IlCapitano je napisao/la: ↑29 okt 2022, 20:37
Juventinisimo je napisao/la: ↑29 okt 2022, 20:26
IlCapitano je napisao/la: ↑29 okt 2022, 20:03
Allegri će sezonu završiti kao trener koji je dao najviše minuta igračima iz akademije u historiji kluba.
A razlog je?
Bio je Allegri i prije na klupi, 5 godina i nikad mu niko nije igrao...nije valjda da ga ne znamo...
Da nakon godina dobrog rada napokon imaš igrače iz akademije vrijedne minuta.
I da, igraju više jer je i slabiji kvalitet ekipe i ima više povreda itd.
Samo mi reci ko je to iz akademije trebao igrati prije 5 godina a nije pa se pokazao negdje drugo?
Niko...nema se tu sta pricati, vec sam spominjao akademiju kako to mora biti bolje, za mene je serie C lose stanje akademije..
Mi tamo "vrijedimo" tri puta vise nego ostali timovi, kako god, barem tako na papiru..to jednostavno mora bolje, serie B bi bilo idealno da se momci razvijaju...to MORA da bude cilj akademije..
Moramo i mi da budemo konkretniji sa tim momcima, a ne da ih ubijemo u pojam stavljajuci ih na klupu..
Allegri godinama trubi kako neki nemaju iskustvo, postavlja "starce"...kako da imaju bez igranja?...moraju da igraju ako u njima ima nesto...ne sada svaku utakmicuii ali moraju imati u glavi da pripadaju Juventusu, da se na njih racuna ozbiljno...
Verratti kada je otisao u PG, nije tamo sjedio..nije imao ni iskustva, igrao serie B...
Mi jednostavno moramo da odlucimo ima li u tom momku to nesto ili nema...City je odlucio da u Fodenu ima to nesto, i on igra..grijesi, ali igra..
Ima li sta u ovom Illingu? Ja vjerujem da ima..Ako ima, onda ga treba ubacivati postepeno u tim...spremda je winger, cim se vrate Marija, Chiesa, on ce da sjedi..
Ako necemo ozbiljnije racunati na Mirettija, Fagiolija, itd..svejedno mi je i ako su dosli i odigrali koju utakmicu iz U23..
Meni je danas Miretti od svih omladinaca nekako najlosije odigrao, ali ne znaci da je najgori i da u njemu nema nista..