KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

bosnas_
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosnas_ » 25 maj 2009, 00:57

ipsa je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Bosna se treba fokusirati na finale protiv Sirokog,nasim igracima treba podrska kako bi do kraja odigrali ozbiljno i osvojili prvenstvo!
-Sto se tice pojacanja,to uprava treba raditi daleko od ociju javnosti,naravno ne smiju sjediti skrestenih ruku! Prioritet svih prioriteta je zadrzati Vukoicica I dati mu odrijesene ruke u dovodjenju pojacanja! Jovanovic je igrac za Bosnu,sigurno bi ovdje mogao potvrditi svoj kvalitet i ostaviti traga u bivsem Evropskom prvaku i visestrukom prvaku Jugoslavije i BIH,u Zvezdi bi samo stagnirao,ubjedjen sam uto! Uostalom Zvezda uopste nije puno bogatiji klub od Bosne,imaju problema sa finansijama tokom citave sezone!.. Ako Nihad Imamovic bude zelio Zlaju u Bosni,on ce ga dovesti,a koliko sam cuo Bosna u narednu sezonu ulazi sa mnogo vecim ambicijama,F4 NLB lige! Zlaja je igrac koji ce vratiti publiku u dvoranu,jer navijaci nakon odlaska Vasiljevica i Markovica fakticki nemaju svog ljubimca! izuzev Ikonica,naravno!
nadati se da uprava nece skrstenih ruku sjedit preko ljeta pa onda u septembru opalit pricu kako nema para zbog recesije i kako ni iduce sezone nema nista od napadanja na F4 i euroligu...
BH telekom i ASA,kao i FDS su sponzori koji su garant stabilnog finansiranja Bosne u narendim sezonama! Ako se uprava pojaca kako se najavljuje,mislim da cemo u narednoj sezoni biti jaci za nekoliko veoma jakih sponzora,poput BBI banke itd i da cemo igracki mnogo jaci docekati pocetak NLB lige![/quote]
koliko jos ima bosna ugovor sa BH Telecomom i ASA-om?[/quote]
Generalni direktor BH Telekoma prosle godine na potpisivanju ugovora je rekao da ce ta kompanija jos dugo biti glavni sponzor Bosne i da ocekuje jos bolje rezultate u narednim sezonama! Slicna je situacija i sa ASOM I FDS!

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 25 maj 2009, 09:53

hajde super, valjda nam nece falit para :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 25 maj 2009, 12:02

Drago mi je sto se utakmica igra u velikoj dvorani Mirza Delibasic,nadam se dobro popunjenoj dvorani i pobjedi Bosne! Siroki je dorba ekipa,koja je ove sezone ispunila svoj cilj i sigurno ce rastereceno igrati u Sarajevu! Bosna je puno odmornija ekipa i ako u utakmicu udju krajnje angazovano i ozbiljno kao u Tuzli,onda je pobjeda tu,inace Siroki zna biti pravo neugodan! u svaklom slucaju termin od 20:30 je extra,i cestitke BHT na prenosu obje utakmicu finala!
Gazi Bosno gazi!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 12:35

Treba oprezno ući u ovo finale i nedopustiti da nas Široki iznenadi. Istina da ovi sponzori koje Bosna trenutno ima mogu finansirati Bosnu, ali još par jakih sponzora dobro bi nam došli.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 maj 2009, 13:07

bosnas_ je napisao/la:Drago mi je sto se utakmica igra u velikoj dvorani Mirza Delibasic,nadam se dobro popunjenoj dvorani i pobjedi Bosne! Siroki je dorba ekipa,koja je ove sezone ispunila svoj cilj i sigurno ce rastereceno igrati u Sarajevu! Bosna je puno odmornija ekipa i ako u utakmicu udju krajnje angazovano i ozbiljno kao u Tuzli,onda je pobjeda tu,inace Siroki zna biti pravo neugodan! u svaklom slucaju termin od 20:30 je extra,i cestitke BHT na prenosu obje utakmicu finala!
Gazi Bosno gazi!
tako je! trece utakmice nece ni biti
8-)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 maj 2009, 13:28

