Pa nisu sigurno krojili sastav bez saglasnosti Xavija, Alonso je njegova zelja, Demebele je ostao zbog njega a De Jonga je htio prodati da moze gurati svog zemljaka Gavija koji trci ko muha bez glave. Ima tu jos gluposti koje je uradio ali i ovo gore je dosta da se shvati da je on jos trebao ostati medju kozoyebima.NisamInSajder je napisao/la: ↑12 okt 2022, 23:23Ostavku trebaju ponuditi ljudi koji su skrojili roster. Laporta, Alemany, Cruyff pogotovo. Raphinha, Christensen, Alonso, Kessie, prodaja Aubameyanga, tjeranje Messija i još mnoštvo toga. Prodaja budućih prihoda da skrojiš roster da rezultatski ne kaskaš, a u dubokoj si financijskoj dubiozi. Eh eto ga uzdali su se da će vratiti pare od Lige Prvaka, ali neće jer ekipa nije tog dometa da prođe grupnu fazu, barem ovih 11 koji su večeras igrali. Naravno sad će Laporta kmečati za Superligom kao i Agneli, likovi koji ne znaju napraviti rezultat i tako potvrditi svoja prevelika ulaganja bez pokrića.
Ima i Xavi grijeha, ali mnogo manje nego ovi gore, recimo biranje Busquesta i Alonsa, Pique je morao realno nemaš drugog štopera, ostalo se povrijedilo, a kvalitet iz Barce B je prodan za kikiriki. Doduše i za biranje Busquetsa i Alonsa ima razloge, sigurno je pod pritiskom uprave kluba koje je nezadovoljna ostankom de Jonga i Albe, pa tjeraju Xavija da ih što manje koristi kako bi ovi otišli na ljeto. To mu je najveći grijeh, što se smekšao pred Laportom, takvi treneri tokom karijere uglavnom naprave jako malo.
Ovaj poraz mnogo više će zaboliti financijski nego rezultatski. Znači u dugu si milijardu i kusur, prodaš buduće prihode, da sada skupiš neku ekipu, a hoćeš i stadion pravit pa ćeš na sve te probleme dići kredit. Još više će se klub zavaliti, naravno to bankama odgovara jer onog trenutka kad klub ne bude mogao vratiti kredit preuzet će njega i sve što je vezano za ovaj klub.
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nije morao uopšte.NisamInSajder je napisao/la: ↑12 okt 2022, 23:23Pique je morao realno nemaš drugog štopera, ostalo se povrijedilo, a kvalitet iz Barce B je prodan za kikiriki.
Bolje da je stavio na stopera De Jonga ili nekog juniora
Lik je bukvalno dva gola poklonio Interu i izbio Barci večeras milione, ono saginjanje kod prvog gola je za momentalog tjeranja iz kluba. Ne mogu vjerovati šta tako iskusan igrač uradi u ovako bitnoj utamici
To samo pokazuje koliko ga boli qrc za Barcu, frajer je ionako glavom konstantno u nekim aferama i frkama sa Shakirom, a ne u fudbalu.
Al nije on kriv što igra, neko ga je stavio tamo da se bruka i uništava klub.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Stvarno ne trebaš biti nikakav fudbalski stručnjak da bi znao da je ukupno 150 miliona za Ferrana i Raphinhu užasno loš posao. Nije mi jasno da ljudi koji su plaćeni za to i koji bi kao trebalo da se razumiju u fudbal odluče u periodu najveće ekonomske krize u historiji kluba iskihati tolike pare za ta dva panja.
Jedino pojačanje vrijedno spomena u zadnjih godinu dana je Lewandowski i to isključivo što se tiče lige. U Ligi prvaka je evo vidjeli smo uglavnom beskoristan.
Da se razumijemo, sa igračima koji su bili na terenu si bez obzira na sve trebao biti u stanju pobijediti Inter, pa makar u jednoj od dvije utakmice. Daleko od toga da je ovo izgovor, ali mi je jednostavno neshvatljivo da se već godinama vuku ovako loši potezi, bez obzira na to ko sjedi u upravi. Jel stvarno moguće da niko u zadnjih 7 godina ne zna raditi posao? Šta se dešava?
Jedino pojačanje vrijedno spomena u zadnjih godinu dana je Lewandowski i to isključivo što se tiče lige. U Ligi prvaka je evo vidjeli smo uglavnom beskoristan.
