bombaysaphire je napisao/la: ↑23 okt 2022, 19:42
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑23 okt 2022, 19:26
enobarca je napisao/la: ↑23 okt 2022, 19:19
Sta ovo bi u Sarajevu, unuka od 14 i prijateljica od 15 udavile babu. Najgore sto ce do 20.godine biti na slobodi, nesto ne vjerujem u prevaspitavanje, ja bi ovo u zatvor na 40 godina minimalno.
Ne izlazim uopšte, ali prije neki dan stao u gradu da nesto naručim i gledam omladinu, ne piše nam se dobro sa ovakvim spodobama.
Tik qrac generacije debila dolaze , društvene mreže su ih uništile
Ma to je globalni problem, ne druze se ljudi, asocijalaca je bukvalno nastala, pocevsi od ranog djetistva gdje im se gurne telefon itd. Jedino vrijeme sto provode sa vrscnjacima je po skoli. Prije par godina kad sam bio u Sarajevo, kreno sam pjeske od stanice prema Pejtonu (gdje sam zivio, i sparto). Bas mi ono slike djetinstva mi se vrtile po glavi, dok hodam. S desne strane stanem u prvi park, nigdje nikog, nijednog djeteta nista, kontam mora da su u drugom odma pored, tamo nikog, ako nema nikog tu mora biti na skoslkom pred trecom, tamo nikog, sparto Pejtonom nisam covjeka vidio. To je bilo nezamislivo kad sam zivio tu, skolsko vrilo, lopte, basketa, ako su igrali stariji, odemo u prvi park ili drugi ili na Zeljeznicu, znaci nije bilo sanse da nea nikog. Pa biciklima na vrelo bosne itd. Ovi djetinstvo imaju na youtube