FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 200

Mrcina1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 13:05

:bih:

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 13:07

itatabisine je napisao/la:
07 nov 2022, 13:01
Vas face to fac smo vidjeli na Kupresu.
Pa i mi vaš u Oborcima :)
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 13:13

Iskreno..za bilo kakvo ispoljavanje vjerske i nacionalne mrznje kao i mrznje prema drzavi u cijoj ligi igras ja bi praznik tribine...pa ako treba istjeraj i nas ako uradimo slicno.

Samo onda se postavlja pitanje svrhe postojanja Ultrasa Skripara i Lesinata ako ne mogu srbovat i uzp-ovat po tribinama
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 nov 2022, 13:16

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:36
Mrcina1921 je napisao/la:
07 nov 2022, 12:26
nije policija mogla garantovati sigurnost gostujućim navijačima i zato su poslati kućama, uzvračanje bakljama i čupanje stolica je samo potvrdilo ispravnost odluke, da ne spominjem na šta bi licio ostatak utakmice da su ostali
Razumijem ja to, i sa jedne strane, to je ispravna odluka, međutim sa druge strane, šta onda radi policija ako nije mogla garantovati bezbjednost gostujućih, zašto je naša policija obilazila Grbavicu par dana pred utakmicu? Ptice na grani su znale kako će Lešinari biti dočekani, kakav "odnos" imaju prvo sa Manijacima, drugo sa "objektivnom sarajevskom publikom", i morali su biti spremni na sve, pa čak i na to da isprazne sjevernu tribinu, ili u najboljem slučaju naprave veću tampon zonu.

Lično sam bio prisutan onomad kada su Manijaci zbog suspenzije juga, bili na sjeveru, i mi smo predviđeni bili u zdenku, na isti način smo dočekani, međutim policija je reagovala i prisustvovali smo utakmici.

Bilo je i za juče rješenja, proširi se tampon zona, poveća se broj policije i stvar završena, međutim, Željo nije htio ni zakrpiti mrežu na sjeveru, do tampon zone, i samim tim je ostavio slobodan prolaz da gađa Lešinare, od čega je sve i krenulo.

Eto, kad dođoh do toga, glupost, da su zakrpili mrežu, banalna stvar, možda bi Lešinari juče prisustvovali. Ima vas navijača ovdje na forumu, i sami znate kako je poražavajuće kada se klackate 4-5 sati starim pokvarenim busovima i na kraju vas vrate.

Izvinjavam se na dugačkom postu.
Sarajevska policija je nesposobna za organizaciju bilo koje vece sportske manifestacije, to je skup lezihljebovica kojima je mrsko raditi posao za koji su placeni. To je problem koji traje godinama..

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 07 nov 2022, 13:42

AvantiBL je napisao/la:
nije policija mogla garantovati sigurnost gostujućim navijačima i zato su poslati kućama, uzvračanje bakljama i čupanje stolica je samo potvrdilo ispravnost odluke, da ne spominjem na šta bi licio ostatak utakmice da su ostali
Razumijem ja to, i sa jedne strane, to je ispravna odluka, međutim sa druge strane, šta onda radi policija ako nije mogla garantovati bezbjednost gostujućih, zašto je naša policija obilazila Grbavicu par dana pred utakmicu? Ptice na grani su znale kako će Lešinari biti dočekani, kakav "odnos" imaju prvo sa Manijacima, drugo sa "objektivnom sarajevskom publikom", i morali su biti spremni na sve, pa čak i na to da isprazne sjevernu tribinu, ili u najboljem slučaju naprave veću tampon zonu.

Lično sam bio prisutan onomad kada su Manijaci zbog suspenzije juga, bili na sjeveru, i mi smo predviđeni bili u zdenku, na isti način smo dočekani, međutim policija je reagovala i prisustvovali smo utakmici.

Bilo je i za juče rješenja, proširi se tampon zona, poveća se broj policije i stvar završena, međutim, Željo nije htio ni zakrpiti mrežu na sjeveru, do tampon zone, i samim tim je ostavio slobodan prolaz da gađa Lešinare, od čega je sve i krenulo.

Eto, kad dođoh do toga, glupost, da su zakrpili mrežu, banalna stvar, možda bi Lešinari juče prisustvovali. Ima vas navijača ovdje na forumu, i sami znate kako je poražavajuće kada se klackate 4-5 sati starim pokvarenim busovima i na kraju vas vrate.

