FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

StrikeWarzone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 okt 2022, 09:46

Brkooo je napisao/la:
16 okt 2022, 01:45
Sjecate li se kad je Tiago tek stigao u Zelju koliko je vremena pokojni Odovic proveo na treninzima i trenirao iskljucivo sa njim individualno i koliko se trudio da poboljsa jos vise njegove dobre strane i da ispravi njegove mane..

Najzalosnije od svega je sto mi fakat imamo neki individualni igracki kvalitet ali nemamo trenera koji ce od igraca izvuci maksimum i koji ce igrace uciniti jos boljima. Da bi ucinio igrace boljima trener mora biti pametan, fudbalski pametan, treba znati prednosti i mane svojih igraca i potruditi se da u prvi plan na kraju dodju one dobre stvari.

Evo 14 kola je proslo, jel nas trenutni trener rijesio npr. problem Santosove lose realizacije?(zna se jako dugo da je lik brzi od metka i da ima nevjerovatan prvi korak ali da ima losu realizaciju)
Nikad se na **** treningu nije uvjezbavala situacija kad Santos prodje beka, sta dalje sa loptom da uradi, kako da se krece, kako da se nastima na sut i postigne gol ili da podigne glavu i vidi gdje se nalaze njegovi saigraci kako bi upisao asistenciju, pa da onda to kasnije bude po automatizmu i u konacnici da napokon iskoristi tu svoju nevjerovatnu brzinu i prvi korak sa kojim pravi razliku. Da ne spominjem druge igrace poput npr. Amoaha koji isto ima potencijal ali koji zbog glupog trenera i taktike izbij-nabij, hajdeee, na terenu trci kao muha bez glave itd itd..

Ima jedna poslovica koja ide ovako: "Više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"
Nas predvodi izuzetno glup covjek, seljacki namazan(lovi derbi navijace na suze i emocije i prodaje ljudima pricu o 800 KM i piti od 3 KM) i sa njim se ne moze ocekivati nista dobro..

Valjda se napokon nesto pozitivno desi u narednih mjesec-dva, sto ce dovesti i do toga da u blizoj buducnosti u Zelji gledamo i boljeg trenera i bolje igrace. Zasluzili su to najbolji navijaci u drzavi..

Manijaci :salut: :ljepota: :bow:
Priča o 800KM i piti od 3KM je ofirnija od vrele Katarine koja je 3km od tebe.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 okt 2022, 09:48

Sve razumijem, al da odigras onakvo pokuvrijeme i odes u svlacionicu sa igracima i ne napravis NI JEDNU izmjenu? Ja to ne razumijem fkt. Kosoric na beku, dzenis u napadu, sta drugi ocekivati od ovoga? Razumijem da beca mora igrat uz hodzica zbog u21 al sto mekic nije igrao? Sredina nije postojala, jos jedna potvrda sta nam hodzic znaci.. sve u svemu edis najveci krivac, nasa najgora utakmica ove sezone i nista vise od poraza nismo ni zasluzili..
Idemo dalje, svi na Grbavicu, nismo mi navijaci rezultata!!

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 16 okt 2022, 10:19

Jednostavno je utakmica otisla u krivom pravcu prije nego je i pocela stavljenjem Beganovica u napad.....

Taj lik je tu samo da te popuni brojcano,on se na terenu ne vidi bukvalno

Ni on ni Haracic nisu za Zelje ali je Dzeno dva nivoa iznad njega i mora poceti protiv Veleza

Dosta kukanja,idemo proci kup i dobit Veleza za vikend,iako treba ponovo broj 5 istrpit u odbrani...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 okt 2022, 10:29

MojaMalenkost je napisao/la:
15 okt 2022, 21:41
Ma on zna.. Forumski klaun vazda bio..
Klocina kojem je Pape trener a Tino igrac pojma o fudbalu nema. Iz dana u dan to dokazuje i ofira se.
On zna da Siroki ima tri puta veci budzet.
Ko toga panja uzima za ozbiljno?

A Edis ko Edis ako bude sta para zamijeniti ih sve na zimu ako ne, ubit ce svu ovu djecu.
On mladih jedino Drina napreduje zahvaljujući Cocalicu a nikako neznalicama na klupi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 okt 2022, 10:57

Aco, Acoo, hajdeee, hajdeee, hajdeeeeeeeeee!!! Hajdare, Hajdare, Hajdare!!! Hajdeeee, hajdeeees, bolan!
Kakvu mi krampu za trenera imamo malo je reci.

