FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 28 okt 2022, 16:09

Epidaurus je napisao/la:
28 okt 2022, 14:42
Pa vi ni Kiketa Budaliketa niste jos isplatili, a krsite silne milione na poluigrace i penzionere. Tuzno.
Što je tako teško u životu brinuti samo svoju brigu?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 okt 2022, 16:51

let3 je napisao/la:
28 okt 2022, 13:23
JoeBleck je napisao/la:
28 okt 2022, 12:15

Xavi mora koristiti kvalitete igrackog kadra na osnovu njihovih mogucnosti a ne na osnovu njegovih zelja i zamisli.
Ne moze ti Buskec igrati holdera kad ti ekipa ne treba takvog igraca , ne moze Dembele imati 30lopti po utakmici kada izgubi 28.

Ona varijanta sto je probao u drugom poluvremenu je mnogo bolja bila.Igrao je Feran tu neku 10ku , puhalo je Bayernu dosta , nije im ugodno bilo.Ekipa je bila dosta brza i opasnija , mozda u tom smjeru ici.
Nije samo Busquets u pitanju, on se redovno pljuje iz nekog razloga. Ako cemo biti dosljedni u kritikovanju, onda pogledajmo druge u LP : Pique se saginje i pusta gol :tokralju: Garcija ispada strogi amater pored Lautara, Mane pored Bellerina protutnja kao Bolt, Alonso spava dubokim snom kod gola Pavarda :zzz: stoji kao ukopan.
Znam da ti je Busqets najmrzi, ali to ne oslobadja odgovornosti i ove druge panjeve.
Laporta, Alemany i Xavi su imali citavo ljeto da dovedu normalne bekove, ali su podcijenili tu poziciju, kao yebo bekove, dovdeli neke olupine i sad im se sve to vratilo kao bumerang.
Ma Pique je rezerva rezervama zar ne ? Sta ga imam kritikovati frajer je kanta teska godinama i realno je zadnja solucija u odbrani.Buskec je igrac prvih 11 i kapiten , normalno da cu ga vise pljuvati frajer igra najvise i uz to ima traku koja nista ne predstavlja ocito.

Alonsa i Bellerina da je Granada htjela dovela bi ih, to su u primeu smece igraci bili a danas ne znam jel imaju kvalitet da igraju za neke drugoligase.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 okt 2022, 17:23

Dugogodisnje furanje one zlatne generacije nas je i dovela do ovog. Umjesto, da smo tad vec razmisljali o mladim nadama i pokupovali sve sto valja, mi smo fakticki mrtvi bili u trazenju mladih igraca.
Real proda Ramosa dodje Militao, proda Casemira dodje Tchoumeni, Camavinga im je tu, otisao Ronaldo doveli Viniciusa. Likovi fakticki vec sad imaju opet okosnicu ekipu koja je mlada, koja ce par sezona igrati zajedno i vjerovatno opet osvojiti sve sto se moze.

Dok mi i dalje guramo mladjahnog Buskeca, do lani je Pique bio neprikosnoven u prvih 11.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 okt 2022, 17:48

Koji je Rosell smrad zapravo, dobro je ovaj klub ikako u životu ko je sve bio na rukovodećim funkcijama.
Brko iz druge galaksije!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 28 okt 2022, 18:55

ElCartel11 je napisao/la:
28 okt 2022, 17:23
Dugogodisnje furanje one zlatne generacije nas je i dovela do ovog. Umjesto, da smo tad vec razmisljali o mladim nadama i pokupovali sve sto valja, mi smo fakticki mrtvi bili u trazenju mladih igraca.
Real proda Ramosa dodje Militao, proda Casemira dodje Tchoumeni, Camavinga im je tu, otisao Ronaldo doveli Viniciusa. Likovi fakticki vec sad imaju opet okosnicu ekipu koja je mlada, koja ce par sezona igrati zajedno i vjerovatno opet osvojiti sve sto se moze.

