Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

RoninX
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la RoninX » 10 nov 2022, 14:42

Objektivno Madjarska je favorit, cak i sa Aticem. Protiv francuza bi moglo pasti brukanje (mada je uvijek lakse podnijet demoliranje na strani nego poput onog u Tuzli protiv istog protivika) svijet sa nestrpljenjem iscekuje duel Wembanyame i Ismeta Sejfica. Treba nam da par igraca odigra iznad svojih mogucnosti da makar udjemo u egal zavrsnicu sa Madjarima.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2022, 18:37

Roster Madjarske za sutra: Vojvoda, Benke, Keller, Hopkins, Goloman, Perl, Varadi, Somogyi, Kiss, Lukacs, Filipovity i Pongo.

Ovako na prvu, moze se zakljuciti da im fale Rosco Allen i Janos Eilingsfeld. Mislim da ima jos nekih razlika u odnosu na Eurobasket, ali ovo su im neki bitniji igraci.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2022, 21:29

Ipak je pao izbor na Avdica ispred Mulica, iako u rosteru nemamo nijednu klasicnu dvojku. Roberson ce nasrecu biti tu.

PG: Roberson, Campara
SG/SF: Gegic, Vrabac, Lazic, A. Delalic, Avdic
PF/C: Penava, Kamenjas, H. Delalic, Tomic, Sejfic

Mislim da ce 7 boldiranih sigurno dobiti minutazu. Ja bih jedino volio vidjeti Amsala, ovi ostali su manje-vise nebitni.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 10 nov 2022, 23:05

Vrijeme da vidimo moze li ovaj mahalski nargilas Gegic ista uraditi u dresu repke ili je beskorisan kao i svako drugi sandzaklija u ovoj drzavi

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 nov 2022, 23:52

bordobijeli je napisao/la:
10 nov 2022, 14:21
Ma Sulejmanovic i Atic bojkotuju Beciragica.
Nadam se da ce Roberson biti spreman.
Robertson, Gegic, Vrabac, Lazic, Čampara, Delalić, Penava, Kamenjaš, Sejfić ovo je ekipa koja ce iznijeti ovu utakmicu, vidjecemo da li mozemo do pobjede realno tesko, al ko zna moze ova ekipa odigrati dobru defanzivu tako da sve je moguce.
Atic nema razloga ,ovaj ga je Bio vratio Malo U zivot.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2022, 00:44

Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2022, 21:29
Ipak je pao izbor na Avdica ispred Mulica, iako u rosteru nemamo nijednu klasicnu dvojku. Roberson ce nasrecu biti tu.

PG: Roberson, Campara
SG/SF: Gegic, Vrabac, Lazic, A. Delalic, Avdic
PF/C: Penava, Kamenjas, H. Delalic, Tomic, Sejfic

Mislim da ce 7 boldiranih sigurno dobiti minutazu. Ja bih jedino volio vidjeti Amsala, ovi ostali su manje-vise nebitni.
Mislim da neke minute apsolutno mora dobiti Čampara, a moguće možda i Delalić (ne znam može li on dvojku odigrati), jer ne vidim kako možemo cijelu tekmu odigrati sa Robersonom i Gegićem na 1 i 2.

Neće valjda Vrabac ili Lazić igrati dvojku :mrgreen:

PS: Atić ako bojkotuje onda je debilčina na kvadrat, treba ga zauvijek izbaciti iz reprezentacije ako se to ispostavi tačnim, nevezano ko bude selektor on meni više nikada ne bi bio pozvan u reprezentaciju.

Čuj bojkotuje Adisa a frajer mu davao minute na Eurobasketu, lik je praktično bio vođa druge petorke u nikad goroj formi.

Atić koji posljednju godinu dana igra za reprezentaciju nije ni za ABA 2 lige a kamo li za reprezentacije, pa još i reprezentacije koja je igrala na Eurobasketu a on bio itekako aktivan sudionik tih mečeva.

