FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
jel nas Vinko vodio protiv Celtika kad nismo pogledali prema golu 90 minuta,pa od tad ga zovu Vaginko
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- napoleon72
- Kontakt:
Nije Vinko kriv sto su mu u drugom dijelu sezone Mesanovic i Handzic prazne golove fulali. Taj Mesanovic svugdje igra ko Haland, samo kod nas truba. Poslusaj izjavu Pejovica, covjek otvoreno kaze da nisu htjeli igrat jer nije bilo para. Fino su nas po glavi pop.isali placenici.vedinjo98 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 23:12Naravno da se mogla izvuci titula. Trebalo nam je 5 utakmica da stvarimo jednu sansu. Mustedanagic, iako je imao privatnih problema i bio van fizicke forme, udje protiv Tuzle i padnu 3 gola za pola sata. Nakon toga i na derbiju tri gola kad je on igrao. Da ne pricamo o forsiranju Pejovica, umjesto koga bi bilo koji akademac bolje igrao.NisamInSajder je napisao/la: ↑12 okt 2022, 20:43Jukić je sasvim solidno krilo za ovu ligu. Kad je u formi, kao što je bio kad je tek došao u Sarajevo i u one 3 utakmice prije prekide zbog covida bio je najagilniji nas igrač, uz Rahmanovića. Preko njih dvojice si u te 3 utakmice najviše šansi stvorio, nekad su se oni nalazili kao egzekutori, nekad kao asistenti. Kod njega je najveći problem realizacija, ima brzinu, pa i neki dribling, dobro probija, ali kad dođe do momenta šuta ili asistencija, to izgleda nespretno čak i za ovaj rang.Lucas je napisao/la: ↑12 okt 2022, 17:44Jukić uopšte nije panj, sasvim dobar lijevi krilni igrac. Doduše kod nas nije puno igrao na toj poziciji jer je Tatar igrao fudbal života, ali u onoj polusezoni nakon odlaska Tatara (kad smo ispustili titulu) , maltene ostao rezerva, dok su na lijevom krilu igrali Milanović i Hebibovic![]()
![]()
Nije jedinog bacio Marinović tu polusezonu, Mustedanagić također, na kraju kad je Zinedina ubacio, spasio nam sezonu, sam donio prolaz protiv Tuzle u polufinalu Kupa. Da je Marinović samo malo tu sezonu bio fleksibilniji, to jest da nije tvrdoglav kao što jest, i da nije imao neke ljude oko sebe, spasila bi se ta sezona, eh šta bi bilo na ljeto to je već druga priča, u smislu da li bi se financije naglo popravile.
Bez obzira sto su prodana dva najbolja igraca, opet trebas biti talentovan da za 14 kola ne uspijes sacuvati +13. Opet si imao najbolju i najvrijedniju ekipu u Ligi. Nisu nas ni krale sudije dok Borac nije prisao na 3 boda. Tako da tu sve price o Vinku zavrsavaju jednom za sva vremena. Ko god kaze kako je trenerski mag, kako smo se ogrijesili od njega i ostale gluposti, prica nebuloze.
Vinko jest tvrdoglav lik i to je jedino sto mu se moze zamjerit. Takodje, mozda je mogao izac u javnost u martu i reci "ekipa nema plate, trazio sam zamjene za Tatara i Rahmana a dali su mi Cmilju u gipsu" ili nesta slicno, al eto, to svakako 90% trenera ne radi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
8.
Jedino ako unaprijed pišeš pobjedu nad TC u zaostaloj.
Svejedno velika prednost, no čini se da mi i nismo u toj trci što se tiče ove sezone.
Naš realni cilj je Evropa, tj. borba za istu. Ne izgledamo tako kao da smo nekakvi sigurni putnici u Evropu.
Koševo Zapad
Dosadne li rasprave o najdosadnijem treneru ikada. Sad bih potpisao da nas vodi jesic, samo ne ta cpcka debilcina iz bopca
NEMA NAZAD
Ako na kraju jeseni budemo - 8 u odnosu na njih, opet bi imali neku malu šansu za titulu, čisto jer dva puta igramo sa njima na proljece (od toga jedna sigurno na Koševu) i što cemo se vjerovatno adekvatno pojačati.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:588.