:urnebes: :urnebes:
Ovo sam kopirao sa onog foruma
Pa pitam jel ovo ovako bilo sinoc
Nisam gledao nemam Arenu

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 okt 2022, 11:43

Tako je bilo, syeba se on vrišteći na igrače al' qita u usta na kraju :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 16 okt 2022, 11:47

svrakino1921 je napisao/la:
16 okt 2022, 10:57
Aco, Acoo, hajdeee, hajdeee, hajdeeeeeeeeee!!! Hajdare, Hajdare, Hajdare!!! Hajdeeee, hajdeeees, bolan!
Kakvu mi krampu za trenera imamo malo je reci.

:urnebes: :urnebes:
Ovo sam kopirao sa onog foruma
Pa pitam jel ovo ovako bilo sinoc
Nisam gledao nemam Arenu
edis nije neki kapacitet ali ne bih ga nazivao krampom zbog ovakvih povika.. nek se zapitaju ti igraci koje proziva 90 minuta sta rade na terenu ? dobro da acu nekako progutam zbog godina ali beća i hajdarević koji u ovim godinama treba da grizu i prave razliku na terenu zbog kondicije.. strasno kakav odnos prema dresu imaju.. ogromna doza ku*cobolje.. ulazi jedan bekrić koji je 20 godina stariji od tebe i pretrci vise za 15min nego ti za 75.. zapitajte se moji momci..
Mi smo Željini, Željo je naš !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 okt 2022, 11:50

Valja s njim izdurati ovu polusezonu. A onda cemo vidjeti sta konta Uprava, nastavak tavorenja ili napasti mjesto koje vodi u Evropu. Sa Edisom u Evropu mozemo jedino u Medulin na pripreme.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 16 okt 2022, 12:04

voltron30 je napisao/la:
16 okt 2022, 11:50
Valja s njim izdurati ovu polusezonu. A onda cemo vidjeti sta konta Uprava, nastavak tavorenja ili napasti mjesto koje vodi u Evropu. Sa Edisom u Evropu mozemo jedino u Medulin na pripreme.
Kakva Uprava šta oni imaju kontati? Nisu u životu imali veze s sportom. Kao oni će dovesti nekoga. Daj ba, ne provaljute se.

Ja ne znam samo u kojem vi svijetu živite. Znate li vi da mi živimo od prodaje karata. Da nemamo niti jednog novog ozbiljnog sponzora. Da nismo bili u Evropi 5 godina. Da imamo tekućih dugova mora.
Znaš li jadan ne bio da klub i Uprava kad tjera trenera mora da ima novca,da se razumije u sport pa tek onda tjeranja.

Ali ne bih nikog da vrijedjam ja ne znam jeste vi u zivotu tako isfrustrirani da jedino što znate jeste da tjerate nekoga.

Znam da ima balavurdje,ovih cvikerasa s koricama isfrustrianim ali ima li iko normalan da napiše realno kako stvari stoje..

Kakav mozak moraš biti da tjeras igrace i trenera u klubu koji upravu kao da nema. Zivili od početka od donacija.

I vaša logika pametnjakovića je otjerati trenera (nikakav problem),otjerat pola igrača ( nikakav problem) I šta onda ?

Opet nemamo para, opet nam klub vode debili, opet nećemo imati za plate, opet nećemo dovesti trenera i šta si postigao?

Vi.nematw gram mozga,cast izuzetcima kojim ovdje više ne pišu. Vide ljudi skupina hajvana po 4 5 acc delinjo brko indrustvo duplikata...
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 16 okt 2022, 12:30, ukupno mijenjano 4 puta.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 16 okt 2022, 12:06

