FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
79
35%

Ukupno glasova: 226

andol
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la andol » 19 nov 2022, 00:09

scudetto89 je napisao/la:
19 nov 2022, 00:02
@ andol ti kao veliki mangup dodjes i uzmes trans nije to tesko, imas damu i uradis !
Haj napisi to jos jednom tite ti

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 19 nov 2022, 00:18

Kad u Mostaru razmisljaju o odgodi, kakav ce teren na Policama tek da bude 😂

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 nov 2022, 00:32

PapirnaMarka je napisao/la:
18 nov 2022, 23:46
Moze pričati ko šta hoće, al ovo je sramota teška šta rade. Sprdaju se sa nama i bukvalno smiju u lice.

Kako ono neki kazu "nema ayla veze sa prvim timom"? Pa sto joj onda prvi tim rodjendansku čestitku sprema, ako vec nema veze sa njima? Nije normalan ko god je ovo organizovao i dopustio da se organizuje.

Totalno se udaljavaju od navijaca svakim potezom sve vise i vise. Pocelo je sa clanskim i "beneficijama" clanstva koje su sve ukinuli u poredjenju sa prethodnim godinama, banalan primjer ali u kampanji za clanstvo jedna od pogodnosti bilo je "besplatno gledanje prijateljskih utakmica", koje su kasnije redovno naplatili i clanovima, cak ni popust nisu dali. I sad ide patetika standardna "trebas se uclaniti svakako ako si navijac", al prevarili su ljude sa tim pogodnostima. Jos je ranije barem i bilo ono dijeljenje paketica najstarijim i najmladjim clanovima, moglo se ici na "razgovor' sa Husrefom, Krletom, Ahmetovicem i direktoricom kluba u to vrijeme i mogao si pitati ih sta hoces.

Pa su onda sezonske prodavali za vece pare nego ranije, iako su znali da se utakmice nece igrati na Kosevu do drugog dijela sezone. Das im 120 maraka za sezonsku za istok i onda ides u Zenicu 60 kilometara od grada i jos pri tom tamo cijena karte 3 marke. Naprave te budalom.

Pa onda puste dresove u prodaju i pocnu sa isporukom 3 mjeseca kasnije, licno znam covjeka koji jos svoj dres dobio nije, doduše živi u inostranstvu, al naručio je prvi dan kada se moglo naručiti i još mu dres nije stigao na adresu. Pa onda povećanje cijena majica u fan shopu, a "kvalitet" isti ostao.

Objave po Instagramu "lajk i Ismir ostane jos jedan dan", pogresan stadion, po 3 puta brisanje i ponovno stavljanje postsve, nekakve mozzart objave ko da smo olx a ne fudbalski klub, pa objave direktorice i sramotne izjave da ćemo biti najbolji klub na balkanu za 2 godine. Organizovanje raznoraznih gala večera, proslava, a razloga za slavlje nigdje nema. Pisanje po igracima koji su legende kluba kakvi god da su, jedan od njih ti je i najtrofejniji igrac u klupskoj historiji. Zapošljavanje ljudi koji su cijeli život navijači željezničara, počevši od direktorice, pa na niže. I još milion sramota, brukanja i ofiranja u svim segmentima klupskim, a sve to sa najvećim budžetom u zadnjih 10 godina.

I onda se nađe neko da ih brani ovdje i tvrdi da nikad bolje nije bilo, to može samo neko ko ima koristi od toga, znaci ili radi u klubu ili neko njegov blizak, ili je mozda navijac zeljeznicara.
tresem se dok čitam, šta su nam uradili jarane...
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 19 nov 2022, 01:47

Moze pričati ko šta hoće, al ovo je sramota teška šta rade. Sprdaju se sa nama i bukvalno smiju u lice.

Kako ono neki kazu "nema ayla veze sa prvim timom"? Pa sto joj onda prvi tim rodjendansku čestitku sprema, ako vec nema veze sa njima? Nije normalan ko god je ovo organizovao i dopustio da se organizuje.

