FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 203

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alipasino » 29 okt 2022, 08:54

Jeko ovaj Faktor ko sve ovo pise.Odakle su jesu iz Sarajeva.Ko ih placa.Halo popustite Zelju znamo i bez vas da se sutra vraca sat unazad.Sta je sa ostalim.Radi ovog saljemo Slobodu opet u drugu ligu.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 29 okt 2022, 09:50

Zeljinodijete1921 je napisao/la:
29 okt 2022, 00:13
Klub se treba oglasiti po ovom pitanju i pokrenuti akciju da se gmaz isplati!

Sljedeći put kad bude gostovao na Grbavici, na istočnoj tribini treba da bude parola upućena prema njemu svih 90min i njegov lik prekrizen!!!!

VOLIM TE ŽELJO!
Nemoj tako, i on mora od necega da zivi. Tesko mu je, vidis kako je smrsao.

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 29 okt 2022, 09:53

Uz Smrleta no1 sto se tice kamete u gradu Sarajevo, a vrlo vjerovatno i sire

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 29 okt 2022, 11:17

Najveci grobar kluba!!!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 okt 2022, 12:33

"Četvrta blokada računa desila se prije tri dana i račun kluba je zbog toga trenutno blokiran. Radi se o rješenju o izvršenju Općinskog suda za naplatu kamata po prijedlogu bivšeg uposlenika kluba za period od 2004. godine do 2015. godine na iznos od 55.931,65 KM i klub čini sve da se račun što prije odblokira."

Je li ovo Amar?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 29 okt 2022, 13:14

Raonffa je napisao/la:
29 okt 2022, 12:33
"Četvrta blokada računa desila se prije tri dana i račun kluba je zbog toga trenutno blokiran. Radi se o rješenju o izvršenju Općinskog suda za naplatu kamata po prijedlogu bivšeg uposlenika kluba za period od 2004. godine do 2015. godine na iznos od 55.931,65 KM i klub čini sve da se račun što prije odblokira."

Je li ovo Amar?
Jeste , gdje je onaj smecar sto je govorio da lazem? Govorim ja Barbi nemoj zvizdati :D

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 okt 2022, 13:19

U usta ga skrbava ****. Nisam mu nikada psovao, cijenio sam ga zbog starih zasluga, al' za mene je sada obicno djubre i bruka za veliko prezime koje nosi.
Ovo nam je skola da nista nije vjecno, osim Zelje. Kad tad ljudi te iznevjere.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 29 okt 2022, 13:23

voltron30 je napisao/la:
29 okt 2022, 13:19
U usta ga skrbava ****. Nisam mu nikada psovao, cijenio sam ga zbog starih zasluga, al' za mene je sada obicno djubre i bruka za veliko prezime koje nosi.
ovo je najbitnija recenica u ovom svemu,nadam se da nikad nikog vise necemo dizati u nebesa .MOSA LJOZE a ostale ko ****

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 29 okt 2022, 13:58

Ja potpuno razumijem neke bivse igrace, pogotovo one koje nisu vezani za nas klub. Dodju, odrade svoj posao kako odrade, i zele svoje da naplate. Od necega moraju da zive, i to je sasvim opravdano. Ali osoba koja je eksistenciju davni dana obezbijedila i pored toga trenutno vec ima dobro placen posao, da koristi situaciju i blokira klub koji mu je sve dao, to je van bilo kakvog ljudskog dostojanstva. Zasluzio je jos gori docek sledeci put na Grbavici, ali Boga pitaj kad ce to biti, ne ide ga bas u Velezu, jbg los teren.

hajmo vise ta akcija - "otplatimo amka"

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 29 okt 2022, 14:18

Hajmo Milovicu stocem ga opali za raju

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 29 okt 2022, 16:14

Ali svaki igrac ili uposlenik pa makar to bio i domar ima pravo da trazi svoj zaradjeni novac. Druga stvar je sto klub potpisuje takve igrace ili ljude u klubu koji ne opravdaju taj novac, ali zasto bi neko otpisao dugove prema nama realno gledajuci?

