FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

spezial
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la spezial » 05 nov 2022, 15:28

NajvecaRadosti je napisao/la:
05 nov 2022, 15:25
Majke mi ispadne bolje smo igrali sa nosiocima igre Dupovac,Kurdic,Palic,Oremus,Bodul,Bagaric nego sa ovim 'zvijezdama'

Yebo ti njihove pripreme,najnespremnija smo ekipa u ligi daleko.Hodati ne mogu.Ne znam kakve su oni pripreme prosli ni igre ni zelje
KAKO JE MOGUCE DA SVAKI PUT KAD JE NJIHOV IGRAC SA LOPTOM NAS NAJBLIZI IGRAC JE NA 5m MINIMUM.PA PRIDJI MU NE DAJ MU DA DISE KO I SVE EKIPE STO RADE

PICKE JEDNE SKRATILI STE MI ZIVOT ZA DECENIJU
Palic i Kurdic su Van Dijk i Ramos za drobarova i ovog seljacica traku

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 nov 2022, 15:28

Koliko nam bjezi Zrinjski ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 nov 2022, 15:30

Kako mi je krivo sto nema istoka. Prvo sto upada u oci je da ovi gmazovi nece da trce,smeta im kisa,nece da se trude da smo kao nekad nebi u grad smjeli izac,sad ce oni fino na sise da lagano kuliraju,treba im dati podrsku zasluzili su momci. Ovi sto pisu kao hvalili smo Dudica i ove igraci svi smo ih zeljeli nemojte govoriti u mnozini. Kad ste prizivali Duduka govorio sam da je rinaka,takodje prije nego ce doci Dzafic i jos neki napisao sam da to nisu igraci za nas i zamolio bi ove branioce da mi ne izvrcu . pricu. Suljic,Dzafic,Varesanovic,Trako,Drobarov nosite se u 3 lijepe,ljudi ne igraju odbranu,ono su neke nove metode,prate igraca dva metra i o da stanu i pogledom isprate

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 nov 2022, 15:31

Nema potrebe nazivat momka seljacicom, pa nije on kriv sto su znalci iz kluba doveli povrijedjenog stopera a prodali zdravog, i onda si ostao na njemu, Trako ne bi imao ni 20min ove sezone.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 nov 2022, 15:31

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
05 nov 2022, 15:17
slika

Dajte ljudima klub na vođenje
Pa nisu ni oni budale, nemaju treceg drzavljanstva. Ovo samo pitar moze. Znaci Stojnic protiv kojeg je podignuta optuznica za nesto je bruka kluba, a priziva se covjek koji je pravosnazno osudjen na bruku godina zatvora za rad u nekom fudbalskom klubu.. :rol:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 nov 2022, 15:34

Samo da hoce zavrsiti ova polusezona, ovo je tesko za gledat Allaha mi jednog i jedinog
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 nov 2022, 15:34

NisamInSajder je napisao/la:
05 nov 2022, 15:08
f0rest1946 je napisao/la:
05 nov 2022, 14:52
NisamInSajder je napisao/la:
05 nov 2022, 14:48
Šta možeš uraditi kad ovi stoje u svom 16m u 631. Ljudi izmišljaju nove bunker formacije. Plus ovakav teren, i naravno loš mentalitet naših kojeg je Dudić unio zajedno sa vrlo loše fizički pripremljenom ekipom. Plus manjak kvaliteta kod pojedinaca. Sloboda ti dadne gol iz čistog ofsajda. Nemoguća misija za dobit.

Treba nama samo dobar i stručan trener na klupi i to je to.
Jest kriv je protivnik sto smo losi, djaba ti trener kad imas qrcine od igraca.

Trebaju nam mudonje od igraca a ne baletanke ove i jedan dobar psiholog nije moguce bilo koji igrac da dodje kod nas da bude loš baš.

Znao je i Dzeno voditi dobro tim ali imao je Benku, Cimirota i ostale koji sami rijese mec.
Sine prije 7 i 14 dana ste veličali ovu ekipu. Prije 3 mjeseca zajedno sa Dudićem najavljivali osvajanje lige.

Budite samo nekad realni. U porazu su igrači amateri, baletani i šta sve ne, u pobjedama treba im zlatne lopte dijelit. Daj ba. Tako pričaju samo oni koji su pored kafane čuli mišljenje nekog pijanca kako on zna nešto o fudbalu, pa od njega pokupili nešto.

U ovoj ekipi kvaliteta ima, potencijala ima. Trenera nema već godinu dana od odlaska Sablića. U vrijeme Sablića nije bilo ni kvaliteta ni potencijala, a bolje rezultate i igre imao duplo od svih trenera u ovoj godini. I što je najbitnije bio je iskren i realan u svom radu.

