Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023
Svaka čast.
Sljedeća protiv Vanbya i Francuske.
Sljedeća protiv Vanbya i Francuske.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Aziz Bekir
sa ovakvim ofanzivnim limitima ubaciti 80+ poena moras ozbiljno crtati po tabli.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Crna Gora dobi Cesku u gostima, gotovo pa nemoguca situacija
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Malo falilo da nas drvosjeca i antitalenti kostaju pobjede,sreca 3 od njih 8 znaju igrat kosarke.
Aziz Bekir
Aziz Bekir

1, 2 i 4 četvrtinu smo dobili, al zato 3/4 jedna crna rupa bez dna, ambis, gdje su mađari napravili 10-26
neko će reći klasika, da se konstantno ponavlja ista četvrtina, al to se konačno mora riješiti.
Sve u svemu, svaka čast momcima
pobjeda sa ovako tankim sastavom.

Sve u svemu, svaka čast momcima

- prisonbreak
- Kontakt:
Sad gledam tabelu, moramo pobediti Crnu Goru sa vise od 19 razlike, kako bi prosli dalje. Plus moramo Madjare dobiti u gostima, a Crno Gora da izgubi od Litve.. teskoo
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Šta dalje. U slučaju 2 pobjede protiv Crne Gore i Mađara u gostima, jednog i realnog poraza od Francuske.
Crna Gora sa porazom od nas i Litve i pobjede protiv Češke dolazi kao i mi na 7-5. Šta se gleda u tom slučaju?
- prisonbreak
- Kontakt:
Medjusobni omjer, vjerovstno poslije tog kos razlika u medjusobnom omjeru. A izgubili smo prvu od CG 69-88
Momcima svaka čast za večerašnju igru i pobjedu, nisam vjerovao da ovaj roster može ubaciti 80+ poena bilo kojoj reprezentaciji na svijetu ali demantovali su me. Svakako nam je sve išlo iz dobre odbrane i to je recept kako trebamo igrati.
Sa druge strane, kada se glave ohlade shvatit ćemo da je Crna Gora današnjom pobjedom u Češkoj nažalsot jednom nogom već zakoračila na Eurobasket.
Moramo dobiti sve do kraja (računajući i Francusku za koji dan) ili da izgubimo od Francuza uz preostale dvije pobjede, sa tim što bi Crnogorce morali razbiti 20 razlike kako bi imali bolji međusobni skor od njih (mislim da se to gleda nakon međusobnih pobjeda).
Oba slučaja su vrlo vrlo teško izvodiva, da ne kažem nerealna. Mnogo nas je koštala ona sramota u Podgorici jbg.
Sa druge strane, kada se glave ohlade shvatit ćemo da je Crna Gora današnjom pobjedom u Češkoj nažalsot jednom nogom već zakoračila na Eurobasket.
Moramo dobiti sve do kraja (računajući i Francusku za koji dan) ili da izgubimo od Francuza uz preostale dvije pobjede, sa tim što bi Crnogorce morali razbiti 20 razlike kako bi imali bolji međusobni skor od njih (mislim da se to gleda nakon međusobnih pobjeda).
Oba slučaja su vrlo vrlo teško izvodiva, da ne kažem nerealna. Mnogo nas je koštala ona sramota u Podgorici jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Bravo momci, aferim Bekire
Strasna borba, strasna utakmica nekih 35 min i suverena pobjeda protiv nimalo naivnog protivnika
Zene su odmah dosle i pocele da ismijavaju ko da je u pitanju Amerika pa ocekujes isti nivo igre tokom 40 min
Vrabac - kapitenski
Kameni - doktorski
Gegic - ocigledan napredak u svakom segmentu
Ostatak ekipe - vrhunska predstava
Btw, samo mi nije jasno iz kojeg razloga Vrabac ne doda loptu Saniju koji mu je bio pred ocima, potpuno sam, nego je trazio Kamenog da se vrati s centra?
(ono ubacivanje ispod naseg kosa, moguce nakon TO i one trice Madjara na -3, ako se dobro sjecam.)
Tesko cemo mi proci na SP, utakmica protiv CG bi mogla, nazalost, biti kobna. Imam osjecaj da bi ovi momci veceras pojeli istu onu ekipu Crnogoraca, ali sta da se radi...