Dok mi i dalje guramo mladjahnog Buskeca, do lani je Pique bio neprikosnoven u prvih 11.
Nisu naučili iz lekcija zvanih Milan, Manchester United... Evo Liverpool je sad sa tim zaglibio, 4-5 sezona isti igrači, normalno je da će doći do pada iz X razloga. Nije džaba rekao Otto Barić da se uvijek trebaju dovesti nova 2-3 igrača.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Puri83
Kontakt:

Post Postao/la Puri83 » 28 okt 2022, 19:03

Kmeka barsinih pristalica jos uvjek ne prestaje...zanima me gdje su oni forumasi koji su hvalili maestralnog čavija pa nevjerovatno odrađeni prelazni rok?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 29 okt 2022, 09:49

Ali to Real sve planski radi. Nisu oni došli i rekli Ronaldo, Bale, Verane, Ramos, Modrić, Benzena, Marcelo vaše je prošlo i svi idete van. Već napravili plan i jednog po jednog mijenjali sa novim svijezim nadama fudbala i te zamjene koje su dolazile uvijek su imale iskusne kraj sebe od kojih su mogli naučiti i koji su im dozvolili vrijeme sazrijevanja . Kad još nadju (dovedu) adekvatne zamjene za Modrića i Benzemu to će možda i biti najbolja smjena generacije jednog kluba ikad. Ali za to je bio potreban plan i da se gleda malo dugoročnije i dalje. Dok u Barci se samo gleda sta je sad. Uopšte nemaju dugoročni plan. I ja mislim da Barcelonom plan treninga je zastario i da su što se toga tiče druga liga u odnosu na najbolje - jer u svim tim ispadanjima i brukanjima u LP utisak mi je bio isti - fizički i taktički ne mogu ispratiti protivnika. Mislim da oni samo pričaju o toj nekoj tika-taki koju niti znaju niti mogu na terenu primjeniti i niti su fizički na nivou koji tika taka zahtjeva. I ja sam sve više ubjedjeniji kako gledam ovu Barci od odlaska Messija da je od 2015 pa na ovamo sve što je Barca osvojila da je to uradila čisto na Messijevu genijalnost.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 29 okt 2022, 10:01

Leo je za 10 klasa bolji od svih naših ofaznivnih igrača, pogotovo onako naduhnut kao do 2015. godine. Poslije toga je i on pao, a i takav je bolji od mnogih koji su navikani. No dobro, on je prošlost, hvala mu na svemu.

Ovaj tim je u procesu gradnje, Xavi je takođe početnik, treba vremena ovdje. Ako bi titulu uzeli to bi bilo super!
Jeste za rang Barselone sramota dva puta zaredom u grupi ispasti, ali šta da se radi. Nije ovo Palermo, da se svakih 15 dana mjenja trener.

Alba, Buskets, Pike moraju ići na ljeto, a možda i već na zimu sad. Nisu ni oni najodgovorniji za liga šampiona fijasko, ali nemaju više šta ponuditi.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 okt 2022, 10:37

Xavi je krivac u vecini toga. Da li to sto je mlad i neiskusan ili sto je u Barsi kratko ne znam. Vjerovatno ce mu se dati sansa jos jednu sezonu. I treba. Ovo protiv Bajerna, kad nemas sansi u tekmi moze bit samo takticka ili trenerova greska, ili neiskustvo. Gadno je upravljati Barsom, pravo gadno i to je mozda jedan od najtezih poslova u fudbalu. Trebas zadovoljiti stil i sportsku politiku, a usput i imati rezultate. Instant rezultat je danas skoro nemoguc, nego trebas potrositi fine pare dok se rezultat ne pokaze, a to trosenje danasnjoj Barsi nije bas od prioriteta.
Sto se tice transfer i kadrovske politike generalno vjerujem da je danas smrtni grijeh za tim ako kamara i bazira igru na potrosenim i fizicki raspadnutim igracima i nekadasnjim zvijezdama. Nije to nba pa da takav iskustvom uleti par minuta pa donese nesto, ovdje treba prvo da se dobro natrcis i naradis da bi imao neki rezultat a takvi najcesce budu uteg. Kakv jbn motiv treba da imaju Buskec i Pike koji su osvojili sve zivo i imaju 500 tekmi u barsi i gdje ih u tim godinama svaki mladji igrac preskace na terenu? Za finale LP ok, mogu i trebaju, ali da bi se doslo dotle bolje je davati sansu mladjim i novijim igracima.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 okt 2022, 14:05

Iako mi je odrastajuci Xavi bio favorit igrac, ovaj madjionicar je nesto posebno u svijetu fudbala.