Za Sulju ne znam šta da kažem, razočaran sam ako je istina s obzirom da je dečko dokazao koliki je patriota čekavši pet godina da nastupi za reprezentaciju. Da je nastavio igrati za finske omladinske selekcije vjerujem da bi danas imao mnogo bolju evropsku karijeru.

Kada uzmeš u obzir te stvari nevjerovatno mi je da je prosuo sve te silne godine čekanja (a i igranja poslije) zbog nekog ega.

Možda stvarno jeste on trebao imati malo više minuta, pogotovo u onom meču protiv Litvanije, ali hajmo biti pošteni za onih par minuta na terenu nije apsolutno postojao u odbrani, Sabonis ga napadne na četiri metra od koša i za 3 sekunde završi na obruču kao pored nekog kadeta.

Razumijem da je tanak u odbrani, ali onakva defanziva se ne može opravdati ni na koji način (osim ako ti na suprotnom dijelu terena ne garantuje jedno 30+ poena u prosjeku).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 nov 2022, 02:09

Raonffa je napisao/la:
11 nov 2022, 00:44
Mislim da neke minute apsolutno mora dobiti Čampara, a moguće možda i Delalić (ne znam može li on dvojku odigrati), jer ne vidim kako možemo cijelu tekmu odigrati sa Robersonom i Gegićem na 1 i 2.

PS: Atić ako bojkotuje onda je debilčina na kvadrat, treba ga zauvijek izbaciti iz reprezentacije ako se to ispostavi tačnim, nevezano ko bude selektor on meni više nikada ne bi bio pozvan u reprezentaciju.

Čuj bojkotuje Adisa a frajer mu davao minute na Eurobasketu, lik je praktično bio vođa druge petorke u nikad goroj formi.

Atić koji posljednju godinu dana igra za reprezentaciju nije ni za ABA 2 lige a kamo li za reprezentacije, pa još i reprezentacije koja je igrala na Eurobasketu a on bio itekako aktivan sudionik tih mečeva.

Za Sulju ne znam šta da kažem, razočaran sam ako je istina s obzirom da je dečko dokazao koliki je patriota čekavši pet godina da nastupi za reprezentaciju. Da je nastavio igrati za finske omladinske selekcije vjerujem da bi danas imao mnogo bolju evropsku karijeru.

Kada uzmeš u obzir te stvari nevjerovatno mi je da je prosuo sve te silne godine čekanja (a i igranja poslije) zbog nekog ega.

Možda stvarno jeste on trebao imati malo više minuta, pogotovo u onom meču protiv Litvanije, ali hajmo biti pošteni za onih par minuta na terenu nije apsolutno postojao u odbrani, Sabonis ga napadne na četiri metra od koša i za 3 sekunde završi na obruču kao pored nekog kadeta.

Razumijem da je tanak u odbrani, ali onakva defanziva se ne može opravdati ni na koji način (osim ako ti na suprotnom dijelu terena ne garantuje jedno 30+ poena u prosjeku).
I ja ocekujem Camparu bar 5-10 minuta. Delalic itekako moze igrati na 2 i vise je dvojka nego Atic (jer ima bolje vodjenje lopte). U Borcu cesto zna prevesti loptu sa svoje polovine i zapoceti organizaciju napada, iako igra klasicnu trojku pored dva izrazito niska beka. Ima i dobar osjecaj za asistenciju, u aba2 je na 2 meca podijelio 10-ak asistencija. Lazica ocekujem povremeno na 4, a Vrabca mozda na 2, jer ima solidno vodjenje lopte, a i igrao je jednom tu poziciju kod Adisa.

Sto se tice Atica i Sulejmanovica, nek ostane nada da nijedan od njih ne bojkotuje reprezentaciju i da opravdano nece igrati u ovom prozoru. Beciragic nije konfliktan tip i ne vjerujem da ima nerasciscenih stvari s bilo kim od igraca.

