FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dali neko ko prati treninge moze reci u kakvom su stanju Sehic i Šubašić? Oba igrača prošle polusezone jako korektna, ove ih nema nigdje?
Posebno me zanima Sehic, koji ima jako dobru motoriku i mogao je vjerujem odigrati korektno na poziciji desnog beka?
Čak je Sehic jako korektan bio i na krilu:
Amoah
Sehic Stilic Santos
Ovo mi moglo odgovarati Stilicu, da uvijek moze u bilo kojem trenutku dati loptu u prostor, sva tri igrača jako dobro otvaraju prostor i siguran sam mogu raditi naprijed dobar presing?
Posebno me zanima Sehic, koji ima jako dobru motoriku i mogao je vjerujem odigrati korektno na poziciji desnog beka?
Amoah
Sehic Stilic Santos
Ovo mi moglo odgovarati Stilicu, da uvijek moze u bilo kojem trenutku dati loptu u prostor, sva tri igrača jako dobro otvaraju prostor i siguran sam mogu raditi naprijed dobar presing?
- Mrcina1921
hajde barem smo se svi složili da je edis limitiran trener u svakom smislu, protiv veleža muftic i beća jer nema nam druge
sa ovom ekipom ce biti svega, i uspona i padova, jer kako igraju zavisi od mnogo faktora, ponajmanje kako ih edis postavi, mene licno iritira edisovo ponasanje prema mladjim igracima u toku utakmice, sto se najbolje vidjelo protiv zrinjskog, deranje, galama, zvanje da dodju pa ih onda otjera od sebe, sve su to stvari koje uticu na mladog igraca u toku utakmice o samopouzdanju da ne govorim
sa ovom ekipom ce biti svega, i uspona i padova, jer kako igraju zavisi od mnogo faktora, ponajmanje kako ih edis postavi, mene licno iritira edisovo ponasanje prema mladjim igracima u toku utakmice, sto se najbolje vidjelo protiv zrinjskog, deranje, galama, zvanje da dodju pa ih onda otjera od sebe, sve su to stvari koje uticu na mladog igraca u toku utakmice o samopouzdanju da ne govorim
Druže poznavajući ga lično, ne vjerujem da ih blati na tekmi već im govori da se saberu. Jer garant i siguran sam u to je da npr jedan Beća na treningu bude ko Zidane a na tekmi ima blokadu. Sto posto ih ne ponižava, već ih gura, na osnovu toga si i sabrao toliko bodova dosad, i uvijek je govorio Edis da je zadovoljan radom na treningu i da svi iduciznad svojih mogućnosti, al siguran sam u to da bi za npr Becu i takve igrace poput njega bolje bilo da dobijaju po pola sata kad su vec malo protivnici umorniji i ti kao svjez mozes nesto napravit, sto je Beca i znao uradit dok je ulazio s klupe…Mrcina1921 je napisao/la: ↑17 okt 2022, 13:56hajde barem smo se svi složili da je edis limitiran trener u svakom smislu, protiv veleža muftic i beća jer nema nam druge
- kontrasviju
- Kontakt:
1. Beća se nema šta trpiti. Igrač koji sa 20 godina nema snage za pola sata ozbiljnog fudbala ne smije biti redovni član prve postave. Čovječe on se vuče po terenu kao da je dizelaš od 37 godina. Bekrija je pokretljiviji od njega. O čemu mi pričamo onda? Ako već mora igrati zbog U21 pravila izvedi ga odmah na poluvremenu i uvedi Mekića/Hajdarevića da igraju u paru sa Hodžićem. Ili traži nekog juniora veznjaka.Virtu4l je napisao/la: ↑17 okt 2022, 09:07Sve je to veoma lako objašnjivo. Beća ima 20 godina i nekad se igrač mora istrpiti, mora mu se pružiti šansa u kontinuitetu na duži period, a ne da se nakon par utakmica otpiše, džaba si onda ulagao u njega. Da, Beća zaista do sad nije opravdao pruženu priliku i ne vjerujem da će ga još dugo trpiti.kontrasviju je napisao/la: ↑17 okt 2022, 08:28To što smo dužni 10 miliona nije opravdanje da Beća igra 90 minuta (ili da uopšte igra, kako god), da Kosorić igra desnog beka, da se svaku utakmicu vrše izmjene po šablonu bez obzira kakva je situacija na terenu, da se ne prilagođavaš protivniku. U tome je poenta. Je li to toliko teško za shvatiti?
Niko od nas ne traži od Mulalića da glumi Kloppa i Guardiolu u paketu. Niko od nas ne traži atomski fudbal, dominaciju, pohod na titulu. Odakle ti to? Ne iznosi neistine.
