VeteranSA je napisao/la: ↑05 nov 2022, 21:17
CrazySouth1987 je napisao/la: ↑05 nov 2022, 20:49
Admir74 je napisao/la: ↑05 nov 2022, 20:33
U pobjedi budi ponizan, u porazu prkosan, kaže stara poslovica. Kako god bilo, i završilo ne treba stavljati pritisak na ekipu i klub. Smanjiti rezultatsku euforiju, doći na stadion kao i uvijek u velikom broju i podržati pozitivne stvari!
Željezničar stvar filozofije od 1921.
Ne vidim da smo mi cijelu polusezonu stavljali bilo kakav rezultatski imperativ Edisu i momcima. Niti jedan zvižduk nisu dobili, a realno nisu ni zaslužili. Stvarno cijela ekipa, pa i klupa daju svoj maksimum, pa i više od toga, a to je ono što Manijaci, navijači Želje najviše cijene, oduvijek. Hrabro, požrtvovano i odvažno, i siguran sam, kakav god rezultat bude poslije takvog pristupa da ćemo momke ispratiti aplauzom, i da će imati našu podršku do zadnjeg sudijinog zvižduka.
MArljivo radimo, i skupljamo bod po bod. Izgurati polusezonu, odmoriti se, i pripreme za proljeće. Ne možemo se praviti naivni i neiskusni pa reći da se nećemo boriti za vrh tabele, Europu posebno. To nam mora biti cilj, i tome težimo. Ovi momci i klupa svojim poštenim radom i zalaganjem to zaslužuju, a i mi koji svo uvijek tu, ove godine u izuzetnim izdanjima i navijanjem, i brojčano.
Samo hrabro naprijed!!!
Zato i jesmo tu gdje jesmo, jer nismo nabijali nikakav pritisak igračima i treneru.
Govorim generalno naravno, uvijek je bilo pojedinaca koji su očekivali trofeje, jer borba za trofejima je DNK kluba i Željo se u skoro svakoj sezoni (izuzev prošle i onog perioda 2004-2009 kada se unaprijed znalo ko osvaja i ko ide u Evropu) borio za trofeje u BiH.
Kamo sreće da smo uvijek bili, kao što @Admir kaže ponizni i prkosni kao ove sezone, imali bi mnogo više uspjeha u proteklih 10-ak godina.
Protekle dvije sezone su vjerovatno najteže za klub još od ratnih/postratnih dana ali meni, kao navijaču, nikada nije bilo ljepše doći na Grbavicu nego u ove dvije sezone.
Tačno osjetim to nekakvo jedinstvo, filozofiju, kult Želje, ne znam ni kako to nazvati, ali definitivno je lijep osjećaj

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"