Ovdje kad naleti nekakav napadač koji ima svoj dan,ne gine 3 komada u mreži:D
Samo slab kvalitet protivnika nosi Juve
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
To je vec stvar subjektivnosti, sta ko od nas misli, zeli, ocekuje. Ja svake godine na ljeto ocekujem da Sarajevo osvoji duplu krunu i ode u grupnu fazu lige prvaka/evropske lige, i svaki put se jednako razocaram, a ne uzimam u obzir kakav sljam tu igra (igraci) i vodi (uprava).Voland je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:03Igra na rezultat, a ispali smo iz LP u grupnoj fazi. Sezonu može samo spasiti titula, da li Scudetto ili liga Europe (trofej je trofej)Italia je napisao/la: ↑10 nov 2022, 20:59Nije to poenta bila, vec uz ocajnu igru, ocajnu postavku Allegrija, ocajan tim, ocajnu formu, ocajan menadzment, mi smo 3. na tabeli, ispred intera, i svega 2 boda iza milana. Rezultat (bodovni) je tu, uz sve ove ocajne stvari, ukljucujuci i samog Allegrija. Lik igra na rezultat ove dvije godine, i nista ga drugo ne zanima.Padovan je napisao/la: ↑10 nov 2022, 20:29Bitna su tri boda, ali sramota je da ti se mora desiti da te VAR spasi, kako bi utakmicu priveo kraju, nevjerovatno je da protiv jedne Verone 20 minuta stojis u 16 metara i cekas kada ces primiti gol, a da nije bilo srece primili bi ga.
Kako god uzeti bar bod protiv Lazia i zavrsiti ovaj horor od 15 kola.
@Italia pa o tom ti i pisem, isti si ovi sa mjesecnim skudetima.
Sa placenih 70 miliona, ne bi smio imati slabiji ucinak od recimo Alessandra Matrija, a ga trenutno ima.dinoo je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:19Kupio je sebi allegri jos jednu sezonu i samo ostajemo u agoniji jer proslo je vrijeme da titule osvajaju ekipe koje ne igraju fudbal....potpuno smo u kontri sa danasnjim fudbalom...steta.
Jednostavno smo ekipa za "gornji dio tabele" i to je to.
I nece se nista promjeniti ni sa pogbom i chiesom, jer mi skidamo gace svakome zivome.
Jedina sansa je ali jedina da na kontre zabijamo (di maria, chiesa, vlahovic) a ostala rulja da izbija i nabija...pa ko kome...
Sandro izuzetno inteligentan faul.
Cuadrado je spasio jedno 4 gola utrcavanjem iza stopera.
Milik ce klupirati vlahovica kod ovog baksuza, jer zna i moze igrati odbranu, a to je glavna znacajka kod allegrija.
Ne bi me iznenadila niti prodaja vlahovica na ljeto, jer njemu ne trebaju takvi igraci, svjedoci smo da po 50 minuta ne dobije loptu.
Pa tako je, bezveze zauzima mjesto, uzeti pare, uduplati maxu platu i mirna bosna.Italia je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:40Sa placenih 70 miliona, ne bi smio imati slabiji ucinak od recimo Alessandra Matrija, a ga trenutno ima.dinoo je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:19Kupio je sebi allegri jos jednu sezonu i samo ostajemo u agoniji jer proslo je vrijeme da titule osvajaju ekipe koje ne igraju fudbal....potpuno smo u kontri sa danasnjim fudbalom...steta.
I nece se nista promjeniti ni sa pogbom i chiesom, jer mi skidamo gace svakome zivome.
Jedina sansa je ali jedina da na kontre zabijamo (di maria, chiesa, vlahovic) a ostala rulja da izbija i nabija...pa ko kome...
Milik ce klupirati vlahovica kod ovog baksuza, jer zna i moze igrati odbranu, a to je glavna znacajka kod allegrija.
