FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
32
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 181

Victor
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Victor » 07 nov 2022, 16:11

Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2022, 15:16
Nisam mislio nista pisati ali me ovaj padobranac dobro povuce za jezik.

O utakmici - mislim da pretjerujemo, sudjenje uopste nije bilo toliko kriticno. U najboljim ligama svijeta uz VAR tehnologiju prolaze onakvi ofsajdi tako da golom oku ono moze promaci. Crveni za Santosa... da, trebao je igrac Borca ranije biti sankcionisan ali ako vec radis ovo bar ga opali stocem i razbij mu njusku da ne zaigra do kraja sezone a ne ovako glupo. Nije sudija kriv koliko smo mi nasjeli na seljacku igru seljackog kluba i seljackih igraca.

Vezano za tribine, vala je bas seljacki i malogradjanski bilo sve vezano za sinoc. Citavu sezonu i duze furas pricu o familijarnim tribinama, posjeta strasna, sve vrhunski, i nadju se debili na sjeveru da onako krajnje mangupski gadjaju bakljama. Pa glupani, jel vam palo na pamet da ce se te baklje vratiti i pogoditi nekog starijeg, necije dijete, majku, zenu?

A za ovog padobranca - sam si priznao da ste rezimski klub i saradjujete s policijom iako se to zna od onog vaseg kamenovanja. Oh pa pazi, mi smo bili izbaceni tad a vi belaj napravili... Ti bio na utakmici kad je bio belaj sa Manijacima na sjeveru? Da si bio znao bi da ste odma istjerani sa stadiona i poslani nazad za BL.

Sa navijacke strane, totalna nesposobnost policije, nista novo, represija nad navijacima kao i svugdje u BiH, zasto nesto organizovati kad se moze samo zabraniti dolazak. Bitno da **** mogu cuvati, papu, erdogana, bakira, dodika, ali utakmicu je belaj organizovati kako treba...
Da stvarno nezgodna situacija..okrecem se oko sebe 80% roditelji i djeca do 10tak godina
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 07 nov 2022, 16:17

Daj ti nama da popljujemo Beću koji je isto tako mogao otići sa smradom ivkovićem.Amara Drinu radi neke loše partije, Štilića radi trcanja i zalaganja i slicno.
Samo mi je žao jedno što neko ne sravni onog malog debilcica pas mu majku.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 nov 2022, 16:20

Victor je napisao/la:
07 nov 2022, 16:11
Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2022, 15:16
Nisam mislio nista pisati ali me ovaj padobranac dobro povuce za jezik.

O utakmici - mislim da pretjerujemo, sudjenje uopste nije bilo toliko kriticno. U najboljim ligama svijeta uz VAR tehnologiju prolaze onakvi ofsajdi tako da golom oku ono moze promaci. Crveni za Santosa... da, trebao je igrac Borca ranije biti sankcionisan ali ako vec radis ovo bar ga opali stocem i razbij mu njusku da ne zaigra do kraja sezone a ne ovako glupo. Nije sudija kriv koliko smo mi nasjeli na seljacku igru seljackog kluba i seljackih igraca.

Vezano za tribine, vala je bas seljacki i malogradjanski bilo sve vezano za sinoc. Citavu sezonu i duze furas pricu o familijarnim tribinama, posjeta strasna, sve vrhunski, i nadju se debili na sjeveru da onako krajnje mangupski gadjaju bakljama. Pa glupani, jel vam palo na pamet da ce se te baklje vratiti i pogoditi nekog starijeg, necije dijete, majku, zenu?

A za ovog padobranca - sam si priznao da ste rezimski klub i saradjujete s policijom iako se to zna od onog vaseg kamenovanja. Oh pa pazi, mi smo bili izbaceni tad a vi belaj napravili... Ti bio na utakmici kad je bio belaj sa Manijacima na sjeveru? Da si bio znao bi da ste odma istjerani sa stadiona i poslani nazad za BL.

