FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 07 nov 2022, 11:17

Ma to ide otprilike 2 utakmice bez navijaca i plus neke novčane kazne al dobre, uz to ce i Edisa kaznit sa lijepim iznosom
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 11:29

mi se pod hitno moramo pozabaviti sektorom za gostujuće navijače, sinoć su čupali stolice i tražili belaj, zato su i istjerani sa stadiona, na stranu gađanje bakljama, iz utakmice u utakmicu visokog rizika proširuju nam se tampon zone, smanjuje komfornost domaćih navijača o konstantnoj šteti na infrastrukturi stadiona da ne govorim, ili kavez ko na rujevici ili elegantnija varijanta pleksiglas pregrade ko u italiji ali ovo se mora riješiti

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 07 nov 2022, 11:31

Ma krajnje je vrijeme da se lagano krene pema UEFI, probat, posto poto. Handre nas ovako ili onako, ne znaci nista sto ce nas malo manje ili malo vise handrit kad nas svakako handre.

Ako krovna organizacija nece ili ne smije reagovati na ovako ocigledne stvari, ko moze i hoce? Gledamo dvije godine bruku i sramotu fudbala, ovakve stvari raselise ljude, koliko god banalno to zvucalo. Meni se gadi gdje zivimo i sta smo primorani da gledamo… jer kao normalan gradjanin mozes samo da sjedis i gledas, inace si divljak, primitivac itd. Sinoc je visila samo jedna odluka da nekome pukne film i da uleti na teren. Tacno bi mi 0-3 u slucaju da su nasi izasli sa terena lakse palo jer bi bar pokazali da je dosta.. (naravno ni ovo nije pemetno jer bi jedva docekali da nas kazne sa jos 3-6 bodova). Eto ne znam Bgm sta da kazem i mislim.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 07 nov 2022, 11:50

Santos je zaslužio crveni, iako je u prvom poluvremenu igrač Borca koji je išao na njega, kad je puštena prednost, morao dobiti žuti. Zbog sudijskih odluka u korist Borca, Mekić i Kosorić dobijaju žuti na klupi, a zbog jedne pogrešne odluke pred golom Borca dobija i Amoah nakon prigovora. Plus Hodžiću žuti nakon nepostojećeg prekršaja.
Ja sam ubijeđen i da nije bilo onakve Santosove reakcije, a i ona je bila plod konstantnog pritiska, udaranja igrača Borca koji je dobio lakat u lice, neko od naših igrača sa žutim kartonom dobio bi drugi, odnosno crveni.
Kao šlag na tortu primamo gol iz ofsajda, a ofsajd je bio i onda kad je Cocalić glavom spasio gol, samo što ni tada nije sviran.
Klasično navlačenje sudija u korist Borca koje traje već nekoliko godina i nije Mulalić prvi koji je to otvoreno rekao na pres konferenciji. Sjećate se da je trener Rudara isto to uradio prošle godine, i šta se na kraju desilo sa Rudarom, ispao je iz lige.
Ovo je u isto vrijeme postalo žalosno i smiješno. Umjesto da se svi klubovi udruže sa nekom zajedničkom izjavom, ultimatumom da se stane ovome u kraju, svaki klub bude ostavljen na cjedilu od ostatka lige.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 12:20

Treba biti realan i priznati da se sinoć desio presedan u PLBiH, da domaći navijači napadnu gostujuće, i da se nakon toga gostujući pošalju kući, umjesto da se uvede mir na stadionu i eventualno isprazni sjeverna tribina.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 07 nov 2022, 12:21

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:20
Treba biti realan i priznati da se sinoć desio presedan u PLBiH, da domaći navijači napadnu gostujuće, i da se nakon toga gostujući pošalju kući, umjesto da se uvede mir na stadionu i eventualno isprazni sjeverna tribina.
glupa odluka sa tim izbacivanjem, izgubili su kontrolu..
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 12:26

nije policija mogla garantovati sigurnost gostujućim navijačima i zato su poslati kućama, uzvračanje bakljama i čupanje stolica je samo potvrdilo ispravnost odluke, da ne spominjem na šta bi licio ostatak utakmice da su ostali

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 nov 2022, 12:31

AvantiBL je napisao/la:
Niste napadnuti onako nego nakon provokacija. Kuci pa provocirajte zajedno sa onim derlom iz Vakufa. Na Grbavici bez posljedica necete sigurno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 12:36

