Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

marconato
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la marconato » 02 nov 2022, 19:59

jasmin10 je napisao/la:
02 nov 2022, 15:51
Gubiš se druze. Zar nije logično ako su ti oba roditelja iz Bosne da igraš za Bosnu ?
A ti igraš za drzavu gdje nisi ni rodjen, niti su ti roditelji iz te države.
Zasto bi bilo logicno ako ljudi nisu vidjeli Bosnu u zivotu?!

Ti se gubis. Pola Holandske reprezentacije bi trebalo da igra za razne Surinume itd. 90 % Francuske za Senegale, Alžire... Svako igra i ide tamo po svom licnom osjecaju pripadnosti, nacionalnom, narodnom, kako god...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 nov 2022, 20:00

Harise je napisao/la:
02 nov 2022, 19:32
Maestro je napisao/la:
02 nov 2022, 12:37
Gigovic nece nikada dobiti poziv Svedske A repke.
Ja sam nigdje procitao da je Gigovic odbio da igra za BiH ili da je neku odluku definitivno donio. Njegov brat je igrao za naše u17. Po moje mišlenje uradi to profesijonalno i ćeka dok bude odluka zvanicna. Tako je bilo sa Hadzikadunica i Ahmedhodzic.

Adis Jasic, Ervin Omic i Muharem Huskovic su naše, Benjamin Kanuric je po kvalitetu isto Emir Karic za sad ništa a Husein Balic je teška prevara za sad mada da sam ga upocetka hvalio.
@maestro govori pod emocijama znam to i koliko covjek zeli dobro repki i ja sam takav ali moje neko misljenje je da griijesi cak i ako nikad ne zaigra za Svedsku nazalost mi takvog dinamicnog igraca nemamo ni blizu u tom uzrastu cak i starijem tako da mislim da bi nama bio dobar i ako ne zaigra za njiih.

Drugo ...grijesis sve sto si rekao. Nigdje nije rekao da ce igrat za Svedsku sigurno....sve je kod njega na cekanju...licno znam

Trece ni huskovic, ni jasic niti omic nisu nasi ..ne znam otkud ti takve info i to licno znam ali volio bih da budu...nije do njih.😉
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 nov 2022, 21:27

marconato je napisao/la:
02 nov 2022, 19:59
jasmin10 je napisao/la:
Gubiš se druze. Zar nije logično ako su ti oba roditelja iz Bosne da igraš za Bosnu ?

Ti se gubis. Pola Holandske reprezentacije bi trebalo da igra za razne Surinume itd. 90 % Francuske za Senegale, Alžire... Svako igra i ide tamo po svom licnom osjecaju pripadnosti, nacionalnom, narodnom, kako god...
Ali su se rodili i odrasli u Holandiji ili u Francuskoj.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 nov 2022, 21:39

marconato je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Igraju oni koji nemaju mjesta u Francuskoj, to je činjenica, slična situacija sa Inaki Williamsom, rođen u Španiji, igrao za sve omladinske njihove, neka i prijateljska i godinama čekao poziv za A selekciju, kad je vidio da nema odlučio je sa 28 godina zaigrati za Ganu, brat naravno Španija
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 nov 2022, 21:50

jasmin10 je napisao/la:
02 nov 2022, 21:27
marconato je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Ali su se rodili i odrasli u Holandiji ili u Francuskoj.
Pa i ovi su sticajem okolnosti rodjeni u Španiji, jer im je ćale igrao fudbal tamo. (Fudbalski) skolovani i odrasli u Srbiji i normalno da ce igrati za Srbiju. Momci Novosadska djeca, prosli sve kategorije kluba i mladih selekcija Srbije i najbolje da ce igrati za BiH :roll: Daj uozbilji se.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 nov 2022, 22:23

Apsolutno me ne zanimaju. Nego sam se dovezao na tu neku logiku. Nije bilo ni promil šanse da igraju za nas.
Šta je onda Luka Jovic.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 nov 2022, 22:30

jasmin10 je napisao/la:
02 nov 2022, 22:23
Apsolutno me ne zanimaju. Nego sam se dovezao na tu neku logiku. Nije bilo ni promil šanse da igraju za nas.
Šta je onda Luka Jovic.
O njemu se takodje da polemisati! Jović bi danas igrao u najboljem slucaju za Radnik iz Bn da ga otac s 10 god nije vozio u Bg na treninge Zvezde. Tek kad je postao neko i nesto, tj. kad se culo za njega da debituje za prvi tim, a mozda cak i kasnije, tek tada su pocele price, a sto ovaj ne igra za BiH, bla bla.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 03 nov 2022, 08:30

marconato je napisao/la:
02 nov 2022, 22:30
jasmin10 je napisao/la:
Šta je onda Luka Jovic.
O njemu se takodje da polemisati! Jović bi danas igrao u najboljem slucaju za Radnik iz Bn da ga otac s 10 god nije vozio u Bg na treninge Zvezde. Tek kad je postao neko i nesto, tj. kad se culo za njega da debituje za prvi tim, a mozda cak i kasnije, tek tada su pocele price, a sto ovaj ne igra za BiH, bla bla.
Subotić?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 nov 2022, 08:46