Pa ja da sam igrac isto bih trazio isplatu, ne razumijem to nase gledanje stvari na nacin eto mi smo Zeljo, velik klub, i ti si nase dijete pa da otpisemo dugove.

Zato mi je drago sto se sad radi kako treba, otvoreno se kaze koliko para mozemo dati, ako hoce nek prihvate, ako nece razumijemo i njih i tjt. Bar znamo da ce svaka plata moci biti isplacena kako i treba biti a ne da se sramotimo sa ovim neisplacivanjem ljudi iz proslosti.

Ako hocemo biti ozbiljan klub onda je to neki osnov koji moramo u buducnosti postovati kako bi bili postovani.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 29 okt 2022, 16:23

CiroDiMarcio je napisao/la:
29 okt 2022, 16:14
Ali svaki igrac ili uposlenik pa makar to bio i domar ima pravo da trazi svoj zaradjeni novac. Druga stvar je sto klub potpisuje takve igrace ili ljude u klubu koji ne opravdaju taj novac, ali zasto bi neko otpisao dugove prema nama realno gledajuci?

Pa ja da sam igrac isto bih trazio isplatu, ne razumijem to nase gledanje stvari na nacin eto mi smo Zeljo, velik klub, i ti si nase dijete pa da otpisemo dugove.

Zato mi je drago sto se sad radi kako treba, otvoreno se kaze koliko para mozemo dati, ako hoce nek prihvate, ako nece razumijemo i njih i tjt. Bar znamo da ce svaka plata moci biti isplacena kako i treba biti a ne da se sramotimo sa ovim neisplacivanjem ljudi iz proslosti.

Ako hocemo biti ozbiljan klub onda je to neki osnov koji moramo u buducnosti postovati kako bi bili postovani.
Vidi ja sam za to da se ispuni svakom ono sto mu je ugovorom obecano. To svakako. Takodjer i u njegovom slucaju treba mu se isplatit sve sto mu dugujemo. Ali moras bit velika 0 od covjeka, a vjerujem i u najmanju ruku i nekakvog navijaca da u ovom trenutku i na ovaj nacin trazis. Vazda kazem, volio sam ga ko oca i niko me nije razocarao kao on. Vratite mu sve da za sva vremena zavrsimo sa njim. Ocigledno je lakse sa svima dogovor u ovom trenutku napravit nego sa njim. Svom klubu ne bi zagorcavao zivot nikad, pogotovo ne ovako.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 29 okt 2022, 16:36

Aaaaa što ovo Kulenović ne igra prvu? 🤔😂
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 29 okt 2022, 16:43

Ma vala nisam nikog gledao kao oca niti dizao u nebo.
Realnost je da smo sa tim covjekom osvojili svaki pehar osim onog jednog u kupu sto je Adzem uzeo. Realnost je da mi poslije rata bez tih titula i nekoliko godina dominacije u ligi ne bismo bili najtrofejniji klub, ne bismo nabili komplekse citavoj ligi da nas ne vole. To su neke cinjenice.

Isto tako je realnost da bi smo 99% uzeli korona titulu da nije prekinuta i dodijeljena. A poslije toga je isto realnost sve sto se desilo, nula prihoda sto zbog korone sto zbog sponzora, dodatna zaduzivanja i preskup igracki i strucni kadar. Realnost je da smo tu pali ekonomski (najvise zbog izostanka publike godinu dana). E sad je isto realnost da je on govorio da je davao pare u klub koje mu se nikad nisi vratile nekad davno, pa da je dosao da sve to sad naplati a to ce i da naplacuje kroz evo ovaj zadnji ugovor. E sad koliko to traje i da li bi iko od nas isto postupio da xeka tako dugo ne znam. Ruzno jeste sto se to desava u ovoj situaciji. ALI HAJMO BITI REALNI. Pa on nije tu haman godinu dana, a mi se i dalje svako malo gasimo. Sta se to ucinilo do sad da stanemo na noge OSIM STO MI NAVIJACI PUNIMO GRBAVICU I TAKO GENERISEMO NEKI KAPITAL ZA KLUB.

