AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 08 nov 2022, 23:05

Pa Leaov najveći problem i jeste što se ugasi protiv ekipa koje stoje duboko na svojoj protivničkoj polovini. Nema prostora, nema prodora, nema pravljenja razlike na terenu.

On nije krilo koje ima neki kvalitetan centaršut ili šut van šesnaesterca, čim mu smanjiš prostor on je gotov jer nema načina da napravi razliku drugačije. Ali on je svakako najmanji problem naše ofanzive.

Generalno mislim da su igrači od onog poraza protiv Chelseaja na San Siru glavama samo bili u tome da se prođe grupa u Ligi prvaka, a liga je zanemarena maksimalno. Tako su čini mi se postupili i navijači, daj da se prođe u osminu finala LP, a za Seriju A ćemo lako "jer će Napoli kiksati svakako".

Sad je odjednom nakon večerašnjeg kiksa nastao haos a realno igramo katastrofalno već mjesec dana, Dinamo smo razbili jer nam se otvorilo, a Salzburg smo lakše od očekivanog dobili jer su se oni morali otvoriti a i svakako igraju otvoreno što nama odgovara jer nam je tranzicija jači dio ofanzive. Ni te dvije utakmice u globalu nisu bile spektakularne baš kao ni preostalih pet u Seriji A u zadnjih mjesec dana.

Došlo je to na naplatu i sad ga možeš yebat, eto imamo Ligu prvaka pa ćemo se ganjati sa Cityjem, Realom, Bayernom i ostalim :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Dofu
Kontakt:

Post Postao/la Dofu » 08 nov 2022, 23:05

Mlade igrače kao CDK ponekad treba istrpiti, pa i isforsirati, da se naviknu na tako veliku promjenu - Serie A je možda najtvrđa liga na svijetu i dodaj na to ogromna očekivanja... Ako protiv najlošije ekipe ne daš momku da igra, ne znam šta onda da radi protiv ostalih. Pioli očito nema nekog strpljenja sa njim, kao i sa Origijem kojem svako malo nešto objašnjava uz aut liniju. Ja se Pioliju divim sa kakvim škartom čovjek već duže vrijeme izlazi na kraj, ali čim napravi neki taktički promašaj (kao večeras sa tromim Thiawom na desnoj strani koju si faktički sam neutralisao), nema tu puno individualne kvalitete da te izvuče.

Diaz, Rebić, Krunić, Saelemaekers, Messias, Adli, pa i Toure - previše je to, za ono što Milan cilja i trebao bi biti, ispodprosječnih igrača u i oko ofanzivnog dijela prvih 11. Držat se u prvih 4 u ligi (pašće i Napoli kad-tad, ali i Juve se trznut'), uganjat' neku konstantu nastupa u Evropi i onda na ljeto zaganjati 3-4 dobra igrača i napasti ligu opet, nešto sumnjam da se ima para za zimske vratolomije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 nov 2022, 23:14

A trka za Scudetto svakako nije gotova, jer nije još ni polovina sezone prošla.

Napoli do polusezone (gledajući po kolima) ima Juventus i Inter (odmah u prva tri kola u januaru), tu ako kiksaju eto ih nazad sa ostalima u 3-4 boda razlike i to je onda "klanje" do kraja sezone, pa ko se snađe.

U slučaju da ljudi ne budu (mnogo) kiksali do kraja treba im čestitati na nikada dominantnijoj tituli kada u obzir uzmeš sve parametre od bodovnog učinka do same igre na terenu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 nov 2022, 23:16

Ne diraj mi u Adlija. :mrgreen:

Činjenica je da je merkato zakazao i ne da se nismo pojačali već smo i oslabljeni odlaskom igrača poput Kessija. Roster smo popunili igračima koje Pioli ne koristi jer ih smatra nespremnim ili koji ne pokazuju ništa na terenu, a za to bi trebao neko odgovarati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 nov 2022, 23:19

Oni trebaju odgovarati jer ne znaju, jedan seta po terenu od pocetka sezone, drugi dijete pa ajd i ne moze, treci ne zna, plus jos ova dvojica zadnjeg dana sto dodjose samo da se ko fol neko dovede i sta onda ocekivati :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 nov 2022, 23:27

Ljudi mi smo ostali bez Kessia koji je sam nosio sredinu terena, a umjesto njega nisi doveo zamjenu nego su skrsili budzet na ovog belgijanca koji je propalitet

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 nov 2022, 23:30

Thiaw je do sada trebao postati legitimni prvotimac, pogotovo od kada se Calabria povrijedio odnosno kako Kalulu konstantno igra desnog beka. Al' yebiga kad kod Piolija startnog stopera igra mrtvi Gabija, a Kjaera gura ne bi li valjda uhvatio malo forme pred Svjetsko.

O odnosu prema Adliju i Vranckxu neću ni govoriti, igrači poput Pobege, Krunića, Diaza i CdK-a su u jednoj utakmici igrali više minuta nego ova dvojica zajedno od početka sezone.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 nov 2022, 23:33

Leao je deset puta bolji igrač kada je tu Theo koji ulazi u sredinu i povlači odbranu gostiju sto ostavlja širinu za Leaoa. Ne može on sam nesto puno protiv onako zgusnute odbrane jer Balo prema naprijed je beskoristan. Al opet mi nikako ne ide u glavu otkud Pioliju da sad proba igrati sa 3 u zadnjoj liniji, kad nema nijednog wingbacka na raspolaganju. Ponekad bas bespotrebno komplikuje. Kad su tu bili Theo, Sale, Dest, Calabrija nije mu ova formacija padala na pamet i onda se odluci da je proba sa Balom i Mesijem na ključnim pozicijama za ovu formaciju.
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 nov 2022, 23:57

Ma igramo mi sa tri nazad u fazi napada od kako se Calabria povrijedio.

Kalulu je desni bek samo kada se branimo, a čim dobijemo loptu to odmah ide u neku formaciju sa trojicom nazad, Theo leti naprijed na wingbacka, a desno se mijenjaju igrači, nekada se spusti Messias, dosta i Tonali ordinira na toj strani.

Ali mislim to su klasična pomjeranja u toku jedne utakmice, formacija je najmanji problem.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 nov 2022, 00:04

Ma formacija je večeras bila najmanji problem, nije to razlog jer naprijed nisu mogli ništa iskreirati protiv mrtvog Cremonesea. Kasnije je promjenio postavku, pa su izgledali još gore.

Mi nemamo plan igre niti adekvatne ofanzivce kad se igra protiv bunkeraša.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 09 nov 2022, 08:58

Theo redovno pravi višak i disbalans, unosi nemir u protivničke redove, otvara Leau veliki prostor. Čim je drugi LB, lakše je Leaoa zatvoriti jer mu taj LB nije u stanju pomoć.

Dalje, sidraš poput Žirokoptera/Ibre je potreban da riješiš ovakve utakmice, na mišiće ili kakvom akrobatikom, igrači 16erca. Origi to nije, što i govori sama činjenica da je proveo dobar dio karijere na krilu.

Razlika između nas i Napolija/Juve su samo direktni okršaji, a ove lidere smo trebali dobiti. Kad pročitaš "nisu nešto wow" rezultati/igra vs Dinama i Salzburga, a Milan im utrpao osam komada, te još toliko zicera imali, onda je jasno da se traži dlaka u jajetu :mrgreen:

Nije ova squadra Bayern, City, Real M pa da imaš 20+ kvalitetnih igrača, love na izvoz uz odličnog trenera. Činjenica je da Milan ima Piolija koji je po prvi put osvojio nešto te nižerazredne igrače koji su taman nivoa za Cremonese: Tataruşanu, Ballo-Toure, Gabbia, Krunić, Messi za sirotinju, Sale, Lazetić. Među ovima ima i startera i ozbiljne minutaže. Jedina razlika između ovih i igrača Cremonese je što si čuo za ove Milanove (i to 90% tek kad su potpisali za Milan), a za ove druge nisi. Za većinu nabrojanih nijedna druga top 6 ekipa se nije raspitivala, niti bi ikad igrali značajniju, ako ikakvu, ulogu u istoj.
Od ljetnih pojačanja također, niko ne čini nikakvu razliku, dakle i tu je sa visokom vjerovatnoćom riječ o igračima upitnog kvaliteta.

Saberi sve ovo i lupaj se u dupe od sreće što su nekim čudom osvojili Scudetto uz silne povrede, te su i sada u utrci za istim.

Za kraj, postali su nam dragi i Pioli i ovi momci, jer se bore i probaju, iako su ograničeni imaju srce i team spirit. Usporedimo to sa prethodnih 8 sezona i budimo presretni trenutnim statusom. FORZA MILAN! ☆

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 nov 2022, 09:05

Giroud je baš ispo pileći mozak sa onom proslavom prošlo kolo.
Da je bio sinoć Milan bi ono dobio.
Koševo Zapad

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 nov 2022, 09:06

Ma Milanu fali svježih igrača, novih. Svježa krv. Ovih nekoliko što je ostalo, a koji bi po nekim pravilima i zaslugama su trebali da idu na kraju prošle sezone, ostali da se kao ne bi harmonija remetila. Doveli skupa pojačanja, a nisu se pokazali uopšte. Origi je doveden đabalaba, al je sigurna plata visoka kad nema obeštećenja, a ništa od njega, ne može Cremonese-u ili Torinu da jedan zabije, CDK je mlad, ne bi za mlade igrače pisao ništa, jer se zna kolo okrenuti brzo, njemu fali taj jedan gol da se trzne. Al je pristisak ogroman zbog visine transfera. Fali desno krilo, napadač, pa i lijevo krilo kad nema Leao-a, centralni veznjak playmaker klasični.
Milan generalno ima problem sa ekipama koje se taktički postave na terenu i ne napadaju, nego čekaju. Samo ekipe koje se otvore i igraju napadački, onda ih po default-u dobiju, jer mogu koristiti brzinu igrača i kontre.
Morat će na kraju sezone rezove i rekonstrukciju napada praviti.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 09 nov 2022, 09:21