Subotic nema veze sa Srbijom, isto kao sto Sucic ili ovaj Ljubicic nemaju sa Hrvatskom. Evo samo ova dva zadnja, rodjeni u Austriji od roditelja koji su iz BiH. Cak i ovi koji su rodjeni u BiH, kao u kosarci Bojan Bogdanovic ili Luka Jovic u fudbalu. Samo ljudski nije korektno, da njihovi roditelji traze neka svoja prava u BiH, a nastupaju za druge drzave. Pa jarane, ako ti nije stalo do BiH idi gdje pripadas i pusti ljude koje vole BiH na miru. Ne oni bi da navijaju za druge drzave, i jos ti stvara problem u tvojoj drzavi. Mogu misliti koliko je Zeljana Zovko morala da stavi svoje pichoke na raspolaganju Evropskim parlamentarcima da se Schmidt pomiluje.

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 03 nov 2022, 09:40

Vi morate shvatiti da Srbi i Hrvati u većini, što se Beiha tiče, imaju potpuno drugačiju verziju historije od Bošnjaka. Srbi na Bih više gledaju kao srpsku pokrajinu koja je trenutno voljom velikih sila odvojena od Srbije. Slično gledaju i Hrvati, bar na one dijelove gdje su većina. Dok je bila Juga nije bilo bitno jer smo svi bili zajedno, problem je nastao kad je krenulo cepanje.. Ako mogu birati naravno da prije žele igrati sa svojim sunarodnjacima iz matica nego biti odvojeni od njih i nekad, nedaj Bože igrati protiv njih.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 nov 2022, 10:28

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 nov 2022, 17:26
TMovac je napisao/la:
02 nov 2022, 17:03
baboedindzeko09 je napisao/la:
02 nov 2022, 16:21
Miješate puno babe i žabe i stalno nekim sportistima dajete ružne epitete. Djeca koja su rođena vani, vani krenula u školu, upoznali prve prijatelje, prve simpatije, završile školu, prošli sve omladinske uzraste te zemlje koja im je dala sve, kako njima, tako i njihovim roditeljima imaju apsolutno pravo da igraju za reprezentaciju jer je to njihova zemlja. Ovdje je bilo drvlja i kamenja po onom malom iz Češke jer je odlučio za Češku igrati, a još mu majka Čehinja.

Činjenica je da Bošnjaci(i Bosanci i Hercegovci, pošto je činjenica da nijedan bh. srbin/hrvat neće igrati za našu reprezentaciju ako nema mjesta u druge dvije navedene) nisu patriotski najosvješćeniji baš, da drugi narodi s naših prostora itekako imaju tu svijest razvijenu, ali to je problem roditelja, kućnog odgoja i ostalih faktora koji idu uz to. Sve kreće iz kuće, vidimo na primjerima Dedića koji je od U15 jadnik dolazio iz Salzburga da igra ovdje za kriminalne omladinske reprezentacije.
nije njima drzava nista dala, nego roditelji koji rade od zvijezde do zvijezde. A tamo ce uvijek biti stranac. Mora biti duplo bolji od nekog Hermana da bude na spisku. Zivio sam i ja vanka, cak sam treca generacija koja je odrasla tamo.Moji su tamo od 1960-tih.
Ovo je laž, nije to BiH da idu podobni a ne sposobni, to je ipak dosta uređeni sistem gdje svima se daju jednaka prava, eto Indijac je postao PM VB, koliko kapitena nacionalnih selekcija nisu uopšte recimo Nijemci (Gundogan), Austrijanci (Arnautović, Alaba), itd. Koliko ima naših ljudi po visokim pozicijama u vladama, parlamentima drugih država što svakodnevno čitamo? Adis Ahmetović, Aida Hadžalić (najmlađa ministrica u historiji Švedske), ona u VB, ona u Danskoj, u Kanadi itd.