Svejedno velika prednost, no čini se da mi i nismo u toj trci što se tiče ove sezone.
Naš realni cilj je Evropa, tj. borba za istu. Ne izgledamo tako kao da smo nekakvi sigurni putnici u Evropu.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Matematički da.Lucas je napisao/la: ↑13 okt 2022, 09:59Ako na kraju jeseni budemo - 8 u odnosu na njih, opet bi imali neku malu šansu za titulu, čisto jer dva puta igramo sa njima na proljece (od toga jedna sigurno na Koševu) i što cemo se vjerovatno adekvatno pojačati.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:588.
Ostaje da se vidi da li ćemo uspjeti riješiti probleme koje imamo sa igračkim kadrom i da li ćemo imati konstantnost kad su igre na terenu u pitanju.
Koševo Zapad
Sreća pa ovu drugu sa njima igramo na proljece, 99 % na Koševu.Da se sad na jesen sastanemo, ne bi ih sigurno pobjedili u Zenici.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:09Matematički da.Lucas je napisao/la: ↑13 okt 2022, 09:59Ako na kraju jeseni budemo - 8 u odnosu na njih, opet bi imali neku malu šansu za titulu, čisto jer dva puta igramo sa njima na proljece (od toga jedna sigurno na Koševu) i što cemo se vjerovatno adekvatno pojačati.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:58
8.
Ostaje da se vidi da li ćemo uspjeti riješiti probleme koje imamo sa igračkim kadrom i da li ćemo imati konstantnost kad su igre na terenu u pitanju.
Otišo je Zrinjski to je završena priča. Do kraja polusezone će nam bježati preko 10 bodova, plus su jači od nas i ne vidim šta se može promijeniti do marta.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:588.
Izborit Evropu čisto da se malo koeficijent ustabili, probat doć do 3. pretkola KF-a kad će nas nabiti neki Fejnord i to je to, iduće sezone jovo na novo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Shategabri
- Kontakt:
Ma da, oni su najkonstantniji. Uglavnom je cilj da zabiju gol, poslije toga razvlačenje igre, odbrana prejaka za sve ekipe lige i tu su najjači.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:28Otišo je Zrinjski to je završena priča. Do kraja polusezone će nam bježati preko 10 bodova, plus su jači od nas i ne vidim šta se može promijeniti do marta.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:588.
Izborit Evropu čisto da se malo koeficijent ustabili, probat doć do 3. pretkola KF-a kad će nas nabiti neki Fejnord i to je to, iduće sezone jovo na novo.
Pa druga godina zaredom bez Evrope bi bilo katastrofa.
Ozbiljne šanse za grupnu fazu ima samo prvak, ostalo se nadaš da ćeš što dalje otići i uzeti neku lovu.
Koševo Zapad
je li danas pres Ayle. Kazu da smo vec najbolji na balkanu , dinamo odmah iza nas
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
13 bodova i zavrnuta pipa od Nama, prosuta titula to je ono što nas je unazadilo najmanje 5 godina i vratilo na reset sve što smo kao fino gradili u posljednjih nekoliko godina. Bili bismo nosioci u 1. pretkolu CL-a i vjerovatno igrali grupnu fazu. Nikada do kraja života im to neću halaliti, svim akterima koji su učestvovali u najvećoj sramoti u historiji kluba. Pizda vijetnamska mi se tolika ogadila da ne mogu opisati riječima. A Sabrinu neću ni da spominjem.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:31Ma da, oni su najkonstantniji. Uglavnom je cilj da zabiju gol, poslije toga razvlačenje igre, odbrana prejaka za sve ekipe lige i tu su najjači.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:28Otišo je Zrinjski to je završena priča. Do kraja polusezone će nam bježati preko 10 bodova, plus su jači od nas i ne vidim šta se može promijeniti do marta.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 08:58
8.
