Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

forgempp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la forgempp » 02 nov 2022, 12:14

A i previse se daje znacaja njemu, najavljivali su ga u najmanju ruku ko da je KDB.
Pa **** majku ja nmg da shvatim kakva smo mi stoka, da je u pitanju Srbin ili Hrvat, oni bi pjesice dosli iz Konga samo da igraju za svoju reprezentaciju, a ove nase moras molit na koljenima da razmisle da igraju, Omeragic, Gigovic i kompanija.

Patriotizam je jedino na cemu zavidim Srbima i Hrvatima.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 nov 2022, 12:30

**** tog Gigassona više, zašto molimo prosječnog veznjaka iz danske lige da igra za nas kad je nas već jednom odbio. Nećeš i doviđenja, sad ****.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 nov 2022, 12:37

Gigovic nece nikada dobiti poziv Svedske A repke.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 nov 2022, 12:40

Polako momci, to su rijeci njegovog menadzera,...nije sve tako crno nemojte odmah vrijedjati nije sve tako crno dugorocno.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 nov 2022, 13:08

Harise je napisao/la:
01 nov 2022, 21:45
marconato je napisao/la:
01 nov 2022, 21:20
Ajde sve i nekako, ali kakve veze imaju braća M-S sa BiH. Obojica rodjeni u Španiji, odrasli i (fudbalski) skolovali u Novom Sadu. Msm da nisu nikada ni bili u BiH. Vise imaju veze sa Španijom... :kafa:
Otac Nikola Milinkovic je iz Sanskog Mosta a majka Milijana Savic je iz Sarajeva. To znaći fakticki nikakve veze sa Srbijom. Jedino su dobili papire kada je im otac otišao za Srbiju i poslje su igrali za Vojvodinu i tako su napravili svoj put.
Znaci, tom logikom Francuzi su Srbiji "ukrali" bracu Karabatić, a Slovenci Dončića, jer mu je otac iz Srbije?! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 02 nov 2022, 13:38

marconato je napisao/la:
02 nov 2022, 13:08
Harise je napisao/la:
01 nov 2022, 21:45
marconato je napisao/la:
01 nov 2022, 21:20
Ajde sve i nekako, ali kakve veze imaju braća M-S sa BiH. Obojica rodjeni u Španiji, odrasli i (fudbalski) skolovali u Novom Sadu. Msm da nisu nikada ni bili u BiH. Vise imaju veze sa Španijom... :kafa:
Otac Nikola Milinkovic je iz Sanskog Mosta a majka Milijana Savic je iz Sarajeva. To znaći fakticki nikakve veze sa Srbijom. Jedino su dobili papire kada je im otac otišao za Srbiju i poslje su igrali za Vojvodinu i tako su napravili svoj put.
Znaci, tom logikom Francuzi su Srbiji "ukrali" bracu Karabatić, a Slovenci Dončića, jer mu je otac iz Srbije?! :roll:
Doncicev otac rodjen i odrastao u Sloveniji...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 nov 2022, 14:26

A Karabatići?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 nov 2022, 15:51

Gubiš se druze. Zar nije logično ako su ti oba roditelja iz Bosne da igraš za Bosnu ?
A ti igraš za drzavu gdje nisi ni rodjen, niti su ti roditelji iz te države.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 nov 2022, 16:21

Miješate puno babe i žabe i stalno nekim sportistima dajete ružne epitete. Djeca koja su rođena vani, vani krenula u školu, upoznali prve prijatelje, prve simpatije, završile školu, prošli sve omladinske uzraste te zemlje koja im je dala sve, kako njima, tako i njihovim roditeljima imaju apsolutno pravo da igraju za reprezentaciju jer je to njihova zemlja. Ovdje je bilo drvlja i kamenja po onom malom iz Češke jer je odlučio za Češku igrati, a još mu majka Čehinja.

