Emir Spahić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la harishp » 09 feb 2011, 18:30

Monolog je napisao/la:Ma kad se govori o Spahiću, meni je uvijek u glavi ona njegova:"Ja, Emir Spahić, se zaklinjem da neću igrati za reprezentaciju dok su ovi ljudi u savezu, pa makar selektor bio Švabo". Eh, da me neki ne bi napali i tražili izvor, odmah ću vam reći da je on ovo rek'o prilikom gostovanja na Dnevnik 2. Naravno, svi znamo šta se desilo poslije; Spaha se vratio, ljudi u savezu su isti, Švabo nije, niti će ikada biti selektor.
Svi se listom vratili nakon takvih 'izjava''ili misljenja.Pa cak i onaj Papac koji neki zele da ga kao mudo prodaju za bubrege.I da ga narodnoj masi prikazu kao heroja,jest ali u mekinjama.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 09 feb 2011, 18:33

Narode Spaha je igrač koji je jedan od rijetkih koji se ne predaje i ne boji se poraza,zbog toga valjda konačno svi moramo shvatiti da je on bez obzira na fudbalske kvalitete (u šta niko ne sumnja) psihički možda naš i najstabilniji igrač.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 feb 2011, 18:42

Spahic je ponos BIH,svaka mu cast za sve sto je pruzio za ovu zemlju! malo je igraca sa ovako velikim ljudskim kvalitetama! bez njega ova reprezentacija ne bi licila ni na sta!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 feb 2011, 18:47

RKO je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ma kad se govori o Spahiću, meni je uvijek u glavi ona njegova:"Ja, Emir Spahić, se zaklinjem da neću igrati za reprezentaciju dok su ovi ljudi u savezu, pa makar selektor bio Švabo". Eh, da me neki ne bi napali i tražili izvor, odmah ću vam reći da je on ovo rek'o prilikom gostovanja na Dnevnik 2. Naravno, svi znamo šta se desilo poslije; Spaha se vratio, ljudi u savezu su isti, Švabo nije, niti će ikada biti selektor.
Pa´, svi su se vratili a da nisu nebi ni imali reprezentaciju,vidio si kakva je bila utakmica/reprezentacija protiv Azerbejdzana.
Jos onakve dvije-tri i sad bi bili rahat od Usketa &co....al ne bi nam sudjeno. 8-)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 09 feb 2011, 19:17

Nebi oni otisli...pa pogledaj ovaj Statut ako se neusvoji suspendovat ce nas a i njih jel?A njih zaboli nece da usvoje pa nece...
RIP SALE VILENJAK

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 12 feb 2011, 16:43

Zanimljiva vijest u vezi Spahićevog mogućeg odlaska iz Montpelliera na ss.ba. Bilo mi je krivo kad su ga spriječili da zaigra za Arsenal, mada je to bilo objektivno razumljivo gledajući interese samog kluba. Da su ga tada pustili da ode, bez obzira na dobijeni novac, ne bi mogli naći adekvatnu zamjenu. Osim Yanga-Mbiwe Montpellier i nema baš neke impresivne igrače koje bi mogli nositi odbranu. Zašto sad najednom navodno ne žele da Spahić igra za njih slijedeće sezone? Jako čudno...

Da li neko može da ukratko prevede šta na ovom klipu predsjednik Nicollin govori o Spahićevom "attitude"?

http://www.dailymotion.com/video/xgkjf5 ... anal_sport

Bilo kako bilo, nadam se da je Engleska Spahićeva slijedeća destinacija u karijeri. Sretno!
Definitions belong to the definers, not the defined

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 12 feb 2011, 17:02

edina je napisao/la:Zanimljiva vijest u vezi Spahićevog mogućeg odlaska iz Montpelliera na ss.ba. Bilo mi je krivo kad su ga spriječili da zaigra za Arsenal, mada je to bilo objektivno razumljivo gledajući interese samog kluba. Da su ga tada pustili da ode, bez obzira na dobijeni novac, ne bi mogli naći adekvatnu zamjenu. Osim Yanga-Mbiwe Montpellier i nema baš neke impresivne igrače koje bi mogli nositi odbranu. Zašto sad najednom navodno ne žele da Spahić igra za njih slijedeće sezone? Jako čudno...

Da li neko može da ukratko prevede šta na ovom klipu predsjednik Nicollin govori o Spahićevom "attitude"?

Bilo kako bilo, nadam se da je Engleska Spahićeva slijedeća destinacija u karijeri. Sretno!
ma spaha se ubio za engleske, pravi stoper u cijelom smislu te rijeci "pravi i stoper" pozrtvovan i sve ostalo sto krasi jednog stopera, mozda mu je brzina malo slabija strana..
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 12 feb 2011, 17:11

Da, u pravu si. Naravno da brzina ne može biti na nivou nekog u ranim 20.im godinama, međutim kao i većina drugih sjajnih sportista Spahić za svoj evt. nedostatak brzine kompenzira svojom nogometnom inteligencijom i onim što Englezi nazivaju "anticipation". Mislim da se to može prevesti kao sposobnost čitanja igre, predviđanje putanje i namjere protivnika, a to je nešto što se prvenstveno razvija iskustvom. Nadam se da će me gosp. Wenger obradovati :D.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2011, 17:15

29 godina, brz, borden, iskusan.
Premier Liga bi za njega bila pravi izazov, i po meni nema dileme da ce karijeru nastaviti u Engleskoj, pa makar to bio Stoke, Sunderland ili neko drugi.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 12 feb 2011, 17:41