Sa navijacke strane, totalna nesposobnost policije, nista novo, represija nad navijacima kao i svugdje u BiH, zasto nesto organizovati kad se moze samo zabraniti dolazak. Bitno da **** mogu cuvati, papu, erdogana, bakira, dodika, ali utakmicu je belaj organizovati kako treba...
Da stvarno nezgodna situacija..okrecem se oko sebe 80% roditelji i djeca do 10tak godina
Sta ocekivati od ljudi koji prelaze stotine kilometara da napadnu druge...vrijeme ce pokazati

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 07 nov 2022, 16:21

Sinoc smo imali priliku da sve odvedemo na naš mlin, a mi sve kontra...prvi put me bilo stid sviju nas, ponašanje totalno seljacki, divlje ,gadjanje...krenuli smo svi u glavi od igraca do navijaca - da ce nas sudija zajebati i samo je to bilo bitno, nikakva priprema utakmice nije bila..pa znalo se da ce biti cjepkanja i glupih odluka, ali onoliko seljackog gadjanja sokovima i svime i svacim, nemam komentar..zoološki vrt kakav nedolikuje GRBAVICI! A debili sa sjevera su priča za sebe, ljudi su došli na gostovanje, nek dižu nek pjevaju šta god hoće, uvijek je to tako, i ne treba tražiti izgovore u tome, na kraju su ljudi koji su ni krivi ni duzni nastradali, djeca bježe s roditeljima zbog 2 debila..nek idu na jug i nek se marišu na ulici a ne ovako.
Suđenje je bilo malo na njihovu stranu, ali ništa što nismo vidjeli inače kad igra Borac, totalno očekivano..Glavne odluke su sve koreknte, crveni totalno ispravan, gol poništen jer je zasmetao lijevom rukom Coca nažalost, a svi znamo da je golman inače zašticen u kaznenom i ne smije se maltene ni dirati. Treće, ofsajd nije bio jer je lopta od našeg igrača i išla je u drugom smjeru...morali smo se izdići iznad svega, a mi smo opet sve svalili na sudije, al baš sve, kao i protiv Zrinje gdje promašiš prazan gol pa je sudija kriv...ajmo malo realnosti.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2022, 16:22

U stranim ligama je ono gol Cocalica. Nije niko kriv sto je golman nizak. U Svedskoj bi ono bio gol.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 07 nov 2022, 16:30

Hansestadt je napisao/la:
07 nov 2022, 16:22
U stranim ligama je ono gol Cocalica. Nije niko kriv sto je golman nizak. U Svedskoj bi ono bio gol.
Svedjani i fudbal... svaki kontakt sa golmanom u petercu (golmanovom prostoru) je faul nad golmanom. Naravno postoje izuzeci a to je u slucaju da napadac ocigledno pokusava izbjeci kontakt ili ako golman teoretski nije imao sansu da dohvati loptu. Faul Coce cist kao suza.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2022, 16:33

Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2022, 16:30
Svedjani i fudbal... svaki kontakt sa golmanom u petercu (golmanovom prostoru) je faul nad golmanom. Naravno postoje izuzeci a to je u slucaju da napadac ocigledno pokusava izbjeci kontakt ili ako golman teoretski nije imao sansu da dohvati loptu. Faul Coce cist kao suza.
Nije tacno, nego gledas ko je u boljoj poziciji. U ovom slucaju je Cocalic u boljoj poziciji, blizi lopti. Po tvom bi znacilo da stavis golmana koji uopste nije dominantan prostorom, on naleti na dominantnijeg igraca, i onda kazes igrac ga dohvatio. Tako se ne gleda. U Engleskoj je ono gol, da ne bude u Svedskoj. Ali eto mi smo sada izmislili pravila fudbala prema Svedima. A jesmo bas. Sjecam se npr kad smo igrali evropske utakmice protiv AIKa, oni imali napadaca skoro 2.00 m a mi imali Kjosevskog, svaki skok napadac dobio, i nije se nista sviralo. Mogao je Kjosevski naletati na njega koliko je zelio.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 07 nov 2022, 16:37

