FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 00:14

Furymaker je napisao/la:
20 okt 2022, 23:49
JoeBleck je napisao/la:
20 okt 2022, 23:33
Ma Frenkie je macka , strasan u svakom segmentu.Samo ga pusititi umjesto one kifle da igra i eto ti top igraca
frenkie je vrhunski igrao i na off poziciji, samo ljudi ocekuju da ce netko pored busquetsa biti dominantan na lopti a to je nemoguce, pa ni pedri i gavi ne dobiju loptu kako treba kad busquets igra, kad je bio koristan u posjedu i podvaljivao lopte to je bila njegova najjaca strana, al cim su lopte u prostor postale neprecizne, zakasnjele - sve njegove prednosti su pale u treci plan.

To sto taj Josip pise je bilo poznato odavno, dva super siroka krila koji samo igraju izolaciju i traze ubacaje je jedna ogromna takticka greska Xavija, valja kad se cuva lopta il igra na kontre, al ne valja kad se lovi rezultat il pokusava probiti dupli block jer naprosto 1 igrac u 16m nije dovoljno.

Ferran i Fati igraju vise kao poluspice koje mogu povuci loptu i predriblati, sto je zasigurno ogromna prednost u odnosu na 2 klasicna siroka krila.
Barcina igra se uvijek temeljila na krilima koja znaju lopte.Ansu i Feran su realno u kanalu ali i takvi sigurno vise cine za ekipu od klauna Dembelea i Raphinhe koji ne zna gdje udara.Dembele nije utrcao u 16 metara ima 6 mjeseci , yebes krilo koje se ne nalazi u sansama.
Sto se veznog reda tice , ovo je sasvim nesto drugo kada je Frenkie na terenu.On je strasno agresivan na rivalu kada stisce , ima brz prvi korak i bas je tezak za izbaciti ga driblingom.U distribuciji jos bolji jer koristi opet taj prvi korak da iznese loptu sjajno.Jos nije opusten do kraja , ako uveze 10 utakmica dobit cemo vanserijsku figuru u timu.

Gavi je igrac koji mora biti kapiten u buducnosti , on sadrzi sve segmente fudbala u sebi.Igra srcem i dusom , bezkompromisno, bez respekta i bez i malo straha.Jos je djecak ali ja u njemu vidim komplet fudbal.

Kounde je strasan igrac , vjerovatno najbolje defanzivno pojacanje zadnjih X godina.Nema mane u igri.Mnogo me podsjeca stilom igre na Van Dijka.Sitniji je ali je i malo pokretljiviji , igra sama i nacin branjenja jako slican.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 00:22

Rajaz je napisao/la:
20 okt 2022, 21:59
Puno to opasnije izgleda i lakše ide protiv Villareala nego protiv Reala. Nevjerovatno.
messilla je napisao/la:
20 okt 2022, 21:42
Rajaz je napisao/la:
20 okt 2022, 21:35

Pedri
Ocekivano. Pomislih da je Alonso jer je bio u krupnom kadru iz nekog razloga. :mrgreen:

Dobro rece Svilar. Moraju se krila prikljucit. Moze i Lewandowski bolje u ovim jacim tekmama, ali bez krila mozes usima mahati.

Ukljucio sam se prije deset minuta pa ne znam kako se igralo, ali ovo sto sam vidio je odlicno. :mrgreen:

Ferran konacno pribraniji. U neki vakat bi je nabio na tribine iz one pozicije.
Igralo se ko i zadnje 2 utakmice prvih 20 minuta.

Onda je choker samo potvrdio da je igrač za male utakmice i to je to.
Sto ti je bolan krivo sto dobijamo i pazi sad igramo najbolje utakmice kad nema tvog vlaznog sna na terenu.

Pa mi sazvakali Sociedad sa 4 komada i evo sad presavili Villareal kad on nije u timu.