Da se razumijemo, sa igračima koji su bili na terenu si bez obzira na sve trebao biti u stanju pobijediti Inter, pa makar u jednoj od dvije utakmice. Daleko od toga da je ovo izgovor, ali mi je jednostavno neshvatljivo da se već godinama vuku ovako loši potezi, bez obzira na to ko sjedi u upravi. Jel stvarno moguće da niko u zadnjih 7 godina ne zna raditi posao? Šta se dešava?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Kakva crna ostavka! Pa svako ko prati fudbal od promovisanja Lige Prvaka zna da se "elita" postaje
1.finansijskom konsolidacijom
2.velikim trosenjem para na igrace
3.punim stadionom i
4.osvajanjem domace titule
Nikog, ama bas nikog u ovoj eri fudbala taj redoslijed nije zaobisao. Ja ipak mislim da je i dalje jedina greska koju Xavi radi oslanjanje na ovu cetvoricu bivsih saigraca; sam njihov status kapitena u ekipi je katastrofa epskih razmjera, jer nijedan nema kredibiliteta u novoj sudijskoj i UEFA postavi (to je imao jedino Pike, ali do prije 3-4 sezone). Ti nemas apsolutno NIJEDNOG igraca na terenu koji ce mozgom i autoritetom tiskati vodu na svoj mlin tokom utakmice. Buskets je, jednostavno, Hirošima u svakoj utakmici. Dok se to ne promijeni, nacekacemo se do prolaza u osminu finala u 4.kolu.
1.finansijskom konsolidacijom
2.velikim trosenjem para na igrace
3.punim stadionom i
4.osvajanjem domace titule
Nikog, ama bas nikog u ovoj eri fudbala taj redoslijed nije zaobisao. Ja ipak mislim da je i dalje jedina greska koju Xavi radi oslanjanje na ovu cetvoricu bivsih saigraca; sam njihov status kapitena u ekipi je katastrofa epskih razmjera, jer nijedan nema kredibiliteta u novoj sudijskoj i UEFA postavi (to je imao jedino Pike, ali do prije 3-4 sezone). Ti nemas apsolutno NIJEDNOG igraca na terenu koji ce mozgom i autoritetom tiskati vodu na svoj mlin tokom utakmice. Buskets je, jednostavno, Hirošima u svakoj utakmici. Dok se to ne promijeni, nacekacemo se do prolaza u osminu finala u 4.kolu.
Džeri Drejk
Pa neznalice koje ne znaju napraviti normalan ugovor vode ovaj klub.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 23:34Jel stvarno moguće da niko u zadnjih 7 godina ne zna raditi posao? Šta se dešava?
Govorim od trenutnoj upravi, ne o Bartinim krimosima.
Dogovore posao sa Atleticom, 40 miliona za Griezmana nakon 2 godine posudbe, pruže ruke, ti bi reko sve završeno... i onda ovi skontaju fintu u ugovoru i natjeraju ih da prihvate duplo manje
To se ne dešava u normalnim i ozbiljno vođenim klubovima.
Slazem se, ne treba podnijeti ostavku ali zato treba dobiti otkaz.
- Nail for Real
- Kontakt:
Koliko je Busquets imao tacnih pasova veceras?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Još jedna utakmica u kojoj je Gosn. Čavi bio bolji od protivnika 
Salkane druže, ta Hirošima Busquets ne stavlja sam sebe u prvih 11, vjeruj mi
Jbt kralj 2022 na izmaku - a Busi i dalje zapocinje kljucne utakmice kao starter
- jasonstatham
- Kontakt:
Da nije ova dva gola Lewe, rezultat bi bio u skladu sa blamažama proteklih godina. Nekako 1:3 ili 1:4.
Pique je na kraju apsolutno opravdano izviždan i valjda je samom sebi pokazao zašto je peti izbor štopera (ako je uopšte i izbor). Isto vrijedi i za mrtvog Busquetsa koji nije u stanju da pruži pas pet metara. Igra ispod svakog prihvatljivog nivoa.
Iako je Xavi kriv za totalno forsiranje Alonsa i neke nelogične izmjene, ne vidim kako on može naučiti ovu dvojicu postavljanju na terenu ili pas igri. Ako ništa, valjda je sada napokon uvidio da FDJ mora igrati u nedjelju, da je Gavi neiskusan za jače tekme. I da bilo kakav Raphinha ili Ousman su bolji od indisponiranog dvojica Fati- Torres.
