Ma joj radio sam u Banjaluci 3 godine, tacno ljudi hoce na silu da budu kao istocni susjedi. Brate bosanac si pricaj kako se prica u BiHFoSte95 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 22:29Ili zanimljiva situacija sa riječi kuhinja. Svi govore kuhinja a veliki Srbi nipošto neće reći da se nešto kuha već se isključivo kuvalol89 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 09:31Mozda nije bitno, ali je bitno to sto "nasi" hrvati zele da budu veci hrvati od onih u hrvatskoj, tako isto i ovi "nasi" srbi hćsve nesto na silu hoce da govore ekavicomVjeverica777 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 09:08
Jako bitno. Stvarno ono kad čuješ dođe ti da razmišljaš o tome idućih 10 dana. Jedno od najvažnijih pitanja u BiH koje treba riješiti.![]()
![]()
Ja se ubjeđivao tako sa nekom likušom iz Čajniča ja reko dobro jel se u kuvinji onda kuva ili se u kuhinji kuha![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nadam se da ce ovu ustanovu zatvoriti, na sud odvesti i da odleze svoje. Ovo je i za dobre batine da zapamte dobro koze jedne. Bas mi zao djecice ove
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ja ne mogu ovih ljudi oko Srebrenika što se tiče ubacivanja slova H dođe mi da svaki put šamar udarimFoSte95 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 22:29Ili zanimljiva situacija sa riječi kuhinja. Svi govore kuhinja a veliki Srbi nipošto neće reći da se nešto kuha već se isključivo kuvalol89 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 09:31Mozda nije bitno, ali je bitno to sto "nasi" hrvati zele da budu veci hrvati od onih u hrvatskoj, tako isto i ovi "nasi" srbi hćsve nesto na silu hoce da govore ekavicomVjeverica777 je napisao/la: ↑12 okt 2022, 09:08
Jako bitno. Stvarno ono kad čuješ dođe ti da razmišljaš o tome idućih 10 dana. Jedno od najvažnijih pitanja u BiH koje treba riješiti.![]()
![]()
Ja se ubjeđivao tako sa nekom likušom iz Čajniča ja reko dobro jel se u kuvinji onda kuva ili se u kuhinji kuha![]()
Ljudi u ime osobe stave slovo H.
Zamisli da je osobno ime nick i onda FoHste95 ili Hrosicky
Kaže jedan: glaso sam za Bahkira..odma pomracenje..
Nek glahsa za hkog hoce...Rosicky je napisao/la: ↑13 okt 2022, 09:05Ja ne mogu ovih ljudi oko Srebrenika što se tiče ubacivanja slova H dođe mi da svaki put šamar udarim
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Hvali li kome šta
Postoji nešto što se zove pravopis srpskog jezika i nešto što se zove gramatika.
Ne vidim potrebu da se omalovažava i naročito ne od ljudi koji ne razumiju materiju.
To što neki nekaju elementarnu pismenost je jedno, a sasvim drugo šta je ispravno.
Što se samog izgovora tiče i ijekavica i ekavica su sastavni dio srpskog jezika. Dakle može i jedno i drugo, ne treba mješati. Ni u pisanju, ni u izgovoru.
Što se Bošnjaka tiče, ne znam otkud tolika potreba za tim glasom h... To mi nikako nije jasno.
Ne vidim potrebu da se omalovažava i naročito ne od ljudi koji ne razumiju materiju.
To što neki nekaju elementarnu pismenost je jedno, a sasvim drugo šta je ispravno.
Što se samog izgovora tiče i ijekavica i ekavica su sastavni dio srpskog jezika. Dakle može i jedno i drugo, ne treba mješati. Ni u pisanju, ni u izgovoru.
Što se Bošnjaka tiče, ne znam otkud tolika potreba za tim glasom h... To mi nikako nije jasno.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Isto što neki izbacuju slovo H i gdje treba i gdje ne treba, ponajviše ercegovciRosicky je napisao/la: ↑13 okt 2022, 09:05Ja ne mogu ovih ljudi oko Srebrenika što se tiče ubacivanja slova H dođe mi da svaki put šamar udarim
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Bosanskog jezika Kristijane, ne Bosnjaka. Kad si vec formalista da te ispravimo.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A koga boli tuki za pravopis tog jezika, te na osnovu čega ti napisa post uopšte?Kristijan je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:01Postoji nešto što se zove pravopis srpskog jezika i nešto što se zove gramatika.
Vjerovatno zato sto je neko gore napisao da mu nije jasno zasto Srbi govore "kuvati", a ne "kuhati", jer je kuhinja a ne kuvinja.MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:31A koga boli tuki za pravopis tog jezika, te na osnovu čega ti napisa post uopšte?Kristijan je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:01Postoji nešto što se zove pravopis srpskog jezika i nešto što se zove gramatika.
Nadam se da će za milion godina neke napredne civilizacije uspjeti iskopati digitalni zapis ove rasprave
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Što su onda vlasti u RSu 1996 krenuli u akciju da i sa ove strane Drine pričaju ekavicu o.OMaroonBjelave je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:31A koga boli tuki za pravopis tog jezika, te na osnovu čega ti napisa post uopšte?Kristijan je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:01Postoji nešto što se zove pravopis srpskog jezika i nešto što se zove gramatika.
Kristijane, je li riza ili pirinac?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Isus zvani Hrist ili je Rist 
jel HIMARS ili je IMARS?
pitam za drugove iz Arkiva i Ersona
pitam za drugove iz Arkiva i Ersona
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- MaroonBjelave
- Kontakt:
I zbog kuhinje i kuVinje da napiše čitav esej?dscile je napisao/la: ↑13 okt 2022, 13:23Vjerovatno zato sto je neko gore napisao da mu nije jasno zasto Srbi govore "kuvati", a ne "kuhati", jer je kuhinja a ne kuvinja.MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:31A koga boli tuki za pravopis tog jezika, te na osnovu čega ti napisa post uopšte?Kristijan je napisao/la: ↑13 okt 2022, 12:01Postoji nešto što se zove pravopis srpskog jezika i nešto što se zove gramatika.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Najjaci su ovi nasi kad odu studirat u BG il NS i nakon 2 mjeseca vec pricaju i pisu ekavicu. Ne svi naravno al bruka je takvih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.