Umjesto da se radujes sto je evidentno da je ta soha proslost i da itekako ima alternativa , ti tugujes jer je kantolina sjedila na klupi a Barca izgledala kompaktno i rastrcano.Valjda je i Xaviju jasno da je kantolini zadnjih 20 minuta bereket.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 21 okt 2022, 00:46

Xavi po izmjenama ne uči iz grešaka... kad dobije nogu to ce biti zato sto nekim igračima gleda svaku manu i mijenja ih odmah, a neke trpi po pola sezone.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 21 okt 2022, 01:42

FDJ odradio zadatak vrhunski, prosto je merak ga gledati kako diruguje vezni. Mali Gavi, svugdje ga bilo po terenu, jede loptu. Pas Pedrija za Albu, svaki komentar je suvišan. Nadam se da je Xavi napokon provalio ko mu treba igrati u veznom.
Šteta što Kounde nije bio spreman vs Inter, tu bi bilo 3:0, ili 3:1, dečko čita igru, zatvara prostor, sve izgleda prejednostavno.
Ferran nije za Barcelone. Lik kasni poput teleteksta. Kad se razvije akcija i odrade se dva, tri pasa, otvori prostor, on čim primi loptu sve to poništi, uspori protok, sasvim dovoljno da se Villareal ponovo pozicionira.
Lewu ne treba ni komentarisati. Navikli smo. Suludo strašan, prestrašan igrač.

P.S. Jel' ko išao dole ove sezone? Isplati li se uzimati karte preko oficijelnih fcb kanala/ stranice ili čeprkati po stubhubu opet? Ili ako ko nudi treću opciju, super...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 okt 2022, 07:22

Rajaz je napisao/la:
Puno to opasnije izgleda i lakše ide protiv Villareala nego protiv Reala. Nevjerovatno.
messilla je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
20 okt 2022, 21:35

Pedri
Ocekivano. Pomislih da je Alonso jer je bio u krupnom kadru iz nekog razloga. :mrgreen:

Dobro rece Svilar. Moraju se krila prikljucit. Moze i Lewandowski bolje u ovim jacim tekmama, ali bez krila mozes usima mahati.

Ukljucio sam se prije deset minuta pa ne znam kako se igralo, ali ovo sto sam vidio je odlicno. :mrgreen:

Sad je samo pitanje, da li je utakmica protiv polufinaliste UCL mala utakmica?
Nepisano pravilo je, da se nacionalna prvenstva osvajaju na "malim" utakmicama.
Treba se samo sjetiti zadnje dvije sezone i Barceloninih prosutih bodova na tzv. malim utakmicama.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 10:11

MoodyHank je napisao/la:
21 okt 2022, 08:57
Rajaz je napisao/la:
messilla je napisao/la:

Zašto se ne ubiješ? Spasio bi roditelje daljeg blamirana, a i nama bi bilo lakše da ne čitamo tvoje moronske upise.
Neka nam Razije , voli covjek Buskeca , ljubav je to.Nemoj to ozbiljno shvatati.To ti je kao mala curica kad se zaljubi , spremna je sve uraditi pa i najvecu glupost za dvog momka.Eh tako i Razija za svog Busu.

Razy+Busy <3

Madagaskar

Post Postao/la Madagaskar » 21 okt 2022, 10:59

Wanderson je napisao/la:
20 okt 2022, 22:29
.

Frenkie de Jong vs Villarreal: 🇳🇱🌟

• 100% successful dribbles (2/2)
• 100% ground duels won (9/9)
• 100% aerial duels won (1/1)
• 100% long balls completed (2/2)
• 100% crosses completed (1/1)
• 95% passing accuracy
• 5 tackles
• 0 times dribbled past

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 okt 2022, 11:20

Šta očekujete protiv Bayerna, 26.10.?

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 21 okt 2022, 11:32

coelho41 je napisao/la:
21 okt 2022, 11:20
Šta očekujete protiv Bayerna, 26.10.?
Idealno pobjedu, realno X.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 21 okt 2022, 11:41

Lewa 15 golova do sada. Svaka cast majstore… ono sto cini ovaj uspjeh jos vecim je da je u 90% utakmica igrao sa Dembeleom i Raphinom…

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 12:34

Madagaskar je napisao/la:
21 okt 2022, 10:59
Wanderson je napisao/la:
.

• 95% passing accuracy
• 5 tackles
• 0 times dribbled past
Koliku je ocjenu imao na sofi ?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 okt 2022, 12:37

JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 00:22
Rajaz je napisao/la:
messilla je napisao/la:

Sto ti je bolan krivo sto dobijamo i pazi sad igramo najbolje utakmice kad nema tvog vlaznog sna na terenu.

Pa mi sazvakali Sociedad sa 4 komada i evo sad presavili Villareal kad on nije u timu.