I svi vi koji kidate živce (poput mene) i prizivate otkaz Xaviju, opustite se. On je Laportin projekat u koji je uloženo beskrajno mnogo i nikakvi rezultati ga neće udaljiti od klupe. Barem naredne 3, 4 sezone.
S Araujom, Christensenom, Koundeom bi ovo izgledalo daleko bolje. Nadati se da se Jules vraća u nedjelju, inače sa Piqueom i poletnim Busquetsom nemaju šta tražiti na SB.
Pique je na kraju apsolutno opravdano izviždan i valjda je samom sebi pokazao zašto je peti izbor štopera (ako je uopšte i izbor). Isto vrijedi i za mrtvog Busquetsa koji nije u stanju da pruži pas pet metara. Igra ispod svakog prihvatljivog nivoa.
Iako je Xavi kriv za totalno forsiranje Alonsa i neke nelogične izmjene, ne vidim kako on može naučiti ovu dvojicu postavljanju na terenu ili pas igri. Ako ništa, valjda je sada napokon uvidio da FDJ mora igrati u nedjelju, da je Gavi neiskusan za jače tekme. I da bilo kakav Raphinha ili Ousman su bolji od indisponiranog dvojica Fati- Torres.
I svi vi koji kidate živce (poput mene) i prizivate otkaz Xaviju, opustite se. On je Laportin projekat u koji je uloženo beskrajno mnogo i nikakvi rezultati ga neće udaljiti od klupe. Barem naredne 3, 4 sezone.
S Araujom, Christensenom, Koundeom bi ovo izgledalo daleko bolje. Nadati se da se Jules vraća u nedjelju, inače sa Piqueom i poletnim Busquetsom nemaju šta tražiti na SB.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Kolega koji to broji je u misijoj rupi, pricekat cemo sutrasnji dan da nam pojasni novu vrhunsku partiju najboljeg pivota, statistiku i naravno izvuce koji citat Del Bosquea.
- ElCartel11
- Kontakt:
Fati je nažalost gotov. Njegova karijera (ozbiljna) se moze reci zavrsila lani sa onom povredom. Moze on i dalje zivjeti od fudbala ali ne na najvisem nivou.let3 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 23:21Pedri odigra na prvu extra precizan pas za Fatija, odlična šansa i on nešto zalama - pa šutni ili dodaj, uradi neštoo...jbm ti više zalamanje i drkanje lopte.
Isto to radi i retard Dembele, po tri puta on nešto zalama, malo mu valjda jednom, jbm li vam pleme bezobrazno![]()
Predvidjam mu karijeru tipa Deulofeu.
Sve na stranu ali stvarno kakav baksuz od kluba moraš biti pa, da ti se povrede 3 stopera u 10 dana? Uz dodajamo jos Depaya i de Jonga (koji je jos rovit i nije spreman za 90 min).
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Šta kaže sofascore kakav je bio Busquets ?
Sreća po Barcelonu pa su se odlučili otvoriti samo na 15 minuta.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."

Ovo je izjavio nakon Bayerna, mogao je tad ispasti gospodin i reći to je to od meneGerard Piqué 2020. godine: "Ako svježa krv treba doći i promijeniti ovu dinamiku, prvit ću se oprostiti od kluba."
Real, Villareal, Bilbao, Bayern i Valensija.
Iskreno šta mislite kakav će omjer katalonski Barbarez imati do kraja mjeseca oktobra protiv ovih timova?
Iskreno šta mislite kakav će omjer katalonski Barbarez imati do kraja mjeseca oktobra protiv ovih timova?
