Premijer liga BiH - aktuelno

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la killafrommanilla » 15 nov 2022, 16:20

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 nov 2022, 16:03
killafrommanilla je napisao/la:
15 nov 2022, 15:44
A tek ce da slijedi pisanje.

Mirvicu klosarcino raspala, mogao si stat uz postenog covjeka kad si dosao i da se naprave promjene u bh. fudbalu, a ti si izabrao Vicin zagrljaj.

Vicko je odmah znao da ce ovako zavrsit, samo je mislio da ce Velez i Hasic odustat zbog konstantnog prolongiranja odluke.

A tek sad ce da slijedi tuzba i crno ispod nokta da se uzme! Umrite smecari ustasko-cetnicko-balijski!

I jos da se svim majmunima sto su imali sumnje u postene namjere Hasica i onog 4R posampi u stau! Opet posebno Mirvicu, KAKVO SMECE LJUDSKO GORE OD SVIH OSTALIH. Bukvalno je mogao bit taj jezicak na vagi, al lakse linijom manjeg otpora. Fuj.
Pavijane smiri dozivljaje,Mirvic radi i zivi i USA u tom sistemu nema Hasica politickih ljudi,Vica krimosa itd tamo je kvalitet i rad bitan tako da covjek nije upucen kako to ovde ide,njega ne zanima da mu Vico nesto sredjuje ili da mu SDA namjesta tendere kao Hasicu. Nabiju vas Pitari sve na splovilo. Mirvic kriv jel a gdje su drugi klubovi koji nisu ni pomislili da se pridruze? Oni vam nisu bitni?
Hocu da kazem da je Kasum bio koliko toliko zagrijan da se krene u neke promjene u bh. fudbalu. Odlaskom Kasuma, a dolaskom ovog sugar daddya iz USA, prvi prizor je bila loza u kojoj sjede on i Vico.

A te cobanske neko nekom namjesta tendere, prilozi dokaz a da nije ono sto nabraja ona fuxa sto radi za avdu avdica. Ono je najjaci clanak, bukvalno samo prebrojala coeku pare. Nigdje da spomene da je negdje nekad bila bolja ponuda a da je Hasic dobio.

Jednostavno covjek je najbolji u svom poslu i naravno da ce na osnovu toga biti prvi na svim tenderima. Evo vec neko vrijeme nije u najboljim odnosima s SDA, pa opet firma radi kao i prije. Pusti te bosnjacko cobanske price.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 15 nov 2022, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 15 nov 2022, 16:20

Savez je takodjer objavio da je zrinski prosao u grupe KL, tako da.. :rol:

exFighter1926
Kontakt:

Post Postao/la exFighter1926 » 15 nov 2022, 16:22

U opinama ništa novo?

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 15 nov 2022, 16:26

Posto su bile dvije tuzbe,predpostavljam da je ova odbijena koja se tice Veleza i odstete ,a prihvacena ona koja se odnosi licno na Semsu.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 15 nov 2022, 16:30

Semsudin, heroj kojeg nas fudbal treba. Sad naprijed u skidanje koze s ledja banjaluckih lopova. 💪

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 15 nov 2022, 16:31

StarmoCity je napisao/la:
15 nov 2022, 16:26
Posto su bile dvije tuzbe,predpostavljam da je ova odbijena koja se tice Veleza i odstete ,a prihvacena ona koja se odnosi licno na Semsu.
Tako je ovo je odbijena za financijsku naknadu .
Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu.

Opet Gico ne smije napisat da je druga tužba prihvaćena , i da ne vrijedi vise .
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 nov 2022, 16:46

StarmoCity je napisao/la:
15 nov 2022, 16:26
. Danas je u NS/FS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK „Velež“ Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS/FS BiH.

Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK „Velež“ Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu.
Po savezu odnosi se na oboje i na Hasica i na Velež,jel pise odbijem zahtjev i Hasica i Veleža (nije ko jedno napisano)

Ukratko j.ebo lud zbunjenog. :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 15 nov 2022, 16:47

Savez:

slika
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 15 nov 2022, 16:55

Cheetah je napisao/la:
15 nov 2022, 16:15
Ako je ukinuta suspenzija, što je onda Savez ovo objavio?
https://www.nfsbih.ba/vijesti/cas-odbac ... -fk-velez/
Radi se o dva odvojena predmeta: Fk Velež vs NSBIH i Š. Hasić vs NSBIH.

U ovom drugom je Hasiću potvrđena kazna od 2.000,00 KM zbog ulaska u prostoriju sudija, ostale kazne su oborene, uključujući suspenziju.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 nov 2022, 17:04

Jedan sarajevski advokat kaže da sad moraju platiti troškove u iznosu od 125,000 eura.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 15 nov 2022, 17:06

MortemHz je napisao/la:
15 nov 2022, 17:04
Jedan sarajevski advokat kaže da sad moraju platiti troškove u iznosu od 125,000 eura.
Ko?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 nov 2022, 17:10

Može li sad Hasić tužiti bagru iz Saveza pred istim sudom ?