Umjesto da se radujes sto je evidentno da je ta soha proslost i da itekako ima alternativa , ti tugujes jer je kantolina sjedila na klupi a Barca izgledala kompaktno i rastrcano.Valjda je i Xaviju jasno da je kantolini zadnjih 20 minuta bereket.
Daj bože šćeri da si ti u pravu, ali sudeći po tvojim pređašnjim prognozama ovdje na forumu male su šanse za to.

Frenkie je bio odličan sinoć, ali uozbiljimo se malo i recimo da je u pitanju 9. ekipa lige. Nećemo spominjati da je imao i 6 izgubljenih sinoć za koje bi se Busquetsu mater je'balo, ali dobro.
Rodju je napisao/la:
21 okt 2022, 07:22
Rajaz je napisao/la:
messilla je napisao/la:

Treba se samo sjetiti zadnje dvije sezone i Barceloninih prosutih bodova na tzv. malim utakmicama.
Ništa protiv toga da zabija u malim i donosi bodove. Već ranije sam pisao da bi možda i moglo biti dovoljno za ligu što bi u ovakvoj situaciji bila premija. Ali da je choker i igrač za male utakmice je već odavno poznata stvar.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 okt 2022, 13:30

GOLDEN BOYS. :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:
@igrajlopte 🐦

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 21 okt 2022, 13:49

[/quote]
Ništa protiv toga da zabija u malim i donosi bodove. Već ranije sam pisao da bi možda i moglo biti dovoljno za ligu što bi u ovakvoj situaciji bila premija. Ali da je choker i igrač za male utakmice je već odavno poznata stvar.
[/quote]
Hmmmm, budi precizan i nemoj bagatelizirati i podcjenjivati Villareal pokušavajući argumentirati svoj stav.
-Prije utakmice sa Barcelonom je Villareal bio sedmi na tablici, a sad su poslije poraza deveti.
-Bili su do jučerašnje utakmice ekipa sa najmanje primljenih golova u La Ligi.
-Imaju 4 pobjede iz 4 utakmice Europa Cup-a.

Madagaskar

Post Postao/la Madagaskar » 21 okt 2022, 14:58

JoeBleck je napisao/la:
21 okt 2022, 12:34
Madagaskar je napisao/la:
21 okt 2022, 10:59
Wanderson je napisao/la:
.

• 95% passing accuracy
• 5 tackles
• 0 times dribbled past
Koliku je ocjenu imao na sofi ?

slika

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 okt 2022, 15:46

@Razija

Pa bio je odlican protiv sjajne ekipe.Villareal je jedna jako organizovana i kvalitetna ekipa.Iako su bili 7 prije ove utakmice , imaju kvalitet da budu top4.Prosle godine su to pokazali i dokazali.Frenkie je bio sinoc najbolji veznjak na terenu a tek hajmo reci “holca” se.Protiv bas ozbiljnih ekips tesko da moze biti losiji od Buskeca , onaj je dokazano prodao ekipu kad god je igrao tako da sta god uradi u jacim utakmicama koje su ostale upgrade je.Njegov kolega mu je suzio naravno mogucnost igranja vecih utakmica jer je prodao ekipu protiv Intera u obe utakmice.

Xavi ako ima i mrven postovanja prema sebi i navijacima nece ga vise ubaciti ni jednom u prvih 11.Ovako kad vec vodis par razlike pustis matorog da malo osjeti travnjak i to bi bilo to.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 okt 2022, 22:53

‼ Xavi: "Frenkie de Jong me uvjerio da može sjajno igrati na poziciji defanzivnog veznog. On je vrlo bitan za ovaj tim, jako je kvalitetan i sretan sam zbog njega."

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 21 okt 2022, 23:59

let3 je napisao/la:
21 okt 2022, 22:53
‼ Xavi: "Frenkie de Jong me uvjerio da može sjajno igrati na poziciji defanzivnog veznog. On je vrlo bitan za ovaj tim, jako je kvalitetan i sretan sam zbog njega."
Jel' ovo fakat izjavio? Strašno, strašno.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 22 okt 2022, 01:41

jasonstatham je napisao/la:
21 okt 2022, 23:59
let3 je napisao/la:
21 okt 2022, 22:53
Jel' ovo fakat izjavio? Strašno, strašno.
Kakva smijurija izjava da bi uvelicao svog pajdasa kanturinu.Yebo ga on u supak.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 22 okt 2022, 22:14

Coco vam čini uslugu :kafa:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.