Dakle, od prvog dana govorim Mustafić je rang Rustemovića, Džafić je nula, kojem je u 32-33 godini došao vrhunac karijere u Tuzla City i transfer u Sarajevo, kojeg je Dudić inicirao, svi su bili protiv dovođenja njega jer uzima minute akademacima, a nije kvalitet taj. Rashid, neka pita predsjednik što je doveo ovog igrača, a kako je Dudić rekao da je kvalitetan i da će biti koristan. Kažu financijski stojimo odlično, a prodao se prvi igrač za kojeg je došla ponuda, Mujakić, nakon njega raspad sistema u odbrani. Dudić tjerao akademce da dovede svoje pulene, što li. Fizički ekipa u fazi pretreniranosti, jer eto Dudić i onaj Trnovac vodeći se kafanskom rečenicom što više treniraš bolji si. Nikad više pucanja mišića u klubu nije bilo, igrači se vuku po terenu, normalno kad su iscijeđeni maksimalno. I ti bi isti bio da radiš 5 dana po 24h, 6 ne bi mogao ustati. E tako je i njima čitavu polusezonu.

Ima još bruku stvari koja se može napisati. Ali ne vrijedi jer će dobar dio vas i dalje udarati po istom, kad je pobjeda naši su dream team svijeta, kad je poraz treba ih u 2. kantonalnu tjerat.

Za ovu polusezonu su igrači najmanje krivi, ima i krivice pojedinih, ali sva krivica ide na Dudića, Mirvića, sve ostale zaposlene u klubu i dijelom na Hadžića koji je dopustio da mu se neko drugi mješa u posao i da se on prilagođava treneru, a ne trener njemu.
Tako je!!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 05 nov 2022, 15:36

Vezni red je najveći problem. Mi smo imali situaciju da igramo sa po jednim veznim igračem formaciju, jer drugog nemamo ni na klupi.
Dok je trojka kroz sredinu bila stojcev, cimi, jajalo, bilo je igre ili crepulja, rahmanovic, djokanovic.
Dakle treba nam jedan djokan na zadnjem veznom, pored njega jedan cm koji zna lopte i na desetku nekog da bude prvo ime ekipe.
Imaš sad dala koji ni sam ne zna koja je pozicija, pa ti igra tu dzafic koji je neki napadac a igra često veznog, paa avramovski koji je krilo igra centralnog.
Ocajna selekcija igrača. Imaš nekakvih 16 krilnih napadača, a u veznom redu imaš neke nedorečene veznjake, osim Đokana kojeg guraš na stopera.
I onda ti doje investitor i kaže imam puno povjerenje u Hadžića.
Majstore ili si lud ili si kriminalac, nema treće.
Zadnja izmjena: OsmanhodzicBuco, dana/u 05 nov 2022, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 nov 2022, 15:36

Treba nam zabraniti da igramo petkom i subotom, lakse se podnese ovo nedjeljom, a idealno bi bilo da ponedjeljkom igramo.
Mirvicu out daj Ziju Blekica sad malo da nas nalozi pred sjeverom

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 nov 2022, 15:36

Aduka87 je napisao/la:
05 nov 2022, 15:31
Nema potrebe nazivat momka seljacicom, pa nije on kriv sto su znalci iz kluba doveli povrijedjenog stopera a prodali zdravog, i onda si ostao na njemu, Trako ne bi imao ni 20min ove sezone.
100%. On, Đokanović, Šahinović, Mulalić i ostala djeca iz naše škole jedini trebaju imati kredita. Kakvi god bili.

Jedino u šta sam siguran je da oni nisu problem.
The saddest thing in life is wasted talent.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 05 nov 2022, 15:41

Nema nama napretka sve dok ove ženturače ne natjeramo iz kluba sve im **** fuj ...

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 nov 2022, 15:44

Imate sve, a kao da ništa nemate, igrajte srcem ili kofere spremajte!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 nov 2022, 15:44

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
05 nov 2022, 15:36
Vezni red je najveći problem. Mi smo imali situaciju da igramo sa po jednim veznim igračem formaciju, jer drugog nemamo ni na klupi.
Dok je trojka kroz sredinu bila stojcev, cimi, jajalo, bilo je igre ili crepulja, rahmanovic, djokanovic.
Dakle treba nam jedan djokan na zadnjem veznom, pored njega jedan cm koji zna lopte i na desetku nekog da bude prvo ime ekipe.
Imaš sad dala koji ni sam ne zna koja je pozicija, pa ti igra tu dzafic koji je neki napadac a igra često veznog, paa avramovski koji je krilo igra centralnog.
Ocajna selekcija igrača. Imaš nekakvih 16 krilnih napadača, a u veznom redu imaš neke nedorečene veznjake, osim Đokana kojeg guraš na stopera.
I onda ti doje investitor i kaže imam puno povjerenje u Hadžića.
Majstore ili si lud ili si kriminalac, nema treće.
Navedena trojica nikad nisu skupa igrali. :mrgreen:
Crepulja otisao poslije sezone 18/19, Djokanovic debitovao protiv GOSKa u zadnjem kolu te sezone a Crepulja nije bio u rosteru za tu utakmicu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 nov 2022, 15:47