Totalno se udaljavaju od navijaca svakim potezom sve vise i vise. Pocelo je sa clanskim i "beneficijama" clanstva koje su sve ukinuli u poredjenju sa prethodnim godinama, banalan primjer ali u kampanji za clanstvo jedna od pogodnosti bilo je "besplatno gledanje prijateljskih utakmica", koje su kasnije redovno naplatili i clanovima, cak ni popust nisu dali. I sad ide patetika standardna "trebas se uclaniti svakako ako si navijac", al prevarili su ljude sa tim pogodnostima. Jos je ranije barem i bilo ono dijeljenje paketica najstarijim i najmladjim clanovima, moglo se ici na "razgovor' sa Husrefom, Krletom, Ahmetovicem i direktoricom kluba u to vrijeme i mogao si pitati ih sta hoces.

Pa su onda sezonske prodavali za vece pare nego ranije, iako su znali da se utakmice nece igrati na Kosevu do drugog dijela sezone. Das im 120 maraka za sezonsku za istok i onda ides u Zenicu 60 kilometara od grada i jos pri tom tamo cijena karte 3 marke. Naprave te budalom.

Pa onda puste dresove u prodaju i pocnu sa isporukom 3 mjeseca kasnije, licno znam covjeka koji jos svoj dres dobio nije, doduše živi u inostranstvu, al naručio je prvi dan kada se moglo naručiti i još mu dres nije stigao na adresu. Pa onda povećanje cijena majica u fan shopu, a "kvalitet" isti ostao.

Objave po Instagramu "lajk i Ismir ostane jos jedan dan", pogresan stadion, po 3 puta brisanje i ponovno stavljanje postsve, nekakve mozzart objave ko da smo olx a ne fudbalski klub, pa objave direktorice i sramotne izjave da ćemo biti najbolji klub na balkanu za 2 godine. Organizovanje raznoraznih gala večera, proslava, a razloga za slavlje nigdje nema. Pisanje po igracima koji su legende kluba kakvi god da su, jedan od njih ti je i najtrofejniji igrac u klupskoj historiji. Zapošljavanje ljudi koji su cijeli život navijači željezničara, počevši od direktorice, pa na niže. I još milion sramota, brukanja i ofiranja u svim segmentima klupskim, a sve to sa najvećim budžetom u zadnjih 10 godina.

I onda se nađe neko da ih brani ovdje i tvrdi da nikad bolje nije bilo, to može samo neko ko ima koristi od toga, znaci ili radi u klubu ili neko njegov blizak, ili je mozda navijac zeljeznicara.
:clap:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 nov 2022, 05:45

guadalupe je napisao/la:
18 nov 2022, 21:57
samoSA je napisao/la:
18 nov 2022, 21:48
FCUM je napisao/la:
18 nov 2022, 21:07
Dotakli smo dno
Kazu kod nas dno ima podrum.
Ma samo bojkot(mada vec tako izgledamo) dok ovo sve ne ode iz kluba ali to moze samo Mirvic,valjda skonta neke stvari.Nekad.
Iako bi i ja to isto , ali to nije nacin oni bi voljeli da dodje do klasicnog bojkota i da se ugasimo skroz. Trebamo na sve nacine nekako se mobilisati, za nase Sarajevo poceti dolaziti u sto vecem broju, ima nas bruku , vazda nas je bilo bruku i bit ce nas , samo treba neko da nas pokrene da vide ovi debili sa kim imaju posla.
Samo ti brate prati i mobilisi ja ne mislim ovo podrzavati svojim dolaskom gdje bi samo njima bilo bolje.
Ovo samo Mirva moze rijesiti kad skonta sta su zohari napravili od najveceg kluba u drzavi.Ne da ih treba otjerat nego ih tuzit.za stetu koju su nanijeli klubu.
Sto je najgore sve se to luzersko prenijelo na teren pa sad gledamo neko novo Sarajevo bez zelje,zara i borbe na terenu.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 nov 2022, 07:54

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
18 nov 2022, 21:49
nokee je napisao/la:
18 nov 2022, 21:15
Joj kakvih gluposti neces ovdje procitati.. Kakvim se stvarima ljudi zamaraju... :facepalm:
Iza ovog profila ili je Ayla ili Mirva…
Potura licno :tralala: :salut:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 nov 2022, 07:58