Amar kao strucnjak, ovo sto sad vidim i u velezu (ne znam da li se trudi kao na nasoj klupi) ali metode su mu zastarile, oni imaju slabu i ekipu i realno koliko god dobar bio u proslosti sa trenerske strane nije nista spektakularno u danasnjen vremenu.

Opet ne vidim problem u njemu sto je trazio pare, ionako se nece vise vracati ovdje, isplatit ce mu se morati kad tad i to je tako. Uostalom on je taj novac i zaradio pa da je i pitar i treba mu isplatiti dugove.
Mene vise brine sto se jako sporo radi na poboljsanju situacije u klubu i uzimaju se izgovori da su nas sad odjednom svi pritisli sa dugovima. Jesu i vjerovatno postoji razlog zaato jesu i postoji neko ko gura te stvari, ali opet ponavljam ako hocemo biti ozbiljan klub trebamo se rijesiti tih repova i onda te nece moci niko sabotirati vise.

Najveci nas problem je sto smo opet mi navijaci generatori svega u klubu. Ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da su ostale one vece cijene karata sto su bile postavljene na pocetku sezone i ne zelim.zamisljati sta bi bilo da nam.je lose krenulo rezultatski pa da.imamo po 3k ljudi na stadionu. Bez tih para od karata mi bi bili u jos goroj situaciji sto znaci da se uprava ocigledno oslanja samo na nas kao jedan veliki prihod sto nije uopste dobro ako razmisljamo o buducnosti.

Mene je i dalje strah da cemo se samo jedno jutro probuditi bez terena i da ce onda biti prica da se izadje na ulice (i treba izaci ako dodje do toga) i da cemo se zaliti kako nesto nije po zakonu fol. Problem je sad i proboem postoji vec skoro 2 godine i konstantno se mazu oci tako da ako i ostsnemo ne dai boze bez tog terena saucesnici su svi oni koji su nam mazali oci 2 godine.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 okt 2022, 17:43

CiroDiMarcio je napisao/la:
29 okt 2022, 16:14

Al njemu je isplaćeno to 'zarađeno', ovo su kamate i to zamisli u to vrijeme je radio u Japanu. Hajde što je naplatio ono što nije zaradio već i kamatu uzeo za to. Fuj
moSa ljoŽe

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 29 okt 2022, 17:54

KANA je napisao/la:
29 okt 2022, 13:14
Raonffa je napisao/la:
29 okt 2022, 12:33

Je li ovo Amar?
Jeste , gdje je onaj smecar sto je govorio da lazem? Govorim ja Barbi nemoj zvizdati :D
Sad bi Brko rekao:"Pa imam i ja djecu, i ja zivim od para...!", kao sto onom na **** jednom rece.
Fakat nas je zavalio da mu ne smijemo zaboraviti. Sve je tu bilo problematicno oko tog duga a vidi sad, lik hoce i svaki cent od kamate. :(

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 okt 2022, 17:55

KANA je napisao/la:
29 okt 2022, 13:23
voltron30 je napisao/la:
29 okt 2022, 13:19
ovo je najbitnija recenica u ovom svemu,nadam se da nikad nikog vise necemo dizati u nebesa .MOSA LJOZE a ostale ko ****
Onda se mi ozbiljno skolujemo vec dugo, padamo i ponavljamo nikako da se dohavizamo.
Jeste ga uzdigli bili sa onim “babuka” :puke:

Jedina snaga Želje su navijaci, nema druge :nene:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 29 okt 2022, 17:57

Niko ne spori glavnicu, problem je sto moramo legendi i kamate za svaki dug platiti

Ima zakonsko pravo, ali onda ne treba nikog ni cudit docek kakav je imao i imat ce na Grbavici , sve po zaslugama :salut:

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 okt 2022, 18:00

Ima li još likova koji smatraju da nije zaslužio zvižduke aaaaa?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 29 okt 2022, 18:25

kolezeljovac je napisao/la:
29 okt 2022, 18:00
Ima li još likova koji smatraju da nije zaslužio zvižduke aaaaa?
Priglavak.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Uniited i 42 gosta.