Mrcina1921 je napisao/la:
07 nov 2022, 12:26
nije policija mogla garantovati sigurnost gostujućim navijačima i zato su poslati kućama, uzvračanje bakljama i čupanje stolica je samo potvrdilo ispravnost odluke, da ne spominjem na šta bi licio ostatak utakmice da su ostali
Razumijem ja to, i sa jedne strane, to je ispravna odluka, međutim sa druge strane, šta onda radi policija ako nije mogla garantovati bezbjednost gostujućih, zašto je naša policija obilazila Grbavicu par dana pred utakmicu? Ptice na grani su znale kako će Lešinari biti dočekani, kakav "odnos" imaju prvo sa Manijacima, drugo sa "objektivnom sarajevskom publikom", i morali su biti spremni na sve, pa čak i na to da isprazne sjevernu tribinu, ili u najboljem slučaju naprave veću tampon zonu.

Lično sam bio prisutan onomad kada su Manijaci zbog suspenzije juga, bili na sjeveru, i mi smo predviđeni bili u zdenku, na isti način smo dočekani, međutim policija je reagovala i prisustvovali smo utakmici.

Bilo je i za juče rješenja, proširi se tampon zona, poveća se broj policije i stvar završena, međutim, Željo nije htio ni zakrpiti mrežu na sjeveru, do tampon zone, i samim tim je ostavio slobodan prolaz da gađa Lešinare, od čega je sve i krenulo.

Eto, kad dođoh do toga, glupost, da su zakrpili mrežu, banalna stvar, možda bi Lešinari juče prisustvovali. Ima vas navijača ovdje na forumu, i sami znate kako je poražavajuće kada se klackate 4-5 sati starim pokvarenim busovima i na kraju vas vrate.

Izvinjavam se na dugačkom postu.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 12:39

LjoZee je napisao/la:
07 nov 2022, 12:31
AvantiBL je napisao/la:
Niste napadnuti onako nego nakon provokacija. Kuci pa provocirajte zajedno sa onim derlom iz Vakufa. Na Grbavici bez posljedica necete sigurno.
Ma da, eto, Manijaci kada uđu na Gradski u Banja Luci, šute kao zaliveni... I vi počnete provocirati, još od Krupe na Vrbasu, ali ne budete vraćeni kući.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 12:40

AvantiBL je napisao/la:
da se nebi raspravljao, dovoljno da postavim ovaj video, i haj sa teme

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 12:46

Eee drug moj al valja onda stajat i radit...vako kospe novine lagano tekmu gledali :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 12:46

Porediti ovaj video, i dešavanja od sinoć je van svake pameti, pa na ovom videu su lešinari došli u face to face kontakt sa manijacima, dok se sinoć gađalo i nadvikivalo sa nekoliko metara razdaljine..
Takođe i broj policije koji je obezbjeđivao utakmicu sinoć i tu prije nekoliko godina je u velikoj razlici..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 nov 2022, 12:47

Policiji je najbolje da budu opet prazne tribine i da sjednu i da gledaju utakmicu. I da uzimaju "milju i po" svaki mjesec.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 12:50

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:36
Razumijem ja to, i sa jedne strane, to je ispravna odluka, međutim sa druge strane, šta onda radi policija ako nije mogla garantovati bezbjednost gostujućih, zašto je naša policija obilazila Grbavicu par dana pred utakmicu? Ptice na grani su znale kako će Lešinari biti dočekani, kakav "odnos" imaju prvo sa Manijacima, drugo sa "objektivnom sarajevskom publikom", i morali su biti spremni na sve, pa čak i na to da isprazne sjevernu tribinu, ili u najboljem slučaju naprave veću tampon zonu.

Lično sam bio prisutan onomad kada su Manijaci zbog suspenzije juga, bili na sjeveru, i mi smo predviđeni bili u zdenku, na isti način smo dočekani, međutim policija je reagovala i prisustvovali smo utakmici.

Bilo je i za juče rješenja, proširi se tampon zona, poveća se broj policije i stvar završena, međutim, Željo nije htio ni zakrpiti mrežu na sjeveru, do tampon zone, i samim tim je ostavio slobodan prolaz da gađa Lešinare, od čega je sve i krenulo.

Eto, kad dođoh do toga, glupost, da su zakrpili mrežu, banalna stvar, možda bi Lešinari juče prisustvovali. Ima vas navijača ovdje na forumu, i sami znate kako je poražavajuće kada se klackate 4-5 sati starim pokvarenim busovima i na kraju vas vrate.