Cek, cek, mozes li ovo uvecano pojasniti? Vasa policija dolazila iz Banja Luke maksuz na Grbavicu prije meca? :shock: :shock:
Lici mi to na one iz paranoidnog Izraela da dolaze s Mosadom provjeravati svako gostovanjeklubova i reprezentacija jer ce ih kao neko napasti, pobiti...

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 nov 2022, 14:01

NerminFatic je napisao/la:
07 nov 2022, 13:42
AvantiBL je napisao/la:

Cek, cek, mozes li ovo uvecano pojasniti? Vasa policija dolazila iz Banja Luke maksuz na Grbavicu prije meca? :shock: :shock:
Lici mi to na one iz paranoidnog Izraela da dolaze s Mosadom provjeravati svako gostovanjeklubova i reprezentacija jer ce ih kao neko napasti, pobiti...
Ne gura ih samo savez, Vico i sudije, šuruju i sa murijom RS-a :lol:
Nose lijepe uspomene sa Kupresa, pa da se osiguraju :tralala: :guz:

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 07 nov 2022, 14:02

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:46
Porediti ovaj video, i dešavanja od sinoć je van svake pameti, pa na ovom videu su lešinari došli u face to face kontakt sa manijacima, dok se sinoć gađalo i nadvikivalo sa nekoliko metara razdaljine..
Takođe i broj policije koji je obezbjeđivao utakmicu sinoć i tu prije nekoliko godina je u velikoj razlici..
koji k vam imamo dolaziti face to face kad se okrenete i naberete.. :hmmmmm:
Mi smo Željini, Željo je naš !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 nov 2022, 14:05

Mogli su ih onda komotno i povesti jucer za sobom. Mozda bi se spasili batina, ovako ih MUP KS namlati postenski.

Ako nam suspenduju stadion na duze, a ne vidim razloga za to osim jer su u pitanju miljenici Saveza, samo ce mi ostati zal sto Kulasina nije sta zgodilo sa tribine nego se derle provuce.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 07 nov 2022, 14:17

LjoZee je napisao/la:
07 nov 2022, 14:05
Mogli su ih onda komotno i povesti jucer za sobom. Mozda bi se spasili batina, ovako ih MUP KS namlati postenski.

Ako nam suspenduju stadion na duze, a ne vidim razloga za to osim jer su u pitanju miljenici Saveza, samo ce mi ostati zal sto Kulasina nije sta zgodilo sa tribine nego se derle provuce.
Taj rumeni seljacic iz Travnika treba dobiti samarcinu ko god ga vidi za ono sto je sinoc uradio pred Istokom.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 07 nov 2022, 14:19

Policija je kriva apsolutno za jucerasnji sukob i losa organizacija...nedovoljan broj drotova kao i protiv pitara, nikakve tampon zone nije bilo i mreža između naših i Lešinara nije postojala..smiješno, kao da se nije očekivao sukob, totalna nesposobnost policije...a Leševi kako god da su usli nakurceno, imaju to pravo jer to je taj njihov retardnirani Ultras svijet i glupa odluka je bila da ih se istjera jer nisu započeli sukob, ali policija je retardirana pa je lakše bilo da ih istjeraju nego da rade svoj posao.. :thumbdown:

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 07 nov 2022, 14:21

AvantiBL je napisao/la:
07 nov 2022, 12:20
Treba biti realan i priznati da se sinoć desio presedan u PLBiH, da domaći navijači napadnu gostujuće, i da se nakon toga gostujući pošalju kući, umjesto da se uvede mir na stadionu i eventualno isprazni sjeverna tribina.
Sta mislis da bi bezbjedno mogli ostati do kraja? Jasno je bilo i nakon utakmice ciji ste vi. Mile onako pretenciozno lupi tvit. Znali ste i vi vrlo dobro da cete na Grbavici najmanje navijati. Dobili ste sto ste htjeli, da ste ostali na ostatku utakmice bar jedna glava bi pukla. Dodjes provociras, ni usli niste 3 prsta dizete, cetnicku pricu forsirate i ocekujete normalnu reakciju navijaca, a i policije kojoj je mrsko utakmicu pismeno obezbjediti. Gonite se u 3 lijepe licemjerne.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 07 nov 2022, 14:32

Ma kavez za gostujuće navijače je neminovnost. Mogu doći, pogledati tekmu, bez incidenata, i kući polako. Meni se iskreno sviđa saradnja policijskih struktura u ovim situacijama, bojim se da može biti samo gore nego što je trenutno. Ovako, unapređivati organizaciju, bezbjednost, sigurnost. Šteta je da roditelji koji su došli sa djecom gledaju ovakve slike i dešavanja. Mnogi neće doći slijedeći put 100%.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 14:54

