FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
58
31%

Ukupno glasova: 190

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 17 okt 2022, 14:40

Fumble je napisao/la:
17 okt 2022, 14:29
Protiv Posušja u nedjelju od pola 3.
Makar je nedjelja pa cemo ako nam se poklope rezultati u subotu moci uzivati makar jedan dan vikenda. Ovaj drugi ce nam svakako sjebati...

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 17 okt 2022, 14:44

IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
17 okt 2022, 14:40
Fumble je napisao/la:
Makar je nedjelja pa cemo ako nam se poklope rezultati u subotu moci uzivati makar jedan dan vikenda. Ovaj drugi ce nam svakako sjebati...
Znači, neki izlet, nešto, obavezno planirati za subotu, a sad imam još jedan razlog da mrzim nedjelju osim zbog ponedjeljka :D
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 17 okt 2022, 15:23

Zeko87 je napisao/la:
17 okt 2022, 14:02
bordobijeli je napisao/la:
17 okt 2022, 12:28
Kad je Sarajevo 7 mjesto, normalno je da su negativni komentari. Nisam sa psovanje i izmišljanje priča, al realno trener i igraci zasluzuju svaku kritiku.
Ako bih baš bio primoran adresirati krivca sa ili-ili rekao bih da su to igrači. Ne znam šta trener može uraditi kada ekipa od 5-7 zicera po utakmici ne pogodi niti jednom. U svakom remiju i porazu smo imali više zrelih prilika nego u erama Sabljica i Vasoskog zajedno.

Suljić je sasvim korektan zadnjih par utakmica, ali ofanziva nam je užas, samo ne znam je li do forme ili do realnog stanja tj maksimuma tih igrača.

Najviše što zamjeram Feđi je ložiona na početku i pritisak je sam sebi stavio na leđa izjavama " gledaćete Sarajevo kakvo nikad niste gledali itd" (ne)svjesno se stavio iznad svojih prethodnika i okrivio njih za neuspjehe koje je on kao detektovao. Posljedica tih nepotrebnih izjava je možda najlošiji učinak trenera na klupi FKS od osnivanja.
:rol: :rol:

Nemaš 5-7 šuteva po utakmica, a kamoli zicera. U prošloj utakmici Merso i Ikić su imali zicere i to je jedino što si stvorio protiv ekipe koja važi za najslabiju ekipu uz Leotar, ekipa koja nije ni trebala igrat Premijer ligu, ekipe koja će u januaru zakukat jer neće imat financije da nastave sezonu. U ostalim utakmicama također, jalovo sve je jalovo. Golove koje si dao dao si iz individualne kvalitete ili nakon greške protivnika. Igra, 70% utakmica si nadvladan na sredini terena i protivnika kad god poželi dođe do gol šanse. Između ostalog i jesu Šahinović i Dizdarević do sada bili naši najbolji igrači, te Musa dok je bio fit.

EDIT:

Da smo šta zaslužili iz tih utakmica dobio bi. Nije moguće da te ne ide 10 utakmica. Da izgubiš 5 utakmica, šuplja odbrana ko sir, da nisi imao štopere ali to je greška jer si se oslonio na povrijeđenog Aničića i načetog Drobarova. Guraš Đokanovića na štopera, a on iz greške u grešku na toj poziciji, ostavlja iza sebe kilometre prostora. Ne možeš 5 utakmica izgubit zbog sreće ili sudije ili eto zanedalo se u napadu. Izgubiš zato što si loš.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 17 okt 2022, 15:30

Sarajevo je prevelik zalogaj za Dudića i kraj priče. Jesi dobio igrače koje si htio, JESI. Jesi tražio da kompletan stručni štab dođe u paketu s tobom, JESI. Ne kontam šta bi moglo da te amnestira od ove bruke koju nam priređuješ iz kola u kolo?

