Postao/la NisamInSajder » 20 okt 2022, 02:21
Smješno je sad govoriti kako neko nekog bojkotuje. A pogotovo da igrači bojkotuju klub ili trenera. Jel fakat mislite da će ti igrači, velika većina njih, zbog bojkota ovog Dudića rizikovati neki transfer gdje će zaraditi kamione i kamione i općenito da rizikuju svoje ime radi nekog Dudića. Smješno, fakat.
Ako je ko bojkotovao šta u posljednja 2-3 mjeseca, to je bio Dudić koji je bojkotovao nogometno znanje i nogometnu logiku izmišljajući pozicije igračima, stavljajući na teren nemoguće profile igrača u istom trenutku i jednostavno praveći se da je neko i nešto. Pa pogledajte večeras, Avramovski, Čataković, Mulahusjenović, Džafić, Suljić u istom.trenutku na terenu, Džafić i Suljić ista pozicija, doduše nisu se vidjeli ni jedan ni drugi, pogotovo Džafić, Avramovski lijevo krilo ili desetka, šta je igrao večeras ni sam ne zna, "plivajuća desetka"... I tako je bilo u svakoj utakmici u prethodnim sedmicama.
Dudića je izabrao Mirvić, njegova želja. Hadžić pregovara sa ozbiljnim imenima, Mirvić se drži za veće pare Dudića. Da još odbranim Hadžića, ako ko radi pošteno prema klubu to je on. I nažalost jedini je kompetetan za svoju poziciju koju radi, nažalost. To je možda i najveći problem.
Agonija je završila.napokon. Da li će sada biti naglo bolje, možda. Ali, treba vidjeti ko je naredni izbor za trenera. Kratkoročno, ili neki iskusniji trener koji će na psihologiju izvući ovo (to nije Musemić odmah da se.zna, on može samo ukanaliti dalje ekipu i klub) ili neko mlađi koji će radom i taktikom doći do rezultata, recimo Admir.Hasančić je zaslužio zasigurno. Naravno dugoročno, mislim da je vakat da se dovede ozbiljan trener sa jakim referencama i da se njemu dadne vrijeme i slobodne ruke, Damir Burić, Dino Skender, Samir Toplak, Aleksandar Stanojević, Aleksandar Vuković.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi