Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Rosicky
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Rosicky » 10 nov 2022, 21:03

Gledao sam 2.poluvrijeme :D

Ovdje kad naleti nekakav napadač koji ima svoj dan,ne gine 3 komada u mreži:D
Samo slab kvalitet protivnika nosi Juve

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 nov 2022, 21:06

Voland je napisao/la:
10 nov 2022, 21:03
Italia je napisao/la:
10 nov 2022, 20:59
Padovan je napisao/la:
10 nov 2022, 20:29
Bitna su tri boda, ali sramota je da ti se mora desiti da te VAR spasi, kako bi utakmicu priveo kraju, nevjerovatno je da protiv jedne Verone 20 minuta stojis u 16 metara i cekas kada ces primiti gol, a da nije bilo srece primili bi ga.

Kako god uzeti bar bod protiv Lazia i zavrsiti ovaj horor od 15 kola.

@Italia pa o tom ti i pisem, isti si ovi sa mjesecnim skudetima.
Nije to poenta bila, vec uz ocajnu igru, ocajnu postavku Allegrija, ocajan tim, ocajnu formu, ocajan menadzment, mi smo 3. na tabeli, ispred intera, i svega 2 boda iza milana. Rezultat (bodovni) je tu, uz sve ove ocajne stvari, ukljucujuci i samog Allegrija. Lik igra na rezultat ove dvije godine, i nista ga drugo ne zanima.
Igra na rezultat, a ispali smo iz LP u grupnoj fazi. Sezonu može samo spasiti titula, da li Scudetto ili liga Europe (trofej je trofej)
To je vec stvar subjektivnosti, sta ko od nas misli, zeli, ocekuje. Ja svake godine na ljeto ocekujem da Sarajevo osvoji duplu krunu i ode u grupnu fazu lige prvaka/evropske lige, i svaki put se jednako razocaram, a ne uzimam u obzir kakav sljam tu igra (igraci) i vodi (uprava).
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 10 nov 2022, 21:16

Zelten je napisao/la:
31 okt 2022, 11:50
Do pauze imamo Inter, Verona i Lazio.

Dobiti te 3 i u januaru sa Pogbom, Chiesom i eventualnim pojačanjima - derati redom sve!😎
2 od 3 ✅️
😎

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 nov 2022, 21:19

Kupio je sebi allegri jos jednu sezonu i samo ostajemo u agoniji jer proslo je vrijeme da titule osvajaju ekipe koje ne igraju fudbal....potpuno smo u kontri sa danasnjim fudbalom...steta.
Jednostavno smo ekipa za "gornji dio tabele" i to je to.
I nece se nista promjeniti ni sa pogbom i chiesom, jer mi skidamo gace svakome zivome.
Jedina sansa je ali jedina da na kontre zabijamo (di maria, chiesa, vlahovic) a ostala rulja da izbija i nabija...pa ko kome...
Sandro izuzetno inteligentan faul.
Cuadrado je spasio jedno 4 gola utrcavanjem iza stopera.
Milik ce klupirati vlahovica kod ovog baksuza, jer zna i moze igrati odbranu, a to je glavna znacajka kod allegrija.
Ne bi me iznenadila niti prodaja vlahovica na ljeto, jer njemu ne trebaju takvi igraci, svjedoci smo da po 50 minuta ne dobije loptu.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 nov 2022, 21:40

dinoo je napisao/la:
10 nov 2022, 21:19
Kupio je sebi allegri jos jednu sezonu i samo ostajemo u agoniji jer proslo je vrijeme da titule osvajaju ekipe koje ne igraju fudbal....potpuno smo u kontri sa danasnjim fudbalom...steta.
I nece se nista promjeniti ni sa pogbom i chiesom, jer mi skidamo gace svakome zivome.
Jedina sansa je ali jedina da na kontre zabijamo (di maria, chiesa, vlahovic) a ostala rulja da izbija i nabija...pa ko kome...
Milik ce klupirati vlahovica kod ovog baksuza, jer zna i moze igrati odbranu, a to je glavna znacajka kod allegrija.
Ne bi me iznenadila niti prodaja vlahovica na ljeto, jer njemu ne trebaju takvi igraci, svjedoci smo da po 50 minuta ne dobije loptu.
Sa placenih 70 miliona, ne bi smio imati slabiji ucinak od recimo Alessandra Matrija, a ga trenutno ima.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 10 nov 2022, 21:43

Imo bi ga i Ronaldinjo dalopte dobija 60metara ledjima okrenut od gola
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 nov 2022, 21:44

Italia je napisao/la:
10 nov 2022, 21:40
dinoo je napisao/la:
Sa placenih 70 miliona, ne bi smio imati slabiji ucinak od recimo Alessandra Matrija, a ga trenutno ima.
Pa tako je, bezveze zauzima mjesto, uzeti pare, uduplati maxu platu i mirna bosna.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 nov 2022, 21:58

dinoo je napisao/la:
10 nov 2022, 21:44
Italia je napisao/la:
dinoo je napisao/la:
Pa tako je, bezveze zauzima mjesto, uzeti pare, uduplati maxu platu i mirna bosna.
A **** ga ti dino, vazda na Allegrija okrenes. Kad gledas omjer minute i golova, trenutno je Milik (rezervni napadac) efektivniji od Vlahovica. Nisi ga platio 70 miliona da zabije 6 golova u na haman polusezoni...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 10 nov 2022, 22:08

Zanemaruje se to da Vlahovic ima problem s bruhom koji je opet greška medicinskog tima jer je bilo vremena da se operise. Davno smo to pisali. Allegri opet spominje taj problem.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 nov 2022, 22:08

Ruzna utakmica, tri nezaslužena boda ali sta je tu je. U nedjelju utakmica sezone. Boze dragi,Jel moguće da ima probelma sa bruhom, pa to se rijesi za dva dana.
Max Allegri

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 11 nov 2022, 00:27

“Luckily Alex Sandro committed that foul. He doesn’t deserve a fine, he deserves a prize”
Allegri via Sky

Legenda :rol:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 nov 2022, 01:24

Italia je napisao/la:
10 nov 2022, 21:58
dinoo je napisao/la:
Italia je napisao/la:

A **** ga ti dino, vazda na Allegrija okrenes. Kad gledas omjer minute i golova, trenutno je Milik (rezervni napadac) efektivniji od Vlahovica. Nisi ga platio 70 miliona da zabije 6 golova u na haman polusezoni...
Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Covjek bi u nekon sistemu koji IGRA FUDBAL i filuje napadaca loptama davao 2 gola po utakmici, tipa nrki kvaratchkelia i slicno. A ekipa koja da napadacu JEDNU loptu za poluvrijeme je tako tuzna da nema smisla pricati, a ti nadjes nacin da bocnes tipa matri i slicno.
Meni je skroz ok to sto si ostao privrzen allegriju jer mu ne zelis zaboraviti sve sta je donio ovom klubu. Lojalnost je to i nema price.
Ali, ne vidiiti pored sopstvenih ociju da nam napadac stoji na SEZDESET metara od gola i to ledjima okrenut jer mora glumiti ovog djurica i spustati 30 nabijenih lopti u borbi sa raznim davidowitzima a u 16 m dobiti loptu je misterija koja se desi svaku treci vikend.
Ja se zayebavo u septembru kad sam govorio sad ce krivi za ovo biit di maria, vlahovic i slicno....kad ono bas to se desilo.
Finale ce biti kad i chiesa dodje na tapet, jer nije predriblao 250 puta 1 na 1 i dao gol.
Mane, salah i haaland da sutra dodju u ovaj koncept fudbala, imali bi ocjene 3,0 od 10,0.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 nov 2022, 01:36

dinoo je napisao/la:
11 nov 2022, 01:24
Italia je napisao/la:
dinoo je napisao/la:

Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Covjek bi u nekon sistemu koji IGRA FUDBAL i filuje napadaca loptama davao 2 gola po utakmici, tipa nrki kvaratchkelia i slicno. A ekipa koja da napadacu JEDNU loptu za poluvrijeme je tako tuzna da nema smisla pricati, a ti nadjes nacin da bocnes tipa matri i slicno.
Meni je skroz ok to sto si ostao privrzen allegriju jer mu ne zelis zaboraviti sve sta je donio ovom klubu. Lojalnost je to i nema price.
Ali, ne vidiiti pored sopstvenih ociju da nam napadac stoji na SEZDESET metara od gola i to ledjima okrenut jer mora glumiti ovog djurica i spustati 30 nabijenih lopti u borbi sa raznim davidowitzima a u 16 m dobiti loptu je misterija koja se desi svaku treci vikend.
Ja se zayebavo u septembru kad sam govorio sad ce krivi za ovo biit di maria, vlahovic i slicno....kad ono bas to se desilo.
Finale ce biti kad i chiesa dodje na tapet, jer nije predriblao 250 puta 1 na 1 i dao gol.
Mane, salah i haaland da sutra dodju u ovaj koncept fudbala, imali bi ocjene 3,0 od 10,0.
Pa ne, ispade sad ja okrecem pricu radi Allegrija, sto je netacno u potpunosti. Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci, pa tek svi ostali, ali igraci koji su dovedeni za goleme pare i kojima su date pare da nesto donesu. A isto tako sam branio i branit cu outsidere poput De Cegliea, MARCHISIJA (vjerovatno se vecina i ne sjeca perioda kada je on bio nesposobi talenat pored Giovinca), Sturara, Lichta, De Sciglia i ostalih koji su igrali za dzeparac.

Krivci su bili Diego, Melo, Amauri, Higuain (mada je i dosta donio), Ronaldo, Dybala, a sada Vlahovic i Di Maria (+ Pogba kada vidimo od cega je), jer je budzet potrosen na njih, i oni trebaju dati prevagu.

Ako ce Milik i Vlahovic isporuciti isti rezultat, a jedan kosta 5 miliona, drugi kosta 70 miliona. E pa onda nije do trenera.

Trenutno ne isporucuje ono za sta je placen, i nema nijednog jedinog argumenta da mu se to opravda jer imamo Milika koji radi slicno, a taj Matri je to radio u statisticki najlosijem Juventusu ikad.

Ili cemo jednostavno iskoristiti Pogbinu tezu - pa vise je Morata doprinosio golova i asistencija...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 nov 2022, 02:02

Italia je napisao/la:
11 nov 2022, 01:36
dinoo je napisao/la:
Italia je napisao/la:

... Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci...
E hvala ti za ovu recenicu, jer je sada mnogo jasnije odakle vjetar puse.
Necu sporiti tvoje razmisljanje, nema smisla.

Ali hocu reci da je moje drugacije.

Npr ja mislim da u modernom fudbalu sistem i filozofija na terenu nose preko 60% rezultata koji se isporucuje a tek ostatak igraci.

Da ne duzim, bicu plastican:

Da sutra city i juventus urade trampu haland-vlahovic, haland bi sa 45 golova u sezoni pao na 15-20 a vlahovic bi sa 15-20 dosao na 40.

Da li se razumijemo?

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 nov 2022, 03:36

dinoo je napisao/la:
11 nov 2022, 02:02
Italia je napisao/la:
dinoo je napisao/la:

... Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci...

Npr ja mislim da u modernom fudbalu sistem i filozofija na terenu nose preko 60% rezultata koji se isporucuje a tek ostatak igraci.

Da sutra city i juventus urade trampu haland-vlahovic, haland bi sa 45 golova u sezoni pao na 15-20 a vlahovic bi sa 15-20 dosao na 40.

Da li se razumijemo?
Uopste se ne slazemo :mrgreen:
Mislim da je utjecaj igraca daleko veci od sistema i filozofije, i da u vecini klubova ove stvari ne funkcionisu, posebno sada kada su se igraci osilili i bukvalno vode klubove. Duga i preduga tema, ali mislim da su rijetki slucajevi Kloppa, Pepa i Allegrija koji tjeraju svoj inat i filozofiju, jer to autoritetom i mogu. Evo ti jedan podatak (za epl sam nasao, da ne trazim dalje):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ber%202021.
Lista trenera po njihovom stazu:
- Klopp 7 godina
- Pep 6 godina
- Brentford 4 godine (ali donedavno drugoligas, nije nabio staz u EPL)
- Rodgers u Lesteru 3 godine (trese mu se klupa otkako je napunio 3 godine)
- Arsenal i West Hamn po 2 godine
- Jednu godinu staza imaju Fulham, Crystal Palace, Totenhem, Newcastle i Notingem.

* Skoro 50% klubova ima trenera (filozofiju) manje od godinu dana
* 14/20 klubova ima trenera manje od 2 godine dana

Danas grupica igraca kojoj se ne svidja filozofija i sta moraju da rade (Di Maria, Paredes i sl.) vrlo jednostavno moze sabotirati trenera i pruziti uzasne partije par mjeseci i dovesti ga do otkaza. Ne postoji nikakvo logicko objasnjenje da pobjedis Intera, a izgubis od jbene Makabi Haife ili sa kim smo vec igrali.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 nov 2022, 07:58

Italia je napisao/la:
11 nov 2022, 03:36
dinoo je napisao/la:
11 nov 2022, 02:02
Italia je napisao/la:

Da li se razumijemo?
Uopste se ne slazemo :mrgreen:
Mislim da je utjecaj igraca daleko veci od sistema i filozofije, i da u vecini klubova ove stvari ne funkcionisu, posebno sada kada su se igraci osilili i bukvalno vode klubove. Duga i preduga tema, ali mislim da su rijetki slucajevi Kloppa, Pepa i Allegrija koji tjeraju svoj inat i filozofiju, jer to autoritetom i mogu. Evo ti jedan podatak (za epl sam nasao, da ne trazim dalje):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ber%202021.
Lista trenera po njihovom stazu:
- Klopp 7 godina
- Pep 6 godina
- Brentford 4 godine (ali donedavno drugoligas, nije nabio staz u EPL)
- Rodgers u Lesteru 3 godine (trese mu se klupa otkako je napunio 3 godine)
- Arsenal i West Hamn po 2 godine
- Jednu godinu staza imaju Fulham, Crystal Palace, Totenhem, Newcastle i Notingem.

* Skoro 50% klubova ima trenera (filozofiju) manje od godinu dana
* 14/20 klubova ima trenera manje od 2 godine dana

Danas grupica igraca kojoj se ne svidja filozofija i sta moraju da rade (Di Maria, Paredes i sl.) vrlo jednostavno moze sabotirati trenera i pruziti uzasne partije par mjeseci i dovesti ga do otkaza. Ne postoji nikakvo logicko objasnjenje da pobjedis Intera, a izgubis od jbene Makabi Haife ili sa kim smo vec igrali.
Ja i nisam rekao da se slazamo, cak sta vise rekao sam da je moje misljenje potpuno drugacije, pitao sam da li se razumijemo.

Kazes di maria, paredes...ja sam zato i rekao, dobro je da max ima "svoj sistem" i da u tom sistemu prakticno su zaguseni razni kreativci , i zato mu i ne trebaju skupi napadaci, nego skupi zadnji vezni i stoperi.
Nije u tome nista lose ako se klub profilira u tom smjeru.
Cholo simeone je imao najbolje rezultate kada je primao 10 golova u sezoji, cim su poceli kupovati i placati skupe napadace i igrati "na gol vise" cholin atletico se raspo ko kula od karata.
Ima logicno objasnjenje za inter i haifu, a to je domaca i gostucujuca utakmica. U gostima smo ove sezone za neka 4 mjeseca dali haman 5 golova ukupno, kuci 4 puta vise.
To mi mirise na "postavke igre" ( a za to je trener odgovoran) idemo u goste, lezi u krilo golmanu i cekaj jednu ili dvije sanse tokom cijele utakmice....to je PREVAZIDJENO. Procitano.

Ja sam jedan od onih: rezultat prije ljepote, znaci obezbjedi cojku sta treba da dodje do rez.
Medju prvima sam ovdje prije 2,3 godine govorio ljudi mi moramo igrati 352, takva nam je kicma rostera, nismo mi za 433 itd. Znaci uradi sve sto je potrebno da dodjes do rezultata itd.

Ali, ima veliko ali:
Ako ne isporucis rezultat, ides na biro. Tacka.
Dvije sezone su i previse cekanja, ako rezultat na kraju ove bude slican prosloj.

Ova 352 nam je donijela 5 pobjeda, furaj je i narednih 30, samo pobijedi, ne zanima me nek di maria i chiesa budu na klupi ili na pijaci, samo pobjedi 30 utakmica.
Ako ne pobjedis skloni se ,neka dodje neko drugi ko ce mozda donijeti rezultat koristeci bolje kreatiivni dio ekipe ili defanzivni ili sta god, ne zanima me.

Za igrace sam se prestao vezati kada sam odgledao odlazak del piera i buffona (dva puta :D ).
Samo me zanima tabela serije a i lige sampiona.
Vidim nema uspjeha - dovidjenja.

Paradoks: mislim da nama prekid prvenstva dolazi u losem momentu, mirise iz aviona da je napoli umoran, milan...a mi vezali 5 bez primljenog gola...
Al hajd sta je tu je.

Lazio se mora dobiti pod svaku cijenu.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 11 nov 2022, 13:55

Dufi duk.

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 11 nov 2022, 14:13

Koje igrače biste voljeli vidjeti od Januara kod nas?

Ja bih najviše volio vidjeti dobrog desnog beka. Tu smo najtanji a time bi se rasteretio i Cuadrado koji je puno bolji ofanzivno...E sad ko bi bio taj bek...ni sam ne znam🤔

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 11 nov 2022, 14:14

Auuuu pa ti si poseban slucaj
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 nov 2022, 14:20

Zelten je napisao/la:
11 nov 2022, 14:13
Koje igrače biste voljeli vidjeti od Januara kod nas?

Ja bih najviše volio vidjeti dobrog desnog beka. Tu smo najtanji a time bi se rasteretio i Cuadrado koji je puno bolji ofanzivno...E sad ko bi bio taj bek...ni sam ne znam🤔
Oba beka su pod moranje i još jedno krilo.

Parisi/Grimaldo lijevo, ako je Danilo stoper onda desni bek, ako je on desni bek onda stoper i za mene uvijek najdraži Zaniolo
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.