalty of course we should have cleared it. Now I saw it and I think you can imagine I don't think it is a clear penalty, it is a very soft one. I think it is a situation where the referee have another look at it in real time.
"Couple of things went against us but we are not blind, we see we could have done better in moments. In general it was a good away game against a good side. We caused them a lot of problems but stand here with no points."
On taking off Trent Alexander-Arnold: "He is injured unfortunately. Like Luis Diaz as well, it doesn't look good for both. That is the icing on the cake..."
More on the game: "Arsenal are doing really well and in the situation I think we played a good game. Conceding the three goals, it had nothing to do with the game really. We have to win challenges in these moments. They should not get in these situations but it happened.
"I saw a team with the right attitude and put in a proper fight and play football and first half we did but in the second half I didn't see these football moments as much.
"I think the game is a draw but today we have nothing."
Al' me nervira, pogotovo ovo zadnje. Ne znam šta je njemu bilo dobro.
Ne stidite se, bacite (negativne) ocjene.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
dachodachoni
- Kontakt:
Sta ocekivati kad dovedes Arthura
Klopp je sam sebi tim transferom pucao u koljena jer je prije toga govorio da ne treba veznjak.
Još je rano, ali obratio bih pažnju na Xabija Alonsa. Potencijalno u budućnosti, vjerujem da će Xabi biti bolji trener od Stevieja.
Kako je zivot nekad cinican, par pobjeda je Kloppa prije nekoliko mjeseci dijelilo od cetiri trofeja i uspjeha koji ne vjerujem da bi se ikad ponovio u epl a sad nakon par mjeseci kasnije sve se izvrnulo do te mjere da vjerujem da razmislja o odlasku.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ma i on ima veliki udio u ovome. Podvijanje repa amerima da bi se jos jedan transfer rok zavrsio u malom minusu.
One izjave tokom ljeta oko veznih igraca pa ga keita popljuva hladno, zatim daje ovom mongolidu "sakho" tretman a trebao je to prije 2 godine odmah poslije one tekme s realom.
Dosta igraca je mentalno i fizicki istroseno. Gledajuci tajming ovaj novi ugovor salaha je vjerovatno uticao na ove glavne igrace
Vjerovatno ostajmo bez LP dogodine i nadam se da ce mrtvi ameri prodati klub.
One izjave tokom ljeta oko veznih igraca pa ga keita popljuva hladno, zatim daje ovom mongolidu "sakho" tretman a trebao je to prije 2 godine odmah poslije one tekme s realom.
Dosta igraca je mentalno i fizicki istroseno. Gledajuci tajming ovaj novi ugovor salaha je vjerovatno uticao na ove glavne igrace
Vjerovatno ostajmo bez LP dogodine i nadam se da ce mrtvi ameri prodati klub.
Rješenje naših problema je veoma jednostavno. Moramo početi da zabijemo gol više nego što primimo, a već primamo golove, tako da smo na pola odrađenog posla.
I gdje je Ramsey? Lik se ne vidi nigdje, Jones isto dođe i nestane?
Dobar komentar sa RAWKa:
Quote from: skipper757 on Yesterday at 10:50:05 pm
This is the crux of the problem for me, especially in midfield. We've prided ourselves on being great in the transfer market (and we are), but we couldn't move on any of midfielders on high wages with little future here nor did we strengthen at all.
It's like:
-Tchouameni: top choice, prefers Real, exorbitant price tag, what can we do?
-Bellingham: won't move this summer, probably too expensive anyway
-Camavinga (last year) and Gravenberch (this year): two of the most talented young midfielders in the world, both with only 1 year left on their contracts and very affordable; the former preferred Real and the latter preferred Bayern; ah well
-Caicedo: too raw to sign directly from South America; too expensive to sign this summer
-Laimer: prefers Bayern on a free; no can do
We can't sign our first choices because of price/preference. We can't sign affordable talented players because they prefer other clubs. We can't sign other young players because they're too inexperienced. We can't sign players like Tielemans because he doesn't fit our system (but we'll get Arthur?).
Can we sign anyone? The best club in the world at transfers can't find a midfielder aged 22-28 that's physically and technically gifted?