I naravno, jesi li trener za Sarajevo, NISI!!!!!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 okt 2022, 15:56

Da mi imamo ikakav rukopis u igri, da igramo lijepo al ne pobjedjujemo utakmice, pa i da razmislis o nekom vjerovanju u progres. Al mi nemamo igre, nemamo nikakve.mehanizme, sve se svodi na jurisanje i trcanje, isto izadjes na Zrinjski i Leotar, vecina golova i sansi padaju iz individualnih gresaka protivnika, prekidi i dalje bezopasni, akademci ne dobijaju sansu... Sve u svemu, dovidjenja prijatelju. S Kodrom se lijepo igralo i fulali se ziceri pa se tekme nisu pobjedjivale (s tim da Kodro nije dobio, cini mi se, samo 5 utakmica, od tog jedan poraz od Veleza i 4 remija, i to Drina, Celik, Zrinjski i Borac).
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 okt 2022, 16:01

Ovo da nekome pricas ko ne prati ligu, da je klub koji ima za vlasnika milionera, u ligi gdje su plate mizerne, na 7 mjestu i odaljen 6 bodova od mjesta koji vodi u nizi rang ne bi vjerovao.

Mirvicu je bolje, da se uhvati posla i napravi neki konkretan korak/plan, umjesto sto se bruka po društvenim mrežama kao neki klinjo.
Nije ovo sve krivica Fedje. Jos ako je istina, da je davao ostavku, a Mirvic nije prihvatio, onda je jos veci krivac Mirvic za ovakve rezultate. Neka se ugleda na gazde po Evropi kako se to radi. Svako razumije, da ne mozes dobiti sve jedan derbi, ali isto tako te ne može guziti neki Igman, Sloga ili ti Tuzla uvaliti 5 komada kao, da su iz lige 5. U Evropi treneri mogu izgubiti jednu utakmicu od kluba ranga Igman/Sloga ali mu se stolica opasno drma. Drugi takav poraz je vec kraj i trazi se novi trener.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 okt 2022, 16:14

MaroonBjelave je napisao/la:
17 okt 2022, 14:44
Fumble je napisao/la:
Znači, neki izlet, nešto, obavezno planirati za subotu, a sad imam još jedan razlog da mrzim nedjelju osim zbog ponedjeljka :D
Roštilj neki ovo ono za subotu računati, a nedjelja tablete i lagana utakmica :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 17 okt 2022, 16:23

H8Z7 je napisao/la:
17 okt 2022, 16:14
MaroonBjelave je napisao/la:
17 okt 2022, 14:44

Roštilj neki ovo ono za subotu računati, a nedjelja tablete i lagana utakmica :rol:
I ubiješ se ko majka uz roštilj. Taman da izmahmuraš nedjelju, gdje ti nije do života, a ne do utakmice.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 okt 2022, 16:38

Mirva, vakat je! Predaj klub Fudi Zaganoru, taman istu viziju i plan za vođenje istog imate. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 17 okt 2022, 16:43

E moj Mirviću plaho će se nasikirati što si ih naružio,nemaju oni obraza ni časti nego rastjeraj stoku...

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 okt 2022, 16:46

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
17 okt 2022, 10:59
Po meni se svih ovih treba riješit, ako ne mogu svi na zimu onda na ljeto. Uglv da ih ne bude na početku sljedeće sezone najkasnije.
slika
Ja bi ostavio Mulahusejnovica ali samo za B napadaca jer ima nase papire.Ako mu to ne odgovara hvala i dovidjenja,za prvog napadaca nije
Suljic koliko god da nas nervira on zna nekad nesto i izvuci,Kobiljar je sasvim dobar za klupe kad udje a vjerujem da nije skup.
Ne bi tjerao Avramovskog(osim ako se opet ne povrijedi onda bi),a prekrizio bi jos Salcina i Abubakara uz Catakovica,Dizdarevica itd.Tomasevica neka samo za klupe iz razloga sto nije star,ima nase papire,pokriva oba beka

Zaganjati obavezno Mulica,Vukotica,lijevog beka i iskusnog golmana za klupe
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 okt 2022, 17:02

Ni Rim nije izgrađen za jedan dan. Strpljenje ili ti ga sabur! Svi!
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 17 okt 2022, 17:25

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 okt 2022, 17:41

Dudić jeste zaslužio otkaz i nije najbolji trener kojeg smo imali a da je zaslužio bezuslovnu podršku. Ali kad pomislim na Dženu vatrogasca, licitiranje imenima i onda opet imenovanje trenera istog ranga kao Dudić muka mi.