A država im je itekako dala, dala im je priliku, posao i ono najbitnije što nema na našim prostorima ili je jako teško izvodivo, PROSTOR ZA NAPREDAK, ako si vrijedan, brzo učiš i imaš volju za istim, sigurno ćeš napredovati raketnom brzinom, to ovdje nikada nećeš moći ako nemaš štelu
ne kazem ja da drzave nisu uredjene, i da nema onih koji su se progurali. Uspjeli. Ali ce uvijek biti stranci i gradjani treceg reda. Jesi vidio kakva je hajka bila na Mesuta Ozila, samo zato sto se slikao sa Erdoganom. Nakon toga se i povukao iz repke. Nije bas sve tako sjajno i bajno.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 nov 2022, 13:05

Steta sto nije dovoljno dobar za nase omladinske selekcije. :kafa:
@igrajlopte 🐦

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 nov 2022, 13:09

koja je prica ovog tahirovica?
bosnjo ili skandinavac?
ima li babu poput anela i dennisa?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 nov 2022, 13:16

U vecini slucajeva kod omladine iz dijaspore nisu upitni roditelji, oni kao osobe niti zelja njihova za BiH dresom. Upitan je nas kriminalni savez kojeg libo qurac.

Naravno, uvijek ces imati izuzetaka i igraca koji ce ostati vjerni svojim novim maticama ali to je istinski minoritet. :)

Godinu dana vec pisem kako Emin Hasic i Benjamin Tahirovic se ne smiju ignorisati jer pruzaju odlicne partije u primaveri. Imajuci u vidu da nisu trenutno reprezentativci Svedske. Ali eto, nista... O Tahirovicu se sve vise pise u medijama zadnje vrijeme u Svedskoj. Ocekujem uskoro i poziv u U21, pogotovo ako bude dio A tima pa barem i na klupi sjedio. A onda cemo mi mlatiti nase standardne floskule...
@igrajlopte 🐦

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 03 nov 2022, 13:27

ReX je napisao/la:
03 nov 2022, 13:05
https://****/status/1588140293634904064?s=20&t=y5bspsfy2ktc5kJ_CSukDw

Steta sto nije dovoljno dobar za nase omladinske selekcije. :kafa:
Tahirovic i Gigovic imaju velk potencijal isto kao Jasic, Huskovic i Omic, treba se na njih sto prija fokusirati u reprezentaciji i ocistit spisak od anti talentovani igraće kao sto su Gojak, Civic, Sanicanin, Danilovic, Duljevic idt.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 03 nov 2022, 13:42

A ima ko neke čvrste dokaze da je Arijon Ibrahimović Albanac? Ja znam da na Kosovu postoji bosanska manjina a Ibrahimović me upućuje na to da je riječ o tome. Doduše Srbi su Albancima na Kosovu dodavali -ić, Albanci drugima kratili prezime za -ić (?) pa može biti svašta: i da je Albanac sa dodanim -ić i da je Bosanac sa oduzetim -ić.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 nov 2022, 14:05

giannini je napisao/la:
03 nov 2022, 08:30
marconato je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Šta je onda Luka Jovic.
Subotić?
Subotić je mogao da nastupa za 3 ili cak 4reprezentacije.

Izabrao je Srbiju kao maticu svih Srba, bez obzira gdje rodjeni ili zivjeli...

Isto su mogli da urade i Karabatići npr, ali nisu. Njihov izbor i njihovo pravo, kao i Arnautović, Krkić, Dragović...

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 03 nov 2022, 14:08

marconato je napisao/la:
03 nov 2022, 14:05
giannini je napisao/la:
03 nov 2022, 08:30
marconato je napisao/la:

Subotić?
Subotić je mogao da nastupa za 3 ili cak 4reprezentacije.

Izabrao je Srbiju kao maticu svih Srba, bez obzira gdje rodjeni ili zivjeli...

Isto su mogli da urade i Karabatići npr, ali nisu. Njihov izbor i njihovo pravo, kao i Arnautović, Krkić, Dragović...
tako reci, a ne izbacila ga Vojvodina

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 nov 2022, 15:31

Pregršt potencijalnih reprezentativaca se pojavilo širom Europe, nadam se da će NFSBIH ovo ozbiljno shvatiti i dobro se time pozabaviti, ćini mi se da bi nam to moglo i odrediti sudbinu i rezultate narednih 10ak godina, opasna generacija, ne pamtim kad je ovako bilo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 nov 2022, 15:57

Kakva je šansa da ovaj mali iz Kölna nastupi za nas?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.