FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

andol
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la andol » 20 nov 2022, 01:44

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
19 nov 2022, 20:07
Ljudi i dalje (neironično) misle da je Feđa bio glavni krivac :rol: :rol: :rol:
Kriv je utrpanko iz malezije i njegova treba mirvic, a dudlic je volusina sa kockastom supljom glavusom i najgori i najgluplji trener u istoriji Sarajeva. Gluplji cak i od usrefa taldzije

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 nov 2022, 03:16

JavierBosnia je napisao/la:
20 nov 2022, 00:50
Zadrzao je i Zeljo kostur ekipe nadogradio se sa par novih i eto gdje su u odnosu na Siroki koji je promjenio citav tim ko i mi?
To je neizbjezno, pa i iz Zrinjskog su otisla 2 ponajbolja igraca. Sirokom je prosla komplet promjena, nama nije. Nema nekog pravila.
Prošla im je promjena jer su imali normalnog i pristojnog trenera, koji u odnosu na naša dva konja i ublehaša nije izmišljao pozicije, vec iskristalisao skoro pa jedan te isti tim u jednoj formaciji, koji je mjenjao samo u vanrednim okolnostima i gdje su svi igrali ono što najbolje znaju.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 nov 2022, 07:01

VenamaHrabrih je napisao/la:
19 nov 2022, 17:00
Ja sam malko stariji (malko, al' uqurcu), pa i pamtim malo duže. Ali koliko god da sam stariji, nikad nisam znao, niti me bolio qurko kako se zovu uposlenici kluba. Imena, rođendane, brojeve ličnih karti uposlenika u klubu, počeo sam saznavati registracijom na ovom pdf-u.
Sjećam se ja i Željka Pustivuka i Antala Puhalaka i Daneta Kuprešanina i Azrudina Valentića i grčevitih borbi za opstanak... pa se opet ne mogu sjetiti niti jednog imena iz kluba. A i zašto bih?!? Ja sam navijač, volim klub i navijam za njega. Da me neko pita zašto, ne bih znao. Takva je ljubav. Nikada u WC-u nisam napisao FCS, Horde zla i slično, baš zbog ljubavi poštovanja prema klubu, jer mojoj ljubavi nije mjesto u javnim halama, pišaonama itd. I danas me jednako živo libo racku ko je uposlenik, kako se zove i s kim se prči.
Ako volim klub, volim i njegove strukture. Ako volim svoju djecu, ne mogu ne voliti njihovu mater, bio ili ne bio sa njom.
Navodno se brinete zbog situacije u klubu, a komentaršete Pecijevu curu. Pa šta vas boli hurko ko mu je treba?!?
Moje, kao navijača, jest da odem na utakmicu i dam podršku klubu i kad igra dobro i kad igra loše. Kakve veze ima samnom to što neko slavi rođendan?!? Pa rođendani i jesu za slavlje. Evo idu Dan državnosti i Nova Godina, pa će nekad i moj rođendan. I šta sad?! Ja to ne bih trebao slaviti zato što loše igramo?!
Kao, nećemo mahalu u klubu, a na dnevnoj bazi se ispiru usta osobama za čije postojanje mi ne bi trebali ni znati, a ne šta jedu, gdje hodaju, s kim se fataju, šta pričaju... I zašto onda vi i po čemu mislite da ste bolji kad im poklanjate toliku pažnju?!?
Stvar je vrlo jednostavna: Kakav narod - takva vlast!!
Kad vi budete bolji i strukture će biti bolje. Ne padaju uposlenici kluba s Marsa. Sve su to naše komšije, poznanici, prijatelji, rođaci - mi!
Ali, opet, drobiti nekome kome su grandovi, farme, talenti ubjedljivo najgledanije emisije, a dobitak na kladionici vrhunac intelektualnog i socijalnog angažmana, iluzorno je samo po sebi.
Tetke sa 'ladnim trajnama, ocam'...
Svaka cast na postu! Da ne boldiram citav post.. Ali..
Gdje ces ovo napisati u najgoroj sezoni kluba u historiji.? Treba samo komentarisati pecijevu lezbacu, ko slavi rodjendan u najgoroj sezoni, ko pije pivu na utakmici i tako, te bitne stvari.
Ja kad napisem to sto si ti napisao 17 likova se javi da sam lud, da ih branim itd.
Da ne psujem, a sve bi ih i ja najurio iz kluba, sad, jutros! Al samo pisem kako jest, zamaraju se neki glupostima. Ima nerada ima bezobrazluka, ima neznanja al vala da deveram i komentarisem ko je peciju cura, ma mrs!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 nov 2022, 08:10