Činjenica je da Bošnjaci(i Bosanci i Hercegovci, pošto je činjenica da nijedan bh. srbin/hrvat neće igrati za našu reprezentaciju ako nema mjesta u druge dvije navedene) nisu patriotski najosvješćeniji baš, da drugi narodi s naših prostora itekako imaju tu svijest razvijenu, ali to je problem roditelja, kućnog odgoja i ostalih faktora koji idu uz to. Sve kreće iz kuće, vidimo na primjerima Dedića koji je od U15 jadnik dolazio iz Salzburga da igra ovdje za kriminalne omladinske reprezentacije.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 nov 2022, 16:55

slika

Krivi su roditelji, kriva su ta djeca koja prakticki nikakve veze sa Bosnom nemaju..... samo nas kriminalni savez i njegovi balijski jataci nisu krivi.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 nov 2022, 16:57

Imajednabrigada je napisao/la:
02 nov 2022, 16:55
slika

Krivi su roditelji, kriva su ta djeca koja prakticki nikakve veze sa Bosnom nemaju..... samo nas kriminalni savez i njegovi balijski jataci nisu krivi.
On je posebna priča, vidiš da sam napisao kriminalne mlade reprezentacije, gdje igra onaj čiji roditelji dadnu najviše novca

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 nov 2022, 17:03

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 nov 2022, 16:21
Miješate puno babe i žabe i stalno nekim sportistima dajete ružne epitete. Djeca koja su rođena vani, vani krenula u školu, upoznali prve prijatelje, prve simpatije, završile školu, prošli sve omladinske uzraste te zemlje koja im je dala sve, kako njima, tako i njihovim roditeljima imaju apsolutno pravo da igraju za reprezentaciju jer je to njihova zemlja. Ovdje je bilo drvlja i kamenja po onom malom iz Češke jer je odlučio za Češku igrati, a još mu majka Čehinja.

Činjenica je da Bošnjaci(i Bosanci i Hercegovci, pošto je činjenica da nijedan bh. srbin/hrvat neće igrati za našu reprezentaciju ako nema mjesta u druge dvije navedene) nisu patriotski najosvješćeniji baš, da drugi narodi s naših prostora itekako imaju tu svijest razvijenu, ali to je problem roditelja, kućnog odgoja i ostalih faktora koji idu uz to. Sve kreće iz kuće, vidimo na primjerima Dedića koji je od U15 jadnik dolazio iz Salzburga da igra ovdje za kriminalne omladinske reprezentacije.
nije njima drzava nista dala, nego roditelji koji rade od zvijezde do zvijezde. A tamo ce uvijek biti stranac. Mora biti duplo bolji od nekog Hermana da bude na spisku. Zivio sam i ja vanka, cak sam treca generacija koja je odrasla tamo.Moji su tamo od 1960-tih.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 nov 2022, 17:05

02 nov 2022, 16:57
slika

On je posebna priča, vidiš da sam napisao kriminalne mlade reprezentacije, gdje igra onaj čiji roditelji dadnu najviše novca
Ovo je nevezano za tvoj post...opcenitno se slazem s tobom u potpunosti ali nazalost nemaju ovdje svi taj kapacitet da shvate i prihavate realnost niti princip na kojem bi trrbali funkcionisati.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 02 nov 2022, 17:13

Maestro je napisao/la:
02 nov 2022, 12:37
Ne mogu da razumijem po cemu si ovo zakljucio? Ima 20 godina, standardan je clan Svedske u21, i vrijednost na trzistu mu je medju najvecim u mladoj reprezentaciji Svedske. Igra za klub gdje je isto medju boljim igracima, i vec postoje interesi jacih klubova. To bi ti slicno bilo da nas je Ahmedhodzic nekim slucajem odbio, pa se mi tjesimo nece on nikad dobiti poziv. Mozda nece sutra, ali vjerujem da kvalitetom moze biti reprezentativac za koju godinu.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 nov 2022, 17:15

02 nov 2022, 16:57
slika

Naši koji zive inostranstvo će uvijek biti stranci, a naši koji su vani (dijaspora) u svim ocima u BiH su isto stranci. Kucni odgoj je razlika i ništa drugo, a našu reprezentaciju je donio kvalitet tadašnja Jugoslavija i današnja dijaspora i niko drugo Dzeko je nešto posebno.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 nov 2022, 17:26