LjoZee je napisao/la:
07 nov 2022, 14:05

teško, jako teško

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 07 nov 2022, 14:57

SudoHusika je napisao/la:
07 nov 2022, 10:54
Mamba21 je napisao/la:
07 nov 2022, 08:47
Prošle sezone ukupan broj gledalaca na Grbavici - 66.392
Ove sezone posjeta na Grbavici - 66.628
A dolazi Posušje u zadnjem kolu
Suspendovaće nam banda stadion 100%.
Košmarna utakmica, puno smo izgubili sinoć. Fuj.
Ma mislim da nema osnova da se suspenduje stadion, a da kaznu oko 10 hiljada očekujem.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 07 nov 2022, 15:09

avalPacidoroP je napisao/la:
07 nov 2022, 14:01
AvantiBL je napisao/la:

Ne gura ih samo savez, Vico i sudije, šuruju i sa murijom RS-a :lol:
Nose lijepe uspomene sa Kupresa, pa da se osiguraju :tralala: :guz:
Jeste bila je njihova murija u srijedu mislim u vrijeme treninga ispred našeg sjevera je bilo parkirano auto, ja sam tu stajao nekih pola sata al niko se nije pojavio, vjerovatno su bili na stadionu ili nekom sastanku. Tad su bili upaljeni reflekotir na stadionu, dakle negdje oko pola 7 je bilo, možda i malo ranije.
Bilo mi je čudno otkud tu jer ih nikad prije nisam vidio.
Vezano za gađanje bakljama, šta ja znam sad bilo je očekivano pa je vjerovatno murija bogla bolje pripremiti stvari. Šta se desilo s obezbijeđenjem, fakat ne znam. Po njihovom ulasku na njihove standardne provokacije, znaju oni koje, naši su ih gađali kad bi se približili mreži i njima što više, barem se s juga to lijepo vidjelo, ali su oni bakle uzvraćali što dalje, prema centralnom dijelu tribine gdje je uglavnom bila normalna raja. Zato su i izbačeni. Koliko sam vidio imali su i oni svojih upaljenih baklji, nisu samo uzvraćali naše.
To sam sve vidio. Ono što sam čuo jeste da su oni pokušali obiti, il ošteti naš fan shop ili šta li već i tu ih je murija polomila i to dobro.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 07 nov 2022, 15:13

Bilbiji za sinoćnje suđenje obecana fifa znackaa

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 07 nov 2022, 15:15

Željin povratak u realnost: Zadatak NSBiH je da ogadi fudbal na najposjećenijem stadionu i to se moralo znati i u skladu s tim ponašati

Bukvalno je sve, od samog početka, nekako navodilo da 9.000 prisutnih na stadionu Grbavica u nedjelju naveče neće poslije utakmice između Željezničara i Borca otići na piće.

Kasno je bila utakmica. Nekako nepopularan termin, ali opet stadion je bio ispunjeniji nego što bi bio igdje u BiH gdje za to postoje uslovi.

Željezničar je na Grbavici igrao i protiv Zrinjskog i protiv Širokog, ekipa koje su do jučer jedine bile ispred Plavih na tabeli. I nije pobijedio. Objektivno, jedne je trebao dobiti, a i protiv drugih je bio puno bolji, ali, eto, možda bi remi bio najrealaniji…

Meč s Borcem, koji je ublizu, s jednim bodom manje i aspiracijama zasnovanim na nesumnjivoj podršci sudijske i svake druge organizacije privatne prćije Vice Zeljkovića – zbog čije protežiranosi isti taj Borac u Evropi ispadne od predstavnika Farskih Ostrva, a stadioni sa hibridnom travom ne mogu biti postavljeni ni za pola godine – bio je takoreći najbitniji otkako je na klupu sjeo i palicu preuzeo Edis Mulalić.

Nijedan susret, ni na Grbavici ni bilo gdje drugo, nije nosio takvu notu važnosti i ozbiljnosti kao sinoćnji.

Poslije svakog moglo se desiti i da izgubiš, ali ne bi se puno tugovalo ako bi dao sve od sebe.

Utakmica s Borcem, pak, bila je svojevrsni test. Kakav si kad igraš pod pritiskom i kakav si kad igraš bukvalno protiv direktnog konkurenta za pozicije koje nešto znače i nešto ti donose. I kako ćeš se ponašati u takvim okolnostima.