Kada nemaš beka, logično je da tu pokušaš sa iskusnim stoperom koji bi po svakoj logici trebao odgovoriti zadatku, što Kosorić nije uspio.
Izmjene su takve da jednostavno ubacuješ igrače koji imaju kakav-takav kvalitet, što je možda loše formacijski ali nije da imaš mnogo izbora.
2. Štoper od 36 godina nikako ne može biti logičan izbor na desnom beku. Kosorić to nije mogao igrati sa 25 godina a ne sada. Ne moraš biti veliki stručnjak da to shvatiš.
3. Izmjene? Šta je Subašićem i Šehićem, zašto nikako ne dobijaju šansu? Zašto je Gasal na tribinama dva mjeseca? Zašto Štilić sa 35 godina igra svake sedmice po 90 minuta kada je jasno da to više ne može ni u ludilu?
Da se razumijemo, nisam ni ja za to da se Mulalić tek tako otjera. Teško mi u ovom trenutku i sa ovakvim budžetom možemo naći boljeg. Međutim, to ne znači da se ne smije kritikovat i ukazivat na pogreške koje se ponavljaju iz sedmice u sedmicu.
1921
Kritikovati nesto nikad nije problem. Slažemo se svi da je Beca dizelas, i napišeš da se nema sta trpiti.
A onda u sljedećem pasusu se pitaš gdje mrtvi DIZELAS Subasic koji dvije godine nije pretrčao igraca I koji je sve gori i gori bio. To nije kritikovanje nego lupetanja klasicno. Sam sebe demantujes u jednom postu..
Zar je teško shvatiti da trener stavlja ono što ima najbolje. Al dzaba..
I onda ti ljude ovdje nazivas orangutanima. Zapitaj se ko je orangutan..
A onda u sljedećem pasusu se pitaš gdje mrtvi DIZELAS Subasic koji dvije godine nije pretrčao igraca I koji je sve gori i gori bio. To nije kritikovanje nego lupetanja klasicno. Sam sebe demantujes u jednom postu..
Hulahopka je napisao/la: ↑17 okt 2022, 17:00Kritikovati nesto nikad nije problem. Slažemo se svi da je Beca dizelas, i napišeš da se nema sta trpiti.
Znam kak fercera ovaj trener i kad ne treniras kak treba **** ces igrat.
Ne moze Edis to uraditi jer apsolutno vjeruje Aci koji vise beka ni u Pofalickom ne moze igrati.Sarun je napisao/la: ↑17 okt 2022, 12:10Dali neko ko prati treninge moze reci u kakvom su stanju Sehic i Šubašić? Oba igrača prošle polusezone jako korektna, ove ih nema nigdje?
Amoah
Sehic Stilic Santos
Imali smo dvije opcije prije Ace, Sehic pod broj 1 i Vego pod broj 2, cak i Hajdar je bolje nego Aco. Edis izabrao najgore.
A bolje da je spica juniora stavio nego Dzenisa, to je i vrapcima na grani jasno.
Niko od igraca koji su došli pod Edisom nije napredovao. To je sramota trenera.
Primjer kako treba raditi je Marenci koji je preporodio omladince.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Slažem se da igra zbog jaranstva sa trenerom. Na stoperu i nekako ali na beku ni u snovima ne može igrati.bhsport je napisao/la: ↑17 okt 2022, 17:39Ne moze Edis to uraditi jer apsolutno vjeruje Aci koji vise beka ni u Pofalickom ne moze igrati.Sarun je napisao/la: ↑17 okt 2022, 12:10Dali neko ko prati treninge moze reci u kakvom su stanju Sehic i Šubašić? Oba igrača prošle polusezone jako korektna, ove ih nema nigdje?
Amoah
Sehic Stilic Santos
Imali smo dvije opcije prije Ace, Sehic pod broj 1 i Vego pod broj 2, cak i Hajdar je bolje nego Aco. Edis izabrao najgore.
A bolje da je spica juniora stavio nego Dzenisa, to je i vrapcima na grani jasno.
Nažalost smatram da će Edis psihički uništiti naše mlade igrače, već je i kod Amoaha i Santosa vidljiv pad, jer Metode Hajdeeee nisu za nivo Želje.
Mladi igrači moraju dobiti puno veću podrsku i vise prostora za igru.
Neshvatljivo je da je Beća u užasnoj formi i ponovo je u prvih 11!
- MocMahale444
Nazalost Sablja koji voli Zelju isto tako unistava tog istog Zelju jer je tvrdoglav I ne zna jos je zelen u trenerskom poslu.
Iz tekme u tekmu on grijesi i nece prestati sve dok ne napusti klub.
