FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 nov 2022, 12:00

Zukanovic je napisao/la:
15 nov 2022, 11:30
Dal nije toliko los kako ja neki prave. on sada vrijedi najmanje 500.000 €. sto se ne gleda samo utakmice.

Dal nije da je los, nije da nema talenta.. jednostavno se umislio kao da je u manchester unitedu a daleko smo od toga.
Zamotavanje i nepotrebbno driblanje. ocito izbjegavanje teretane i rad na samom sebi. Sad treba zapeti ko nikad.

Fudbal je savrsen onda kad je jednostavan :) -

Dal se moze daleko bolje iskorisiti da misli na tim a ne na sebe. Umjesto dribling i izgubljene lopte ti odigras dupli pas i sve lakse ljepse i bolje izgleda. Onda ce se nizati i ass i golovi

Mi svakako volimo i postujemo sve nase igraci i ljude u klubu ali smo opasni kriticari 😃
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 nov 2022, 12:05

keli je napisao/la:
15 nov 2022, 10:36
Ispade u ovom očaju od sezone da je najveći problem Dal. Opet smo se okomili na pojedinca, a ustvari truhlo sve i u igračkom i u ostalim kadrovima. Zanimljivo da svi ostali klubovi i dosta navijaca kona hvale Dala da je za U21 igraca odlican al samo nama je najveca krampa. Momak je dobar potencijal jedan od boljih od ovih mladjih u ligi. Doci ce realizacija i mudrije odluke vremenom.
Upravo tako. Ali sav besmisao pljuvanja i hejtanja njega u ovolikoj mjeri, ogleda se u zadnjoj utakmici protiv Slobode

Momak počeo na klupi, mi odigrali ko za qrac, sporo, mlitavo i nezainteresovano. Tek kad je on ušao, malo se ubrzao tempo i pritisak.

Za momka 21 godinu ima sasvim finu statistiku od dolaska, da se razumijemo nije Mbappe, ali vise od njega se pljuvao i hejtao samo Denis Čomor i Alen Melunović.
Totalno bespotrebno pravljenje pritiska na momka, ali eto forumski puk zna kako treba.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 15 nov 2022, 12:07

Lako cemo mi za Dalaru, sta cemo za Tomasevica, lik je ubjedljivo najgori bek lige, ja ne mogu da vjerujem da momak nema ni pasa, ni kontrole lopte, ni prijema, jedino sto trci ko bez glave. Najjaci je kad je gurne u for, ne znam ima li jednu da je gurnuo u for a da je stigao. Pod obavezno je da mu nadjemo zamjenu, pa makar to bio i igrac iz juniora, koji sigurno ne moze biti gori od njega u svakom smislu.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 nov 2022, 12:12

a kakve su sanse da dovedemo izeta hajrovica,uz Avdiju bi bio pravo osvjezenje
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 15 nov 2022, 12:21

donDondon je napisao/la:
15 nov 2022, 12:12
a kakve su sanse da dovedemo izeta hajrovica,uz Avdiju bi bio pravo osvjezenje
😂😂 deceniju evo hajrovica najavljujemo covjek keramiku poceo da radi
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 15 nov 2022, 13:02

Emir dovede Tomasevica uz placeno obestecenje,poslije 3 mjeseca istog stavlja na listu otpisanih i na sve to Mirvic kaze dobar si Emire trebas nam :clap:
Prije toga otjeran iz kluba sigurno ne bezveze,placeno obestecenje za Zidana lika koji nije mogao 30 min igrat itd...znaci samo puna podrska Mirva za SD nedaj nikome na njega :clap: :bih:

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 15 nov 2022, 13:20

nedjelja u 13:00

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 nov 2022, 14:00

Govorio sam da se Kodro dovede, i treba ako cemo se ponasat ko Bin Mensur, ako ce mo bit ko bin tan onda dovest trenera iz prve lige hrvaske (normalno iz sredine tabele i nize) zate imamo pare.

Posteno receno hrvaska liga je najbolja u bivsoj drzavi u svim sverama zivota a u fudbalu su 300 godina ispred nas. I reprezentativnom i klubskom i u vidu ribogoilistu..

Sablic tamo trenira amaterski klub i izgledao je bolje nego amaw sablja husref jovic dudic itd..

Pogledaj Jakirovica tamo se bruko cirkuzali ljudi sanjim dovede 3 igraca iz druge trece lige bolji od svih u nasoj lizi..