glavu gore, idemo dalje, ova ekipa je u izgradnji, klub se izvlaci iz dubioze, xavi se izgradjuje ko trener, ekipa je se gradi, sve je ovo normalno i ispadanje iz lige prvaka nije tragedija
pojacanja su dovodjenja u skladu s mogucnostima, rafinja i leva su precijenjeni ja sam to odma govorio, al bolji nisu mogli doci, leva je los bio u obje utakmice, masa losih odluka, dva gola ga ne mogu izvuci jer jedan je i bio frljoka, stigle su ga godine i to je realnost, moze igrati jos, nabijati po spaniji i to je dosta od njega, rafinja ima potencijala, brzina, sut, trudi se barem i mozda od njeg bude igraca nekog, sad nije klasa al mozda bude, ansu i demebele mogu biti igracine, a, mogu i ne biti, sta ces to nam je realnost, pedri i gavi jos moraju napredovati i vjerovatno i hoce, treba ovoj ekipi nekoliko mjeseci da di bila ono sto su mnogi pomislili da je vec sada, samo strpljivo
veceras su nas kostale povrede trojice u odbrani najkvalitetnijih igraca, kosto nas je pike koji je odigrao kao da je prodo utakmicu, garcija kikser uvijek i nema tu hajra od njeg jer momak nema psihologiju za stopera, uradi mnogo dobrih stvari al mora kiksati frajer jer nema mentalnog sklopa za stopera, on i feran tores ja otpocetka govorim da su promasaji i antitalenti i tu nema price, to sto neko misli da napadac ima vrijednosti neke sto se dobro krece, il stoper sto ima dobar pas to su smijurije jer ne znaju svoj osnovni poso
xavi ima gresaka, al ne treba vrsiti nikakav pritisak na njega, pocetnik je koji ima ekipu s puno mana al nesto se gradi, ima barem neke motivacije, pobjedjuje se u ligi, desio se i ovaj peh jer je osto skoro bez kompletne odbrane u vrlo bitnom trenutku i to nas je kostalo protiv intera jer vidjeli smo dva gola primamo zbog kikseva pikea i jos par prilika zbog njega, jedan gol zbog kiksa garcije, da su bili arauho kunde i kristensen, ili barem dvojica od njih bila bi druga prica al ajd, mora se nastaviti graditi ekipa koja je jedva sklepana i samo opusteno, u kakvoj smo rupi bili ovo je sve odlicno
pojacanja su dovodjenja u skladu s mogucnostima, rafinja i leva su precijenjeni ja sam to odma govorio, al bolji nisu mogli doci, leva je los bio u obje utakmice, masa losih odluka, dva gola ga ne mogu izvuci jer jedan je i bio frljoka, stigle su ga godine i to je realnost, moze igrati jos, nabijati po spaniji i to je dosta od njega, rafinja ima potencijala, brzina, sut, trudi se barem i mozda od njeg bude igraca nekog, sad nije klasa al mozda bude, ansu i demebele mogu biti igracine, a, mogu i ne biti, sta ces to nam je realnost, pedri i gavi jos moraju napredovati i vjerovatno i hoce, treba ovoj ekipi nekoliko mjeseci da di bila ono sto su mnogi pomislili da je vec sada, samo strpljivo
veceras su nas kostale povrede trojice u odbrani najkvalitetnijih igraca, kosto nas je pike koji je odigrao kao da je prodo utakmicu, garcija kikser uvijek i nema tu hajra od njeg jer momak nema psihologiju za stopera, uradi mnogo dobrih stvari al mora kiksati frajer jer nema mentalnog sklopa za stopera, on i feran tores ja otpocetka govorim da su promasaji i antitalenti i tu nema price, to sto neko misli da napadac ima vrijednosti neke sto se dobro krece, il stoper sto ima dobar pas to su smijurije jer ne znaju svoj osnovni poso
xavi ima gresaka, al ne treba vrsiti nikakav pritisak na njega, pocetnik je koji ima ekipu s puno mana al nesto se gradi, ima barem neke motivacije, pobjedjuje se u ligi, desio se i ovaj peh jer je osto skoro bez kompletne odbrane u vrlo bitnom trenutku i to nas je kostalo protiv intera jer vidjeli smo dva gola primamo zbog kikseva pikea i jos par prilika zbog njega, jedan gol zbog kiksa garcije, da su bili arauho kunde i kristensen, ili barem dvojica od njih bila bi druga prica al ajd, mora se nastaviti graditi ekipa koja je jedva sklepana i samo opusteno, u kakvoj smo rupi bili ovo je sve odlicno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Vala cu se sloziti sa tobom , prodisali smo odlaskom Messija.Samo steta sto Eriksena ne dovedosmo umjesto tog klauna…Romariooo je napisao/la: ↑13 okt 2022, 00:13glavu gore, idemo dalje, ova ekipa je u izgradnji, klub se izvlaci iz dubioze, xavi se izgradjuje ko trener, ekipa je se gradi, sve je ovo normalno i ispadanje iz lige prvaka nije tragedija
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 13 okt 2022, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.