Gledao sam malo statistiku kod ova 3-4 Madjara koji dosad nisu imali minutazu. Jedan zabija 15-ak poena u prosjeku u prvoj njemackoj ligi... :crazy:

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 11 nov 2022, 13:05

Misljenja sam da je veceras nas glavni adut odbrana i pokusaj da se bude skoncentrisan koliko toliko sa greskama i u napadu. Ovo je dobro limitiran sastav, ali svakom od njih se moze otvoriti ako bude raspolozenja. Ne znam sta se desava sa Aticem i Sulejmanovicem, nadam se da to nije poremetilo desavanja u timu. Ali generalno, sta ocekivati... savez nam ne postoji!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 11 nov 2022, 16:06

Ima li kakav link za večeras?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2022, 16:44

Ghuraba je napisao/la:
11 nov 2022, 02:09
Raonffa je napisao/la:
11 nov 2022, 00:44

I ja ocekujem Camparu bar 5-10 minuta. Delalic itekako moze igrati na 2 i vise je dvojka nego Atic (jer ima bolje vodjenje lopte). U Borcu cesto zna prevesti loptu sa svoje polovine i zapoceti organizaciju napada, iako igra klasicnu trojku pored dva izrazito niska beka. Ima i dobar osjecaj za asistenciju, u aba2 je na 2 meca podijelio 10-ak asistencija. Lazica ocekujem povremeno na 4, a Vrabca mozda na 2, jer ima solidno vodjenje lopte, a i igrao je jednom tu poziciju kod Adisa.

Sto se tice Atica i Sulejmanovica, nek ostane nada da nijedan od njih ne bojkotuje reprezentaciju i da opravdano nece igrati u ovom prozoru. Beciragic nije konfliktan tip i ne vjerujem da ima nerasciscenih stvari s bilo kim od igraca.

Gledao sam malo statistiku kod ova 3-4 Madjara koji dosad nisu imali minutazu. Jedan zabija 15-ak poena u prosjeku u prvoj njemackoj ligi... :crazy:
Eto nadam se onda da će Delaliću dati minute večeras, nema se tu šta puno filozofirati, ovo su svakako idealne situacije da talentovan dečko debituje za reprezentaciju.

Što se tiče samog meča, ne znam, možda nekako možemo iščupati pobjedu na atmosferu i energičnu igru u odbrani, ali opet je glavno pitanje ko će davati poene. Mislim da za tu neku pobjedu trebamo nagurati makar na 70 poena, a iskreno ne vidim igrača u ovom rosteru koji ti može garantovati 10+ partiju (kamo li šta više) osim Robersona.

Gegić, Kamenjaš i Lazić jednostavno moraju odigrati poenterski možda i najbolju utakmicu za reprezentaciju ako se želimo nadati nekoj pobjedi. Poeni Čampare, oba Delalića, Vrabca i Penave su samo bonus, oni što zabiju vrijedi x2 :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 11 nov 2022, 19:33

Na SK7 malo gledao wembanyamu, zaista jedinstvena pojava... Pokretni kran.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2022, 19:36

Ne igra ni Roberson večeras, piši propalo.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 11 nov 2022, 19:38

Raonffa je napisao/la:
11 nov 2022, 19:36
Otkud sad to?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 nov 2022, 19:44

MrPink je napisao/la:
11 nov 2022, 19:38
Raonffa je napisao/la:
11 nov 2022, 19:36
Otkud sad to?
Izjavio Firic za Novu BH. Igramo bukvalno bez 6 najvaznijih igraca, odnosno bez cetvorice iz prve petorke, ako se ne racunaju Nurkic i Musa. Nevjerovatno koji pehovi...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 nov 2022, 19:57

Sad cu ja to malo ispehirat pa da pobjedimo lagano :kafa:

slika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 nov 2022, 20:00

Jbte jos bez Robersona pa mi ako prebacimo 60 poena to ce biti pobjeda :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 11 nov 2022, 20:01

mogli smo komotno dati minute Zrni i Mulicu, nemamo sta izgubiti

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 11 nov 2022, 20:03

marlostanf1eld je napisao/la:
11 nov 2022, 20:02
Makar su dresovi prelijepi :clap:
Ovo mora ostat prvi dres, jos samo da nema ove zute munje naprijed
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 11 nov 2022, 20:07

jel se mora ovaj djikan derat

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.