Zato mislim ako mozemo dovest trenera (mislim da ga mozemo placat) koji je vodio ili vodi ekipe iz sredi prve lige hnl ili trenera koji je prvak ili drugi i drugoj lizi hrvaske mozda najbolja opcija..

Ima tamo igraca dobri ci klub ispada iz prve loge ili igraca koji su u drugoj ligi 3 il 4 i ti su klubovi inace siromasni da ikad udju u prvu ligu, ja vjerujem da se moze nac 5 igraca koji bi biki nivo ticinovica (posebno trener koji radi ili radio u prvoj ligi pridbu tabele ) koji nece bit skuplji od dzafica ahmeta muse itd..

Jer hrvaska 2 liga je jaca od nase prve, takodje hrvaska prva liga nebi nikad bila toliko jaka da im je druga liga ko u nas korida ili mma fight na korida areni..

Takodje idu nam dvije stvari u tom slucaju na ruku, prva ako bi bio trener iz hrvaske (posebno ako je posten tamo bio i ima solidno ime i znanje i da nije prevara ko jesic) igraci bi lakse pristali da dodju posebno sad kad se ove oraonuce po tuzli vrbcicima bl i kosevu rijese.. valjda nece istruhnut trava za 3 godine, takodje ocito je da Mirvic plate isplacuje uredno sto je vazno.. takodje igranjem u evropi sto se njima nikad nebi desilo recimo da igraju za klubove iz doljnjeg doma prve lige je veliki plus, posebno treba reci da takve igrace koje bi mi i doveli dinamo hajduk rijeka nece dovest ni za cistacicu u klubu

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 nov 2022, 14:04

keli je napisao/la:
Ispade u ovom očaju od sezone da je najveći problem Dal. Opet smo se okomili na pojedinca, a ustvari truhlo sve i u igračkom i u ostalim kadrovima. Zanimljivo da svi ostali klubovi i dosta navijaca kona hvale Dala da je za U21 igraca odlican al samo nama je najveca krampa. Momak je dobar potencijal jedan od boljih od ovih mladjih u ligi. Doci ce realizacija i mudrije odluke vremenom.
e samo da mi je da vidim i da mi neko objasni na osnovu čega se hvali toliko
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 nov 2022, 14:08

Treneri iz srbije jesu bolji od nasi ubleha, al nisu bolji od trenera u hrvaskoj..

Imaju teski ubleha u vidu lalata jesica samprasa, tacnije dosta su slicni nama uz malo vise znanja.. al sanjima hljeba nema prvo ublehaci su neradnici i profesionalni uspjeh im je na 3 cem mjestu..

Daj da se pojede popije muzika zene pa ako se sta uradi.. naravno da oni imaju 7-8 uzbiljni trenera koji nisu takvi al mi to nemozemo platit

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 15 nov 2022, 14:43

Sanchez1987 je napisao/la:
15 nov 2022, 13:02
Emir dovede Tomasevica uz placeno obestecenje,poslije 3 mjeseca istog stavlja na listu otpisanih i na sve to Mirvic kaze dobar si Emire trebas nam :clap:
Prije toga otjeran iz kluba sigurno ne bezveze,placeno obestecenje za Zidana lika koji nije mogao 30 min igrat itd...znaci samo puna podrska Mirva za SD nedaj nikome na njega :clap: :bih:
Gdje pise daje Tomasevica stavio na listu otpisanih?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 15 nov 2022, 15:13

mnon46 je napisao/la:
15 nov 2022, 14:04
keli je napisao/la:
e samo da mi je da vidim i da mi neko objasni na osnovu čega se hvali toliko
Ne hvale ga toliko ko da je igrac za lige petice, ali za svoje godine ima muda krenuti 1 na 1 sa svakim igracemu ligi. Ulazi u sanse i pocesto je opasnost po protivnika. Rekao sam gore u postu da je imao bolju realizaciju ili zavrsni pas statistika bi bila puno jaca. Mogao je zabiti jos bar 5 pogodaka. Helem, to ce nadoci. Gora su mi ova satro neka imena od haman 30 godina a ne mogu se ni u sansi naci a kamoli prediblati nekoga. Vise se pljuje dal od dzafica a sta je to iskusni dzafic uradio? mnogo manje nego dal. Slicno vrijedi i za kapitena. Radije ce gledati ove mlade mladje od 23 godine kako se bore makar mogu napredovati nego ove djuturume.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2022, 15:19