Kad se covjek sjeti koiko je muke bilo da CDK dodje i na kraju moras ga cekati nepar godina da dostigne zeljeni nivo...jednostavno MIlan mora poceti dvoditi kvalitetnije igrace, praviti tim u kojeme ce Rebric i Giroud biti na klupi, a Salemakers, Gabbia, Messias i slicni miljama daleko od kluba....zimski mercato ce pokazati dosta toga, bude li prva zelja Noa Lang i slicni g....i sto bi rekao nas narod ´halali Huse materi´ :salut: :thumbdown:

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 09 nov 2022, 09:55

Po reakcijama se vidi da nam je stalo do kluba.
Drugi smo na tabeli iza kluba koji jedini nema poraza (ne znam jel ima jos takvih u Evropi), prosli grupu Lp, nije to lose.
Ok, Pioli zaj... sa svojim eksperimentima ali ako nece protiv najslabije ekipe u ligi protiv koga da eksperimentira? Napolija?
Svi smo mi svjesni kvaliteta igraca i svi bi voljeli da su bolji ali trenutno mi nemamo boljih. Meni se povraca kad vidim Rebica kako igra, ni sam ne znam sto mi je toliko odvratan. Mozda on i napravi stagod dobroga ali ja to ne vidim. Ostali forumasi imaju po 5-6 takvih igraca, onda ih nekako i razumijem kad citam komentare.
Ali realno, nismo toliko losi. Bilo je puno utakmica, puno povrijedjenih igraca, puno takticnih kikseva... Ima ba i gorih, ne dao nam Bog da navijamo za Juventus😊.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 09 nov 2022, 12:13

I opet bi taj Juventus koji igra jako lošu sezonu mogao doći na samo 2 boda od Milana. :problem:

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 09 nov 2022, 12:28

Sad dolazi do izražaja ono sve što smo kritikovali u radu uprave i vlasništva.
Kada je ekipa bila na vrhuncu, došao ljetni prelazni rok i tada se trebalo ići uz nalet koji je ekipa imala. Morali su se dovesti provjereniji igrači da još više unaprede ekipu i igru.
Mi već nekoliko utakmica nikakve igre nemamo i ponovo je postala patnja gledati nas i čini se da samo stagniramo.

Sinpos
Kontakt:

Post Postao/la Sinpos » 09 nov 2022, 13:18

Pozdrav ljudi, ja redovno pratim sve na forumu, ali nisam odavno nista pisao. Sinoc je bila uzasna utakmica iz vise razloga. Prvi je taj da ,kao sto svi odavno govorimo, nasa igra zavisi od Thea i Leao, a ni jednog sinoc nije bilo na terenu. Drugo je da imamo uzasno kratku klupu i da sva pojacanja koja su dosla u ljetnom prelaznom roku, dosla su 7-10 dana pred pocetak sezone, ukljucujuci i CDK. Ja isto smatram da treba vremena da se momak navikne na stil zivota i igre u Italiji,ali nikako ne mogu da shvatim njegovo slabo kretanje po terenu bez lopte i jednostavno izgleda bezvoljno i sporo (nesto kao Leao na pocetku). Nadam se da ce se to promijeniti, jer puno se ulozilo u njega, pogotovo za sadasnji Milan. Zbog svega toga, sinoc nije bila iskljucivo krivica Piolija, jer nije prvi put da se igra sa 3 stopera, mada jedino sto bi mu se moglo zamjeriti je to sto nije Leao-a stavio od 1. minute, jer nije bilo Thea i Girouda, nasa 2 od 3 najbolja igraca. Sve u svemu, nazalost, to je to od ekipe sto imamo i Pioli radi dobar posao. Naravno da moze i mora bolje, jer mi smo AC Milan. Izborila se osmina finala i EL i drugi smo u Serii A, tako da ne izgleda to toliko lose
Zadnja izmjena: Sinpos, dana/u 09 nov 2022, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
Forza Milan!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 09 nov 2022, 14:24

Braćo, jeste sinoć mi naš Milan pokvario raspolaženje, ali dići će se ekipa opet. Ne sumnjam.

Ali elhamdulillah dobitak vize danas, mi je popravilo raspolaženje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 nov 2022, 15:19

Ma ja ba, yebo Milan eto Švabije :mrgreen:

Sa srećom i hairli da ti bude gdje god da ideš :)

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.