Hajdeee je napisao/la:
18 nov 2022, 21:57
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
18 nov 2022, 21:49
nokee je napisao/la:
18 nov 2022, 21:15
Joj kakvih gluposti neces ovdje procitati.. Kakvim se stvarima ljudi zamaraju... :facepalm:
Iza ovog profila ili je Ayla ili Mirva…
Ayla, Azra, Vili, Anela. Neka od njih.
Dze je Anela na fotci, ona slika, pa da. Samo ona fali. Tuga, jad i cemer.
E bolesnici mali :plac: :rol:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 nov 2022, 08:59

nema veze ova nosata sa igrama picica na terenu ali ovakve proslave i ovakve objave u najgoroj sezoni koju ja pamtim su u normalnim klubovima za sankcija,poslije svih ovih utakmica i igara pa oni ne bi trebali izaci na drustvene mreze godinu dana.Nisu to igraci koji primaju stipendije pa da im se oprosti,zaradjuju vise nego sto trebaju i znaju.
a nosata se hvali nekim uspjesima koja su samo njoj poznata,da li je unovcila hamburgercic to ne znam ali nije cista stoposto.
Mirvica sam do sad podrzavao iz sve snage iako sam znao da grijesi,ali ovakvu podrsku pruzati osobi za koju 95% ljudi na stadionu psuje vrijedja i tjera iz kluba je samo znak da je se postavio kao bahati vlasnik.Svi dijele nesto sreca veselje,ja od kad pratim njihov rad nisam dozivio radovanje,iz vikenda u vikend razocarenje,ne znam sta slave kakve uspjehe.
Ja samo znam za namjestene utakmice,kupove i prodate lige i to je stoposto,ko kaze da je drugacije taj nek ne gleda nas fudbal.
Potrosili smo neke dobre ljude,gospode kao sto su vaginko i onaj makedonac,sigurno ljudi koji mogu i negdje vani napraviti karijere ali sad polahko vidim da Mirvic ukoliko nesto ne promijeni i svoj odnos prema uposlenicima ovo ce biti rupa bez dna i pitanje je vremena i borbe za opstanak.
Meni je zao ali dok je ovakvo stanje i dok mi se smiju u lice meni i drugima koji volimo ovaj klub,iz postovanja prema samom sebi od mene vise nece dobiti ni marke ni za majicu,dres,clansku ...
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 nov 2022, 10:23

Lijepo napisano,argumntovano i nazalost uglavnom tacno. Fino je sto nema vrijedjanja,naziva i nadimaka,nego samo argumenti.
No,mene iritira i to da je ova pogana uhljebija uzela previse fursata ,da su previse prisvojili Sarajevo. Koji je qurac ta Ajla da se njeni rodjendani uopste javno objavljuju.
Pa pokojni Svetozar Vujovic je covjek koji je zaduzio klub ko niko drugi,pa niko ziv nije znao kad mu je rodjendan,niti se oko toga pompa dizala. Vjerujem u klubu su kad mu je bio rodjendan drmnuli po jedan jack i isli dalje raditi.
Administracija klupska je neophodna ali mora biti sto manja,sto efikasnija i neprimjetna !! Ako nisu takvi,onda nisu administracija nego uhljebija.
Navijac Sarajeva sam od rodjenja ,pa evo jos malo do groba. Mene administrativni radnici kluba ne zanimaju,niti su me kad zanimali,vjerujem ni vecinu ostalih navijaca. Oni su nista,nula,nistica,goli qurac nevazni.
Mene kao navijaca zanima prvi tim ,strucni stab,maximalno jos SD,ostalo mi je mrsko i vidjeti.
Sve sam klupske akcije pratio,kupovao,trosio i to s radoscu. Koliko ima a zao mi je sto nema vise. Uvijek sam govorio da su ulaznice prejeftine,da trebaju biti 20,30,40 KM, s veseljem bi ih kupovao. Uvijek sam govorio da nasi igraci imaju male plate,igracu treba dati sta zatrazi,para da ne zna sta ce od njih. Za to cu uvijek i ja dati koliko mogu,kosulju s ledja ako treba. Ne treba meni dijete jesti,samo neka nas igrac ima za provoda. Volim Sarajevo,to mi je najprece ! ALI ne dam feninga,jednog feninga za poganu uhljebiju,koja sjedi nadrkava se po kancelarijama i zahebava po tik toku !!
Ako Gazda ne uzme malo drugaciji kurs,na mene neka ne racunaju do daljnjega !!