Ja sam sigurno da je makar 50% samo sto on se zove Varesanovic. da nije on sin Mirze sigurno nebi se gledala svaka greska kod njega.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 15 nov 2022, 15:24

nokee je napisao/la:
15 nov 2022, 14:43
Sanchez1987 je napisao/la:
15 nov 2022, 13:02
Gdje pise daje Tomasevica stavio na listu otpisanih?
Ma neki ofirni sajt napisao da su on, dizdarevic, varesanovic i abubakar najvjerovatnije bivsi, al ublehe neke pisale tako da nije neka info. Al realno je za ocekivati da ga otpisu, bar po ovome sto je do sada pokazao

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2022, 15:29

Tomasevic ima kod nas najvise minuta 1.521. :D

ja bi sada vratio Jovasevica i Imamovica. i nek ide Tomasevic.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 15 nov 2022, 15:51

Zukanovic je napisao/la:
15 nov 2022, 15:19
Ja sam sigurno da je makar 50% samo sto on se zove Varesanovic. da nije on sin Mirze sigurno nebi se gledala svaka greska kod njega.
A isto tako da nije njegov sin, ne bi ni igrao ovoliko minuta kao što je igrao.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2022, 16:13

Mislis bas da neko ce gurati sina Mirza Varesanovic? Vinko, Goran,Vasoski, Dzeno, Uscuplic i sada Emir. svi su njemu dali da igra. to nebi radili da je sin Mirvica a ne Mirze. :D

nije on kriv sto medija zbog Mirze ga dizu ko da je Messi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 nov 2022, 16:20

Zukanovic je napisao/la:
15 nov 2022, 15:19
75% mu se gleda svaka dlaka u jajetu jer je mirzin sin i sto dzekunu poluscerku kara..ima malo i liverpoola u tom..

Varesanovic bi igrao u svakoj ekipi u pl bh..

Sad nek SARAJEVO raskine ugovor da je free agent da ce ga zrinjski uzet i da ce igrat maksimalan broj minuta (minus povrede kartone)

Pogledaj koliko on trci, dueli driblinzi to je za momka koji igr u pl bh najslabija liga svijeta ZLATNA KOKA I HOROZ

NJEGOVE MANE NISU MANE KOJE SE NEMOGU NADOKNADIT U VIDU RECIMO KO DIZDAREVIC COVJEK 1.82 cm on nemoze rast a golman plus glup i nekvalitetan plus SEHINOVIC mladji bolji vise moze jos rast

Varesanovica treba poslat psihijatru hodzi da mu oduci da malo poprica sanjim, dobar trener da mu zabrani dreblanje 55 metara od gola (glumljenje mesija maradone) da nabije zdrave miscne mase i da radi dobro na treninzima, da neslusa budale sa tribina, ovo su sve stvari koje se mogu naucit vrlo brzo i greske koje se mogu popravit, sa dobrim trenerom.. i ako to uspije bice bolji sa 22-23 godine nego rahmanovic sa 28 u svim segmentima igre..

Nije mesi modric i ta liga al za pl bh moze bit

Suljic sa 47 kg imao ino angazman 10 godina dal je njegovu kilazu imo sa 11 godina

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 15 nov 2022, 16:25

Gledate li vi utakmice lik je promašio pregršt zicera. Plus se ponaša preodvratno. Mali nafurani **** jedva čekam da **** iz FKS.
ISTINA ZA VEDRANA!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 15 nov 2022, 16:33

ajdohordas je napisao/la:
15 nov 2022, 02:09
NisamInSajder je napisao/la:
13 nov 2022, 23:51
nokee je napisao/la:
13 nov 2022, 19:25
I kad mi neko kaze ne moze se porediti Rijeka s nama, ne sjecam se iz kojih razloga.
Pogledah malo s Dinamom, hajd ok dosta su jaci i igracki i budzetom. Ali ne male pare su se skrcale u Rijeku, pojacanja iz engleske, francuske itd. stvarno po imenima imaju ekipu. Na terenu nista ni sa cim, i tako izgledaju citavu sezonu. Nevjerovatno da se nalaze blizu zadnjeg mjesta u Hrvatskoj ligi a po budzetu su top 3 sigurno..
Nekako kad igraci prestanu vjerovati u sebe dzaba koliko god da imaju kvalitete, slicno kao ko kod nas, nekakvi utuceni, sa strahom igraju.. Ne moze to popraviti ne znam ti se kakav trener.

