Ili možda konačno na toj funkciji imamo čovjeka koji zna kako treba raditi, pristupiti igraču i uspješno koristi kontakte koje je stekao tokom igračkih dana.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Eno ga u **** materinoj, neka niželigaška ekipa iz srbije.

Željezničar za život cijeli!
To je čovjek što ste ga ovdje tjerali,pljuvali. Brko mu krho sve,što vracamo penzionere. A sad je fol dobar. To ste vi..
-
- Kontakt:
Po takvoj logici treba vratiti Memica i Serbu kao skaute.Hulahopka je napisao/la: ↑28 okt 2022, 18:59To je čovjek što ste ga ovdje tjerali,pljuvali. Brko mu krho sve,što vracamo penzionere. A sad je fol dobar. To ste vi..
- svrakino1921
- Kontakt:
Hansestadt je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:03Po takvoj logici treba vratiti Memica i Serbu kao skaute.

- svrakino1921
- Kontakt:
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR
Naplata kamata od 2004. do 2015: Bivši uposlenik blokirao Želju
Autor: S. Šišić
28.10.2022. / 20:16
5
Fudbalski klub Željezničar našao se u problemima i to zbog "repova" iz prošlosti.
Centralna banka Bosne i Hercegovine, pod naslovom "Popis blokiranih računa poslovnih subjekata na dan 3. oktobar 2022", objavila je da je blokirano 13 računa FK Željezničar u šest različitih banaka.
I dok ekipa na terenu igra odlično, a armija navijača iz utakmice u utakmicu pruža maksimalnu podršku izabranicima Edisa Mulalića (Grbavica najposjećeniji stadion u BiH), aktuelno rukovodstvo se suočava sa problemima iz prošlosti i plaća cijenu loših poteza svojih prethodnika, koji su očito iza sebe ostavili velike dugove. Za koje bi trebali i odgovarati, bez obzira na to kako se zovu i gdje sada "rade"...
DOPIS PUFBIH
Sportski kolektivi za porez dužni 28,1 milion KM, u problemima Zrinjski i Sarajevo
U cilju istinitosti i objektivnog informisanja javnosti, poslali smo upit u FK Željezničar, sa pitanjima o razlozima blokade računa, ko je to i zbog čega uradio, šta klub poduzima na rješavanju novonastalog problema.
Odgovor FK Željezničar prenosimo u cijelosti:
- Tačno je da je u posljednjih mjesec dana račun kluba u četiri navrata bio blokiran i to:
Prva blokada računa odnosila se na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu tokom kraja 2018. godine, 2019, 2020. i 2021. godine na iznos 91.888,67 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i to je riješeno tako što je na inicijativu kluba sklopljen sporazum o plaćanju duga na rate;
Druga blokada računa odnosila se na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu u 2018. godini na iznos od 45.937,15 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i to je riješeno tako što je na inicijativu kluba sklopljen sporazum o plaćanju duga na rate;
Treća blokada računa odnosila se na pozajmicu od fizičkog lica i bivšeg člana Upravnog odbora od 22. aprila 2020. godine na iznos od 10.000 KM i to je riješeno tako što je ta pozajmica vraćena, i
Četvrta blokada računa desila se prije tri dana i račun kluba je zbog toga trenutno blokiran. Radi se o rješenju o izvršenju Općinskog suda za naplatu kamata po prijedlogu bivšeg uposlenika kluba za period od 2004. godine do 2015. godine na iznos od 55.931,65 KM i klub čini sve da se račun što prije odblokira.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Oglasio se FK Željezničar: Tvrde da neće ostati bez imovine, priznaju probleme i krive medije
Pored navednog, u julu 2022. godine je bila pljenidba sredstava koja se odnosila na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu u 2016. godini na iznos od 19.976,04 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i koja je u potpunosti isplaćena.