Nije mi jasno sto ga onda nije pustio u Arsenal na ljeto ili sad u Aston Villu ako su vec slali ponude za njeg!
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 12 feb 2011, 17:51

seha je napisao/la:Nije mi jasno sto ga onda nije pustio u Arsenal na ljeto ili sad u Aston Villu ako su vec slali ponude za njeg!
Pa tri su ključna razloga za to.
Prije svega uopšte je upitno da li je iko slao za našeg kapitena zvaničnu ponudu,tj. finansijki iznos,ili se radilo o običnim interesovanjima putem izjava odredjenih ljudi iz klubova.Lično sam sumnjičav u vezi te priče o Arsenalu,nešto slično kao i kod priče o Ibričiću i njegovoj selidbi u Villu.
Onda isto tako teško je bilo očekivati da bez obzira što kapiten nije star,ali isto tako nije ni u najboljim godinama dobije poziv od Arsenea.
I naravno tu uvijek postoji ona treća stvar,možda i odlučujuća, a to je u ovom slučaju tim koji ga plaća,jednostavno ukoliko ponuda nije ni približna željenoj neće rizikovati.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 12 feb 2011, 18:28

Ne sumnjam u to da je postojala ponuda iz Arsenala, kao ni u to da je MHSC vjerovatno tražio preveliku odštetu. Poznavajući Montpellier i njihov sastav, pogotovo u odbrani, bilo bi suludo izgubiti Spahića tada jer im je on uz Yanga-Mbiwu bio ključna figura u odbrani. Bez obzira na to koliko bi novca dobili za njega, Montpellier ne bi mogao naći adekvatnu zamjenu u tom periodu i sa tako oslabljenom odbranom bilo bi im, po mom mišljenju, jako teško opstati u Ligue 1 ove sezone. Zato je, opet kažem, iz tog ugla razumljivo što ga nisu pustili.

Još jedan faktor koji je mogao imati značaj su i (novi) sponzori. Spahić je svojom igrom i velikim udjelom u uspjehu kluba pomogao da se ljetos privuče veliki broj sponzora, kojima bi vjerovatno bilo teško objasniti zašto MHSC najednom pušta igrača koji je ne tako davno potpisao produženje ugovora na 4 godine. Sve to kad se sabere, Spahić je Nicollinu bio mnogo vrijedniji u timu nego taj novac koji bi dobio za njega. Vjerovatno je zato i propao taj transfer. Odakle sad najednom drugačije razmišljanje je meni mala misterija. Za nadati je se da će kapiten ipak izvući nešto dobro iz ove situacije.

dr_arsla
Kontakt:

Post Postao/la dr_arsla » 12 feb 2011, 19:29

edina je napisao/la:Zanimljiva vijest u vezi Spahićevog mogućeg odlaska iz Montpelliera na ss.ba. Bilo mi je krivo kad su ga spriječili da zaigra za Arsenal, mada je to bilo objektivno razumljivo gledajući interese samog kluba. Da su ga tada pustili da ode, bez obzira na dobijeni novac, ne bi mogli naći adekvatnu zamjenu. Osim Yanga-Mbiwe Montpellier i nema baš neke impresivne igrače koje bi mogli nositi odbranu. Zašto sad najednom navodno ne žele da Spahić igra za njih slijedeće sezone? Jako čudno...

Samo kritikuje izjavu onog debeog novinara koji je u sali rekao 6 mjeseci zatvora za spahicev gest, Nicollin brani Spahica ali i opcenito kritikuje novinare koji sebi daju velike slobode u komentarisanju utakmica...;)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 feb 2011, 20:07

Emir Spahic claims Arsenal deal is almost done | Mail Online ;) :D
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 16 feb 2011, 20:11

Ponos Torina je napisao/la:Emir Spahic claims Arsenal deal is almost done | Mail Online ;) :D
Nema tog TOPNIKA kojem je sad Spahic u glavi :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2011, 21:48

Spahic sve blizi Arsenalu. Ovo mi se pravo svidja 8-)

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 17 feb 2011, 04:17

Goalgetter je napisao/la:Spahic sve blizi Arsenalu. Ovo mi se pravo svidja 8-)
Mislim da bi savrseno odgovarao njihovom stilu...u stvari nikako se ne mogu nacuditi da Spahic nije napravio veliku karijeru...Mozda je to sto je nas, ali ja ne vidim puno boljih stopera od njega.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 feb 2011, 10:10

Saban je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Spahic sve blizi Arsenalu. Ovo mi se pravo svidja 8-)
Mislim da bi savrseno odgovarao njihovom stilu...u stvari nikako se ne mogu nacuditi da Spahic nije napravio veliku karijeru...Mozda je to sto je nas, ali ja ne vidim puno boljih stopera od njega.
to bi bilo odlično, čak sam i našao izvorni tekst iz engleske štampe (mada ne piše ništa konkretno osim da su francuzi spremni ga prodati) ali mi nikako ne ide u glavu da bi Wenger kupio jednog igrača koji je već u godinama,iako je i sad sjajan, a već ima popunjenu tu poziciju a i kupio je ljetos Koscielny-a.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 17 feb 2011, 10:14

Ma on bi extra dosao bilo kojem klubu,on je ipak mozak odbrane odlican Defanzivac i pravi vodja tako da zasluzuje da igra za najbolje klubove.... ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 feb 2011, 10:39

S obzirom na skorasnje izjave njegovog predsjednika (ili je to bio trener, ne znam), mislim da su mu se otvorila vrata da napusti klub, a vjerujem da u ovoj prici "Arsenal" ima neke istine. Jedina stvar koja bi mogla predstavljati problem je obestecenje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.