Izvinjavam se na dugačkom postu.
Jes al prebacili vas na istok koji je tad bio rusevna tribina. A i tad ste se sa policijom zakacili pa su vas otjerali u po tekme

Slazem se moglo se nac rjesenje, al moral bi policija stajat stalno tu...mada s obzirom da bi sigurno bilo nacionalistickih provokacija pitanje je kolko bi bilo izvodivo.

Prva greska jucer...ulazi 4/5 navijaca iz BL i umjesto da ih odma guraju prema tribine oni ih pustise ljudi dodjose do ograde maltene i digose tri prsta

Posebno pitanje sto se mreze tice je za ljude iz kluba..ni meni nije jasno zasto nije bilo mreze
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 12:54

Mancini je napisao/la:
07 nov 2022, 12:47
Policiji je najbolje da budu opet prazne tribine i da sjednu i da gledaju utakmicu. I da uzimaju "milju i po" svaki mjesec.
Bas juce komentarisemo jbt federalna, kantonalna, pa ona naka specijalna kantonala...mogu sad pa sad naps i zauzet manje mejsto sta ih je :D a vamo lafo ne mogu smirit situaicju
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 12:56

Victor je napisao/la:
07 nov 2022, 12:50
Jes al prebacili vas na istok koji je tad bio rusevna tribina. A i tad ste se sa policijom zakacili pa su vas otjerali u po tekme

Slazem se moglo se nac rjesenje, al moral bi policija stajat stalno tu...mada s obzirom da bi sigurno bilo nacionalistickih provokacija pitanje je kolko bi bilo izvodivo.

Prva greska jucer...ulazi 4/5 navijaca iz BL i umjesto da ih odma guraju prema tribine oni ih pustise ljudi dodjose do ograde maltene i digose tri prsta

Posebno pitanje sto se mreze tice je za ljude iz kluba..ni meni nije jasno zasto nije bilo mreze
Znam da smo smješteni tad na livadu zvanu istok, kao i da smo otjerani našom krivicom, međutim moglo se i juče naći rješenja samo da se htjelo. To su sad sve priče šbbkbb. Možda je neko ovo planski uradio jer je nekome odgovaralo da nema Lešinara na stadionu i da se Grbavica suspenduje. Ko zna ko su ti što su prošvercali baklje na sjever i zapalili ih čim su se pojavili Lešinari.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 07 nov 2022, 13:00

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:56
Victor je napisao/la:

Znam da smo smješteni tad na livadu zvanu istok, kao i da smo otjerani našom krivicom, međutim moglo se i juče naći rješenja samo da se htjelo. To su sad sve priče šbbkbb. Možda je neko ovo planski uradio jer je nekome odgovaralo da nema Lešinara na stadionu i da se Grbavica suspenduje. Ko zna ko su ti što su prošvercali baklje na sjever i zapalili ih čim su se pojavili Lešinari.
Bolje ti je da napravite normalnu tribine za goste pa onda da pišeš o drugim.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 13:01

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:56
Victor je napisao/la:

Pa moglo je kad je nas murija dodatno pomjerila
i vas otjerala na vrh sjeveta mislio sam da cete ostat tu..al eto odlucise da vas izbace jer kao sto rekoh ko ce se peglat i stajat citavu tekmu kad mogu sjedit i gledat utakmicu

Iskreno od raje s bakljama..a unesu ljudi vazda zapale par, sad posto je bio belaj bacili su ih na lesinare
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 07 nov 2022, 13:01

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:46
Porediti ovaj video, i dešavanja od sinoć je van svake pameti, pa na ovom videu su lešinari došli u face to face kontakt sa manijacima, dok se sinoć gađalo i nadvikivalo sa nekoliko metara razdaljine..
Takođe i broj policije koji je obezbjeđivao utakmicu sinoć i tu prije nekoliko godina je u velikoj razlici..
Cuj dosli face to face a ispred svoje tribine istresli ŠLEPER kamenja kojim su poceli gadjat.

Vas face to fac smo vidjeli na Kupresu.

Lagano na Manjacu pa gore ispod šatora dizite TRI prsta, pjevajte nacionalisticke pjesme i velicajte ratne zlocince, to na nasoj Grbavici koju ste zapalili necete raditi

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.