Samo vi njih opravdavajte, a to što ćemo s najvećim budžetom još jedno ljeto biti bez evrope nikom ništa.
ISTINA ZA VEDRANA!

andol
Kontakt:

Post Postao/la andol » 20 nov 2022, 09:28

Forza levotar!!!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 nov 2022, 09:32

Kako ljudi bezobrazno spinuju i lazu, strasno. Eno sad ispade da je neko pljuvao Andreja i njegovu djevojku nazivao lezbacom. Vratio sam postove, 3-4 posta bila ukupno vezana za to, dva momka cestitala Andreju, jedan rekao da je mala zgodna i jedan saljivo prokomentarisao da lici na Zehru Bajraktarevic. Nit je ko rekao da je lezbaca nit je pljuvao po Andreju il po curi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 20 nov 2022, 09:48

Danas ocekivam castan poraz od neugodnog Leotara. Sudija ce vjerovatno da šilji za Leotar pa ce imati extra izgovor.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 nov 2022, 09:52

Zadnji put u ovoj prokletoj godini

IGRAJ BORDO BIJELI !!!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 20 nov 2022, 10:25

Danas se mora uzeti ako žele u Evropu. Valjda je balerinama to neko i rekao
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 20 nov 2022, 10:27

nokee je napisao/la:
20 nov 2022, 07:01
Ja sam malko stariji (malko, al' uqurcu), pa i pamtim malo duže. Ali koliko god da sam stariji, nikad nisam znao, niti me bolio qurko kako se zovu uposlenici kluba. Imena, rođendane, brojeve ličnih karti uposlenika u klubu, počeo sam saznavati registracijom na ovom pdf-u.
Sjećam se ja i Željka Pustivuka i Antala Puhalaka i Daneta Kuprešanina i Azrudina Valentića i grčevitih borbi za opstanak... pa se opet ne mogu sjetiti niti jednog imena iz kluba. A i zašto bih?!? Ja sam navijač, volim klub i navijam za njega. Da me neko pita zašto, ne bih znao. Takva je ljubav. Nikada u WC-u nisam napisao FCS, Horde zla i slično, baš zbog ljubavi poštovanja prema klubu, jer mojoj ljubavi nije mjesto u javnim halama, pišaonama itd. I danas me jednako živo libo racku ko je uposlenik, kako se zove i s kim se prči.
Ako volim klub, volim i njegove strukture. Ako volim svoju djecu, ne mogu ne voliti njihovu mater, bio ili ne bio sa njom.
Navodno se brinete zbog situacije u klubu, a komentaršete Pecijevu curu. Pa šta vas boli hurko ko mu je treba?!?
Moje, kao navijača, jest da odem na utakmicu i dam podršku klubu i kad igra dobro i kad igra loše. Kakve veze ima samnom to što neko slavi rođendan?!? Pa rođendani i jesu za slavlje. Evo idu Dan državnosti i Nova Godina, pa će nekad i moj rođendan. I šta sad?! Ja to ne bih trebao slaviti zato što loše igramo?!
Kao, nećemo mahalu u klubu, a na dnevnoj bazi se ispiru usta osobama za čije postojanje mi ne bi trebali ni znati, a ne šta jedu, gdje hodaju, s kim se fataju, šta pričaju... I zašto onda vi i po čemu mislite da ste bolji kad im poklanjate toliku pažnju?!?
Kad vi budete bolji i strukture će biti bolje. Ne padaju uposlenici kluba s Marsa. Sve su to naše komšije, poznanici, prijatelji, rođaci - mi!
Ali, opet, drobiti nekome kome su grandovi, farme, talenti ubjedljivo najgledanije emisije, a dobitak na kladionici vrhunac intelektualnog i socijalnog angažmana, iluzorno je samo po sebi.
Svaka cast na postu! Da ne boldiram citav post.. Ali..
Gdje ces ovo napisati u najgoroj sezoni kluba u historiji.? Treba samo komentarisati pecijevu lezbacu, ko slavi rodjendan u najgoroj sezoni, ko pije pivu na utakmici i tako, te bitne stvari.
Ja kad napisem to sto si ti napisao 17 likova se javi da sam lud, da ih branim itd.
Da ne psujem, a sve bi ih i ja najurio iz kluba, sad, jutros! Al samo pisem kako jest, zamaraju se neki glupostima. Ima nerada ima bezobrazluka, ima neznanja al vala da deveram i komentarisem ko je peciju cura, ma mrs!
Hvala tebi, ali ne treba ništa ni boldiradi ni citirati, a niti sam ja napisao nešto aman pametno.
Možda griješim, vjetovatno me je i vrijeme pregazilo ali fakat ne mogu pojmiti zašto se hvatamo stvari koje su sekundarne, ili čak tercijarne.
Ja sam agnostik/ateist, a prije svake utakmice Sarajeva okuupam se, uzmem abdest što bi se reklo. Evo, upravo se spremam otići i napraviti krug: 7 braće - crkva sv. Ante - stara pravoslavna crkva na čaršiji, pa polako, pored muzičke i muzeja ZOI, nogu pred nogu, kući.
Nit znam proučit, nit se znam molit. Ubacim koju markicu kod braće, stanem ispred kipa majke božje i zapalim svijeću u crkvici. A svaki put ponovim isto: Nek Sarajevo danas pobijedi. Kad obavim ritual, šutim... Idem prema kući i prvu riječ koju čujem, slučajno, usput, od bilo koga, takav će biti rezultat.
Žena koluta očima (jedan dan će ih iščašit, bogami), djeca me samo zagrle. Vide da stari uzgaja jato kondora u glavi. Pa opet, kad god ne idem na tekmu, ja isto napravim. Jbg... čovjek u životu ima dvije ljubavi; jedna mu kuha, a druga mu je sudbina.
E baš me zaboli, al ono jako, ko, šta, kako, kome, gdje, je li, nije li... u prostorijama kluba.