Nista nije ovo dijete na golu krivo, niti treba da ispasta. Mirvicu ubleho, yebale te tvoje lezbe, dileri, reketasi i uhljebi! Yebao si nas sve sa novim, tvojim Sarajevom. Ono nase je vala bilo nekad truba, ali nikad ovolika..
Bahati, bahati Željkan!
1946

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 nov 2022, 15:48

nokee je napisao/la:
05 nov 2022, 15:14
Ja ne znam pojedini ko da ne prate nase utakmice. Protiv Igmana i Posusja nista bolje nismo igrali kao ni citavu polusezonu. Zato mi je smijesno kad pojedini poslije 2 pobjede pocese racunati koliko nam Zrinjski bjezi :D nigdje realnosti.
Morate shvatiti da ovdje nema kvaliteta za nesto bolje od ovoga izuzev da se vise bore nego do sad. Kvalitet je takav kakav jest. Radikalan potez se uradio na kraju prosle sezone i Dudic je to znao da ide ili na bas dobro ili propast. Jer ko ce pogoditi sa toliko igraca i da se to tako lako uklopi. Obicno mjenjas 2 do 3 pozicije pa to uklapas, kalukulises sa osobinama tih novih igraca itd.. Ovako tesko, ne znam. Jedno je sigurno, kvalitet igraca bolji od ovoga tesko ces dovesti u nasu ligu.. Al se moze bolje ukomponovati ekipa da puno bolje izgleda na terenu.. Ovo je nasa najgora polusezona, kumovalo je i odlazak sa koseva realno, nekako igraju ko da nemaju odgovornoati.. Ne znam, sve je pomjesano u glavi
Bolje si stajao, normalnije izgledalo. Bilo je više normalno fudbala u posljednje dvije utakmice nego pod Dudićem. Kod njega je bila divljina, na horuk. Pa se kasnije i to utišalo nakon onih poraza, to jeste kako je samopouzdanje igrača padalo, a i svježina i fizička sprema. Dobar dio igrača je ozbiljan kvalitet za ovu ligu. Par igrača treba biti out (Džafić, Rashid, Mustafić, Kobiljar), ovo sve ostalo je ozbiljan kvalitet. Uz 2-3 pojačanja i trenera koji će ukomponovati sve to, a trener mora biti odličan, taktički potkovan. Možeš graditi igru i ekipu za rezultat koji će doći kroz godinu i po - dvije.

Trener za ovaj budžet koji se trošio na Dudića i njegove pomočnike, možeš dovesti odličnog trenera sa strane. Što treba i biti cilj. Bilo koji trener sa strane je 3-4 puta bolji od svih naših. Kod nas i jesu rezultate napravili samo stranci, tj. oni koji su trenersku školu prošli vani ili su baš stranci. Široki je najbolji fudbal igrao kad je trener bio stranac (Sablić i Sedloski) uz izutetak Tonija Karačića i sada Barbarića, Zrinjski najbolji nogomet kod stranaca (Jakirović, pa i Vukas koji je napravio do tada solidan rezultat u Europi, Karačić) uz izuzetak Marinovića i Sliškovića. Sarajevo također najbolje si igrao pod Kodrom, uz izuzetak Marinovića i Janjoša u onoj sezoni kad je falilo kvaliteta i sreće. Musemić i Osim su provaljeni, prokuženi, iako se Osim čupa i želi da opstane, vidjet ćemo ga u drugom dijelu u Veležu, kad bude imao normalne uslove za rad.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 nov 2022, 15:49

Mi 10 prekida iz opasne pozicije, ma ni blizu gola. Niti jedan dobar sut, centarsut, skok. Ljudi jedan ubacaj i gol..
Bahati, bahati Željkan!
1946

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 05 nov 2022, 15:52

Što je najgore za 14 dana aBd nas isto čeka,sreća pa je savez odgodio derbi željo bi nas podero,

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 05 nov 2022, 15:53

Ako se vratim na pregovore sa Sarajevom, situacija se od tada do danas nije puno promijenila. Takav klub, takvi navijači i tek peto mjesto?! Žalosno. Tolika razlika ne bi trebala biti i sa juniorima da igraju. Nisam razglasio na sva zvona da sam slobodan, ne bih želio da neko pomisli da se nudim preko medija, ali za Sarajevo i dalje imam interes. Uvijek sam za razgovor, poručio je Bruno Akrapović na kraju razgovora za **** portal.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 nov 2022, 15:53

Vratite nam staro Sarajevo, Mirva evo tebi ovo novo.
Da Bog sacuva ekipe i gov.ana. Skupina kretena gdje niko nema pojma sta igra ni sta mora raditi na terenu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 05 nov 2022, 15:54

Raskinite ugovor s mozzartom.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.