Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Uplatio u sumariji 80 km rekli mi tu i tu sjeci drva, usjekao 10m i miran zimu kakva god da bude 
U Svabiji se do ove agresije vecina domacinstava grijala na plin, skoro 50 %, dok na loz ulje negdje 25 %. Udio struje 2020 nije prelazio 3 %.
Sto se drva tice u pravilu trebala bi se susiti dvije godine, te loziti u posebnim certifikovanim pecima, gdje je onda bolja iskoristivost plus manje zagadjenje. U odnosu na pravilno osuseno drvo, ono neosuseno proizvodi do cetiri puta vise zagadjujucih materija, a za proizvodnju iste kolicine toplote treba ga oko 20% vise.
Sto se drva tice u pravilu trebala bi se susiti dvije godine, te loziti u posebnim certifikovanim pecima, gdje je onda bolja iskoristivost plus manje zagadjenje. U odnosu na pravilno osuseno drvo, ono neosuseno proizvodi do cetiri puta vise zagadjujucih materija, a za proizvodnju iste kolicine toplote treba ga oko 20% vise.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Miks plin i struja (grijalice) 
- feniksptica
- Kontakt:
Jebote bila mogucnost u Gracanici narucit pelet u maju/junu po 450/480. Hajde covjek konta nema kud gore, uvedose zabranu, kontas jos ce samo dole...cekas i platis 4 tone po 600 KM. Kocka je ****. Da ti malo pa ti uzme 5x vise
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Mi narucili za 420 u maju dobili prije sedmicu mozda, jedva covjek isporucio kaze pa ja sam na gubitku sad je tona 1000feniksptica je napisao/la: ↑14 okt 2022, 21:16Jebote bila mogucnost u Gracanici narucit pelet u maju/junu po 450/480. Hajde covjek konta nema kud gore, uvedose zabranu, kontas jos ce samo dole...cekas i platis 4 tone po 600 KM. Kocka je ****. Da ti malo pa ti uzme 5x vise
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
i zato se moramo zahvaliti patriotama iz Tešnja koji su pokupili sve zalihe peleta u državi prije dvije godine i od tada cijene su otisle u pm , cijena sirovina je ostala ista , suma ostala drzavna sramotna je ovolika cijena osim kradje privatnika, a drzavu boli bimbo za toStevieG8 je napisao/la: ↑14 okt 2022, 21:44Mi narucili za 420 u maju dobili prije sedmicu mozda, jedva covjek isporucio kaze pa ja sam na gubitku sad je tona 1000feniksptica je napisao/la: ↑14 okt 2022, 21:16Jebote bila mogucnost u Gracanici narucit pelet u maju/junu po 450/480. Hajde covjek konta nema kud gore, uvedose zabranu, kontas jos ce samo dole...cekas i platis 4 tone po 600 KM. Kocka je ****. Da ti malo pa ti uzme 5x vise![]()
- feniksptica
- Kontakt:
I sad su uzeli gotovo sve. Nije da nema peleta. Ko kaze nema laze. Ne smije od njih isporucivat
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Drva/struja - ja za zimu spreman 
Mislim da je nedavno neko govorio na dnevniku da ako veliki dio gradjana predje na struju, da to nasa infrastruktura nije u stanju podnjeti te dovodi do kolapsa.
Kod nas to sve ide u krug. Ljudi pocnu vise struju koristiti, ona poskupi. Pocnu pelet, on poskupi.
Kod nas to sve ide u krug. Ljudi pocnu vise struju koristiti, ona poskupi. Pocnu pelet, on poskupi.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Jorgan i prdez je kombinacija koja nikad nece poskupiti 
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
Pitanje jedno brzinsko...mijenjao telefon u firmi i viber insalirao na novi pa obrisao, vratio ponovo na stari da snimim razgovore, pa opet vraćao na novi i sad ne može ni na jedan mob da se aktivira. Piše da moram sačekati 24h.
Zna li neko hoće li nakon 24 h bit ok sve jer treba mi viber zbog posla!?
cista laz jer elektroprivreda hoce sto vise struje da iskoristi za prodaju vani , jer tamo zaradi 100% vecu cifru nego da je prodaje domacinstvima , zato ep govori nemojte se grijati na struju da ostane njima vise kapaciteta za izvoz , zato ako provjetis izvještaje epbih vidjeces da su u tom dijelu frizirani da bi namjestili vise struje za izvozaMurga je napisao/la: ↑15 okt 2022, 07:19Mislim da je nedavno neko govorio na dnevniku da ako veliki dio gradjana predje na struju, da to nasa infrastruktura nije u stanju podnjeti te dovodi do kolapsa.
gamad mrtva , a izvozili sav ugalj za srbiju po kikiriki cijenama i jedini rudnik ove godine koji je uspio završiti u dugovima je onaj u banovicima znaci citav svijet ganja i kupuje ugalj ne pita za cijenu ovi uspjeli završiti u minusu

bolje da ne znate sta se desava u nasem energetskom sistemu zgadio bi vam se zivot i koliko se popusta ovin tesanjskim varalicama
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Biće sve OK , ne sekiraj se .marcelo05 je napisao/la: ↑15 okt 2022, 09:56Pitanje jedno brzinsko...mijenjao telefon u firmi i viber insalirao na novi pa obrisao, vratio ponovo na stari da snimim razgovore, pa opet vraćao na novi i sad ne može ni na jedan mob da se aktivira. Piše da moram sačekati 24h.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
ou shitmarcelo05 je napisao/la: ↑15 okt 2022, 09:56Pitanje jedno brzinsko...mijenjao telefon u firmi i viber insalirao na novi pa obrisao, vratio ponovo na stari da snimim razgovore, pa opet vraćao na novi i sad ne može ni na jedan mob da se aktivira. Piše da moram sačekati 24h.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ovom prilikom da se nahebem mame svim pumpadžijama, da Bog da vam za lijeka trebalo.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- majestic24
- Kontakt:
IC paneli,yebeno dobra opcija za grijanje. Ja ih imam 2 godine,kako u bosni,tako i u sloveniji. Bukvalno racun za struju u sloveniji preko zime je za nekih 50 eura veci nego ljeti. Ako imas na umu da se grijes nekih 6 mjeseci,to je nekih 300 eura za grijanje za sezonu. Struja stabilna,nema nikakvih peoblema...ljepotafeniksptica je napisao/la: ↑14 okt 2022, 21:16Jebote bila mogucnost u Gracanici narucit pelet u maju/junu po 450/480. Hajde covjek konta nema kud gore, uvedose zabranu, kontas jos ce samo dole...cekas i platis 4 tone po 600 KM. Kocka je ****. Da ti malo pa ti uzme 5x vise
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Koliko je to sad litar, i nikad se nece vratiti ispod 3 markeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 okt 2022, 13:59Ovom prilikom da se nahebem mame svim pumpadžijama, da Bog da vam za lijeka trebalo.
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Koliko je povratna vozom Sarajevo-Mostar ? Zna li ko
ANamelessGhoul je napisao/la: ↑15 okt 2022, 16:43Koliko je povratna vozom Sarajevo-Mostar ? Zna li ko

-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Hvala. Meni na njihovoj stranici stajalo da je u izradiRobust je napisao/la: ↑15 okt 2022, 18:06ANamelessGhoul je napisao/la: ↑15 okt 2022, 16:43Koliko je povratna vozom Sarajevo-Mostar ? Zna li ko
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.