I'd imagine Klopp and co thought we had the numbers at least to make a go of it this year and address next year, so it's not like the owners blatantly screwed him or something (we had a ton of senior midfielders), but towards the end of the summer, when it was clear we should make a move, the best we did was an injury-prone player on loan.
It's weirdly deflating because after we've won everything, we aren't any better at signing players than before. We get some really good deals done, but we leave ourselves short at inopportune times. It's also just strange for a club of this size and success to have everyone feel like: "Nah, we don't have the money for him. He doesn't want to come here. His agent is too difficult to deal with. His girlfriend prefers London, etc." We really should be focused on building a squad with Klopp to win, not consoling ourselves and reasoning why we can't sign anyone. It's a strange mentality. I don't like the FM/FIFA-type thinking ("Why didn't we sign Haaland????") as it's all fanciful nonsense, but at the same time, how are we a club of this magnitude in the middle of a successful period and literally we don't think we're capable of signing players.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- SoloControTutti
- Kontakt:
Jednostavno je sve vec receno i jasno. Standardni igraci su bez gasa ostali, prosla sezona pogotovo je uzela malo duse svima zbog izgubljenog finala LP i PL na nacin na koji su izgubili, sitnim, najsitnijim razlikama mogucim. Iscrpljujuca sezona iza njih, novi regruti se navikavaju na novo okruzenje, treba vremena, pored toga neki igraci su u losoj formi, mozda privatni razlozi, mozda jednostavno kuliraju ovu sezonu bez ambicija kao npr Trent, Virgil koji cini mi se vise razmilja da se ne povrijedi do mundijala i vise mu je stalo da nesto uradi s repkom, Salah totalno otupio i sto je neobicno ne izgleda on lose na lopti nego ga nikako vise nema u sredini, ne ulazi u ciste gol sanse kao prije, ne sijece unutra, bas otupio ovu sezonu, iako je ona jedan od najgladnijih u ekipi i sto se tice golova i titula ali jednostavno mi nije jasno da se ugasio ovoliko. Igraci poput Hende, Milnera polako gube zustrinu, agresivnost i kaskaju sto se tice tempa. Milner vise nije ni za klupe nego cisto kao motivator i primjer mladima, otpimalna uloga.
Po meni ovo gore su bazicni problemi, zasicenost pojedinaca, losa forma, godine, te privikavanje novih igraca, a ne treba zaboraviti ni povrede, kada sve to se uzme u obzir dobije se ova katastrofa na pocetku sezone.
Kako se dignuti poslije ovoga svega, jednostavno nastaviti gurati naprijed, ocekivati da se Darwin proradi kako treba, Salah da uleti u svoju herojsku odoru, Trent i Virgil da izadu iz depre odnosno da se vrati fokus s desavanja u repkama na klub, sredina da se konsoliduje, a najvise od svega ovoj ekipi treba srece da uvezu par tekmi s pobjedama sto im se nije jos desilo ove sezone. Nervoza i nesigurnost koja se osjeti je ogromna, sjetim se tekmi prije 6-7 god dok je Klopp dosao, sad je ista situacija, sve na ho ruk, samo sto su tad znali dati vise nego sto primaju.
Top 4 ove sezone je premija, bez ikakvih kupova i titula, o tome svi navijaci i fanovi trebaju prestati razmisljati i sacuvati zivce do kraja sezone, opusteno i lagano.
P.S. Cuameni, Kamavinga, Belingem, idealni za ovu ekipu i sistem, ne znam da li svi znaju koliko je Klopp ganjao Cuamenija, koliko je zvao i gurao transfer jer je idealan za sistem ekipe ali kada Real zove tu Liverpul nema sta traziti, za Kamavingu ne znam da li je bilo interesovanja ali znam da ako izvisi za Belingema onda pisi propalo za sredinu terena, bio bi to veliki transfer poraz, a ova forma i moguci neuspjeh ove sezone te ne ulazak u top4 ce mnogo kostati klub reputacije, nadam se da do toga nece doci jer onda pogotovo nece biti sanse za potpis bilo koga, a vec je deficit takvih igraca na trzistu. Beligenm je jedini Englez ikada vrijedan hajpa i vrijedan 100 Mil bez ikakve frke.