Onomad, po sličnom vremenu, mada u drugom terminu, dobismo Radnik 1:0 nakom frljokom. Eh, kad bi to i danas bilo...
Otišo sam.
Nek nam je sasrećom.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 nov 2022, 10:47

napoleon72 je napisao/la:
20 nov 2022, 09:32
Kako ljudi bezobrazno spinuju i lazu, strasno. Eno sad ispade da je neko pljuvao Andreja i njegovu djevojku nazivao lezbacom. Vratio sam postove, 3-4 posta bila ukupno vezana za to, dva momka cestitala Andreju, jedan rekao da je mala zgodna i jedan saljivo prokomentarisao da lici na Zehru Bajraktarevic. Nit je ko rekao da je lezbaca nit je pljuvao po Andreju il po curi.
Lezbacom se ovdje naziva svako zensko koje ima veze sa fks. Ako ti to dosad nisi procitao evo ja ci ti rado vratiti postove. Nebitno je vise jel tjeramo nekoga iz kluba ili ne ali pisati svakakve bljuvotine nije i nece biti u redu nikad. Da ispadnemo sad iz lige! Pogotovo jel stvari koje se ovdje gnusno pljuju nemaju veze sa zivotom i fks. Nalaze se stvari samo da bi se eto nesta psovalo, pljuvalo. Zato ovdje dosta raje koja normalno razmislja nista i nr pise vise.!
Referirao sam se na post kolege VenamaHrabrih u smislu iznosenja i komentarisanja totalno nebitnih stvari..

Post by Potura Anela :tralala:

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 20 nov 2022, 10:59

Ljudi se nesto dive Sirokom i uzimaju njih kao primjer, a ni oni sami ne znaju kako su na diobi prvog mjesta. Ok, titule se samo broje, ali oni em ce kad tad posustati, em ce sljedece sezone biti opet nebitan faktor.

Draze mi je da ove sezone izborimo Europu preko četvrtog mjesta, ali da se neke stvari posloze, nego da osvojimo duplu krunu pa se opet vratimo na stato.
Kad’ jednom prodje sve...

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 nov 2022, 11:27

Star si a godine su ti donijele mudrost i iskustvo. Tako da pises postove s kojima se uglavnom slazem i koji su lijepi za procitati.
No,ovaj post je gomila gluposti neopjevanih !!
Ne ispire niko usta s tim osobama,iz cista mira. Nego su one pocele prve. Eksponiraju se,iskacu iz pastete,daju si na vaznosti koje nemaju i to raju nervira. Uposlenik FKS ,ukljucujuci i direktora nije javna osoba i nije zvijezda Sarajeva. Ona je niko i nista,goli qurac. Da se nepotrebno ne eksponiraju,ne bi ih niko ni pomenuo. A rodjendane trebaju slaviti,isto kao i mi ostali ,u krugu porodice.
Puca nam qurac za njihov rodjendan.
Kao sto kazes : Osobe koje ne bi trebali ni znati !! Ali znamo ih ,zahvaljujuci njihovom medijskom angazmanu,njihovom guranju na prvu stranicu,gdje apsolutno ne spadaju !!
A za Pecija je laz da ga je neko prozivao,samo par sitnih dobronamjernih komentara. A to opet ,zato sto se on eksponirao. Neko ko zeli biti javna osoba,ko zeli biti u medijima,mora prihvatiti i komentare i stavove javnosti.
A sto se tice Leotara,to uzimamo lagano !! Imamo kvalitet,imamo Obucu !! Nasi su !!
Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 20 nov 2022, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 nov 2022, 11:31