Strasna borba, strasna utakmica nekih 35 min i suverena pobjeda protiv nimalo naivnog protivnika

Zene su odmah dosle i pocele da ismijavaju ko da je u pitanju Amerika pa ocekujes isti nivo igre tokom 40 min

Vrabac - kapitenski
Kameni - doktorski
Gegic - ocigledan napredak u svakom segmentu
Ostatak ekipe - vrhunska predstava
Btw, samo mi nije jasno iz kojeg razloga Vrabac ne doda loptu Saniju koji mu je bio pred ocima, potpuno sam, nego je trazio Kamenog da se vrati s centra?

Tesko cemo mi proci na SP, utakmica protiv CG bi mogla, nazalost, biti kobna. Imam osjecaj da bi ovi momci veceras pojeli istu onu ekipu Crnogoraca, ali sta da se radi...
Sve čestitke momcima. Uspjeli su i bez 4 standardna igrača (neračunajuči Musu i Nurkića). Za njih je ovo velika stvar.
Čestitke i selektoru koji radi odličan posao u skromnim uslovima. Djeluje sve bolje i bolje.

Čestitke i selektoru koji radi odličan posao u skromnim uslovima. Djeluje sve bolje i bolje.

Zadnja izmjena: FoxMulder, dana/u 11 nov 2022, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
- prisonbreak
- Kontakt:
Ispravka nije EurobasketRaonffa je napisao/la: ↑11 nov 2022, 22:05Momcima svaka čast za večerašnju igru i pobjedu, nisam vjerovao da ovaj roster može ubaciti 80+ poena bilo kojoj reprezentaciji na svijetu ali demantovali su me. Svakako nam je sve išlo iz dobre odbrane i to je recept kako trebamo igrati.

Tako je, popusili smo ga sigurno, tesko da mozemo dobit Francuze, a isto tako pobjediti 20 koseva razlike.
- svrakino1921
- Kontakt:
na eurobasket cemo i mi aBd, a na svjetsko ce CG:-)Raonffa je napisao/la: ↑11 nov 2022, 22:05Momcima svaka čast za večerašnju igru i pobjedu, nisam vjerovao da ovaj roster može ubaciti 80+ poena bilo kojoj reprezentaciji na svijetu ali demantovali su me. Svakako nam je sve išlo iz dobre odbrane i to je recept kako trebamo igrati.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Veceras smo ovo dobili zahvaljujuci prelijepim dresovima
Steta sto smo ovoliko hendikepirani, jer bi se s Robersonom, Aticem, Sulejmanovicem i Halilovicem moglo igrati protiv ovakve Francuske. Ovako jedino ostaje nada da ce Ceska dobiti u Crnoj Gori, a njima je to utakmica bez ikakvog znacaja. Cak su i danas igrali u miksanom sastavu bez 4-5 standardnih igraca. Jednostavno je, nismo smjeli izgubiti 20 razlike u Moraci!
Aferim selektoru i momcima za ovu pobjedu. Svi su dali svoj doprinos i odigrali kako treba. Jedino je mogla uci bar jos po jedna trojka Gegicu, Campari i Lazicu, jer imam utisak da su njih trojica opalili 15+ trojki.
Aferim selektoru i momcima za ovu pobjedu. Svi su dali svoj doprinos i odigrali kako treba. Jedino je mogla uci bar jos po jedna trojka Gegicu, Campari i Lazicu, jer imam utisak da su njih trojica opalili 15+ trojki.

- NerminFatic
- Kontakt:
Kameni i Gegic nas spasise. Bravo na borbenosti, ali neshvatljivo da Sejfic zivi od kosarke, da Campara jedino sto zna gadja 1/8 itd. Ovo je mali pothvat, ali bez znacaja jer ne mozes dobiti CG 19 razlike a mozda ni Madjare u gostima. Ipak, fala momci.
Nego, ako vec nema Robersona, zasto ne pozvati Alibegovica za Francusku?!
Ma ja, na Mu(n)dobasket sam mislio :mrgreen
@Ghuraba
Može li se Amar naknadno zvati? I da li možda postoji šansa da Roberson odigra protiv Francuza?
Yebem mu eto ako je trenirao cijelu heftu i tek jutros rekao da ne može, onda je moguće da može nešto odigrati protiv Francuske, ne znam kakva je povreda u pitanju...
@Ghuraba
Može li se Amar naknadno zvati? I da li možda postoji šansa da Roberson odigra protiv Francuza?
Yebem mu eto ako je trenirao cijelu heftu i tek jutros rekao da ne može, onda je moguće da može nešto odigrati protiv Francuske, ne znam kakva je povreda u pitanju...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
AZIZE KRALJINO
Kakav govor na pressu
Indirektno je porucio neke stvari pojedinim igracima.

Kakav govor na pressu

Indirektno je porucio neke stvari pojedinim igracima.