Ono ne bi ni bio gol da Kosoric nema amaterskih reakcija. Opasniji po nas gol od bilo kojeg napadaca u ligi.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 okt 2022, 12:28

let3 je napisao/la:
15 okt 2022, 22:22
MojaMalenkost je napisao/la:
15 okt 2022, 22:13
Doveo je strucnjak svojevremeno autobus igraca, pa nije evropu izborio.. Pokazao se on i sa parama i bez njih.. Neka ide u MNE ponovo.. Ubio se za Decic ili Rudar iz Pljevalja.. Ne moze on voditi jednu instituciju..
Ne znam cemu tolike na kritike na Mulalica.
Tacno nije on neki trener, al sa ovako limitiranom ekipom ni Guardiola ne bi imao vise bodova. Da ne pominjem stanje u klubu i opstu besparicu.
Ovoj ekipi treba 5,6 pravih pojacanja da bi se zathtjevala Evropa i napad na titulu, a prije toga treba obezbjediti para, finansija, sponzora, jakih plata igracima da se to isprati. Od tog zasad nema nista.
:salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 16 okt 2022, 12:35

Tacno da bi bilo bolje da smo sinoc igrali sa igracem manje nego sa Acom na beku i tacno da je on sinoc bio najopasniji igrac po nas gol..

Beca neka se ugleda na Hodzica.. Hodzic je jedini nas veznjak trenutno na kojeg se vrijedi ugledati i ocito da je on uz Cocu pola nase ekipe..

Ova nasa sinosnja igra je sramota.. Nije sramota izgubiti od Sirokog.. Gubili smo i kada smo bili najdominantnija ekipa u ligi.. Sramota je onaj odnos prema igri, a to nam se redovno desava na gostujucim terenima.. Ista ta ekipa za koju se sad trudimo da joj nadjemo milion mana je nadigrala istog tog Sirokog na Grbavici.. Tuzlu razvalila trkom.. Protiv Zrinjskog bila u najmanju ruku ravnopravna, ako ne i bolja.. Sinoc su sami sebe ponizili i obrukali.. Osim Coce i Bendera nije bilo igraca koji je bio i na 50% svojih mogucnosti..

Mi da bi bili konkurentni moramo uvijek davati maksimum.. Sinoc smo bili daleko od toga..
Pročepit će negdje.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 16 okt 2022, 12:57

Ima li snimak čitave utakmice od sinoć?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 16 okt 2022, 13:26

Brkooo je napisao/la:
16 okt 2022, 01:45
Sjecate li se kad je Tiago tek stigao u Zelju koliko je vremena pokojni Odovic proveo na treninzima i trenirao iskljucivo sa njim individualno i koliko se trudio da poboljsa jos vise njegove dobre strane i da ispravi njegove mane..

Najzalosnije od svega je sto mi fakat imamo neki individualni igracki kvalitet ali nemamo trenera koji ce od igraca izvuci maksimum i koji ce igrace uciniti jos boljima. Da bi ucinio igrace boljima trener mora biti pametan, fudbalski pametan, treba znati prednosti i mane svojih igraca i potruditi se da u prvi plan na kraju dodju one dobre stvari.

Evo 14 kola je proslo, jel nas trenutni trener rijesio npr. problem Santosove lose realizacije?(zna se jako dugo da je lik brzi od metka i da ima nevjerovatan prvi korak ali da ima losu realizaciju)
Nikad se na **** treningu nije uvjezbavala situacija kad Santos prodje beka, sta dalje sa loptom da uradi, kako da se krece, kako da se nastima na sut i postigne gol ili da podigne glavu i vidi gdje se nalaze njegovi saigraci kako bi upisao asistenciju, pa da onda to kasnije bude po automatizmu i u konacnici da napokon iskoristi tu svoju nevjerovatnu brzinu i prvi korak sa kojim pravi razliku. Da ne spominjem druge igrace poput npr. Amoaha koji isto ima potencijal ali koji zbog glupog trenera i taktike izbij-nabij, hajdeee, na terenu trci kao muha bez glave itd itd..

Ima jedna poslovica koja ide ovako: "Više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"
Nas predvodi izuzetno glup covjek, seljacki namazan(lovi derbi navijace na suze i emocije i prodaje ljudima pricu o 800 KM i piti od 3 KM) i sa njim se ne moze ocekivati nista dobro..

Valjda se napokon nesto pozitivno desi u narednih mjesec-dva, sto ce dovesti i do toga da u blizoj buducnosti u Zelji gledamo i boljeg trenera i bolje igrace. Zasluzili su to najbolji navijaci u drzavi..