07 nov 2022, 16:33
Corcaigh je napisao/la:
Nije tacno, nego gledas ko je u boljoj poziciji. U ovom slucaju je Cocalic u boljoj poziciji, blizi lopti. Po tvom bi znacilo da stavis golmana koji uopste nije dominantan prostorom, on naleti na dominantnijeg igraca, i onda kazes igrac ga dohvatio. Tako se ne gleda. U Engleskoj je ono gol, da ne bude u Svedskoj. Ali eto mi smo sada izmislili pravila fudbala prema Svedima. A jesmo bas. Sjecam se npr kad smo igrali evropske utakmice protiv AIKa, oni imali napadaca skoro 2.00 m a mi imali Kjosevskog, svaki skok napadac dobio, i nije se nista sviralo.
Nije tocno, golmanu se ne smije uopce smetati nikakvim kontaktom. Da je Coca skocio samo i glavom uletio ispred golmana i skrenuo u gol, gol je regularan..ali pogledaj lijevu ruku Cocalica, u visini face je golmana jbg, od 100 sutuacija ovakvih 99 bi ih bio faul, mozes uvijek naci primjer gdje to nije faul ali generalno ovakvih situacija je jako puno danas i vecinom je faul.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2022, 16:39

Azzuri je napisao/la:
07 nov 2022, 16:37
Corcaigh je napisao/la:

Nije tacno, nego gledas ko je u boljoj poziciji. U ovom slucaju je Cocalic u boljoj poziciji, blizi lopti. Po tvom bi znacilo da stavis golmana koji uopste nije dominantan prostorom, on naleti na dominantnijeg igraca, i onda kazes igrac ga dohvatio. Tako se ne gleda. U Engleskoj je ono gol, da ne bude u Svedskoj. Ali eto mi smo sada izmislili pravila fudbala prema Svedima. A jesmo bas. Sjecam se npr kad smo igrali evropske utakmice protiv AIKa, oni imali napadaca skoro 2.00 m a mi imali Kjosevskog, svaki skok napadac dobio, i nije se nista sviralo.
Nije tocno, golmanu se ne smije uopce smetati nikakvim kontaktom. Da je Coca skocio samo i glavom uletio ispred golmana i skrenuo u gol, gol je regularan..ali pogledaj lijevu ruku Cocalica, u visini face je golmana jbg, od 100 sutuacija ovakvih 99 bi ih bio faul, mozes uvijek naci primjer gdje to nije faul ali generalno ovakvih situacija je jako puno danas i vecinom je faul.
Gledas li ti uopste strani fudbal ili samo ove lokalne lige gdje se jauce i cmizdri da se nesto izvuce.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 nov 2022, 16:43

Ne znam..ima snimak sa sjevera i Coca uopšte nije bio u 'malo jačem' kontaktu s golmanom. Bliži bio lopti i pogodio. Možda je ovo više subjektivno, nego objektivno, ali pokušao sam što objektivnije postaviti situaciju gledajući iz više uglova pogodak.
Vidim, Santos se izvinjava navijačima..nemaš se ti šta izvinjavati, mene da onako lome iz meča u meč, da ga čupkaju, guraju pri svakom dodiru lopte, davno bi im noge polomio. Samo šteta, što nisi Kulašina fino patosiro. Tad bi ti bio 100% halal od mene.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 07 nov 2022, 16:48

Azzuri je napisao/la:
Tačno, pogledati drugi go Slobode protiv Sarajeva u ovom kolu što su dali, čisto kao suza.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2022, 16:52

avalPacidoroP je napisao/la:
07 nov 2022, 16:43
Ne znam..ima snimak sa sjevera i Coca uopšte nije bio u 'malo jačem' kontaktu s golmanom. Bliži bio lopti i pogodio. Možda je ovo više subjektivno, nego objektivno, ali pokušao sam što objektivnije postaviti situaciju gledajući iz više uglova pogodak.
Vidim, Santos se izvinjava navijačima..nemaš se ti šta izvinjavati, mene da onako lome iz meča u meč, da ga čupkaju, guraju pri svakom dodiru lopte, davno bi im noge polomio. Samo šteta, što nisi Kulašina fino patosiro. Tad bi ti bio 100% halal od mene.
Ovo je kljuc, i to sam pokusao da objasnim. Blizi lopti, i golman zakasnio i nije bio dovoljno dominantan. Znaci gol. Onda se moze staviti bilo ko na gol, igrac naletio na tebe jer je snazniji i kazes faul.