Sablja šteti klubu i vrijeme je da ode dok ima nade da sta uradimo a nek ovi sto ga brane napuse se kurca.
Sablja šteti klubu i vrijeme je da ode dok ima nade da sta uradimo a nek ovi sto ga brane napuse se kurca.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Sarun je napisao/la: ↑17 okt 2022, 20:12Slažem se da igra zbog jaranstva sa trenerom. Na stoperu i nekako ali na beku ni u snovima ne može igrati.bhsport je napisao/la: ↑17 okt 2022, 17:39Ne moze Edis to uraditi jer apsolutno vjeruje Aci koji vise beka ni u Pofalickom ne moze igrati.Sarun je napisao/la: ↑17 okt 2022, 12:10Dali neko ko prati treninge moze reci u kakvom su stanju Sehic i Šubašić? Oba igrača prošle polusezone jako korektna, ove ih nema nigdje?
Amoah
Sehic Stilic Santos
Nažalost smatram da će Edis psihički uništiti naše mlade igrače, već je i kod Amoaha i Santosa vidljiv pad, jer Metode Hajdeeee nisu za nivo Želje.
Mladi igrači moraju dobiti puno veću podršku,sljedeći pasus kako Beca igra u prvih 11. Ovo je za neke ustanove da se ispita da li su ovi ljudi normalni majke mi.
-
- Kontakt:
Samo da napomenem, koliko vidim niko ne prigovara na plasman i broj osvojenih bodova, problem je sto se vidi da ovo ne ide na dobro. Nemamo klupe, jer malo i pogresno mijenja i ocito ne vjeruje mladim igracima. Problem nastupa odnosno vec se desava kada dodje do zasicenja kod nekih prvotimaca i kada imamo kartonirane i povrijedjene igrace, a ovaj se vadi kako nema klupe koju je on, ocito, ubio u pojam. Vjecno opravdanje - nemamo para, nemamo klupe, nemamo napadaca, jbg. Zato urla na Haracica od prve minute, to se sa Zapada bas vidi i cuje. Pa Sehicu je dobacivao, kada je igrao na desnom beku, nesto tipa gledaj kako ispadas, a mene pitas zasto ne igras. Pedagogija na nivou.
Mozemo ovo postaviti na drugaciji nacin. Ivkovic, za koga se haman svi slazu da je prevara od trenera, je doslovno izmislio Bendera, Drinu, Becu, Malic tek dosao iako je njega Amar doveo, od Mekica izvukao maksimum, Subasica takodjer. Onda je doveo Zdunica i Crncevica iz Hr, Vistica je bio bas prevara i trosak. Mujezinovica je gurnuo na desnog beka i odigrao je odlicno tih nekoliko utakmica. Pogledajte sastav i klupu Zeljeznicara u prvim utakmicama prosle sezone, da se najezis, realno.
Sta je Edis uradio sto se tice igraca, konkretno i sa dosta boljom i fol uigranijom ekipom ? Hajdarevic je "bolji" mada je uvijek tako igrao, bez lopte, defanzivno i trkacki odlican i katastrofalan kada ima loptu u nogama. Ovo mu cak i nije najbolja sezona, to je bila ona sa Amirom u paru. I Gasal se ko dohavizo, ali mali je uzorak utakmica da se tako nesto tvrdi. Imal jos neko ? Lazem, ima, Hodzic u napadu, nas najbolji veznjak je protracio pola sezone u napadu, Drina je bio klupiran zbog Kosorica.
E to je problem u najavi i cisto sumnjam da je Edis u stanju da popravi navedeno, jer ako na prioremama nisu u stanju da das sansu nekim igracima nema sanse da ces to uraditi tokom sezone, o doziranju minuta nekom drugom prilikom.
Mozemo ovo postaviti na drugaciji nacin. Ivkovic, za koga se haman svi slazu da je prevara od trenera, je doslovno izmislio Bendera, Drinu, Becu, Malic tek dosao iako je njega Amar doveo, od Mekica izvukao maksimum, Subasica takodjer. Onda je doveo Zdunica i Crncevica iz Hr, Vistica je bio bas prevara i trosak. Mujezinovica je gurnuo na desnog beka i odigrao je odlicno tih nekoliko utakmica. Pogledajte sastav i klupu Zeljeznicara u prvim utakmicama prosle sezone, da se najezis, realno.
Sta je Edis uradio sto se tice igraca, konkretno i sa dosta boljom i fol uigranijom ekipom ? Hajdarevic je "bolji" mada je uvijek tako igrao, bez lopte, defanzivno i trkacki odlican i katastrofalan kada ima loptu u nogama. Ovo mu cak i nije najbolja sezona, to je bila ona sa Amirom u paru. I Gasal se ko dohavizo, ali mali je uzorak utakmica da se tako nesto tvrdi. Imal jos neko ? Lazem, ima, Hodzic u napadu, nas najbolji veznjak je protracio pola sezone u napadu, Drina je bio klupiran zbog Kosorica.