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 15 nov 2022, 17:15

Možeg a neko voliti ili ne al morate priznat da je gospodin Hasić mangup za sve ostale uhljebe bh športa.Da se prisjetimo legendarne izjave nakon incidenta na m17 magistrali:
Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema", cinično je prokomentarisao predsjednik Rođenih. :opaopa:
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 15 nov 2022, 17:22

Cheetah je napisao/la:
15 nov 2022, 16:15
Ako je ukinuta suspenzija, što je onda Savez ovo objavio?
https://www.nfsbih.ba/vijesti/cas-odbac ... -fk-velez/
klub se zalio na kaznu od 10 000 i 6 utakmica bez publike koja je odbijena.A Hasić se žalio na suspenziju od 2 godine i žalba je usvojena, suspenzija ukinuta odmah donošenjem odluke.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 15 nov 2022, 17:27

Baza1921 je napisao/la:
15 nov 2022, 17:15
Možeg a neko voliti ili ne al morate priznat da je gospodin Hasić mangup za sve ostale uhljebe bh športa.Da se prisjetimo legendarne izjave nakon incidenta na m17 magistrali:
Ja već imam prve indikacije da je sudija Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja kočionog sistema i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i kočionog sistema", cinično je prokomentarisao predsjednik Rođenih. :opaopa:
Mislili ste i za Dudica i Jakirovica da su mangupi, svrsavali na njihove izjave od prije godinu-dvije.
Sad pisate po obojici. Isto ce biti i za ovog seljobera.

Nema covjeka od cinika. A to su svi pomenuti gore.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 15 nov 2022, 17:38

slika

Na današnji dan prije 55 godina odigrana je jedna od najvećih utakmica u historiji bh. nogometa, a to je gostovanje slavnog Manchester Uniteda na Koševu.

Prije tačno 55 godina FK Sarajevo je u 1/8 finala Kupa šampiona (Lige prvaka) ugostio najslavniji engleski tim i jedan od najvećih klubova u Evropi - Manchester United. Nogometni spektakl do tada neviđen u našem glavnom gradu, značio je i posebne pripreme i organizaciju meča, a u gradu je taj dan bilo potpuno "ludilo" i sa nestrpljenjem se čekao početak meča.

Čak sedam engleskih reprezentativaca zaigralo je na Koševu gdje se skupilo oko 45.000 gledalaca. Utakmica je ostala upamćena jer je Bordo tim bio znatno bolji protivnik, ali su sreća i italijanski sudija Francesco Franceschini bili na strani Crvenih đavola.

METROPOLA

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 15 nov 2022, 17:41

Suvorov je napisao/la:
15 nov 2022, 17:27
Baza1921 je napisao/la:
15 nov 2022, 17:15
Mislili ste i za Dudica i Jakirovica da su mangupi, svrsavali na njihove izjave od prije godinu-dvije.
Sad pisate po obojici. Isto ce biti i za ovog seljobera.

Nema covjeka od cinika. A to su svi pomenuti gore.
Zar nije magupluk stav i da stoji iza svojih navijaca i njihove grijehe na svoja ledja i yebe dusmane u mozak sa provocirajucom izjavom za medije to je za mene mangupluk a ne nasi iz željine uprave puse ga vici i zahvaljuju mu se na zvanicnoj stranici kluba kao hvala vico sto si nam cestitao 100. rodjendan :crazy:
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 15 nov 2022, 17:54

Vidi ti ovih kur.vi Vicinih, ni slova da su izgubili tuzbu protiv Hasica, a fale se da su dobili FK Velez na sudu. Kao da se to nece znati.

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 15 nov 2022, 17:57

jasta je napisao/la:
14 nov 2022, 20:30
Hellas je napisao/la:
14 nov 2022, 19:29
jasta je napisao/la:
14 nov 2022, 17:37
Privatna liga gickasto zeljastog. Novinari u borbi za koru hljeba/kruha prave se slijepi i nijemi. Prvo su uništili Olimpik, izbacili Mladost, ugurali mrtvi Leotar i lijepu slogicu dobojsku, ugurali politički projekat zvani borac u sami vrh lige, uništavali Velež gdje god su stigli a onda redom i sve ostale. Ugurali sve antitalente borca u sve omladinske selekcije......jedino gore od izvornih četalja i neprijatelja sporta i države, su prodane balije. Dosta i mene više.
Ajd sve i nekako ali Olimpik? Klub koji je zavalio sve zive i ugasio se sa 1.7 miliona KM duga :D
Ljudi su istupili iz lige nakon što su ih brutalno krali da bi spasili Radnik. Na to sam mislio.
Ma jasta svi ih krali, a kad se ulazilo u Premijer ligu kradjama, e onda nisu istupali iz lige :D. Olimpik je bukvalno dosao u situaciju da ne moze poklopiti dugove i da ce biti suspendovani, samo sto nisu htjeli objelodaniti. Eno idi na sajt poreske uprave, FK Olimpik 1 688 000 KM duga hehe

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 15 gostiju.