Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Andrej » 29 okt 2022, 20:13

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 29 okt 2022, 20:26

IlCapitano je napisao/la:
29 okt 2022, 20:03
J1897 je napisao/la:
29 okt 2022, 19:43
Veceras ce allegri jedva zaspati..
Ne moguce da omladinci znaju igrati
Allegri će sezonu završiti kao trener koji je dao najviše minuta igračima iz akademije u historiji kluba.
A razlog je?
Bio je Allegri i prije na klupi, 5 godina i nikad mu niko nije igrao...nije valjda da ga ne znamo... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 okt 2022, 20:37

Juventinisimo je napisao/la:
29 okt 2022, 20:26
J1897 je napisao/la:
29 okt 2022, 19:43
Veceras ce allegri jedva zaspati..
Ne moguce da omladinci znaju igrati
Allegri će sezonu završiti kao trener koji je dao najviše minuta igračima iz akademije u historiji kluba.
A razlog je?
Bio je Allegri i prije na klupi, 5 godina i nikad mu niko nije igrao...nije valjda da ga ne znamo... :mrgreen:
Da nakon godina dobrog rada napokon imaš igrače iz akademije vrijedne minuta.

I da, igraju više jer je i slabiji kvalitet ekipe i ima više povreda itd.

Samo mi reci ko je to iz akademije trebao igrati prije 5 godina a nije pa se pokazao negdje drugo?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 29 okt 2022, 20:43

Dobiti utakmicu bez 10 prvotimaca, uz 4 momcica koji su nosioci igre :tokralju:
Max Allegri

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 okt 2022, 21:13

Allegri je uspio ponovo naci mahanu igračima koji mu se ne sviđaju. O Fagioliu je izjavio da je kao pomalo lutao povremeno po terenu i da treba igrati registu. Da nije "lutao" ne bi ti ovu golcinu vidio nikad. I momak je mezzala bez obzira na tvoju viziju fudbala iz sedamdesetih. A ne sumnjam da bi bio dobar i na drugom mjestu jer je tehnički školovan. Nesto ala Pirlo on može igrati, ali samo ako zeli, a ne da ga se prisiljava da "uci" novu poziciju. Sad ga klupiraj jer nije pristao na tvoju **** calmu.

Inace, cesto baca samo floskule, a recimo Fagioliu sad i Chiesi ranije je izričito trazio mahane. Jbg, za njega je Rabiot savrsen igrač pa ga razumjeti treba.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 okt 2022, 21:49

Last season after 12 rounds: 18 pts, GD 16:15
This season after 12 rounds: 22 pts, GD 18:7

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 29 okt 2022, 21:51

Jes smijesan ovaj IlCapitano,svaki put mu se obradujem postu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 okt 2022, 22:10

Fagioli post Lecce: "Sognavo questo gol perchè tifo Juve"
Juventino vero. Lijepo je imati 2 domaća momka iz pogona koji vole klub od malena ala Marcha.

:ljepota:

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 29 okt 2022, 22:16

Sta je misevi, masina Allegri melje i odma se suti
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 okt 2022, 22:33

Fagioli: “Il mio ruolo è regista”

Allegri dice che il suo ruolo è di regista di centrocampo, il ragazzo è d’accordo: “Giocare davanti alla difesa è il mio ruolo. Mi piace giocare tanti palloni e dare geometrie, penso di essere più utile alla squadra giocando in quel ruolo lì.
Moj Fagioli, ti si mezzala, bez obzira na tvoju viziju fudbala iz sedamdesetih.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 okt 2022, 22:47

Naravno da je mezzala. Takav gol može sanjati da ce ikada dati kada ga ovaj uzme pod svoje uzde. U Cremoneseu je igrao mezzalu perfektno. To što on izjavljuje ovo je samo stvar aktuelnog trenutka i podilazenja treneru, pokušaj deeskaliranja potencijakne tenzije.
I drago mi je da se citamo poslije duze vremena u foe listi.

Jos brane Allegria nakon sto je ovog momka mjesecima ubijao da je poceo plakati na terenu. Svašta.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 29 okt 2022, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 okt 2022, 22:50

Ne znam kako će se ikad nadavati golova iz uloge registe, mislim toliko je poznato da je to uloga samo za destruktivce. Najbolji regista ikad, mislim da se zove Andrea Makelele, nikad gola van prekida nije dao.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 29 okt 2022, 23:05

A sta je to toliko posebno kod Fagiolija i slicnih? Stvarno ne pratim te mlade, niti patim za tim godinama, ali konkretno Fagioli uskoro puni 22 godine. Da ne pricamo o drugim klubovima, cak i u Juventusu su pojedinci poput Comana, Pogbe i Keana (gle cuda, svi kod Allegrija) igrali i sa 17 godina. Znaci u prethodnih 5 godina je imao mandate i prvog Maxa, i Sarrija i Pirla, evo sad opet Maxa, a i sijaset drugih ekipa Klaca ili Serie B gdje se mogao probiti. Zasto nije? Zasto ga nije kupio United kad je takav talenat. Zasto nije prodan za 20 miliona kao Pelegri ili Verati kad je suhi talenat. Zasto sjedi na klupi sa 22 godine i zabija prvijenac sa toliko godina. Daj Boze da uspije/uspiju, al u ovim godinama igraci budu i lideri svojih ekipa. Dybala u tim godinama odigrao onu sezonu u Palermu...
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 okt 2022, 23:18

Dovoljno je pogledati jedno poluvrijeme i skontati da je ovaj Fagioli bolji igrac od Amera. To se vidi kada primi loptu, kako se ponasa, kako teazi rjesenja, nevezano za ovaj gol veceras, momak zna igrati fudbala. Ali Fagioli raste pola sezone, da bi dobio poluvrijeme, a ovaj ne zna nista osim skociti i starta svaku od prve, drugi zakucan na kraj klupe. Cak sta vise Fagioli je pokazao ovo i svaki put kada je dobio priliku pve sezone (minorne minute).