Klub radi na rješavanju aktuelnih sudskih sporova iz ranijih perioda i dva predmeta su već okončana na način da je Klub izmirio glavni dug prema tužiteljima, a ista pravna lica su izašla ususret FK Željezničar i oprostili zakonske zatezne kamate.
Naravno da ove blokade računa otežavaju svakodnevno funkcionisanje kluba, a kao što vidite iz navedenog, klub čini sve da osigura normalno funkcionisanje i tako će biti i u narednom periodu - odgovorili su Faktoru iz FK Željezničar bez navođenja imena ljudi koji su blokirali klub, uz sugestiju da se bavimo i problemima u drugim klubovima (u srijedu, 26. oktobra, Faktor je objavio tekst o tome koliki su dugovi sportskih kolektiva u BiH, te da su Zrinjski i Sarajevo neplaćanjem obaveza u ovoj godini stvorili nova tekuća dugovanja u iznosu milion KM):
- Nadam se da Vaše interesovanje za probleme u bh. fudbalu i istraživačko novinarstvo u vezi s tim neće završiti samo na pisanju o dešavanjima u FK Željezničar i da ćete uvažiti sugestiju iz našeg saopćenja od 25. oktobra 2022. godine i od nadležnih poreznih organa zatražiti podatke koliko su drugi klubovi platili poreza u posljednjem periodu. Također, nadamo se da će se Vaše istraživanje proširiti i na provjeru prijava doprinosa u proteklom periodu, s obzirom na nelogičnost da pojedini klubovi plaćaju doprinose na plaće od 800 ili 1.000 KM, a u stvarnosti igračima isplaćuju puno veće novčane iznose.
Naplata kamata od 2004. do 2015: Bivši uposlenik blokirao Želju
Autor: S. Šišić
28.10.2022. / 20:16
5
Fudbalski klub Željezničar našao se u problemima i to zbog "repova" iz prošlosti.
Centralna banka Bosne i Hercegovine, pod naslovom "Popis blokiranih računa poslovnih subjekata na dan 3. oktobar 2022", objavila je da je blokirano 13 računa FK Željezničar u šest različitih banaka.
I dok ekipa na terenu igra odlično, a armija navijača iz utakmice u utakmicu pruža maksimalnu podršku izabranicima Edisa Mulalića (Grbavica najposjećeniji stadion u BiH), aktuelno rukovodstvo se suočava sa problemima iz prošlosti i plaća cijenu loših poteza svojih prethodnika, koji su očito iza sebe ostavili velike dugove. Za koje bi trebali i odgovarati, bez obzira na to kako se zovu i gdje sada "rade"...
DOPIS PUFBIH
Sportski kolektivi za porez dužni 28,1 milion KM, u problemima Zrinjski i Sarajevo
U cilju istinitosti i objektivnog informisanja javnosti, poslali smo upit u FK Željezničar, sa pitanjima o razlozima blokade računa, ko je to i zbog čega uradio, šta klub poduzima na rješavanju novonastalog problema.
Odgovor FK Željezničar prenosimo u cijelosti:
- Tačno je da je u posljednjih mjesec dana račun kluba u četiri navrata bio blokiran i to:
Prva blokada računa odnosila se na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu tokom kraja 2018. godine, 2019, 2020. i 2021. godine na iznos 91.888,67 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i to je riješeno tako što je na inicijativu kluba sklopljen sporazum o plaćanju duga na rate;
Druga blokada računa odnosila se na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu u 2018. godini na iznos od 45.937,15 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i to je riješeno tako što je na inicijativu kluba sklopljen sporazum o plaćanju duga na rate;
Treća blokada računa odnosila se na pozajmicu od fizičkog lica i bivšeg člana Upravnog odbora od 22. aprila 2020. godine na iznos od 10.000 KM i to je riješeno tako što je ta pozajmica vraćena, i
Četvrta blokada računa desila se prije tri dana i račun kluba je zbog toga trenutno blokiran. Radi se o rješenju o izvršenju Općinskog suda za naplatu kamata po prijedlogu bivšeg uposlenika kluba za period od 2004. godine do 2015. godine na iznos od 55.931,65 KM i klub čini sve da se račun što prije odblokira.