Manijaci :salut: :ljepota: :bow:
potpisujem od rijeci do rijeci

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 16 okt 2022, 14:05

Iskreno da pitam svakog od vas ovdje, koliko ste bodova dosad očekivali prije početka sezone i nakon kiksa sa Leotarom?

Ljudi da imamo para imali bi Halilhodžica a ne Sablju. Sablja jest naš ratnik i on bi više od nas svih volio da svaku dobijemo, znam ga, bio mi je trener 2 godine i frajer je lud za loptom i kad izgubimo neće da priča s nama 2 dana a mi djeca jbt al smo na kraju zato osvojili. Nebitno.

Da imaš para ne bi ti igrali Dzenis, Beca, Kosoric na beku, Hajdarevic, Malic… s takvima ne mozeš očekivat da igraš za titulu shvatite to već jednom. Guardiola ba neće da uzme klub ak neće uložit 300 miliona u tim… nama jedan igrac iz prve postave kad fali odmah padne kvalitet za 30% i to je sto posto čovjek upravu. A dovedi mi kojeg god hoćeš trenera i da s ovakvom situacijom napravi nešto više, ja ću mu se skinut i nek me nategne odmah.

Mi smo nakon 12 kola bili prvi, a očekivao sam da ćemo biti 6. i ja shvatam euforiju nakon svih tih tekmi, ali prvenstvo nije sprint, nego maraton i za taj maraton ti treba 18 do 20 igrača sličnog kvaliteta. Mi imamo 12 igrača, i taj 12ti igrač je Bekrić koji na sramotu svih ovih mladih napravi više za 20 minuta nego oni za čitavu utakmicu.

Ja sam siguran u to da će ovo izrodit u dobro i da ćemo se vrtit oko evrope što nam je i cilj al ovo što se ovdje piše je ravno nuli !

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 16 okt 2022, 14:22

MrAlemKa je napisao/la:
16 okt 2022, 14:05
Iskreno da pitam svakog od vas ovdje, koliko ste bodova dosad očekivali prije početka sezone i nakon kiksa sa Leotarom?

Ljudi da imamo para imali bi Halilhodžica a ne Sablju. Sablja jest naš ratnik i on bi više od nas svih volio da svaku dobijemo, znam ga, bio mi je trener 2 godine i frajer je lud za loptom i kad izgubimo neće da priča s nama 2 dana a mi djeca jbt al smo na kraju zato osvojili. Nebitno.

Da imaš para ne bi ti igrali Dzenis, Beca, Kosoric na beku, Hajdarevic, Malic… s takvima ne mozeš očekivat da igraš za titulu shvatite to već jednom. Guardiola ba neće da uzme klub ak neće uložit 300 miliona u tim… nama jedan igrac iz prve postave kad fali odmah padne kvalitet za 30% i to je sto posto čovjek upravu. A dovedi mi kojeg god hoćeš trenera i da s ovakvom situacijom napravi nešto više, ja ću mu se skinut i nek me nategne odmah.

Mi smo nakon 12 kola bili prvi, a očekivao sam da ćemo biti 6. i ja shvatam euforiju nakon svih tih tekmi, ali prvenstvo nije sprint, nego maraton i za taj maraton ti treba 18 do 20 igrača sličnog kvaliteta. Mi imamo 12 igrača, i taj 12ti igrač je Bekrić koji na sramotu svih ovih mladih napravi više za 20 minuta nego oni za čitavu utakmicu.

Ja sam siguran u to da će ovo izrodit u dobro i da ćemo se vrtit oko evrope što nam je i cilj al ovo što se ovdje piše je ravno nuli !
Ocekivao sam 19 b odova odnosno da necemo dobiti Svinjski (prvu). Ostalo mi je uglavnom ocekivano. Mi smo konkurentni potuci se za Evropu jer nema dileme da ce Svinjski i Cherokee Catholic Club vjerovatno biti na vrhu, i po kvalitetu i sirini klupe tako da dva posljednja poraza ne smatram tragicnim. Mi bi se mogli ravnopravno potuci s Vicinom skvadrom, Brkinom i TC za dva mjesta u Evropi. Kup je nepredvidiv za kalkulacije ali vjerovatno ce i cetvrto mjesto voditi u Evropu. Cak i ovakvi bez spica i uzasnim Dzenisom i Acom imamo sanse, ali ako na zimu da dovedemo Kulenovica ili nekog slicnih kvaliteta kada bi nam sanse porasle sigurno 20%, onda i ne treba da grizemo prste.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 16 okt 2022, 14:41

MrAlemKa je napisao/la:

Drug, sve istina što si napisao i sve se slažem.
Ali, neke stvari su neshvatljive.
Nisam ekspert ali iznijeću svoje mišljene o utakmici sa Širokim.