Pa će mi kukati kako ekipu nije on birao i prošao pripreme sa njom, kako je puno povređenih i da mu trebaju dva prelazna roka da se riješi škarta.

Sve smo to prošli sto puta, meni je muka i pomisliti na te scenarije.

Nek završi barem 2/3 prvenstva, svakako imamo toliko dugu pauzu da i zaboravim da se fudbal igra i kod nas. Pa nek na pauzi duma šta treba onaj ko im plate daje.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 17 okt 2022, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 okt 2022, 17:42

JavierBosnia je napisao/la:
17 okt 2022, 17:02
Ni Rim nije izgrađen za jedan dan. Strpljenje ili ti ga sabur! Svi!
A ni unisten.
NEMA NAZAD

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 okt 2022, 17:53

Nista Mirvicu izvali pare za stadion i oprosteno ti je :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 17 okt 2022, 18:21

slika
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 17 okt 2022, 18:34

Pitar6785 je napisao/la:
17 okt 2022, 14:21
Osttribine je napisao/la:
17 okt 2022, 10:46
Ali kako odmah bukvalisti donose zakljucke na osnovu par postova, prvo niti ko moze otjerati Mirvica jer je covjek vlasnik upravljackih prava, dakle on je to otkupio, druga stvar niko ga i ne tjera, a niti tvrdi da on sta mulja, ali da covjek moze imati odredjene sumnje moze, prva stvar je vracanje likova u Upravu koji su tu oznaceni kao crne ovce tipa Hadzic, Potura. Zatim ono nekakvo "sponzorisanje" Denisa Stojnica preko kluba isto nidze veze potez, Denis niti je mlad i perspektivan sportista, druga stvar ko god je iz Sarajeva zna vec o cemu pricam.

Ali ono sto mene i nas navijace Sarajeva najvise treba da interesuje to su sportski rezultati, a mi ih pod predsjedavanjem Mirvica u klubu nemamo, cak sta vise dozivljavamo bruku vikend za vikendom, ok mogu shvatiti proslu sezonu i katastrofu od rezultata, bio je taj momenat kada je Nam odustao itd., ali za ovu sezonu nema nikakvih opravdanja. Mi smo fudbalski klub, a ne firma i ne interesuje nas toliko koliko je prihodovao fan shop, a biljezi rekordne prihode jer proizvodi u istom su debelo poskupili, znamo to svi koji redovno uzimamo nesta.

Shvatite pojedinci da je kritika nekad i dobra stvar, a ne samo Ismir spasio klub ugasili bi se, ne bi se ugasili, nismo se ugasili ni u onom crnom periodu kada smo titulu cekali 7 godina, a nikad u ovoj ligi nismo na kraju se plasirali ispod 5.mjesta, Evropu smo manje vise redovno igrali, i sta sad to ako izborimo treba ovaj kockoglavi da predstavi kao epski uspjeh nekakav. Uvijek smo imali visoke ciljeve i ostvarivali smo ih i ostvarivat cemo ih i ubuduce ma ko vlasnik upravljackih prava bio, a ne da nam cilj bude izlazak u Evropu jednom u pet godina, mi smo jedan od najtrofejnih klubova ove lige ma kakva ona bila.
Ja sve ovo pistujem i ovo sto je napsano je tacno, FK SARAJEVO je ispred svih i svakog pa tako i ispred Murvica

Ali takodje je izbacen jedna velika istinita stavka mozda ne namjerno.

A to je 20 igraca out, 10 igraca in..

To nije nijedan klub u zadnjih 27 godina uradio i da je zavrsio u evropi a kamoli da je prvak postao.. cak ni manchester city niti psg

E sad treba postavit se pitanje dali smo trebali posutat tipove ko krste glupovavac hebibovic koji su tu 5-10 godina i dali su ti tipovi bolji od ikica muse cirjaka

Ja sam misljenja da jesmo trebali uradit cistku zadovoljan sam igracima koji su dosli nisam zadovoljan u 7 od 14 utakmica igrom nit sam zadovoljan sa kondicionim trenerom.. takodje otjerati 20 dovesti 10 igraca ocistit dugove poradkidat dugove govori da je MIRVIC dobra stvar koja nam se desila..