Po meni ovo gore su bazicni problemi, zasicenost pojedinaca, losa forma, godine, te privikavanje novih igraca, a ne treba zaboraviti ni povrede, kada sve to se uzme u obzir dobije se ova katastrofa na pocetku sezone.
Kako se dignuti poslije ovoga svega, jednostavno nastaviti gurati naprijed, ocekivati da se Darwin proradi kako treba, Salah da uleti u svoju herojsku odoru, Trent i Virgil da izadu iz depre odnosno da se vrati fokus s desavanja u repkama na klub, sredina da se konsoliduje, a najvise od svega ovoj ekipi treba srece da uvezu par tekmi s pobjedama sto im se nije jos desilo ove sezone. Nervoza i nesigurnost koja se osjeti je ogromna, sjetim se tekmi prije 6-7 god dok je Klopp dosao, sad je ista situacija, sve na ho ruk, samo sto su tad znali dati vise nego sto primaju.
Top 4 ove sezone je premija, bez ikakvih kupova i titula, o tome svi navijaci i fanovi trebaju prestati razmisljati i sacuvati zivce do kraja sezone, opusteno i lagano.
P.S. Cuameni, Kamavinga, Belingem, idealni za ovu ekipu i sistem, ne znam da li svi znaju koliko je Klopp ganjao Cuamenija, koliko je zvao i gurao transfer jer je idealan za sistem ekipe ali kada Real zove tu Liverpul nema sta traziti, za Kamavingu ne znam da li je bilo interesovanja ali znam da ako izvisi za Belingema onda pisi propalo za sredinu terena, bio bi to veliki transfer poraz, a ova forma i moguci neuspjeh ove sezone te ne ulazak u top4 ce mnogo kostati klub reputacije, nadam se da do toga nece doci jer onda pogotovo nece biti sanse za potpis bilo koga, a vec je deficit takvih igraca na trzistu. Beligenm je jedini Englez ikada vrijedan hajpa i vrijedan 100 Mil bez ikakve frke.

OJ ZEFIRE KAD POLETIŠ
Ovaj xGa nakon našeg drugog gola je za bogu plakati. No Diaz, no party.
Bez Diaza 10 utakmica najmanje
Kakav raspad sistema ove godine u svim segmentima , kad dobijemo nekoga u ligi to ce biti narodno veselje. U LP imamo finu šansu makar kao 2 ds budemo.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bas tesko bez Diaza, ne vjerujem da ce nastaviti ovu formaciju. Vracamo se na 433 s Jotom/Carvalhom lijevo
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Vala se i radujem utakmicama bez Diaza i sa Jotom in. Iz znatizelje da vidim kako ce to funkcionisati. Ne vidim da ce nesto znacajnije losije biti od ovoga.
Super sto se nas najbolji ofanzivac povrijedi
Trentu je ovo mozda najbolja moguca stvar, malo sredit mentalno zdravlje.
Trentu je ovo mozda najbolja moguca stvar, malo sredit mentalno zdravlje.
-
dachodachoni
- Kontakt:
Ma Jota je bolji i konkretniji igrac. Diaz puno zuji, malo meda daje, jedino sto ni Jota nije klasicno krilo.
Darwin-Jota-Salah
Ovom se radujem, Darwina treba na krilo protiv Citya jer je igrac tranzicije i imat ce puno prostora da iskoristi brzinu, gdje ce mu i Jota pomoci svojim inteligentnim kretnjama.
Hajd barem ćete bit aktivniji na forumu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Da bar ove sezone završimo sedmi
Još malo će nas sa foruma zvati da popunimo klupu
[*]
Ima li Ramsaya tog , Robertson i Jones bi trebali u konkurenciji biti , stvarno svaki dan drugaciji squad rotation.
Trent je iznenađenje , dobro je prošao s obzirom da su 2 3 sedmice , Matipa sam očekivao da se povrijedi , realno nije dugo
Ima li Ramsaya tog , Robertson i Jones bi trebali u konkurenciji biti , stvarno svaki dan drugaciji squad rotation.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.