Joseph21
Kontakt:

Post Postao/la Joseph21 » 07 nov 2022, 17:02

Svaka Vama čast, pa ikakav komentar imate, meni ko da je pola familije preselilo... Nadam se da cemo uspjeti održati ovoliki broj navijača na utakmicama i u narednom periodu ( na proljeće).
Najbolji je on, on je šampion !
🔵⚪🔵⚪

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 07 nov 2022, 17:10

Joseph21 je napisao/la:
07 nov 2022, 17:02
Svaka Vama čast, pa ikakav komentar imate, meni ko da je pola familije preselilo... Nadam se da cemo uspjeti održati ovoliki broj navijača na utakmicama i u narednom periodu ( na proljeće).
A što ne bi? Šta smo mi to lose uradili da ne bi navijaci dolazili? Kakve su to gluposti?

Momci odigrali dobro, trudili se, sudije nas pokrali i to je to. Gluposti pisete.

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 07 nov 2022, 17:33

Da je trebalo ker bi svirao 5 penala za borac.
Uradio je koliko je trebalo i gotovo.
Nema se tu šta analizirat, to je već viđeno i gledaće se nažalost još.

Naša greška je što se nismo psihički pripremili za ovu utakmicu.
Što smo nasijedali na provokacije umjesto da mi budemo oni koji provociraju.
Što su velikim dijelom zaslužni lopovi u žutom.
Šta je, tu je.Izvuć pouke, napast pozicije koje vode u europu i možda Kup.

IGRAJTE SRCEM, SARAJEVSKI PLAVI!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2022, 17:41

@irfo brisi postove navijaca drugih klubova.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 07 nov 2022, 17:41

Psihički se spremiti da ti daju go iz ofsajda,penal,crveni. Bravo. Ovo niko nije normalan. Opravdavati ovo i svoj tim pljuvati i trenera užasno.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 07 nov 2022, 17:52

Intro na 1921.ba ulaz u cirkus. Kakva mangupska poruka 🤣

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 07 nov 2022, 17:53

07 nov 2022, 16:39
Azzuri je napisao/la:

Gledas li ti uopste strani fudbal ili samo ove lokalne lige gdje se jauce i cmizdri da se nesto izvuce.
Ocito ti ne gledas i ne znas pravila. Na internetu je najlakse naci pravilnik FA, dakle engleske, pa malo procitaj. Zadnja slicna situacija koja je rezultirala golom je bila u korist Newcastle-a i VAR se gledao dobre 3-4 minute a polemike su se vodile sedmicama nakon toga. Peterac je golmanov prostor gdje isti smije raznijeti igraca kako pozeli a napadac (uslovno receno) ima jako malo prostora za manevar. Preporucio bih ti jos da pogledas i procitas clanke Athletica, Bleachersa, TifoFootball gdje objasnjavaju izvodjenje prekida (konkretno kornera recimo) i gdje upravo diskutuju o mjestu gdje centarsut treba ili ne treba biti plasiran (inwards i outwards)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 07 nov 2022, 18:12

Ljudi ne pravite drame bespotrebne molim vas, nastaviti raditi, igrati na dobrom smo putu, momci ginu za svaku loptu. Par pojacanja je potrebno izuzetno, ako finansijski mozemo odlicno ako ne nista, nastaviti ovako na pauzi prikljuciti kojeg juniora i jos jace.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Dofu, Ferroviere1987, Levin, Paromlinac i 91 gost.