Jesu li Plavi položili test? Pali su kao s kruške, vrativši sve ljubitelje plave boje u surovu realnost u kojoj su bili prije pola godine. Sinoćnja utakmica pokazala je nedoraslost za bilo šta kada se nešto mora, ali i činjenicu da je ekipa toliko nezaštićena, da najčešće mora zabiti tri gola da bi pobijedila jedan razlike.

Realno, od svih ekipa koje su dolazile ove jeseni na Grbavicu Borac je bio najozbiljniji, iako u prethodnim mečevima uopće nije odavao taj dojam. Zbog čega je to tako, određenu ako ne i najveću krivicu snose Željini igrači i postavka na terenu. Recimo, vezni red bio je puno bolji, razigraniji, s više ideje.

No, ni to nije najveći problem.

Željo je, kao po belaju, dopustio da mu na odbicu gol zabije njegov bivši junior što je još više stvorilo nervozu na i tribinama i među igračima, a onda je kao šlag na tortu nespremnosti i nedoraslosti udarna igla dobila crveni karton i dodatno otupila ionako jalovu ekipu. U najvažnijoj utakmici dobiješ crveni karton…

Kad podvučeš crtu, isto kao na parkingu kada igraju “veći” protiv klinaca koji znaju lopte, ali ih ovi nadmudre namazanošću i naprave u njima nemir koji ih na kraju dotuče.

I uz onakvo tendenciozno suđenje, tačno dovoljno imaš da izgubiš za dlaku.

Najgore od svega: Ovaj Savez indirektno je ogadio fudbal barem polovini onih koji su zadnjih pola godine uživali doći na Grbavicu, bez obzira ko je protivnik i koliko će na kraju biti rezultat.

I kao da mu je to jedina funkcija. U ovoj zemlji Nogometni/fudbalski savez ne služi za promociju fudbala, već upravo suprotno, za antipropagantu i kontinuirano obesmišljavanje, koje se najbolje ogleda u evropskim nastupima.

A što se Želje tiče, možda mu je najbolje da nema nikakve ambicije, da igra kao da ništa ne mora. I da to čini bez nervoze, hampe, nemira… I nikada ne nasjeda na provokacije, jer do kraja prvenstva tako će biti.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 07 nov 2022, 15:16

Nisam mislio nista pisati ali me ovaj padobranac dobro povuce za jezik.

O utakmici - mislim da pretjerujemo, sudjenje uopste nije bilo toliko kriticno. U najboljim ligama svijeta uz VAR tehnologiju prolaze onakvi ofsajdi tako da golom oku ono moze promaci. Crveni za Santosa... da, trebao je igrac Borca ranije biti sankcionisan ali ako vec radis ovo bar ga opali stocem i razbij mu njusku da ne zaigra do kraja sezone a ne ovako glupo. Nije sudija kriv koliko smo mi nasjeli na seljacku igru seljackog kluba i seljackih igraca.

Vezano za tribine, vala je bas seljacki i malogradjanski bilo sve vezano za sinoc. Citavu sezonu i duze furas pricu o familijarnim tribinama, posjeta strasna, sve vrhunski, i nadju se debili na sjeveru da onako krajnje mangupski gadjaju bakljama. Pa glupani, jel vam palo na pamet da ce se te baklje vratiti i pogoditi nekog starijeg, necije dijete, majku, zenu?

A za ovog padobranca - sam si priznao da ste rezimski klub i saradjujete s policijom iako se to zna od onog vaseg kamenovanja. Oh pa pazi, mi smo bili izbaceni tad a vi belaj napravili... Ti bio na utakmici kad je bio belaj sa Manijacima na sjeveru? Da si bio znao bi da ste odma istjerani sa stadiona i poslani nazad za BL.

Sa navijacke strane, totalna nesposobnost policije, nista novo, represija nad navijacima kao i svugdje u BiH, zasto nesto organizovati kad se moze samo zabraniti dolazak. Bitno da **** mogu cuvati, papu, erdogana, bakira, dodika, ali utakmicu je belaj organizovati kako treba...

Miki82
Kontakt:

Post Postao/la Miki82 » 07 nov 2022, 15:44

Poz,rijetko kada nesto pisem. Al' primoran sam,da se malo olaksam :-) Smradu iz Donjeg Vakufa,prirediti dobrodoslicu kada bude dolazio za repku igrati na Grbavicu. Kakvog smo mi kera iz opanaka izvukli,dali mu hljeb i na kraju ovako vraca da provocira...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2022, 16:08

Tema
Je
FK Željezničar.

Navijaci drugih klubava nemaju bujruma ovdje :kafa:

Bekric nam uzeo titulu s zrinjskim pa nije se ponasao onako kao onaj cetnik kulasin.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”