Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 nov 2022, 22:21

On samo treba box to box igrati, previse se dobro snalazi u sesnaestercu i ima motor
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 nov 2022, 22:25

Spasi covjek cistu 100% sansu Nice sa sprintom nazad u defanzivi. Dobili smo stvarno istinsko pojacanje u A reprezentaciji. Napokon jedno pravo krilo. :bih:
@igrajlopte 🐦

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 nov 2022, 22:26

forgempp je napisao/la:
03 nov 2022, 22:20
Sto kaze Maki Mijajlovic, ma ne da je za reprezentacije, odmah u prvih 11 :bih:
Ne treba nam Mijajlović da to znamo, nama su na spisku hebeni Vladan Danilović i Amer Gojak :urnebes:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 nov 2022, 22:27

Vucevich je napisao/la:
03 nov 2022, 22:26
forgempp je napisao/la:
03 nov 2022, 22:20
Sto kaze Maki Mijajlovic, ma ne da je za reprezentacije, odmah u prvih 11 :bih:
Ne treba nam Mijajlović da to znamo, nama su na spisku hebeni Vladan Danilović i Amer Gojak :urnebes:
:urnebes:
I to sto kazes, ali reko da prenesem, ipak Maki 24-7 prati njemacki fudbal, zna valjda.
Valjda ce barem 1 od ta 2 delegata biti izostavljen sa sljedeceg spiska.
Jedva cekam okupljanje.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 nov 2022, 22:33

Veoma siguran, miran na lopti.
Gol i asistencija, suvišno je bilo sta kazati.
Bilo bi dobro da pobijede nekako jer bi to značilo više minuta za Huseinbašića bez obzira što će se vratiti povrijeđeni igrači jer bi trener morao više rotirati.

Edit: sve dok ne zaigra za nas ja nisam miran. :)

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 nov 2022, 23:34

ReX je napisao/la:
03 nov 2022, 22:25
Spasi covjek cistu 100% sansu Nice sa sprintom nazad u defanzivi. Dobili smo stvarno istinsko pojacanje u A reprezentaciji. Napokon jedno pravo krilo. :bih:
?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 nov 2022, 00:00

Nama objektivno odgovara da su Hrvatska i Srbija što jače i da imaju što veći bazen igrača, u tom slučaju veća je šansa da će za nas zaigrati neki njihov "otpadak" koji bi nama u suštini bio pojačanje.

Jedino tako Hrvat i Srbin mogu izabrati BiH umjesto susjednih zemalja. Ustvari to i nije izbor između tri zemlje, to je ili-ili hoćeš li za BiH ili nećeš imati reprezentativnu karijeru uopšte jer nisi dovoljno kvalitetan da igraš za susjede.

Druga varijanta, a ja ruku u vatru stavljam da bi u tom slučaju prikupili više Srba i Hrvata, jeste to da smo teoretski mi mnogo jači od Srbije i Hrvatske, e onda bi u tom slučaju i mi lakše privolili nekog Srbina ili Hrvata da igraju za nas, ali to je svakako SF scenario.

Mi se svakako trebamo fokusirati na Bošnjake (govorim o dijaspori, jer iz našeg blata još i možemo čvaknuti pokojeg Cimirota, Stevanovića i ostale ali šansa da oni postanu neke klase je minorna), kada bi prikupljali tako tu djecu u mlađim kategorijama imali bi mi uvijek pristojnu reprezentaciju i selekciju igrača u svakoj generaciji, od kadeta do A tima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 nov 2022, 03:25

Raonffa je napisao/la:
04 nov 2022, 00:00
Nama objektivno odgovara da su Hrvatska i Srbija što jače i da imaju što veći bazen igrača, u tom slučaju veća je šansa da će za nas zaigrati neki njihov "otpadak" koji bi nama u suštini bio pojačanje.