Ne bi me iznenadila niti prodaja vlahovica na ljeto, jer njemu ne trebaju takvi igraci, svjedoci smo da po 50 minuta ne dobije loptu.
A **** ga ti dino, vazda na Allegrija okrenes. Kad gledas omjer minute i golova, trenutno je Milik (rezervni napadac) efektivniji od Vlahovica. Nisi ga platio 70 miliona da zabije 6 golova u na haman polusezoni...dinoo je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:44Pa tako je, bezveze zauzima mjesto, uzeti pare, uduplati maxu platu i mirna bosna.Italia je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:40Sa placenih 70 miliona, ne bi smio imati slabiji ucinak od recimo Alessandra Matrija, a ga trenutno ima.dinoo je napisao/la: ↑10 nov 2022, 21:19Kupio je sebi allegri jos jednu sezonu i samo ostajemo u agoniji jer proslo je vrijeme da titule osvajaju ekipe koje ne igraju fudbal....potpuno smo u kontri sa danasnjim fudbalom...steta.
Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Pa ne, ispade sad ja okrecem pricu radi Allegrija, sto je netacno u potpunosti. Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci, pa tek svi ostali, ali igraci koji su dovedeni za goleme pare i kojima su date pare da nesto donesu. A isto tako sam branio i branit cu outsidere poput De Cegliea, MARCHISIJA (vjerovatno se vecina i ne sjeca perioda kada je on bio nesposobi talenat pored Giovinca), Sturara, Lichta, De Sciglia i ostalih koji su igrali za dzeparac.dinoo je napisao/la: ↑11 nov 2022, 01:24Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Covjek bi u nekon sistemu koji IGRA FUDBAL i filuje napadaca loptama davao 2 gola po utakmici, tipa nrki kvaratchkelia i slicno. A ekipa koja da napadacu JEDNU loptu za poluvrijeme je tako tuzna da nema smisla pricati, a ti nadjes nacin da bocnes tipa matri i slicno.
Meni je skroz ok to sto si ostao privrzen allegriju jer mu ne zelis zaboraviti sve sta je donio ovom klubu. Lojalnost je to i nema price.
Ali, ne vidiiti pored sopstvenih ociju da nam napadac stoji na SEZDESET metara od gola i to ledjima okrenut jer mora glumiti ovog djurica i spustati 30 nabijenih lopti u borbi sa raznim davidowitzima a u 16 m dobiti loptu je misterija koja se desi svaku treci vikend.
Ja se zayebavo u septembru kad sam govorio sad ce krivi za ovo biit di maria, vlahovic i slicno....kad ono bas to se desilo.
Finale ce biti kad i chiesa dodje na tapet, jer nije predriblao 250 puta 1 na 1 i dao gol.
Mane, salah i haaland da sutra dodju u ovaj koncept fudbala, imali bi ocjene 3,0 od 10,0.
E hvala ti za ovu recenicu, jer je sada mnogo jasnije odakle vjetar puse.Italia je napisao/la: ↑11 nov 2022, 01:36... Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci...dinoo je napisao/la: ↑11 nov 2022, 01:24Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Covjek bi u nekon sistemu koji IGRA FUDBAL i filuje napadaca loptama davao 2 gola po utakmici, tipa nrki kvaratchkelia i slicno. A ekipa koja da napadacu JEDNU loptu za poluvrijeme je tako tuzna da nema smisla pricati, a ti nadjes nacin da bocnes tipa matri i slicno.
Meni je skroz ok to sto si ostao privrzen allegriju jer mu ne zelis zaboraviti sve sta je donio ovom klubu. Lojalnost je to i nema price.
Ali, ne vidiiti pored sopstvenih ociju da nam napadac stoji na SEZDESET metara od gola i to ledjima okrenut jer mora glumiti ovog djurica i spustati 30 nabijenih lopti u borbi sa raznim davidowitzima a u 16 m dobiti loptu je misterija koja se desi svaku treci vikend.