Zeljo jedva zivi (kojeg sda finansira) sb birac zrinjski zive od politicki partija mi da smo na mjestu zelje mi bi bili ko sloboda nebi ispali al bi se borili za zivot..

Samo takidje da napomenem period virsli da smo u 80% slucajeva jedva izborili evropu a kad je i izborimo jos teze dobijemo lincu za istu radi dugova potrazivanjs itd..

MIRVICU hvala ti trener sd igraci se lahko nadju kad izaledja sjedi Mirvic Tan..

Sta kaze onaj narkoman sa suge dovelimi bikove kako cu ja to istrenirat
Pa evo svjez primjer ove sezone u nasoj ligi je ŠB i koliko su oni igraca zamijenili pa opet dobro tj odlično kotiraju, istina nemaju neku igru ali bodovi su bitni.
Druga stvar ta glupa prica da smo mi u Zeljinoj poziciji ugasili bi se i te gluposti okacite macku o rep.
Bili smo mi u Zeljinoj situaciji mozda cak i goroj jer smo bili u dugovima, a nikakvih nekretnina imali nismo koje bi nam mozda mogle donijeti spas, ali smo i tada nekad teskom mukom nekad glat izborili evropske nastupe, istina za licencu smo uvijek strepili sta ce biti, ali to su vec druge stvari, ono sto je činjenica nikad nismo završavali ispod 5.mjesta na tabeli, a i to se desilo u par navrata.
I sta sad treba sa svim ovim sredstvima koje imaju da mi navijaci prihvatimo kao nesto normalno da zavrsimo sesti, sedmi, ko biva treba vremena dok Fele veličanstveni to uhoda. Lik pogubljen u vremenu i prostoru, a kostala ga njegova k.urcevitost na početku tipa novo Sarajevo, napadacko Sarajevo itd.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 okt 2022, 18:43

17 okt 2022, 18:34
Pitar6785 je napisao/la:
17 okt 2022, 14:21
17 okt 2022, 10:46
Ali kako odmah bukvalisti donose zakljucke na osnovu par postova, prvo niti ko moze otjerati Mirvica jer je covjek vlasnik upravljackih prava, dakle on je to otkupio, druga stvar niko ga i ne tjera, a niti tvrdi da on sta mulja, ali da covjek moze imati odredjene sumnje moze, prva stvar je vracanje likova u Upravu koji su tu oznaceni kao crne ovce tipa Hadzic, Potura. Zatim ono nekakvo "sponzorisanje" Denisa Stojnica preko kluba isto nidze veze potez, Denis niti je mlad i perspektivan sportista, druga stvar ko god je iz Sarajeva zna vec o cemu pricam.

Ali ono sto mene i nas navijace Sarajeva najvise treba da interesuje to su sportski rezultati, a mi ih pod predsjedavanjem Mirvica u klubu nemamo, cak sta vise dozivljavamo bruku vikend za vikendom, ok mogu shvatiti proslu sezonu i katastrofu od rezultata, bio je taj momenat kada je Nam odustao itd., ali za ovu sezonu nema nikakvih opravdanja. Mi smo fudbalski klub, a ne firma i ne interesuje nas toliko koliko je prihodovao fan shop, a biljezi rekordne prihode jer proizvodi u istom su debelo poskupili, znamo to svi koji redovno uzimamo nesta.

Shvatite pojedinci da je kritika nekad i dobra stvar, a ne samo Ismir spasio klub ugasili bi se, ne bi se ugasili, nismo se ugasili ni u onom crnom periodu kada smo titulu cekali 7 godina, a nikad u ovoj ligi nismo na kraju se plasirali ispod 5.mjesta, Evropu smo manje vise redovno igrali, i sta sad to ako izborimo treba ovaj kockoglavi da predstavi kao epski uspjeh nekakav. Uvijek smo imali visoke ciljeve i ostvarivali smo ih i ostvarivat cemo ih i ubuduce ma ko vlasnik upravljackih prava bio, a ne da nam cilj bude izlazak u Evropu jednom u pet godina, mi smo jedan od najtrofejnih klubova ove lige ma kakva ona bila.
Ja sve ovo pistujem i ovo sto je napsano je tacno, FK SARAJEVO je ispred svih i svakog pa tako i ispred Murvica

Ali takodje je izbacen jedna velika istinita stavka mozda ne namjerno.