SAOPĆENJE ZA JAVNOST
Oglasio se FK Željezničar: Tvrde da neće ostati bez imovine, priznaju probleme i krive medije
Pored navednog, u julu 2022. godine je bila pljenidba sredstava koja se odnosila na tužbu pravnog lica za uslugu izvršenu u 2016. godini na iznos od 19.976,04 KM (glavnica + kamate + troškovi postupka) i koja je u potpunosti isplaćena.
Klub radi na rješavanju aktuelnih sudskih sporova iz ranijih perioda i dva predmeta su već okončana na način da je Klub izmirio glavni dug prema tužiteljima, a ista pravna lica su izašla ususret FK Željezničar i oprostili zakonske zatezne kamate.
Naravno da ove blokade računa otežavaju svakodnevno funkcionisanje kluba, a kao što vidite iz navedenog, klub čini sve da osigura normalno funkcionisanje i tako će biti i u narednom periodu - odgovorili su Faktoru iz FK Željezničar bez navođenja imena ljudi koji su blokirali klub, uz sugestiju da se bavimo i problemima u drugim klubovima (u srijedu, 26. oktobra, Faktor je objavio tekst o tome koliki su dugovi sportskih kolektiva u BiH, te da su Zrinjski i Sarajevo neplaćanjem obaveza u ovoj godini stvorili nova tekuća dugovanja u iznosu milion KM):
- Nadam se da Vaše interesovanje za probleme u bh. fudbalu i istraživačko novinarstvo u vezi s tim neće završiti samo na pisanju o dešavanjima u FK Željezničar i da ćete uvažiti sugestiju iz našeg saopćenja od 25. oktobra 2022. godine i od nadležnih poreznih organa zatražiti podatke koliko su drugi klubovi platili poreza u posljednjem periodu. Također, nadamo se da će se Vaše istraživanje proširiti i na provjeru prijava doprinosa u proteklom periodu, s obzirom na nelogičnost da pojedini klubovi plaćaju doprinose na plaće od 800 ili 1.000 KM, a u stvarnosti igračima isplaćuju puno veće novčane iznose.
- lijevapolutka
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
Mozemo mi pricat sta god hocemo
Al ovom novinaru s Faktora svaka cast i hvala mu
Sad hocel i u drugim klubovima zavrtit to ne znam
Al ovom novinaru s Faktora svaka cast i hvala mu
Sad hocel i u drugim klubovima zavrtit to ne znam
Da se pita takve poput tebe ni Bekrica nikad ne bi doveli. Strucnjaci logickiHansestadt je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:03Po takvoj logici treba vratiti Memica i Serbu kao skaute.
-
- Kontakt:
Sta ti znas o meni, i koliko sam ja klubu pomagao?Hulahopka je napisao/la: ↑28 okt 2022, 21:03Da se pita takve poput tebe ni Bekrica nikad ne bi doveli. Strucnjaci logickiHansestadt je napisao/la: ↑28 okt 2022, 19:03Po takvoj logici treba vratiti Memica i Serbu kao skaute.
Šišiću bolan inebio, znaju se nalogodavci i koji je cilj. Neka vam je na čast.
Nadam se da ćeš i ostale klubove izanalizirati.
Izdobrit će u klubu, to i boli, znam.
Nadam se da ćeš i ostale klubove izanalizirati.
Izdobrit će u klubu, to i boli, znam.

Ma tuzla je bas nedefinisana...razbiju pitare pa mi njih, uzmi bod zrinji a popuse dje su apsolutni favorit...al po meni nam nekako leze, ocekujem pobjedu 1:2MocMahale444 je napisao/la: ↑27 okt 2022, 18:46Tuzla city nije losa ekipa ali mozemo uzeti 3 bobe ako budemo kako treba a ovo se najvise odnosi na Stilu.