Ja se zayebavo u septembru kad sam govorio sad ce krivi za ovo biit di maria, vlahovic i slicno....kad ono bas to se desilo.
Finale ce biti kad i chiesa dodje na tapet, jer nije predriblao 250 puta 1 na 1 i dao gol.
Mane, salah i haaland da sutra dodju u ovaj koncept fudbala, imali bi ocjene 3,0 od 10,0.
Uopste se ne slazemodinoo je napisao/la: ↑11 nov 2022, 02:02E hvala ti za ovu recenicu, jer je sada mnogo jasnije odakle vjetar puse.Italia je napisao/la: ↑11 nov 2022, 01:36... Evo vise od 10 godina sam zagovornik da primarnu odgovornost imaju igraci...dinoo je napisao/la: ↑11 nov 2022, 01:24
Ne, izvini, ovdje si ti taj koji "vazda okrenes" na jednu stranu...staviti vlahovica u recenicu a ne reci bravo majstore nego pricati o matriju i slicno je trolanje level pro.
Necu sporiti tvoje razmisljanje, nema smisla.
Ali hocu reci da je moje drugacije.
Npr ja mislim da u modernom fudbalu sistem i filozofija na terenu nose preko 60% rezultata koji se isporucuje a tek ostatak igraci.
Da ne duzim, bicu plastican:
Da sutra city i juventus urade trampu haland-vlahovic, haland bi sa 45 golova u sezoni pao na 15-20 a vlahovic bi sa 15-20 dosao na 40.
Da li se razumijemo?
Ja i nisam rekao da se slazamo, cak sta vise rekao sam da je moje misljenje potpuno drugacije, pitao sam da li se razumijemo.Italia je napisao/la: ↑11 nov 2022, 03:36Uopste se ne slazemodinoo je napisao/la: ↑11 nov 2022, 02:02E hvala ti za ovu recenicu, jer je sada mnogo jasnije odakle vjetar puse.
Necu sporiti tvoje razmisljanje, nema smisla.
Ali hocu reci da je moje drugacije.
Npr ja mislim da u modernom fudbalu sistem i filozofija na terenu nose preko 60% rezultata koji se isporucuje a tek ostatak igraci.
Da ne duzim, bicu plastican:
Da sutra city i juventus urade trampu haland-vlahovic, haland bi sa 45 golova u sezoni pao na 15-20 a vlahovic bi sa 15-20 dosao na 40.
Da li se razumijemo?![]()
Mislim da je utjecaj igraca daleko veci od sistema i filozofije, i da u vecini klubova ove stvari ne funkcionisu, posebno sada kada su se igraci osilili i bukvalno vode klubove. Duga i preduga tema, ali mislim da su rijetki slucajevi Kloppa, Pepa i Allegrija koji tjeraju svoj inat i filozofiju, jer to autoritetom i mogu. Evo ti jedan podatak (za epl sam nasao, da ne trazim dalje):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ber%202021.
Lista trenera po njihovom stazu:
- Klopp 7 godina
- Pep 6 godina
- Brentford 4 godine (ali donedavno drugoligas, nije nabio staz u EPL)
- Rodgers u Lesteru 3 godine (trese mu se klupa otkako je napunio 3 godine)
- Arsenal i West Hamn po 2 godine
- Jednu godinu staza imaju Fulham, Crystal Palace, Totenhem, Newcastle i Notingem.
* Skoro 50% klubova ima trenera (filozofiju) manje od godinu dana
* 14/20 klubova ima trenera manje od 2 godine dana
Danas grupica igraca kojoj se ne svidja filozofija i sta moraju da rade (Di Maria, Paredes i sl.) vrlo jednostavno moze sabotirati trenera i pruziti uzasne partije par mjeseci i dovesti ga do otkaza. Ne postoji nikakvo logicko objasnjenje da pobjedis Intera, a izgubis od jbene Makabi Haife ili sa kim smo vec igrali.
Oba beka su pod moranje i još jedno krilo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.