A to je 20 igraca out, 10 igraca in..

To nije nijedan klub u zadnjih 27 godina uradio i da je zavrsio u evropi a kamoli da je prvak postao.. cak ni manchester city niti psg

E sad treba postavit se pitanje dali smo trebali posutat tipove ko krste glupovavac hebibovic koji su tu 5-10 godina i dali su ti tipovi bolji od ikica muse cirjaka

Ja sam misljenja da jesmo trebali uradit cistku zadovoljan sam igracima koji su dosli nisam zadovoljan u 7 od 14 utakmica igrom nit sam zadovoljan sa kondicionim trenerom.. takodje otjerati 20 dovesti 10 igraca ocistit dugove poradkidat dugove govori da je MIRVIC dobra stvar koja nam se desila..

Zeljo jedva zivi (kojeg sda finansira) sb birac zrinjski zive od politicki partija mi da smo na mjestu zelje mi bi bili ko sloboda nebi ispali al bi se borili za zivot..

Samo takidje da napomenem period virsli da smo u 80% slucajeva jedva izborili evropu a kad je i izborimo jos teze dobijemo lincu za istu radi dugova potrazivanjs itd..

MIRVICU hvala ti trener sd igraci se lahko nadju kad izaledja sjedi Mirvic Tan..

Sta kaze onaj narkoman sa suge dovelimi bikove kako cu ja to istrenirat
Pa evo svjez primjer ove sezone u nasoj ligi je ŠB i koliko su oni igraca zamijenili pa opet dobro tj odlično kotiraju, istina nemaju neku igru ali bodovi su bitni.
Druga stvar ta glupa prica da smo mi u Zeljinoj poziciji ugasili bi se i te gluposti okacite macku o rep.
Bili smo mi u Zeljinoj situaciji mozda cak i goroj jer smo bili u dugovima, a nikakvih nekretnina imali nismo koje bi nam mozda mogle donijeti spas, ali smo i tada nekad teskom mukom nekad glat izborili evropske nastupe, istina za licencu smo uvijek strepili sta ce biti, ali to su vec druge stvari, ono sto je činjenica nikad nismo završavali ispod 5.mjesta na tabeli, a i to se desilo u par navrata.
I sta sad treba sa svim ovim sredstvima koje imaju da mi navijaci prihvatimo kao nesto normalno da zavrsimo sesti, sedmi, ko biva treba vremena dok Fele veličanstveni to uhoda. Lik pogubljen u vremenu i prostoru, a kostala ga njegova k.urcevitost na početku tipa novo Sarajevo, napadacko Sarajevo itd.
Daleko otog da ja zelim da FK SARAJEVO BUDE 5-6-7 pisam se na svaku sezonu u kojoj nismo prvaci..

Al ako si procitao sve sto sam napisao vidio bi da sam kazao kad imas tipove kao mirvic tan lahko zamjenit trenera sd par igraca otjerat par doves..

Jer 100% sam ubjedjen da smo doveli onog spica iz doboja sulja francuski kljuc pa cak i koma zeca da bi imali bodova ko i ubice..

Ako svi ovi sto su sad tu ostanu otjera se nurdin ahmet dovede se stoper vukotic taj kalibar i spic nivo benka komazeca dok je bio kod nas mi cemo uzet zrinjski u oba sledeca susreta i bit sigurno 2

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 17 okt 2022, 21:37

Izvini sto upadam. Cujem radovic se povezuje sa vama. Koliko je to tacno. Ma da i zeljini pisu da ga dovedu kod sebe, ali vjerovatno ga nmg platiti.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], nedimmmm1337, skoJaa, Vanja8 i 49 gostiju.