TMovac je napisao/la:
02 nov 2022, 17:03

nije njima drzava nista dala, nego roditelji koji rade od zvijezde do zvijezde. A tamo ce uvijek biti stranac. Mora biti duplo bolji od nekog Hermana da bude na spisku. Zivio sam i ja vanka, cak sam treca generacija koja je odrasla tamo.Moji su tamo od 1960-tih.
Ovo je laž, nije to BiH da idu podobni a ne sposobni, to je ipak dosta uređeni sistem gdje svima se daju jednaka prava, eto Indijac je postao PM VB, koliko kapitena nacionalnih selekcija nisu uopšte recimo Nijemci (Gundogan), Austrijanci (Arnautović, Alaba), itd. Koliko ima naših ljudi po visokim pozicijama u vladama, parlamentima drugih država što svakodnevno čitamo? Adis Ahmetović, Aida Hadžalić (najmlađa ministrica u historiji Švedske), ona u VB, ona u Danskoj, u Kanadi itd.

A država im je itekako dala, dala im je priliku, posao i ono najbitnije što nema na našim prostorima ili je jako teško izvodivo, PROSTOR ZA NAPREDAK, ako si vrijedan, brzo učiš i imaš volju za istim, sigurno ćeš napredovati raketnom brzinom, to ovdje nikada nećeš moći ako nemaš štelu

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 02 nov 2022, 17:36

02 nov 2022, 17:26
TMovac je napisao/la:
02 nov 2022, 17:03

Ovo je laž, nije to BiH da idu podobni a ne sposobni, to je ipak dosta uređeni sistem gdje svima se daju jednaka prava, eto Indijac je postao PM VB, koliko kapitena nacionalnih selekcija nisu uopšte recimo Nijemci (Gundogan), Austrijanci (Arnautović, Alaba), itd. Koliko ima naših ljudi po visokim pozicijama u vladama, parlamentima drugih država što svakodnevno čitamo? Adis Ahmetović, Aida Hadžalić (najmlađa ministrica u historiji Švedske), ona u VB, ona u Danskoj, u Kanadi itd.

A država im je itekako dala, dala im je priliku, posao i ono najbitnije što nema na našim prostorima ili je jako teško izvodivo, PROSTOR ZA NAPREDAK, ako si vrijedan, brzo učiš i imaš volju za istim, sigurno ćeš napredovati raketnom brzinom, to ovdje nikada nećeš moći ako nemaš štelu
Upravo tako. Ko da bi Vahid Halihodzic bilo sta napravio da je ostao u BiH? A Francuska mu dala orden. Salihamidzic, sportski direktor kluba sa mozda najboljom organizacijom na svijetu. Tako naravno i u drugim oblastima ima nasih ljudi, i neka ima, bas mi drago bilo ciji uspjeh. Ali samo se mi rugamo nasima. Sto se Hrvati ne rugaju Bobanu?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 nov 2022, 19:09

Zar se nije nedavno govorilo kako treba ovog Čuića hitno pozvati u A reprezentaciju a lik je hladno klupiran u užasnom Radomlju, pitanje je hoće li imati kvaliteta da igra za BiH a u Hrvatskoj ima sigurno 10 boljih mladih napadača.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 nov 2022, 19:32

Maestro je napisao/la:
02 nov 2022, 12:37
Ja sam nigdje procitao da je Gigovic odbio da igra za BiH ili da je neku odluku definitivno donio. Njegov brat je igrao za naše u17. Po moje mišlenje uradi to profesijonalno i ćeka dok bude odluka zvanicna. Tako je bilo sa Hadzikadunica i Ahmedhodzic.

Adis Jasic, Ervin Omic i Muharem Huskovic su naše, Benjamin Kanuric je po kvalitetu isto Emir Karic za sad ništa a Husein Balic je teška prevara za sad mada da sam ga upocetka hvalio.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 nov 2022, 19:38

Bitno je da ovaj Hamulić postigne još koji gol do sljedećeg okupljanja.

Taman kad je hajp krenuo, stao je sa golovima..
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 12 gostiju.