Ozbiljne šanse za grupnu fazu ima samo prvak, ostalo se nadaš da ćeš što dalje otići i uzeti neku lovu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- napoleon72
- Kontakt:
Titulu mozemo samo sanjat. Ne zanosit se bezveze, napast kup i trece mjesto i puna saka brade. Posebno ako uzmemo kup.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
Tačno tako, kad je trebalo potvrditi dominaciju, mi smo otresli ko s kruške.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:3713 bodova i zavrnuta pipa od Nama, prosuta titula to je ono što nas je unazadilo najmanje 5 godina i vratilo na reset sve što smo kao fino gradili u posljednjih nekoliko godina. Bili bismo nosioci u 1. pretkolu CL-a i vjerovatno igrali grupnu fazu. Nikada do kraja života im to neću halaliti, svim akterima koji su učestvovali u najvećoj sramoti u historiji kluba. Pizda vijetnamska mi se tolika ogadila da ne mogu opisati riječima. A Sabrinu neću ni da spominjem.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:31Ma da, oni su najkonstantniji. Uglavnom je cilj da zabiju gol, poslije toga razvlačenje igre, odbrana prejaka za sve ekipe lige i tu su najjači.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:28
Otišo je Zrinjski to je završena priča. Do kraja polusezone će nam bježati preko 10 bodova, plus su jači od nas i ne vidim šta se može promijeniti do marta.
Od tad se tražimo i stagniramo.
Jedva Evropa, pa ni jedva...
Koševo Zapad
Od toga svega MOZDA trece mjesto i to je trenutno nas domet,na Kup ne bih ni trosio ove igrace svakako se svaku tekmu neko povrijedinapoleon72 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:38Titulu mozemo samo sanjat. Ne zanosit se bezveze, napast kup i trece mjesto i puna saka brade. Posebno ako uzmemo kup.
- napoleon72
- Kontakt:
I to mi je fascinanto majke mi, ko.da ih saljemo u Lugansk na front a ne na utakmice.samoSA je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:51Od toga svega MOZDA trece mjesto i to je trenutno nas domet,na Kup ne bih ni trosio ove igrace svakako se svaku tekmu neko povrijedinapoleon72 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:38Titulu mozemo samo sanjat. Ne zanosit se bezveze, napast kup i trece mjesto i puna saka brade. Posebno ako uzmemo kup.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Od Ješić/Hurtić horor sezone 15/16 trebalo nam je tri godine da se oporavimo, otprilike toliko ce nam trebati da se oporavimo i od prokockanih +13 i Sablića.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:40Tačno tako, kad je trebalo potvrditi dominaciju, mi smo otresli ko s kruške.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:3713 bodova i zavrnuta pipa od Nama, prosuta titula to je ono što nas je unazadilo najmanje 5 godina i vratilo na reset sve što smo kao fino gradili u posljednjih nekoliko godina. Bili bismo nosioci u 1. pretkolu CL-a i vjerovatno igrali grupnu fazu. Nikada do kraja života im to neću halaliti, svim akterima koji su učestvovali u najvećoj sramoti u historiji kluba. Pizda vijetnamska mi se tolika ogadila da ne mogu opisati riječima. A Sabrinu neću ni da spominjem.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:31
Ma da, oni su najkonstantniji. Uglavnom je cilj da zabiju gol, poslije toga razvlačenje igre, odbrana prejaka za sve ekipe lige i tu su najjači.
- Shategabri
- Kontakt:
Onda je to ovaLucas je napisao/la: ↑13 okt 2022, 11:12Od Ješić/Hurtić horor sezone 15/16 trebalo nam je tri godine da se oporavimo, otprilike toliko ce nam trebati da se oporavimo i od prokockanih +13 i Sablića.Shategabri je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:40Tačno tako, kad je trebalo potvrditi dominaciju, mi smo otresli ko s kruške.bodi123 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 10:37
13 bodova i zavrnuta pipa od Nama, prosuta titula to je ono što nas je unazadilo najmanje 5 godina i vratilo na reset sve što smo kao fino gradili u posljednjih nekoliko godina. Bili bismo nosioci u 1. pretkolu CL-a i vjerovatno igrali grupnu fazu. Nikada do kraja života im to neću halaliti, svim akterima koji su učestvovali u najvećoj sramoti u historiji kluba. Pizda vijetnamska mi se tolika ogadila da ne mogu opisati riječima. A Sabrinu neću ni da spominjem.

