Marsal je napisao/la: ↑11 nov 2022, 19:12
kraljttbvb je napisao/la: ↑11 nov 2022, 18:31
Ali mi je najjace da imaš jednog Alema koji je bio u Americi kad je predsjednik bio Obama, pa Trump, pa sad Biden i zna kako je bilo pod tim predsjednicima.
I imaš ove ostale koji su cijelo vrijeme u Bosni i kad je predsjednik bio Obama, pa Trump, pa sad Biden i koji o stanju u Americi znaju samo sa TV-a.
I pričaju Alemu kako je u Americi i još ga vrijedjaju
Zašto Alemovo mišljenje mora bit relevantno samo zato što je bio tu? Moja sestra je u USA od administracije Busha i nikad joj nije bilo gore i teže nego dok je bio Trump, čak je i pod Bushom bilo bolje. Drugi mandat Obame navodi kao 4 najbolje godine u državi otkad je ona tamo.
Šta sad?
Ona nije relevantna, Alem jest?
Ona ne zna ništa, Alem zna?
Logicno je da je misljenje tvoje sestre relevantno, jer zivi tamo. Misljenje Muje iz Kalesije bas i nije, zato sto Mujo nikada nije zivio u Americi.
Sto je njemu bilo dobro, a njoj lose, opet su oni kompetentniji da nam kazu, jer su BILI i ZIVJELI tamo u taj vakat. Ovdje je problem sto nam o tom vremenu prica Mujo iz Kalesije.
Imas i kod nas ljude koji na isti period gledaju razlicito. Npr. u Titinom vaktu je neko za izgovorenu rijec zavrsio u zatvoru i Jugoslavija je za njega bila tamnica naroda, dok je neko u firminom hotelu svake godine provodio mjesec dana na Jadranu i njemu je Juga bila najbolja drzava na svijetu. Isti period, ista drzava, ljudi istih godina, a razlicito gledaju na Jugu...
Cini se da je Trump pogodovao privatnicima i da je njima bilo bolje. Ovi na budzetu su sa Obamom dobili neke benefite (Obamacare) i zato im je bilo bolje (ovo samo lupam, jer mi je Obamacare pao na pamet, nisam upucen u desavanja u Americi pa nisam kompetentan da o tome pisem. Ja sam ovdje Mujo iz Kalesije).
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.