KK_Bosna je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Drago mi je sto se utakmica igra u velikoj dvorani Mirza Delibasic,nadam se dobro popunjenoj dvorani i pobjedi Bosne! Siroki je dorba ekipa,koja je ove sezone ispunila svoj cilj i sigurno ce rastereceno igrati u Sarajevu! Bosna je puno odmornija ekipa i ako u utakmicu udju krajnje angazovano i ozbiljno kao u Tuzli,onda je pobjeda tu,inace Siroki zna biti pravo neugodan! u svaklom slucaju termin od 20:30 je extra,i cestitke BHT na prenosu obje utakmicu finala!
Gazi Bosno gazi!
8-)
I ja bih volio da treće utakmice nebude i da Bosna sve riješi u prve dvije. Ali znajući prošlost, gdje gotovo uvijek Bosna pobijedi u prvoj, a Široki u drugoj utakmici, nije za isključiz majstoricu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 25 maj 2009, 13:45

Ljudi idemo stvarno sutra navecer popuniti dvoranu! Termin NE MOZE biti bolji, velika dvorana, LJEPOTA! Pustite sto BHT ima prenos, puno je ljepse uzivo :D Obavezno svi dodjite! Budi Bosna! :)

Siroki4ever
Kontakt:

Post Postao/la Siroki4ever » 25 maj 2009, 14:16

KK_Bosna je napisao/la:
Gazi Bosno gazi!
8-)
Normlano da nece kad gubite i ovu prvu u sarajevu, kad vas je Dita nabila sa +23 na poluvrimenu mi cemo sa makar +33 pa se onda pokusajte opet vratiti.

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 25 maj 2009, 15:34

Siroki idi gdje si krenuo prelazis granice dobrog ukusa .Ima teren pet na pet pa ko bude bolji neka slavi.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 25 maj 2009, 15:39

2-1 za bosnu
Cuva Bog Zelju svog!

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 25 maj 2009, 15:49

el-fighter je napisao/la:Treba oprezno ući u ovo finale i nedopustiti da nas Široki iznenadi. Istina da ovi sponzori koje Bosna trenutno ima mogu finansirati Bosnu, ali još par jakih sponzora dobro bi nam došli.
Iskreno, licno mislim da je sa sponzorima FDS, ASA i BHTEL. previse nesigurna situacija sa budzetom. Zasto?
Bolje je imati 10x 20KM , nego 2 x 100KM. Zasto? Zato sto, ako u prvom slucaju jedan sponzor nemoze uplatit il kasni sa uplatom (ko sto se proslih godina x-puta desilo), onda imas jos 90% budzeta za planiranje. Dok u drugom slucaju fali odmah pola budzeta!!
Tako rade izmedju ostalog i u FC Keln-u (fudbal) oni imaju najmanje 150 "malih" sponzora, koji uplacuju do 100.000€ po sezoni. i mozda 4-5 pet velkih sponzora, koji uplacuju preko 100.000€ po sezoni.
Dok se klub malo ne trzne i pocne suradjivati i sa manjim firmama i tako okupi jedno 30-40tak sponzora, nista od sigurnog budzeta i fnansijske stabilnosti,. nego cemo svaki sezone krpit rooster.. nazalost.
Al zato imamo sigurno strucne ljude u klubu ko Bukva, inace poznat po nadasve fantasticnim sposobobnostima u sponzoringu, il nas nadasve sposobnog PR-Menager Delibasic. itd.itd.
nece Bosna jos godinama docekar NLB Ligu sa osiguranim budzetom za cjelu sezonu!

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 25 maj 2009, 17:45

Bosna je ove sezone do sada ispunila ono što se od nje i očekivalo.Osvajanje šampionske titule bio bi šlag na tortu,najbolja Bosnina sezona poslije rata,u suprotnom poraz u finalu sigurno da bi dobrim dijelom pokvario sezonu.Ako ništa pojavio bi se gorak ukus.Pogotovo što je na drugoj strani Široki,stari rival.Očekujem tri utakmice i nadam se najboljem.