I hajd taj proces nam je i poznat, problem je što mi kad se saberemo, uzmemo titulu, slijedi obavezni raspad

Koševo Zapad
Kad pogledas igru zrinjskog u ovih 12 kola (koliko su oni odigrali) i uzmes sve okolnosti u obzir zrinjski i igra koju oni imaju nije cemu..
Mi kad smo igrali evropu mi nismo mogli odgadjati utakmice po 3.5 mjeseca. Cak velez nije zelio nikako odgodu (a recimo njima su pristali)
Tc borac velez SARAJEVO igraju na neutralnom terenu domace utakmice
Vec 3 poraza imaju 70% utakmica koje su pobjedili to su ucinili sa 1:0 takodje imali su srece recimo protiv slobode na 0:1 sloboda pogodila precku u 95 min, ovu utakmicu takodje spominjem jer mi smo protiv te ekipe fulali penal u 95 minuti kod 1:1..
Zeljo bili smo bolji protiv njih sa 10 igraca nego zrinjski
Sb zrinjski ih je nakucao 3:0 a mi smo bili bolji i dominantni nego zrinjski
Tc je nas razvalila u prvom mecu u drugom smo bili 50:50
Zrinjski nije odigrao ni jednu utakmicu protiv njih
Borac mi dobili oba puta zasluzeno prve put bili dominantni bolji drugi put 50:50 dok je zrinjski izgubio
Velez mi u gostima igrali 1:1 oni uzeli na svom terenu 1:0 igrom zrinjski malo bolji al ako uzmes domacinski teren dobru vibru (4-5 pobjeda zaredom )) to dodje na isto posebno sto mi imamo sve kontra losa vibra itd
Takodje imaju trenera koji je vec 22 mjesca tu odradio 3 prelazna roka odigrao vec 65-70 zvanicni utakmica kostur ekipe 4-5 godina najbolji igraci vec 2-4 godine tu ponovo kazem domaci teren to moramo na glasit jer mi smo bili mnogo bolji nego zrinjski ikad u zadnjih 7-10 godina prve 3 utakmice (2 domace).. pad je poceo odlaskom u zenicu posebno ako se uzme u obzir da je sloga tukla zrinjski sa 1:0 i to sa golom u 26 ili28 minuti i gdje bila ravnopravan takmac od te 28 min..
Prevagu pravi upravo ta uigranost njihov kostur ekipe i sreca koju su imali da im se niko od vaznih igraca ne povrijedi..
Tc moze odkinut zrinjskom bod sto se kvaliteta tice ako je ta zaostala utakmica u tuzli sanse su 50:50 i za 3 boda
Sarajevo sa boljim spicem (odlazak ahme u penziju i raskid nulardina) od te dvije plate mozemo dovest spica u rangu Komazeca skore bilbije benka itd, i oporavka povratak ancica iki dovodjenje novog stopera iskusnog uz povratak na kosevu nova podloga mozemo pobjedit 2x zrinjski (vrlo moguce da obje naredne budemo igrali na kosevu) mozemo uzet zelju oba puta uz 4 boda protiv ubica i 3 boda protiv tc mi smo prvaci..
Jer ova ekipa je pokazala na ovih gore nabrojanim ekipama sb zeljo sloboda plus borac sloga posusje vise nego zrinjski. zrinja je pokazao da ima bolju obranu i ucinkoviti napad al igra im nije bolja..
Mi smo se bekicu smijali kao i nerminu jukicu bekicu kadusicu dole dobro igraju jer dole su njihovi kvaliteti koristeni a neznanje gurano pod tepih i u tisini ispravljano dok je kod nas obrnuto neznanje i centarsutevi bekica su stavljani po youtube u anale zar ovaj zaradjuje hljeb/kruh kroz nogomet i prikazivan centar sut protiv zarije kad covjek sunce gadja sa ivice sesnsterca
Mi kad smo igrali evropu mi nismo mogli odgadjati utakmice po 3.5 mjeseca. Cak velez nije zelio nikako odgodu (a recimo njima su pristali)
Vec 3 poraza imaju 70% utakmica koje su pobjedili to su ucinili sa 1:0 takodje imali su srece recimo protiv slobode na 0:1 sloboda pogodila precku u 95 min, ovu utakmicu takodje spominjem jer mi smo protiv te ekipe fulali penal u 95 minuti kod 1:1..