Suma sumare bez bar 4 5 novih igraca koji ce donjeti nekakve nove energije, koji nisu utuceni i sa strahom nekakvim i kvalitetnog trenera koji ce dozvati ove sto ostanu, nema nas nidje.. Opet saltanje, mjenjanje al jbg drugacije trenutno ne moze ocito.
Ako bi se sve poslozilo i uz vracanje na Kosevo mogli bi se nadati Evropi iako iskreno bice tesko.. Pogledam raspored i na proljece u startu sve derbi do derbija.. Na hajr!
Rijeka igrački odlična kvaliteta, nekako na papiru ništa slabiji od prošle godine. Imaju svakako širi roster od prošle sezone. A na terenu raštimani orkestar, svako vuče na svoju stranu i ništa. A zašto? Pa treneri ove sezone su im 0. Prvo neki Budicin, pa onda neki Cosmi, koji se više isprovaljivao nego što je uradio nešto na terenu.

Osnovno nepisano pravilo je: Odličan trener sa 11 loših igrača, može izvući neki rezultat, ali 11 odličnih igrača bez odličnog trenera ništa neće uraditi. Izuzetak je kad imaš ultra sreću ili bude neki šok i nekakva euforija, ali opet igra će biti jako loša.

Zadnje što trebaš ćuti na početku naredne polusezone je: "U ekipi je dobra atmosfera i nadam se da ćemo se podobriti do kraja sezone".
Nije to "neki" Cosmi... Ne pričaš o Zoranu Erbezu.
Čovjek radi u Italiji 25 godina, vodio Udinese, Genou, Lecce, Sienu, Palermo, Pescaru, Crotone itd itd.

Ovo što se "isprovaljivao" kao što ti kažeš, najmanje je do njega. Čovjeka doveli prije 4/5 kola u prelošu atmosferu i prelošu selekciju igrača koja je napravljena od strane njegovih prethodnika. Ali nejse, nije tema o Rijeci.

Nego je fazon što se kvalitetan i stručan trener koji je stranac, kod nas na Balkanu teško može istrpiti i ispoštovati, nažalost. Kod nas je sve na ho-ruk, prolaze seljačine poput Mulalića, narkomani poput Lalatovića, galamdžije i psovači poput Husrefa, taldžije i petljanci poput Tome Ivkovića itd itd, a svi pobrojani nemaju godinu dana staža u nekim bar malo ozbiljnijim evropskim ligama. I čudimo se što nam balkanske klubove u Evropi šamaraju, Gzira, B36, Zaria, Kukesi, Conah's... "Velikani" evropskog fudbala.
To što sam stavio neki ispred Cosmija i Budicina uopšte ne srozava njihove kvalitet, obojica ih imaju. Cosmi pogotovo. To neki je stavljeno na osnovu odabira trener, prvo na ljeto se htjelo malo uštedjeti, pa eto daj Budicina, ne razmišljajući kakav ima realan kvalitet, dal uopšte može voditi takvu momčad kao Rijeku zbog glava koji su njoj, a onda kad sd zaglibilo, pa.eto daj nekog ko ima CV i neki rezultat, pa došao Cosmi, opet ne razmišljajući o nogometnim stvarima. Cosmi je dobar trener, za ovo podneblje klasan, ali defanzivac, klasični Italijan. Dok mu ekipa primi gol, gotovo je, to je poraz vrlo vjerovatno. Evo u Rijeci svaka pobjedu mu je "clean sheet". Defanzivan trener. A gledaj Rijeke i rostera, najtanji defanzivno, bekovi svi ofanzivni, štoperi svi vole igrat sa loptom, niko nije agresivac. A ofanzivni Halilović, Vrančić, Vučkić, Ampem, Obregon, Djurićin. Pa trebaju davati po 2 golova svaku utakmicu, a oni u nekim nisu ni pogledali prema golu. Zbog toga sam naveo neki ispred Cosmija i da se isprivaljivao, što jeste, pa pogledaj izjave, i ono što se uradilo na terenu i onda još dođe šamar pa mu Mišković da otkaz iako je Cosmi govorio kako će on tjerat, a ne da ga tjeraju. Najveći razlog tog i cijele ove sezone Rijeke je upravo kao što @Galileo kaže mahalski način vođenja kluba od strane Miškovića.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”