S obzirom da sam bio na Maksimiru moram reci da su sve kolege sto se tice CDK upravu . Totalno pogubljeno bez ikakvog uticaja na igru . Kad ima prostora da nesto uradi jednostavno se vidi da igrac nema samopouzdanje. Nešto slicno kao Kruna u Milanu , koji je u Empoliju igrao kreativnije i ofanzivnije a u Milanu je jednostavno izgubio taj osjecaj i slif . Vjerovatno jer ispunjava zadatke od Piolija i to je to .CDK mora i može bolje i nadamo se svi da ce to biti super .
Giroud previše nonšalancije u igri , nema uticaja na igru . Jednostavno ako dobije loptu u 16 možda nešto i uradi ali previše šansi fula igrac njegovog iskustva. Nije me impresionirao nikako .
Za Rebica se ne slazem , ako je neko od kolega bio na utakmici moze potvrditi da je Reba igrac koji je pretrcao boga oca , vracao se i duplirao Oršica koji nije mogao ništa . Završnica i sve ostalo stoji da moze i da je morao bolje , ali njegov uticaj na ekipu i trka koju pravi je baš vidljiva kad se gleda uzivo .
Za ostale igrace je sve receno da se ne ponavljam .
Iz Tuzle sam otišao u Zg da prvi put gledam uzivo i osjecaj je fantastičan.
P.s da li neko zna da li je praksa Piolija da igraci koji udju u 2.pol ostaju poslje utakmice da treniraju.
Svih 5 igraca koji su ušli u drugom pol su na kraju utakmice ostali da trce sprintove i to sigurno dobrih 20-30 min, dok su svi ostali otišli u svlačionice.
Pozdrav za sve Milaniste i mog rodjaka @beduina