Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la admin » 25 okt 2022, 21:07

sljivo je napisao/la:
25 okt 2022, 18:52
Da, ali to je to, nema druge, i ako je bas tako onda nek moje dijete bude dobro u skrolanju, i da ga neko ne odbaci zato sto nije skrolo. Sutra ce onda tamo gdje bude doprinosio drustvu da skrolanjem doprinosi a ne da zmiri na postojanje skrolanja, pa da ga zamjeni ili bude bolji onaj koji je skrolo. To znas po ovom tvom portalu, da ne gledas klikove (danasnja jedinica za vrijednost i paru) davno bi ga ugasio i mene na forumu zajedno sa njim.
Nije to bas tako jednostavno kao sto se cini. Dijete u prvoj godini uci sta je vanjski svijet i kako komunicirati u njemu. Ako nauci komunicirati s mobitelom (sto je mnogo lakse), moze se desiti da ne nauci komunicirati s ljudima jer mu se to ucini tezim, komplikovanijim, trazi vise napora, mozda ne vraca jednako zadovoljstvo… E tek onda ce ga neko odbaciti.

Ovaj forum nije uspio zato sto ja dobro skrolam. Upravo suprotno, kljuc je u dobroj komunikaciji (nasmijase se tu mnogi :lolno: )

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 okt 2022, 21:35

harden je napisao/la:
25 okt 2022, 20:51

Bolje pusti dijete da visi na kompjuteru nego to, vece su sanse da ce postati milioner nego da ce mu zatrebati te tvoje vjestine.
Prije svega, dijete je potrebno izvesti u svijet van okvira virtualnog jos u ranim fazama. Razdoblje od prvog osnovne do tamo negdje 15te godine je ono istrazivanja svih cimbenika socijalizacije. Vec u predskolskoj dobi uce nas sklapanju nekih predmeta, sto kasnije pomaze u pronalazenju alternativa tokom rjesenja odredjenog problema. Gledamo li tok evolucije, koristenje ruku te prvih primitivnih alata podstaklo je razmisljanje i razvoj kreativnosti.

Sa drustvenog aspekta, odgoj je usvajanje vrijednosti - egzistecijalnih, moralnih, humanistickih etc. Samim radom koristeci neki alat, dijete se osjeca da na neki nacin doprinosi porodici/zajednici, te postaje vazan faktor iste. Razvija samopouzdanje te uci da moze biti koristan na razlicitim poljima, bez obzira na ono kojem tezi.

Diljem zapadnih drzava postoji veliki broj radionica koje su sastavni dio skolskih aktivnosti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2022, 22:44

ASD je napisao/la:
25 okt 2022, 19:06
Mogu lu se gdje skinuti danas te igrice sa playstationa na računar.
Inače. Taj playstation od prije 25 godina mi je još na životu. Cradh igrica takođe, njoj nema kraja. Čitav komšiluk će pomrojeti prije toga.

I poprilično sam siguran da je ono šzo je muhamed ali u boksu, ja sam za kreš bandicoot. Pa znao sam po 10 sati to igrati iako svaki put završim prvi koliko sam bio ovisan. :rol:
Bio je crash sto vozis i onaj sto prekucavas, ne znam imaju li se skinuti vjerovatno da imaju. Ono sa terminatora sam podavno naso, super mario, kontra, ono auto sto vozis s rupama , fudbal onaj kad opalis loptu postane riba, to mos naci $10 cijeli sistem u vidu gameboya sa svim tim igricima.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2022, 22:49

mislim da se zove goal3, sjecas se tenkica :)

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 okt 2022, 23:12

alemsa je napisao/la:
25 okt 2022, 22:44

fudbal onaj kad opalis loptu postane riba
Ne znam da li mislimo na istu igru, ali bila je ona japanska. Gdje vodiš Japan i svaki igrač ima svoj specijalni šut. Mnogo zanimljiva igra bila.
it's football day

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 okt 2022, 23:13

sljivo je napisao/la:
25 okt 2022, 22:49
Jeste, to je ta.

slika

slika
it's football day

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 okt 2022, 23:24

sljivo je napisao/la:
Jeste goal, oci ispadaju, sjecam se tenkica kako se necu sjecati, i one galaxije kako se vec zvala, kad ono s topom pucas u one muhe sta su vec. Sjecas se patki :rol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 okt 2022, 23:32

Kako necu sjecat :) i dan danas ne kontam na kojem je ono principu radilo. Ima ona Ninja nesto, ne mogu se sjetit, bila bas dobra

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 25 okt 2022, 23:35

enobarca je napisao/la:
25 okt 2022, 18:58
Silovanje i dobar insan u istom tekstu, nije ni tebi lako.
Ma to ti je silovanje isto ko ono Ronaldovo. Obojica dobri insani.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 okt 2022, 23:41

Na Play 1 sam igrao

Crash Bandicoot
Spyro
Spiderman Kec
Crash Multiplayer
Crash Team Racing
Toy Story kec
Tarzan

A na Dvici sam ganjao

WWE Raw vs Smackdown
Resident Evil IV
God of War 1 i 2
PES 2008, PES 2009, PES 2010

Poslije dvice nisam taknuo konzole, na PC-u igrao San Andreas i LOL.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2022, 00:48

Spiderman na kecu isto jako dobra igrica

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2022, 00:52

alemsa je napisao/la:
25 okt 2022, 23:24
sljivo je napisao/la:
Jeste goal, oci ispadaju, sjecam se tenkica kako se necu sjecati, i one galaxije kako se vec zvala, kad ono s topom pucas u one muhe sta su vec. Sjecas se patki :rol:
Goal 3 je bila zabavna jer smo svi pišali od smijeha dok to igramo