Momak je klupiran samo zbog ega Alegrija i niceg drugog, to budala vidi!

63 minute mu je dao ove sezone :o , ako je nekog sikanirao to je ovaj momak .
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 29 okt 2022, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 29 okt 2022, 23:24

"I need to thank McKennie because he wasn't feeling well so I had to sub Fagioli in for him."

- Allegri

Pa da , nebi ga ti inace ubacio prije svog ljubimca fujj

What did Allegri ask me? To stay there in front of the defense and not to go around.“ #Juventus

- Fagioli
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 29 okt 2022, 23:27

Na stranu i pozicija Fagiolia, nije li Allegri specificno trazio i dobio klasičnog registu u Paredesu? I sta je dobio od njega ili u kakve ga je uslove stavio da od njega dobije nesto? Ova priča o napredovanju je smiješna jer nije konzistentna sa starijim igračima. Rabiot kada igra kao najveća panjina izadje pa prica kako mi to ne razumijemo i kako je to genij jedan. Vrijeme je prestane sa svojim kalupima i etiketama nego da pusti igrače da se razviju i omogući im kreativnost. Naravno da to nece uraditi, ali bi trebao. Na svu srecu nece biti tu dugo.

Dakle, ako Paredes pocne igrati po njegovom ukusu Fagioli ce nastaviti igrati svako 10-15 kola jer ga je zamotao etiketom registe.

Ova izjava oko McK je delirij. Zahvaljuje igraču sto se osjecao lose. Cirkus. Pa sto je igrao kada si znao da se loše osjećao cijelu sedmicu?!
J1897 je napisao/la:
29 okt 2022, 23:24
What did Allegri ask me? To stay there in front of the defense and not to go around.“ #Juventus

- Fagioli
:rol:

#MaxOUT

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 29 okt 2022, 23:41

:rol:

Joj Allegrija i izjave u pm.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 okt 2022, 00:16

Šala, i Allegri i Fagioli.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 30 okt 2022, 00:17

Italia je napisao/la:
29 okt 2022, 23:05
A sta je to toliko posebno kod Fagiolija i slicnih? Stvarno ne pratim te mlade, niti patim za tim godinama, ali konkretno Fagioli uskoro puni 22 godine. Da ne pricamo o drugim klubovima, cak i u Juventusu su pojedinci poput Comana, Pogbe i Keana (gle cuda, svi kod Allegrija) igrali i sa 17 godina. Znaci u prethodnih 5 godina je imao mandate i prvog Maxa, i Sarrija i Pirla, evo sad opet Maxa, a i sijaset drugih ekipa Klaca ili Serie B gdje se mogao probiti. Zasto nije? Zasto ga nije kupio United kad je takav talenat. Zasto nije prodan za 20 miliona kao Pelegri ili Verati kad je suhi talenat. Zasto sjedi na klupi sa 22 godine i zabija prvijenac sa toliko godina. Daj Boze da uspije/uspiju, al u ovim godinama igraci budu i lideri svojih ekipa. Dybala u tim godinama odigrao onu sezonu u Palermu...
Kako me grišiš
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 okt 2022, 03:39

29 okt 2022, 20:37
Juventinisimo je napisao/la:
29 okt 2022, 20:26

A razlog je?
Da nakon godina dobrog rada napokon imaš igrače iz akademije vrijedne minuta.

I da, igraju više jer je i slabiji kvalitet ekipe i ima više povreda itd.

Samo mi reci ko je to iz akademije trebao igrati prije 5 godina a nije pa se pokazao negdje drugo?
Niko...nema se tu sta pricati, vec sam spominjao akademiju kako to mora biti bolje, za mene je serie C lose stanje akademije..
Mi tamo "vrijedimo" tri puta vise nego ostali timovi, kako god, barem tako na papiru..to jednostavno mora bolje, serie B bi bilo idealno da se momci razvijaju...to MORA da bude cilj akademije..
Moramo i mi da budemo konkretniji sa tim momcima, a ne da ih ubijemo u pojam stavljajuci ih na klupu..

Allegri godinama trubi kako neki nemaju iskustvo, postavlja "starce"...kako da imaju bez igranja?...moraju da igraju ako u njima ima nesto...ne sada svaku utakmicuii ali moraju imati u glavi da pripadaju Juventusu, da se na njih racuna ozbiljno...
Verratti kada je otisao u PG, nije tamo sjedio..nije imao ni iskustva, igrao serie B...

Mi jednostavno moramo da odlucimo ima li u tom momku to nesto ili nema...City je odlucio da u Fodenu ima to nesto, i on igra..grijesi, ali igra..

Ima li sta u ovom Illingu? Ja vjerujem da ima..Ako ima, onda ga treba ubacivati postepeno u tim...spremda je winger, cim se vrate Marija, Chiesa, on ce da sjedi..

Ako necemo ozbiljnije racunati na Mirettija, Fagiolija, itd..svejedno mi je i ako su dosli i odigrali koju utakmicu iz U23..
Meni je danas Miretti od svih omladinaca nekako najlosije odigrao, ali ne znaci da je najgori i da u njemu nema nista..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.