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 19 nov 2022, 12:58

Antikloc je napisao/la:
19 nov 2022, 10:23

Lijepo napisano,argumntovano i nazalost uglavnom tacno. Fino je sto nema vrijedjanja,naziva i nadimaka,nego samo argumenti.
No,mene iritira i to da je ova pogana uhljebija uzela previse fursata ,da su previse prisvojili Sarajevo. Koji je qurac ta Ajla da se njeni rodjendani uopste javno objavljuju.
Pa pokojni Svetozar Vujovic je covjek koji je zaduzio klub ko niko drugi,pa niko ziv nije znao kad mu je rodjendan,niti se oko toga pompa dizala. Vjerujem u klubu su kad mu je bio rodjendan drmnuli po jedan jack i isli dalje raditi.
Administracija klupska je neophodna ali mora biti sto manja,sto efikasnija i neprimjetna !! Ako nisu takvi,onda nisu administracija nego uhljebija.
Navijac Sarajeva sam od rodjenja ,pa evo jos malo do groba. Mene administrativni radnici kluba ne zanimaju,niti su me kad zanimali,vjerujem ni vecinu ostalih navijaca. Oni su nista,nula,nistica,goli qurac nevazni.
Mene kao navijaca zanima prvi tim ,strucni stab,maximalno jos SD,ostalo mi je mrsko i vidjeti.
Sve sam klupske akcije pratio,kupovao,trosio i to s radoscu. Koliko ima a zao mi je sto nema vise. Uvijek sam govorio da su ulaznice prejeftine,da trebaju biti 20,30,40 KM, s veseljem bi ih kupovao. Uvijek sam govorio da nasi igraci imaju male plate,igracu treba dati sta zatrazi,para da ne zna sta ce od njih. Za to cu uvijek i ja dati koliko mogu,kosulju s ledja ako treba. Ne treba meni dijete jesti,samo neka nas igrac ima za provoda. Volim Sarajevo,to mi je najprece ! ALI ne dam feninga,jednog feninga za poganu uhljebiju,koja sjedi nadrkava se po kancelarijama i zahebava po tik toku !!
Ako Gazda ne uzme malo drugaciji kurs,na mene neka ne racunaju do daljnjega !!
I onda najgore od svega, nadju se neki i ne da opravdavaju situaciju, vec jos i hvale sve.

Evo necu nista pisati o prvom timu, jer "nije to Aylin posao", al evo direktno njen posao koji mozemo svi mi vidjeti je marketing.

Kaze onaj jedan pacenik da je marketing nikad bolji? Pa to može reći samo neko ko ne zna ništa o marketingu, al ono bas bas laik. Nama na utakmicama iza igraca stoji zuta naljepnica "sponzor", znaci nemaš koga stavit. Sponzorski ugovori samo produzeni sa par sponzora, nista novo nema da kazes doveli novog nekog pare zaradili. Drustvene mreze bezveze, totalno bez ideje i smisla, fula se sa objavama po 5 puta, jednu stvar stave u 10 dana i to je to. Ranije smo bombardovani bili sa videima i slikama sa treninga, bila ona emisija svake sedmice izadje intervju sa pomocnikom i nekim bivsim igracem, sjećam se tad cak da sam prvi put u onoj emisiji cuo za malog Ramica i Sahinovica kad je intervju sa njima bio. Taman popunis vrijeme pred utakmicu gledajuci ono, a sad to radis tako sto po 3 puta radis refresh na instagramu da vidis koja je finalna postava. Sta je sa izborom za igrača mjeseca i onim naocalama za jednog navijaca koji je glasao? Pa su bile onaj jedan period nekakve nagradne igre svako malo, nocenje u Ljubuskom, Ibisu, poklon dres, sal, gledaj utakmicu u lozi itd, sad nista to nema. A tim stvarima privuces ljude i drzis im paznju. Gdje su one zanimljive igre sa igračima? Pogodi precku, zabij go sa centra i one gluposti? Pa jedan od najpregledanijih vide na kanalu Hayata na YouTube je korner izazov sa nasim igračima.