Jedino tako Hrvat i Srbin mogu izabrati BiH umjesto susjednih zemalja. Ustvari to i nije izbor između tri zemlje, to je ili-ili hoćeš li za BiH ili nećeš imati reprezentativnu karijeru uopšte jer nisi dovoljno kvalitetan da igraš za susjede.

Druga varijanta, a ja ruku u vatru stavljam da bi u tom slučaju prikupili više Srba i Hrvata, jeste to da smo teoretski mi mnogo jači od Srbije i Hrvatske, e onda bi u tom slučaju i mi lakše privolili nekog Srbina ili Hrvata da igraju za nas, ali to je svakako SF scenario.

Mi se svakako trebamo fokusirati na Bošnjake (govorim o dijaspori, jer iz našeg blata još i možemo čvaknuti pokojeg Cimirota, Stevanovića i ostale ali šansa da oni postanu neke klase je minorna), kada bi prikupljali tako tu djecu u mlađim kategorijama imali bi mi uvijek pristojnu reprezentaciju i selekciju igrača u svakoj generaciji, od kadeta do A tima.
Ja sam misljenja da mi trebamo teziti tome da ima sto manje srba u timu... jednostavno nije moguce imati repku koja ima taj patriotski naboj( a dosta puta je to bitnije od kvaliteta jer je lakse imati koheziju u ekipi) ako u njoj ima puno srba... oni neosjecaju prema bosni ama bas nista I ja fakat nevidim zbog cega ih nasi ljudi zele u repci... sta imas od multikulti ekipe kad pola tima boli cuna za bosnom... kad God je bih bila ozbiljna repka( pod cirom do 2014te) glavni u timu bili su bosnjaci osim misketa... realno ja bih zadrzao krunica u timu( iako je ocigledno da izbjegava repku pa se I tu dvoumim) a ove ostale tipa sanicanin danilovic I slicni menadzerski propaliteti- ne hvala... medzu bh hrvatima tu I tamo se nadze pokoji bh patriota... tu neracunam ove katolike iz vecih gradova koji se jednostavno nesmatraju hrvatima a ima ih tj bosnjakobosanci tipa dzumic vrancic saric itd.. vasilj sunjic menalo I eventualno krunic I jos 18 bosnjaka( saric I dzumic uracunati) I to bi bio neki idealan sastav... a ocekuvati od djece koja su rodzena poslije rata , odrasla u sredini gdje na svaki spomen bosne moras dobro pazit da nebi dobio cusku , izlozena svetosavskoj mitomaniji I sizofreniji svaki dan svog zivota da teze igranju za bih i da osjecaju bilo sta prema njoj je ne naivno nego retardirano... zato ljudi okanite se srba I kamenjara, bosnjakobosanci I patriotski nasttojeni bh hrvati cine 60 posto stanovnistva bosne I ima ih milion u dijaspori... sasvim dovoljno da imamo ozbiljnih 20tak igraca svaki put na rosteru za sljedecih 15tak 20 godina

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 04 nov 2022, 06:39

Raonffa je napisao/la:

Pa sta hoceš ti? Zvali smo Simunovica, Lovrica, Medica, Gacinovica, Babica, Despotovica. Svako je do sada rekao Srbija ili Hrvatska je moj prvi izbor i nek bude sve manje od ovakve igraće trebamo koju Bosnu i Hercegovinu vidu kao drugu opciju. Vidi reprezentaciju Islanda ili Finska, nemaju puno strani ljudi a rasturali su jer im igraju igrać za srce i ne redi licni interesa.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 04 nov 2022, 06:59

Harise je napisao/la:
04 nov 2022, 06:39
Raonffa je napisao/la:

Pa sta hoceš ti? Zvali smo Simunovica, Lovrica, Medica, Gacinovica, Babica, Despotovica. Svako je do sada rekao Srbija ili Hrvatska je moj prvi izbor i nek bude sve manje od ovakve igraće trebamo koju Bosnu i Hercegovinu vidu kao drugu opciju. Vidi reprezentaciju Islanda ili Finska, nemaju puno strani ljudi a rasturali su jer im igraju igrać za srce i ne redi licni interesa.
Kod nas je problem što "moraju" igrati i igrači sa prefiksom hrvat ili srbin tako da ćeš uvijek imati neke "levate" u repki a oni koji zaslužuju neće dobiti priliku.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 nov 2022, 07:23

Sheyi je napisao/la:
23 apr 2022, 21:46
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
23 apr 2022, 16:44
TheChief je napisao/la:
23 apr 2022, 16:38
Cim je antitalenat izbacen odmah gol.
:yawn: :yawn:

Ima onaj Semir Telalović, danas novi gol u četvrtoj ligi :yawn:
Dao je 20 golova ove sezone, samo 4 igraca su dala vise i svim regionalkama, a ima ih 5. Praticemo ga dalje, pa cemo vidjeti razvoj.
:bih:
U23-Torjäger Telalovic trainiert bei Borussias Profis mit
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 nov 2022, 08:29

"Budući da se dosta radilo pred golom, ovo je bila dobra prilika da se baci pogled na napadača, rekao je trener Gladbacha, koji je ostavio otvorenim da li bi Telalović u budućnosti mogao postati i opcija za VfL Bundesligaš.

Kao novajlija na VfL treningu prisutan je i U23 napadač Semir Telalović (22), koji je prvi put učestvovao u jedinici sa profesionalcima. "Vodili smo dječaka sa sobom na trening jer je to zaslužio dobrim igrama u Regionalligi Zapad, a naša klupa u posljednje vrijeme nije imala toliko ofanzivnih igrača", objasnio je Farke nakon treninga.

Budući da se dosta radilo pred golom, ovo je bila dobra prilika da se baci pogled na napadača, rekao je trener Gladbacha, koji je ostavio otvorenim da li bi Telalović u budućnosti mogao postati i opcija za VfL Bundesligaš.

"U suštini, svi momci imaju priliku da nam se ponude preko U23", stoji u sadržajnoj izjavi 46-godišnjaka, koji je nagovijestio da je razmatranje talenta U23 na treninzima prvenstveno perspektivne prirode. buduće imenovanje 22-godišnjaka u profesionalce, ali nije potpuno isključeno."

google translate

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 04 nov 2022, 08:35

slika

Lijepo ga je vidjeti s prvim timom, trebao bi nam ovakav jedan igrac ali afirmisan. Ipak tesko je ocekivat da debituje veca naredno kolo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 04 nov 2022, 09:49

Imajednabrigada je napisao/la:
04 nov 2022, 08:35
slika

Lijepo ga je vidjeti s prvim timom, trebao bi nam ovakav jedan igrac ali afirmisan. Ipak tesko je ocekivat da debituje veca naredno kolo.
Isto sto je Denis Huseinbasic naigro 4 ligu u Kickers Offenbach, igra Semir Telalovic fantasticno u drugoj ekipi vidi ćemo šta ce na kraju izac. Ima ponude iz 3 lige i bogami iz 2.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 nov 2022, 10:25

Lijepa vijest da se i Aldin Turkeš polako vraća na terene. Večeras imaju utakmicu i za očekivati ga je možda napokon od 1. minute.

A druga stvar koje me interesuje; zašto je Alen Mustafić konstantno zapostavljen u kontekstu reprezentacije? Mislim, nije Bog zna da bi donio neku prevagu ali s obzirom kakav izbor imamo, mislim da zaslužuje šansu.

:)

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 04 nov 2022, 10:34

Harise je napisao/la:
04 nov 2022, 09:49
Imajednabrigada je napisao/la:
04 nov 2022, 08:35
slika

Isto sto je Denis Huseinbasic naigro 4 ligu u Kickers Offenbach, igra Semir Telalovic fantasticno u drugoj ekipi vidi ćemo šta ce na kraju izac. Ima ponude iz 3 lige i bogami iz 2.
Tako je, samo sto se Denis puno bolje snašao u Kelnu u odnosu na ovog Telalovica ipak ocito je zasad Bundesliga prevelik zalogaj za njega.