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 okt 2022, 04:44

Baboon je napisao/la:
25 okt 2022, 23:13
sljivo je napisao/la:
Jeste, to je ta.

slika

slika
Kunio je glavni igrač :kafa:

Ima i košarka njihova , 2 na 2 se igra a imaju po 3 koša .

slika

Na ovoj stazi slotovi se stalno vrte u ćošku , i ako si slučajno dao koš a slotovi se potrefili na tri 7 , računaju ti se poeni puta 3 .

slika

Na ovoj stazi dođeš do konja , on te opali kopitama i ti odletiš na ovaj najvisočiji koš i zakucaš :rol: :rol: :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 okt 2022, 04:56

Double Dragon se baš igrao , a Darkwing Duck mi je u mozak ušao :

slika
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 okt 2022, 07:31

Asteriks je napisao/la:
25 okt 2022, 19:52
Musku djecu treba ostrit i mimo svih trendova. Znaci da do srednje zna rukovat busilicom, sjekirom, zagom, pa ako ima rodbine na selu bome i da nauci sadijevati sijeno.

Onda, nauciti ga osnovne pojmove iz gradjevinarstva te nekad pokazati u praksi, jer nikad ne zna sta zivot nosi.
Kad sam bio na fakultetu, ljeti bi ja isao kod rodjaka na selo, da mu smetam dok radi :D

Ali ipak naucio ja pomalo kositi.

Raja pokusavala da me lozi da sam seljak. A mene bas bolilo za njihovo lozenje.

Proslo 10-ak dana nakon lozenja, kazu haj nam pokosi travu oko teniskog igralista. Upadne im loptica u visoku travu, pa je ne mogu naci. Nasli oni i kosu od necijeg dede.

Reko ili naucite kositi ili mi platite da vam pokosim :kafa:

Sve treba nauciti raditi, ne znas sta ce ti u zivotu trebati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 okt 2022, 07:45

Kako su igre prije bile teže i domišljatije. Danas te igra drži za ruku isto debila kakvog
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 okt 2022, 08:10

Barem tri generacije prije naše su mogle učiti jedna od druge što se tiče odgajanja, biznisa, moralnih vrijednosti i slično. Više ni biznis šablon ne prolazi danas, koji je prolazio prije 10 godina, a kamoli odgoj djece.

Trenutno smo u tolikoj ekspanziji tech ere o kojoj niko ništa ne zna šta može prouzrokovati, tako da će naše generacije vrlo vjerovatno platiti ceh svega ovoga, jer ovo nije normalno, a kasnije će se sve vraćati u normalu ili će se život preseliti u Metaverse. 😂

Idemo u smjeru da će buduće generacije ljudi sjediti jedni pored drugih, a komunicirat će tipkanjem. Nisam roditelj, ali mislim da odgoj djeteta nikada nije bio teži nego danas, jer taj neki šablon koji se koristio godinama pri odgoju, više nije validan. Učit ćemo na greškama što je samo po sebi katastrofa, a teško da ćemo ih moći i ispravljati što je još veća katastrofa.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 26 okt 2022, 09:02

Andrew Tate je definitivno retard, ali ne vidim razlog sto njega banuju radi tih njegovih "stavova" a one feministkinje sa svojim trendom "Kill All Men" mogu sve raditi? Danasnji muskarac ne smije nista kontroverzno reci odmah je canceled, a zene(feministkinje) imaju svaku mogucu privilegiju. Andrew Tate je dosao nesto kao njihov antibiotik zato su se i upalile

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 okt 2022, 09:26

alemsa je napisao/la:
25 okt 2022, 22:44
ASD je napisao/la:
25 okt 2022, 19:06
Mogu lu se gdje skinuti danas te igrice sa playstationa na računar.
Inače. Taj playstation od prije 25 godina mi je još na životu. Cradh igrica takođe, njoj nema kraja. Čitav komšiluk će pomrojeti prije toga.

I poprilično sam siguran da je ono šzo je muhamed ali u boksu, ja sam za kreš bandicoot. Pa znao sam po 10 sati to igrati iako svaki put završim prvi koliko sam bio ovisan. :rol:
Bio je crash sto vozis i onaj sto prekucavas, ne znam imaju li se skinuti vjerovatno da imaju. Ono sa terminatora sam podavno naso, super mario, kontra, ono auto sto vozis s rupama , fudbal onaj kad opalis loptu postane riba, to mos naci $10 cijeli sistem u vidu gameboya sa svim tim igricima.
Pa ima Crash novi za PS4, a sad je izašao i za PS5.

A mislim da se te stare igre mogu skinuti preko emulatora na comp.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 okt 2022, 09:30

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
25 okt 2022, 23:41
Na Play 1 sam igrao

Crash Bandicoot
Spyro
Spiderman Kec
Crash Multiplayer
Crash Team Racing
Toy Story kec
Tarzan

A na Dvici sam ganjao

WWE Raw vs Smackdown
Resident Evil IV
God of War 1 i 2
PES 2008, PES 2009, PES 2010

Poslije dvice nisam taknuo konzole, na PC-u igrao San Andreas i LOL.
Ništa kec, samo terminator :kafa:

:mrgreen:

Na terminatoru nindža kornjače bile top igra.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 7 gostiju.