Borac mi dobili oba puta zasluzeno prve put bili dominantni bolji drugi put 50:50 dok je zrinjski izgubio
Velez mi u gostima igrali 1:1 oni uzeli na svom terenu 1:0 igrom zrinjski malo bolji al ako uzmes domacinski teren dobru vibru (4-5 pobjeda zaredom )) to dodje na isto posebno sto mi imamo sve kontra losa vibra itd
Takodje imaju trenera koji je vec 22 mjesca tu odradio 3 prelazna roka odigrao vec 65-70 zvanicni utakmica kostur ekipe 4-5 godina najbolji igraci vec 2-4 godine tu ponovo kazem domaci teren to moramo na glasit jer mi smo bili mnogo bolji nego zrinjski ikad u zadnjih 7-10 godina prve 3 utakmice (2 domace).. pad je poceo odlaskom u zenicu posebno ako se uzme u obzir da je sloga tukla zrinjski sa 1:0 i to sa golom u 26 ili28 minuti i gdje bila ravnopravan takmac od te 28 min..
Prevagu pravi upravo ta uigranost njihov kostur ekipe i sreca koju su imali da im se niko od vaznih igraca ne povrijedi..
Tc moze odkinut zrinjskom bod sto se kvaliteta tice ako je ta zaostala utakmica u tuzli sanse su 50:50 i za 3 boda
Sarajevo sa boljim spicem (odlazak ahme u penziju i raskid nulardina) od te dvije plate mozemo dovest spica u rangu Komazeca skore bilbije benka itd, i oporavka povratak ancica iki dovodjenje novog stopera iskusnog uz povratak na kosevu nova podloga mozemo pobjedit 2x zrinjski (vrlo moguce da obje naredne budemo igrali na kosevu) mozemo uzet zelju oba puta uz 4 boda protiv ubica i 3 boda protiv tc mi smo prvaci..
Jer ova ekipa je pokazala na ovih gore nabrojanim ekipama sb zeljo sloboda plus borac sloga posusje vise nego zrinjski. zrinja je pokazao da ima bolju obranu i ucinkoviti napad al igra im nije bolja..
Mi smo se bekicu smijali kao i nerminu jukicu bekicu kadusicu dole dobro igraju jer dole su njihovi kvaliteti koristeni a neznanje gurano pod tepih i u tisini ispravljano dok je kod nas obrnuto neznanje i centarsutevi bekica su stavljani po youtube u anale zar ovaj zaradjuje hljeb/kruh kroz nogomet i prikazivan centar sut protiv zarije kad covjek sunce gadja sa ivice sesnsterca
-
- Kontakt:
Ljudi imaju 8 bodova vise i utakmicu manje, dobili nasPitar6785 je napisao/la: ↑13 okt 2022, 11:26Kad pogledas igru zrinjskog u ovih 12 kola (koliko su oni odigrali) i uzmes sve okolnosti u obzir zrinjski i igra koju oni imaju nije cemu..
4-1 i ti kazes nemaju neku igru. Cuj bolje mi igrali s Širokim 0-0 nego sto su oni ih rasturili 3-0. Malo realnosti. S tim da bi se slozio s ovim posljednjim napisanim da ne znamo iskoristiti kvalitete igraca i da to naše ismijavanje igraca ne donosi nista dobro.
Trenutno korisnika/ca: ado-hz, ajdohordas, Amcho1, Amidzaa, benko21, bordobijeli, broj6, Burberry46, ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], Hajdeee, JavierBosnia, MaroonBjelave, MokraKifla, Mourinhokilledbarca, muhamedhulk, NazorUso, nedimmmm1337, Pantelija, Paromlinac, pitara, Rule_hz, samoFKS, TefalTava, VolimoSarajevo, WeekendOffender, zagorski i 190 gostiju.