Velik si, Andres. :bow: :bow:
@igrajlopte 🐦

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 okt 2022, 14:46

ReX je napisao/la:
29 okt 2022, 14:05

Iako mi je odrastajuci Xavi bio favorit igrac, ovaj madjionicar je nesto posebno u svijetu fudbala.

Ni do krampona mu niko nije.

Iniesta ,Modric , Pirlo, Xavi i Scholes.Vjerovatno 5 igraca koji se nece ponoviti od kojih je Iniesta bio opet nesto posebno.

Veratti je mogao…

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 29 okt 2022, 14:48

Sport90 je napisao/la:
29 okt 2022, 09:49

Ali to Real sve planski radi. Nisu oni došli i rekli Ronaldo, Bale, Verane, Ramos, Modrić, Benzena, Marcelo vaše je prošlo i svi idete van. Već napravili plan i jednog po jednog mijenjali sa novim svijezim nadama fudbala i te zamjene koje su dolazile uvijek su imale iskusne kraj sebe od kojih su mogli naučiti i koji su im dozvolili vrijeme sazrijevanja . Kad još nadju (dovedu) adekvatne zamjene za Modrića i Benzemu to će možda i biti najbolja smjena generacije jednog kluba ikad. Ali za to je bio potreban plan i da se gleda malo dugoročnije i dalje. Dok u Barci se samo gleda sta je sad. Uopšte nemaju dugoročni plan. I ja mislim da Barcelonom plan treninga je zastario i da su što se toga tiče druga liga u odnosu na najbolje - jer u svim tim ispadanjima i brukanjima u LP utisak mi je bio isti - fizički i taktički ne mogu ispratiti protivnika. Mislim da oni samo pričaju o toj nekoj tika-taki koju niti znaju niti mogu na terenu primjeniti i niti su fizički na nivou koji tika taka zahtjeva. I ja sam sve više ubjedjeniji kako gledam ovu Barci od odlaska Messija da je od 2015 pa na ovamo sve što je Barca osvojila da je to uradila čisto na Messijevu genijalnost.
Meni se cini da je plan da Modric bude od naredne godine mentor Judu a da Haland bude kroz par godina umjesto Benzeme.

Real ima daleko najbolji sportski projekat.Barcelona uopste nema projekat.Ho ruk sistem bez pecata u igri i brz identiteta.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 29 okt 2022, 18:15

ReX je napisao/la:
29 okt 2022, 14:05

kada vidim ovo i sad ove "dodaj prvom do sebe" igračine koji zarađuju duplo više od njega

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 29 okt 2022, 19:46

Mirise na novi poraz, tesko je nadomjestiti ocajnog Busquetsa i jalovog Pedrija protiv jacih protivnika od prve minute.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 okt 2022, 20:21

Kad tokmak proziva Pedrija, uz Lewu jedinu svijetlu tacku ekipe :tokralju:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 okt 2022, 21:00

Opet mumija od prve :crazy:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 okt 2022, 21:23

Eric Garcia je jedan od najgorih stopera ikad.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 okt 2022, 21:32

Ansu se pogubio.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 29 okt 2022, 21:40

Pa covjece kako smo minlosi u napadu, pa Valencija prelosa, poklonili nam 20 lopti… Fati i Dembele toliko prostora imaju ali su katastrofalni… Real bi ovdje iz tri dodavanja zabio go a vidi nas…

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 okt 2022, 21:40

Sporo, dosadno, negledljivo

Lucho je zadnji trener koji je igrao direktan, moderan fudbal

sve nakon toga je mucenje za oci
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.