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 25 maj 2009, 17:55

šta ste se napalili široki vas uvik dobije u skenderiji,a nadam se ove godine da ćemo titulu proslavit na pecari,iako se nasim igracima i nešto posebno ne igra jer su već ispunili cilj,kako možete govorit da ćete rješit u 2 ut,bojite li se 3. utakmice gdje vas široki uvjek dobije u sarajevu,zato prestanite s omaložavanjem širokog(pojedini ne svi)

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 25 maj 2009, 18:28

matetaraba je napisao/la:šta ste se napalili široki vas uvik dobije u skenderiji,a nadam se ove godine da ćemo titulu proslavit na pecari,iako se nasim igracima i nešto posebno ne igra jer su već ispunili cilj,kako možete govorit da ćete rješit u 2 ut,bojite li se 3. utakmice gdje vas široki uvjek dobije u sarajevu,zato prestanite s omaložavanjem širokog(pojedini ne svi)
Ovo je klasična "pila naopako".Igra se vama i pogotovo se "napalite" kada je na drugoj strani Bosna iako ti moram priznati da ni meni nema slađe pobjede nego kada dobijemo Široki.Ako dobijemo budi pošten pa čestitaj i "prelomi" preko jezika da je zasluženo(ne vadi se na sudije,nedostajanje motiva itd..).Ja ću tebi čestitati ako Široki pobijedi jer smatram da pogotovo sada kada je samo stvar prestiža u pitanju sudije neće imati uticaj na ishod utakmice.

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 25 maj 2009, 18:47

matetaraba je napisao/la:šta ste se napalili široki vas uvik dobije u skenderiji,a nadam se ove godine da ćemo titulu proslavit na pecari,iako se nasim igracima i nešto posebno ne igra jer su već ispunili cilj,kako možete govorit da ćete rješit u 2 ut,bojite li se 3. utakmice gdje vas široki uvjek dobije u sarajevu,zato prestanite s omaložavanjem širokog(pojedini ne svi)
de svega ti navedi nam te uvik pobjede,dobili ste nas 2 puta u borbi za titulu i treba od toga sad napraviti 22 puta.Po forumu se moze vidjeti i omalovazavanje Bosne pa sad treba do beskonacnosti da repliciram svakom iskompleksiranom debilu koji ne podnosi da je neko bolji.Trebamo pratiti utakmice i komentarisati o sportu,a ne lijeciti svoje i tudje komplekse.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 maj 2009, 19:55

sutra je veliko finale,ali koje je beznacajno(zbog NLB - a,ali titula je titula),ali ako bosna dobije imamo isto titula kao i siroki 5-5, i onda ovi iz sirokog nece imati sta da prigovore,bila i to 4 titula u 5 godina,jednostavno smo najbolji u posljednje vrijeme u bih i jedina konstanta,ako siroki dobije svaka im cast,mada neku noc sam napisao da vise necu pisati kod njih,a danas kada sam vidio skandal sa onim siroki4ever,pa stvarno bi covjek trebao da dobije ban i to trajni....a danas vlasic kaze da imaju duzu klupu(javljao se na rsg),a ovi iz sirokog najvaljuju da ce biti nemotivisani,jest bit ce isto kao sto su nisu htjeli igrati one godine kada su dobili trecu tekmu,a ove godine je totalno druga prica imamo vv i sutra ce bosna odigrati dobru utakmicu,ako dodje do trece tu siroki nece imati sta da trazi,ali otom potom,sutra ocekujemo napokon goranovih 20+,samo me malo brine ta bozina povreda,a mislim i dalje da nema para krilnih centara koji mogu cuvati par ivanovic - hajric.....a to su svi vidjeli pa i ovi iz sirokog kada je bilo u skenderiji laganih plus 10,a tekma protiv slobode je sasvim druga prica,bosna treba odigrati solidno i to je to,bice rutinski ipak nasa prva petorka je puno puno bolja.....