Sastav taj koji imamo, povrede, kartoni itd.
-Umjesto Ace na beku probaj sa tri stopera, dakle 3-5-2
-Dženis opet napadač, šta reći
-Amoaha ne ide nikako, mijenjaj. Ili u napad, ili na
hoklicu.
-Izlazi iz igre Hajdarević, jedini iz veznog reda koji nije bio
taraba
-Na poluvremenu morao je bolje reagovat, imali smo i
povoljan rezultat i mogućnost za to.

Nisam za to da se ‘otjera’ Edis ali neke stvari bi morao da shvati.
Rekao bi da je jako tvrdoglav.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 okt 2022, 14:53

Mulalić nije tvrdoglav, već jednostavno limitiran trener. Ali nije jedini, takvih je 90% u našoj ligi.

Trener koji ne zna na vrijeme napraviti izmjene - dokazano
A i kad napravi, one ne zna pogoditi igrače koje treba izvesti, koje treba uvoditi - dokazano
Ne zna promjeniti formaciju- dokazano
Sinoc bi bolje bilo da je igrao sa Santosom i Amoahom kao špicevima i sa Mekićem u pojačanoj sredini, nego što su igrali Beganović (Dženis bukvalno bio igrač manje na terenu) ili Haračić. Dakle, ne zna promjeniti formaciju. Kosorić na desnom beku :shock: majko mila. Hajd bar je nakon 15-20 minuta skonto kakva je to taraba, pa ga vratio na stopera gdje je manje štetan po ekipu.

Uglavnom ima samo par trenera u našoj ligi koji nešto znaju, koji ne bi pravili takve nebuloze u toku utakmice, ovi ostali su na mahalskom nivou Mulalića ili čak niže.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 16 okt 2022, 15:29

AjkulaCekicarka je napisao/la:
16 okt 2022, 14:41
MrAlemKa je napisao/la:

Drug, sve istina što si napisao i sve se slažem.
Ali, neke stvari su neshvatljive.
Nisam ekspert ali iznijeću svoje mišljene o utakmici sa Širokim.

Sastav taj koji imamo, povrede, kartoni itd.
-Umjesto Ace na beku probaj sa tri stopera, dakle 3-5-2
-Dženis opet napadač, šta reći
-Amoaha ne ide nikako, mijenjaj. Ili u napad, ili na
hoklicu.
-Izlazi iz igre Hajdarević, jedini iz veznog reda koji nije bio
taraba
-Na poluvremenu morao je bolje reagovat, imali smo i
povoljan rezultat i mogućnost za to.

Nisam za to da se ‘otjera’ Edis ali neke stvari bi morao da shvati.
Rekao bi da je jako tvrdoglav.

Ova postava bi dosta opasnija bila i brža.
Galić - Drina - Coca - Malić
Hodžić - Mekić
Gasal Štilić Santos
Amoah

Što prije da se vrati Gasal. Momak je po meni odlično krenuo u sezonu. Vratit će se ubrzo.

Po meni je nelogično da sinoć izbaci Hajdara a ostavi Beću.

Biće ovdje veliki fajt za evropu, i dosta ćemo se nervirati. Al budimo realni domet i ne može biti veći radi kratke klupe.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 okt 2022, 15:33

Nije realno da se kod nas tako lako mijenjaju formacije, naši treneri se drže one 4231 i to je to. I generalno je tako u kompletnoj ligi, ne samo u Želji. Zato nam domaći fudbal i jeste tu gdje jeste.

Nemoguće je da Mulalić recimo ne zna za 352 formaciju, ne možeš reći da je limitiran na taj način. Ako znamo mi ovdje logično da zna i on. Ali je finta što se sve ide na neku siguricu bez minimum rizika i onda to bude tako da guraš onako kako si navikao makar se krpio do kraja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 29 gostiju.