Smijesno je cime se sad zadovoljavamo a nikad vise para nismo trosili.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 nov 2022, 13:15

Da se sad mogu vratiti, pare koje sam dao na godisnju i clansku bih dao na pomozi.ba nekome kome stvarno trebaju umjesto u ovaj lezbistan i klub koji ne poznajem.
Bahati, bahati Željkan!
1946

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 nov 2022, 13:35

joker90 je napisao/la:
19 nov 2022, 13:15
Da se sad mogu vratiti, pare koje sam dao na godisnju i clansku bih dao na pomozi.ba nekome kome stvarno trebaju umjesto u ovaj lezbistan i klub koji ne poznajem.
Nikada, ja ću je platiti kada bi bili druga liga.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 19 nov 2022, 13:46

Bokte ne **** ovoj futi napravili rodjendanski stimung ko da je pape i hase u jednom, ja kluba na sta se srozao sve ti yebem
1946-1987

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 19 nov 2022, 14:08

joker90 je napisao/la:
100 posto. Treba preskociti iducih par puta. Nit su zasluzili igrama na terenu ni ponasanjem van njega

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 nov 2022, 14:15

fks74 je napisao/la:
19 nov 2022, 13:35
joker90 je napisao/la:
Nikada, ja ću je platiti kada bi bili druga liga.
Nije to poenta. I ja bih da smo u kantonalnoj, da je FKS u pitanju, a ne ovo Mirvicevo novo Sarajevo koje vise i ne poznajemo. Imas osjecaj da ovi debili su sami sebi svrha, nisu tu ni radi kluba, ni radi nas. Bolje pare i pocijepati i u solju baciti trenutno, nego dati u klub na ovaj feces sa rođendanske slike. Dno dna!
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 nov 2022, 14:23

Zrinjski nije ni zvanično ostao bez trenera, ljudi već pregovaraju s dva glavna kandidata, ne bi me čudilo dok se objavi da je Jakirović otišao, da nakon toga objave ime novog trenera. A mi polako, bez žurbe. Evo prije tačno mjesec je Feđa otišao, jedino sto znamo je da se kvalitetno proslavio Aylin rođendan. Aferim.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 nov 2022, 14:30

Niko ovdje ne mrzi klub, mi kad marke nismo imali punili smo tribine, kupovali sezonske, dresove, al klub je imao dusu. Sad...
Najveca kriza poslije rata je sigurno ona sezona neposredno pred ulazak Tana u klub, kad nas je Kukesi izbacio, kad su igrali naki Melunovici, Radulovici, Haurdici, Karamatici... Jedva izbacili one iz San Marina u prvom kolu, Kukesi nas dobije u Albaniji, i nas opet 9-10 milja na Kosevu. Sad se raja totalno ohladila od kluba, izgubimo i svejedno svima, dobijemo i opet svejedno, znas da je kratkog daha. A para imamo, jaka imena imamo, sve imamo. To.boli svakog.
I nek prica ko.sta hoce, sjever i istok su zlato ovog kluba. Evo pola godine nema urlanja s istoka iznad tunela i gledaj sta su od kluba uradili. A sjever, volio ih neko ili ne, je skinuo i mnogo vece glave nego sto su Aylah i Hadzija. Proci ce i njihovo, a i Mirvic je blizu da izgubi podrsku navijaca.
Dugo se nije pjevala ona "mi smo tu i yebemo vam mame", a vakat joj je...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 19 nov 2022, 14:34

Sa svim ovim potezima i njihovim ispadima, bas je jadno biti navijac ovih dana...
Zadnja izmjena: junioR, dana/u 19 nov 2022, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 nov 2022, 14:34

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 nov 2022, 14:23
Zrinjski nije ni zvanično ostao bez trenera, ljudi već pregovaraju s dva glavna kandidata, ne bi me čudilo dok se objavi da je Jakirović otišao, da nakon toga objave ime novog trenera. A mi polako, bez žurbe. Evo prije tačno mjesec je Feđa otišao, jedino sto znamo je da se kvalitetno proslavio Aylin rođendan. Aferim.
Neko slavi titule a neko rodjendane...bitno je samo da se nesto slavi.
You are someone else I am still right here

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 19 nov 2022, 14:37

Hajde @nokee uleti da im objasnis kakva je situacija,evo ja listam zadnje 3-4 stranice ljudi samo nezadovoljstvo iskazuju,sta li je u pitanju?haman sve ludo samo ti pametan :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Gomis99, Majestic-12 [Bot], mavi, Pena, propoklopac, ŠTA_JE i 79 gostiju.