BUDI BOSNA
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

cha0s
Kontakt:

Post Postao/la cha0s » 25 maj 2009, 20:02

neno#4 je napisao/la:sutra je veliko finale,ali koje je beznacajno(zbog NLB - a,ali titula je titula),ali ako bosna dobije imamo isto titula kao i siroki 5-5, i onda ovi iz sirokog nece imati sta da prigovore,bila i to 4 titula u 5 godina,jednostavno smo najbolji u posljednje vrijeme u bih i jedina konstanta,ako siroki dobije svaka im cast,mada neku noc sam napisao da vise necu pisati kod njih,a danas kada sam vidio skandal sa onim siroki4ever,pa stvarno bi covjek trebao da dobije ban i to trajni....a danas vlasic kaze da imaju duzu klupu(javljao se na rsg),a ovi iz sirokog najvaljuju da ce biti nemotivisani,jest bit ce isto kao sto su nisu htjeli igrati one godine kada su dobili trecu tekmu,a ove godine je totalno druga prica imamo vv i sutra ce bosna odigrati dobru utakmicu,ako dodje do trece tu siroki nece imati sta da trazi,ali otom potom,sutra ocekujemo napokon goranovih 20+,samo me malo brine ta bozina povreda,a mislim i dalje da nema para krilnih centara koji mogu cuvati par ivanovic - hajric.....a to su svi vidjeli pa i ovi iz sirokog kada je bilo u skenderiji laganih plus 10,a tekma protiv slobode je sasvim druga prica,bosna treba odigrati solidno i to je to,bice rutinski ipak nasa prva petorka je puno puno bolja.....

BUDI BOSNA
potpisujem svee :D nadam se i ja uzbudljivoj utakmici ali da mi konstantno povecavamo prednost i zavrsimo s nekih +10ak...

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 25 maj 2009, 20:05

ja se ne bi puno osvrtao na price tipa ispunili smo cilj, nije nam prioritet, bla bla...tako su govorili i one godine kad se bosna vratila u nlb i kad nam je vanjak presudio u skenderiji...svakom je u cilju osvojiti trofej pa tako i sirokom i bosni...siroki je trenutno ipak najtrofejnija momcad i vjerujem da ce sve uradit kako bi to i ostali...a znamo da bi im bio poseban gust uzet titulu u skenderiji....zato ne treba pridavat znacaj ovakvim izjavama nego se spremit za ovo finale kao da odlucuje putnika u nlb...po meni sanse 50-50%...a slazem se sa vlasicem da SB ima duzu klupu...
I feel devotion!!

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 25 maj 2009, 20:18

slažem se s denisom,ja samo govorim kako pojedinci govore kako će bosna to rješit u 2 ut.a ne znaju da će u široki i ako izgubi opet napuniti pecaru,a niste vi neki osobiti favoriti evo npr. protiv igokee vrbanc nije ni minute zaigrao a igrao je za cibonu i za hrv reprezentaciju,imamo jaku centarsku liniju i imamo na svakoj poziciji po 2-3 dobra igraca osim na playu,gdje imamo samo masona,pa čovjek mora uvjek igrati po 40 min

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 25 maj 2009, 20:18

ipsa je napisao/la:ja se ne bi puno osvrtao na price tipa ispunili smo cilj, nije nam prioritet, bla bla...tako su govorili i one godine kad se bosna vratila u nlb i kad nam je vanjak presudio u skenderiji...svakom je u cilju osvojiti trofej pa tako i sirokom i bosni...siroki je trenutno ipak najtrofejnija momcad i vjerujem da ce sve uradit kako bi to i ostali...a znamo da bi im bio poseban gust uzet titulu u skenderiji....zato ne treba pridavat znacaj ovakvim izjavama nego se spremit za ovo finale kao da odlucuje putnika u nlb...po meni sanse 50-50%...a slazem se sa vlasicem da SB ima duzu klupu...
nemoj ba zahebavati,ko je siroki,kakva duza klupa,kojih lapo lapo,sanse su 80%-20%

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.