Najbolje bi mu bilo da ode u 2.bundesligu i pokusa se nametnuti, tu bi se odmah vidjelo ima li potencijala za nesto vise jer ulazi u zrelije godine kad vise i nije tako mlad.

Sjetimo se ipak, da je i Vedo u njegovim godinama igrao Cvajtu tako da jos nije kasno ukoliko bude potencijala za nesto vise.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

sve5
Kontakt:

Post Postao/la sve5 » 04 nov 2022, 11:03

Kako su to moćna vremena bila. Sejo iz treće lige korak po korak napreduje, Vedo Alemanija pa mu se pridružuje, Džeko "niotkud" stiže do Njemačke...Mujdža, Miske standardni, Bajramović blista kad god je zdrav....eh :beba:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 nov 2022, 11:09

Telalovic je golgeter, ako nisi golgeter mozes igrati dobro i da nemas ucinak ni u 2, 3 rangu.

Hajmo ga vidjeti u cvajti, vrijeme mu je sa 23. Siguran sam da kao golgeter moze nabiti i u tom rangu statistiku.

Ja licno imam dobar predosjecaj u vezi njega.

Ako se slucajno desi i debituje u Bundesligi, i krene kao Huseinbasic, lijepa sudbina nam se ponovo smijesi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 nov 2022, 11:20

Zukanovic je napisao/la:
04 nov 2022, 08:29
"Budući da se dosta radilo pred golom, ovo je bila dobra prilika da se baci pogled na napadača, rekao je trener Gladbacha, koji je ostavio otvorenim da li bi Telalović u budućnosti mogao postati i opcija za VfL Bundesligaš.

Kao novajlija na VfL treningu prisutan je i U23 napadač Semir Telalović (22), koji je prvi put učestvovao u jedinici sa profesionalcima. "Vodili smo dječaka sa sobom na trening jer je to zaslužio dobrim igrama u Regionalligi Zapad, a naša klupa u posljednje vrijeme nije imala toliko ofanzivnih igrača", objasnio je Farke nakon treninga.

Budući da se dosta radilo pred golom, ovo je bila dobra prilika da se baci pogled na napadača, rekao je trener Gladbacha, koji je ostavio otvorenim da li bi Telalović u budućnosti mogao postati i opcija za VfL Bundesligaš.

"U suštini, svi momci imaju priliku da nam se ponude preko U23", stoji u sadržajnoj izjavi 46-godišnjaka, koji je nagovijestio da je razmatranje talenta U23 na treninzima prvenstveno perspektivne prirode. buduće imenovanje 22-godišnjaka u profesionalce, ali nije potpuno isključeno."

google translate
Jesi siguran da je ovo prevod s google a ne tvoj? :mrgreen:
Salim se. Imas original clanak? :thumbup:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 nov 2022, 11:43

Sandhausen iz druge Bundeslige te Dynamo Dresden i Saarbrücken iz trece lige ga zele.
Auch Sandhausen mit Interesse
"Semir ist ein richtig guter Junge. Wir lassen ihn ja gerade bei der ersten Mannschaft mittrainieren, um zu sehen, wie er sich auf dem Level bewegt", sagt Sport-Geschäftsführer Roland Virkus. "Er spielt Regionalliga und da ist es klar, dass er auch für sich guckt, wie es weitergehen kann. Noch ist er wegen eines Winterwechsels nicht auf uns zugekommen." Denkbar wäre ein Leihgeschäft bis zum Sommer. Neben dem FCS, wo Telalovic den am Kreuzband verletzten Sebastian Jacob ersetzen könnte, und Dynamo soll aber auch der SV Sandhausen an einer Verpflichtung interessiert sein.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.