Nema povlacenja ako zabijemo azinim kamikazama, uvijek poslije gola se povucemo.
Oni nemaju sredine osim onog Karica koji eto pokazuje nesto.
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Ti isto pokvarena ploča. Isti sablon. Izboriti ćeš, bice dobro pet godina pišeš a nikad nista. Tebi Sisic kriv što u klubu nemaju marke. Budalastine teške vazda od vas.
Čekaju da im Pomozi.ba skupi pare.
-
- Kontakt:
Bas mi je zao sto klub ne pokrene akciju "isplatimo amara", da vise i to konacno rijesimo.
-
- Kontakt:
Molim ljude u klubu da javno pozovu navijace da skupimo te pare i vratimo Amaru dug.. Moramo se kutarisati bar te omce oko vrata i jednom zavrsiti sa tim covjekom..
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Vjeruj mi to bi islo ko halva. Ljudi bi pljuvali i uplacivali, a njemu bi bolje bilo da proslijedi novac u javnu kuhinju kod rahmetli Zilhe, nema tu nafakeMojaMalenkost je napisao/la: ↑28 okt 2022, 22:10Molim ljude u klubu da javno pozovu navijace da skupimo te pare i vratimo Amaru dug.. Moramo se kutarisati bar te omce oko vrata i jednom zavrsiti sa tim covjekom..
Ma ti si menadžer imaš love,ti ces to isplatiti. Inace ljudi trebaju da rade dzaba. I ti radiš dzaba sigurno zato si se aktivirao cudno baš..Hansestadt je napisao/la: ↑28 okt 2022, 21:54Bas mi je zao sto klub ne pokrene akciju "isplatimo amara", da vise i to konacno rijesimo.
-
- Kontakt:
Kamata na kamatu, sigurno nije dzabaHulahopka je napisao/la: ↑28 okt 2022, 22:45Ma ti si menadžer imaš love,ti ces to isplatiti. Inace ljudi trebaju da rade dzaba. I ti radiš dzaba sigurno zato si se aktivirao cudno baš..Hansestadt je napisao/la: ↑28 okt 2022, 21:54Bas mi je zao sto klub ne pokrene akciju "isplatimo amara", da vise i to konacno rijesimo.
-
- Kontakt:
Klub se treba oglasiti po ovom pitanju i pokrenuti akciju da se gmaz isplati!
Sljedeći put kad bude gostovao na Grbavici, na istočnoj tribini treba da bude parola upućena prema njemu svih 90min i njegov lik prekrizen!!!!
VOLIM TE ŽELJO!
Sljedeći put kad bude gostovao na Grbavici, na istočnoj tribini treba da bude parola upućena prema njemu svih 90min i njegov lik prekrizen!!!!
VOLIM TE ŽELJO!
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️
🔵⚪️
- MocMahale444
Tako nekako 1-2 ili 0-1.Victor je napisao/la: ↑28 okt 2022, 21:21Ma tuzla je bas nedefinisana...razbiju pitare pa mi njih, uzmi bod zrinji a popuse dje su apsolutni favorit...al po meni nam nekako leze, ocekujem pobjedu 1:2MocMahale444 je napisao/la: ↑27 okt 2022, 18:46Tuzla city nije losa ekipa ali mozemo uzeti 3 bobe ako budemo kako treba a ovo se najvise odnosi na Stilu.
Nema povlacenja ako zabijemo azinim kamikazama, uvijek poslije gola se povucemo.
Oni nemaju sredine osim onog Karica koji eto pokazuje nesto.
Tuzla city zasluzuje postovanje na zelenom

Nije bitno sto ih vodi u boj aza kamikaza hinjavi seljober.
Odvratan je sisoje I znam 100000% da mrzi Zelju.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, b00t, Cwirek, ELDIABLO20, Ferroviere1987, Levin, mavi, Napaceni87, VolimoSarajevo i 121 gost.