E to je problem u najavi i cisto sumnjam da je Edis u stanju da popravi navedeno, jer ako na prioremama nisu u stanju da das sansu nekim igracima nema sanse da ces to uraditi tokom sezone, o doziranju minuta nekom drugom prilikom.
Pa pozicija i rezultati su dobri jer smo igrali sa svim ekipama koje su za ispadanja i dobili smo ih sto je za pohvalu, ali evo 2 ozbiljne ekipe mi smo 0/6, vidjet cemo kako ce biti dalje..i sta imamo od tog sto smo bili i bolji od zrinje?? Rezulat i bodovi se pisu..
Šta bolan zelen u trenerskom poslu, a 47 mu godinaMocMahale444 je napisao/la: ↑17 okt 2022, 20:41Nazalost Sablja koji voli Zelju isto tako unistava tog istog Zelju jer je tvrdoglav I ne zna jos je zelen u trenerskom poslu.

Pok. Milan Ribar sa 42 godine osvojio titulu bivše Juge
Pok. Švabo Osim sa 44 dovukao Želju haman do finala kupa UEFA gdje je čekao Real Madrid

Amar sa 34 osvojio duplu krunu sa Željom

- MocMahale444
Ti poredis njih sa Sabljomlet3 je napisao/la: ↑17 okt 2022, 22:56Šta bolan zelen u trenerskom poslu, a 47 mu godinaMocMahale444 je napisao/la: ↑17 okt 2022, 20:41Nazalost Sablja koji voli Zelju isto tako unistava tog istog Zelju jer je tvrdoglav I ne zna jos je zelen u trenerskom poslu.
Sablja šteti klubu i vrijeme je da ode dok ima nade da sta uradimo a nek ovi sto ga brane napuse se kurca.![]()
![]()
Pok. Milan Ribar sa 42 godine osvojio titulu bivše Juge
Pok. Švabo Osim sa 44 dovukao Želju haman do finala kupa UEFA gdje je čekao Real Madrid![]()
Amar sa 34 osvojio duplu krunu sa Željom![]()

Nije on taj kalibar, on ti je ala lalatovic u tom rangu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Sigurno je mislio na godine kada je rekao da je zelen u trenerskom poslu.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Lijepo je ne ulazit na forum,ko na pijaci samo tjeraj,goni,vracaj,kako li vam ne dosadi godinama pljuvat na sve sto je iole valjalo u Zelji....Edise Mulalicu puna podrska....
A prije toga s te dvije ekipe si 4/6, sta lupas jadan ne bio. Još da te sudije nisu zaklade.protiv Zrinjskog bilo bi drugačije. Sve se to zaboravi a onda se lupa,lupeta.. Al fol om nama da objasni što je pozicija dobra kao da smo mi mutavi.. idi berislava jagode ostavi se sportaAzzuri je napisao/la: ↑17 okt 2022, 22:50Pa pozicija i rezultati su dobri jer smo igrali sa svim ekipama koje su za ispadanja i dobili smo ih sto je za pohvalu, ali evo 2 ozbiljne ekipe mi smo 0/6, vidjet cemo kako ce biti dalje..i sta imamo od tog sto smo bili i bolji od zrinje?? Rezulat i bodovi se pisu..
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Ma najbolji trener za nas, naš čovjek. Zadržimo ga dok upropasti još kojeg mladog igrača i profiliše Kosorića sa 30 i kusur godina. Naravno uz to izbori novo neigranje Evrope.
Da znaš citati, skontao bi da se radi o množini a ne o jednom igraču koji dobija konstantnu podrsku.Hulahopka je napisao/la: ↑17 okt 2022, 22:14Sarun je napisao/la: ↑17 okt 2022, 20:12Slažem se da igra zbog jaranstva sa trenerom. Na stoperu i nekako ali na beku ni u snovima ne može igrati.bhsport je napisao/la: ↑17 okt 2022, 17:39
Ne moze Edis to uraditi jer apsolutno vjeruje Aci koji vise beka ni u Pofalickom ne moze igrati.
Mladi igrači moraju dobiti puno veću podršku,sljedeći pasus kako Beca igra u prvih 11. Ovo je za neke ustanove da se ispita da li su ovi ljudi normalni majke mi.
Jedino sto nije normalno je ovo sto Edis radi ostalim mladim igračima u timu.
Trenutno korisnika/ca: Sarajevskigigant1921, tiagofaria25 i 50 gostiju.