Bolje ste ušli u oba poluvremena, te je prava šteta što terensku inicijativu u tom periodu niste krunisali pogotkom/pogocima/. Nakon tih prvih nekoliko minuta, Barcelona je početa igrati onako kako samo ona zna i umije, te vješto sakrivala loptu. Prvi gol nakon odlične asistencije Messija i sjajne završnice Ville. Arsenal je im'o svoje šanse(Van Persie na početku), al' to je sve bilo jalovo. Moglo bi se reći da je u prvom poluvremenu moglo biti i ubjedljivije(šanse Pedra i Messija su bile kolosalne). Što se tiče kartona Songa, Nasrija, Van Persie-a, Inieste i Piquea - sve je bilo opravdano. Mislim da će se tu svi složiti.
Drugo poluvrijeme još bolje Arsenal otvorio, pritisak na sve strane, al' opet nisu iskorstili to. Onda 2 prilike možda i najslabijeg igrača na terenu, Messi-ja(sebičan je bio u 2. prilici), te je pravo čudo kako je tu Arsenal izašao neokrznut. Mislim da su 2 stvari riješile ovu utakmicu; prerano zatvaranje utakmice od strane Guardiole i vjera Arsenala da se mogu vratiti protiv Barcelone. Arshavin
Zaslužena pobjeda Arsenala, to niko ne može osporiti. Da je bilo 2:2, ne bi bilo nerealno, al' da su babi muuda - bila bi djed.
Radujem se revanšu i očekujem, ako ništa, onda ovakvu utakmicu(mada sam ubijeđen da će biti još bolja).