IGRAJ BORDO BIJELI

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 nov 2022, 11:33

JavierBosnia je napisao/la:
20 nov 2022, 00:50
Zadrzao je i Zeljo kostur ekipe nadogradio se sa par novih i eto gdje su u odnosu na Siroki koji je promjenio citav tim ko i mi?
To je neizbjezno, pa i iz Zrinjskog su otisla 2 ponajbolja igraca. Sirokom je prosla komplet promjena, nama nije. Nema nekog pravila
Sto jel to nismo trebali otjerati Dupovca, Palica, Secerovica, Velkoskog, Hebibovica, Bagarica? Ma hajte molim vas

Stoper, lijevi bek, napadac, krilo na zimu i ima Sarajevo finu ekipu, nek to poslozi neki iole strucniji trener imas ekipu koja kvalitetom moze dobiti svaku utakmicu. jbg da se svaki igrac pogodi koji se dovede, bio bi sportski direktor Sevilje a ne nas.

Ne branim ga, hadzija out!
Naravno da nismo trebali otjerati. Ljudi se ne tjeraju. Nase bodovno stanje i nasa gol razlika ,nam dovoljno govori da li smo trebali tjerati iskusnog stopera i iskusnog beka. I to ko ih je tjerao,no name ublehas Dudic ,da se ulize glupim navijacima.
Da,ponovim ljudi se ne tjeraju,nego kad planski dovedes kvalitetnijeg igraca od njega onda raskines ugovor ili sacekas da istekne.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 nov 2022, 11:38

Danas pobjeda ravna čudu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 nov 2022, 11:53

1 143327Šahinović Muhamed (U-21) V
4 302508Trako Muharem (U-21)
6 322531Mulalić Enedin (U-21)
7 139797Čataković Hamza
8 147287Đokanović Andrej (U-21)
10 137536Varešanović Dal (U-21)
15 156362Ališah Haris (U-21)
17 133492Tomašević Nemanja
18 850377Abubakar Abdul Rashid GHA
27 845682Avramovski Daniel MKD
99 112329Suljić Asmir K

35 151628Dizdarević Belmin (U-21) V
9 316796Ahmetović Mersudin
11 156462Mulahusejnović Nardin
14 323876Ramić Tarik (U-21)
25 336106Čirjak Frane HR
28 848207Drobarov Vlatko MKD
29 565714Ikić Ivan HR
30 303615Ramić Irfan (U-21)
98 350110Mustafić Mirza

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 nov 2022, 11:57

Au batice postave.
Povlavim prije napisano. Sad je remi ravan čudu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 nov 2022, 12:01

nokee je napisao/la:
20 nov 2022, 10:47
napoleon72 je napisao/la:
20 nov 2022, 09:32
Lezbacom se ovdje naziva svako zensko koje ima veze sa fks. Ako ti to dosad nisi procitao evo ja ci ti rado vratiti postove. Nebitno je vise jel tjeramo nekoga iz kluba ili ne ali pisati svakakve bljuvotine nije i nece biti u redu nikad. Da ispadnemo sad iz lige! Pogotovo jel stvari koje se ovdje gnusno pljuju nemaju veze sa zivotom i fks. Nalaze se stvari samo da bi se eto nesta psovalo, pljuvalo. Zato ovdje dosta raje koja normalno razmislja nista i nr pise vise.!
Referirao sam se na post kolege VenamaHrabrih u smislu iznosenja i komentarisanja totalno nebitnih stvari..

Post by Potura Anela :tralala:
To je spinovanje i generalizovanje. Zna se na koga se misli kad se kaze "lezbace u klubu". Kao da kazes da raja pljuje po Sahinovicu kad se napise "manekeni na terenu". Zna se dobro na koga se misli i da Sahinovicu niko pola rijeci nikad nije rekao. Tako i ovoj curi, apsolutno je niko nije uvrijedio.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 nov 2022, 12:02

Sarajevo volimo, upravu mu ****!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bordobijeli, mire971, nedimmmm1337, sekac, Tatamata1946, Vanja8 i 37 gostiju.