Sve ove utakmice za prijenos su dogovorene neposredno prije pokretanja cjelokupnog projekta, a to je bilo negdje oko petog kola jesenjeg dijela tekućeg prvenstva. Kako je tako je i ništa se ne treba, niti bi moglo mijenjati. Sudionici projekta su: Željo, Široki, Borac, Zrinjski i Sarajevo i kada su ove ekipe domaćini prenosi se najinteresantniji međusobni meč. Ukoliko nema takvog susreta u određenom kolu, onda jedan od domaćina prenosi neku ekipu koja nije na spisku (projektu). Ovo je sasvim OK.boccaccio je napisao/la:Ako je Borac - Drina derbi kola......zubanovic89 je napisao/la: zasto je interesantno? Koga da prenose? Projekat se zove derbi kola
NK ZVIJEZDA - FK ŽELJEZNIČAR
FK LEOTAR - FK ŽELJEZNIČAR
FK DRINA ZVORNIK - FK ŽELJEZNIČAR
NK ČELIK - FK ŽELJEZNIČAR
FK SARAJEVO - FK ŽELJEZNIČAR
FK BUDUĆNOST B. - FK ŽELJEZNIČAR
FK RUDAR P. - FK ŽELJEZNIČAR
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Izvini majstore ali jesi li ti normalan? Znas li ti sta pricas uopste?? Znas li ti uopste kako izgleda tribina koja prima 10.000 ljudi?? Vas jug ima 13 redova sa ukupno 2.460 stolica, stajanje ispod je znatno manje - a jos rijetko kad je i popunjeno - zato ne lupaj gluposti molim te. Uporedi vas jug sa kosevskim sjeverom koji ima istu duzinu a koji u prosjeku ima 35 redova pa se onda zapitaj koliko gdje moze stati. Mi kada popunimo vas istok - koji je btw iste duzine i visine kao i stajanje ispod juga - onda je to 1.000 - 1.500 ljudi. Kad vi popunite taj prostor onda je to 6.000!! Pa ima li to smisla??Capt_Billy je napisao/la:
Nema 10.000 nego po logici 6.000!! Gornji dio prima 3.000 sjedecih mjesta, a donji 4.000. Pogledaj jos koliko se raja naguraju na ovaj gornji dio da se i stepenice popune. A nekad je primao 10.000. Evo video i dokaz!!!
Volim te Željo!!!
Fino vam je momak na temi o stadionima stavio realan podatak da kompletna grbavica prima oko 12.000 i to je to. ne provaljujte se bez veze
Kad je sine na jugu bio cener ti se nisi ni rodio. Zato šuti i ne pričaj gluposti. Na jugu bez stolica (kao na ovom snimku što je) stane cener k'o pjesma. Na Grbavici je bilo preko 20 milja prije rata more puta i bez sjeverne tribine, ali šta ti znaš o tome. Jug je bila i ostala najveća navijačka tribina u državi. Stolice su malo to pokvarile, ali i to će se uskoro rješiti i kad još legne krov onda će tek biti svašta.
evo jedan primjer prijeratne cvaje + bez sjevera:
evo jedan primjer prijeratne cvaje + bez sjevera:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
UPS je napisao/la:
Izvini majstore ali jesi li ti normalan? Znas li ti sta pricas uopste?? Znas li ti uopste kako izgleda tribina koja prima 10.000 ljudi?? Vas jug ima 13 redova sa ukupno 2.460 stolica, stajanje ispod je znatno manje - a jos rijetko kad je i popunjeno - zato ne lupaj gluposti molim te. Uporedi vas jug sa kosevskim sjeverom koji ima istu duzinu a koji u prosjeku ima 35 redova pa se onda zapitaj koliko gdje moze stati. Mi kada popunimo vas istok - koji je btw iste duzine i visine kao i stajanje ispod juga - onda je to 1.000 - 1.500 ljudi. Kad vi popunite taj prostor onda je to 6.000!! Pa ima li to smisla??
Fino vam je momak na temi o stadionima stavio realan podatak da kompletna grbavica prima oko 12.000 i to je to. ne provaljujte se bez veze
E samo si nam ti falio... Uđi, sjedi, jesi za popit štogod?
necu da se petljam samo kad sam procitao 10 000 jug....slatkis86 je napisao/la:UPS je napisao/la:
Izvini majstore ali jesi li ti normalan? Znas li ti sta pricas uopste?? Znas li ti uopste kako izgleda tribina koja prima 10.000 ljudi?? Vas jug ima 13 redova sa ukupno 2.460 stolica, stajanje ispod je znatno manje - a jos rijetko kad je i popunjeno - zato ne lupaj gluposti molim te. Uporedi vas jug sa kosevskim sjeverom koji ima istu duzinu a koji u prosjeku ima 35 redova pa se onda zapitaj koliko gdje moze stati. Mi kada popunimo vas istok - koji je btw iste duzine i visine kao i stajanje ispod juga - onda je to 1.000 - 1.500 ljudi. Kad vi popunite taj prostor onda je to 6.000!! Pa ima li to smisla??
E samo si nam ti falio... Uđi, sjedi, jesi za popit štogod?
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
- bistrikboy
- Kontakt:
Info sa orga tekma sa Tobolom otkazana igramo sa Drinom iz Zvornika.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Capt_Billy
- Kontakt:
Prva strav je da ja ne znam sta ti racunas??? ajde vako!!! Evo postavicu ti video sa derbija odigranih 1998 i 1997, da ti ne postavaljam prije ratne derbije, kada je sve bilo normala, bez belaja. Znaci derbiji odigrani 1997 i 1998, stadion Grbavica priblizno 20.000 gledalaca. Juzna tribina tacno 10.000 gledalaca.UPS je napisao/la:Izvini majstore ali jesi li ti normalan? Znas li ti sta pricas uopste?? Znas li ti uopste kako izgleda tribina koja prima 10.000 ljudi?? Vas jug ima 13 redova sa ukupno 2.460 stolica, stajanje ispod je znatno manje - a jos rijetko kad je i popunjeno - zato ne lupaj gluposti molim te. Uporedi vas jug sa kosevskim sjeverom koji ima istu duzinu a koji u prosjeku ima 35 redova pa se onda zapitaj koliko gdje moze stati. Mi kada popunimo vas istok - koji je btw iste duzine i visine kao i stajanje ispod juga - onda je to 1.000 - 1.500 ljudi. Kad vi popunite taj prostor onda je to 6.000!! Pa ima li to smisla??Capt_Billy je napisao/la:
Nema 10.000 nego po logici 6.000!! Gornji dio prima 3.000 sjedecih mjesta, a donji 4.000. Pogledaj jos koliko se raja naguraju na ovaj gornji dio da se i stepenice popune. A nekad je primao 10.000. Evo video i dokaz!!!
Volim te Željo!!!
Druga stvar, ti nesto polemises da vi nama punite stadion a ja cu ti dati jednostavan odgovor. Vi kada bi nama punili stadion mi bi igrali drugu ligu. Majstore, nama je prosjek 8.000 po tekmi. Da, 8.000 koliko stolica ima. A vama 4.000, I to sjever po 3KM!!!, zato molim te bez sranja tih!! Ali vi ste se vec zajebali, posto vi nama puniti Grbavicu!!!, vjerovatno cete sljedeci derbi ostati bez 7.000 karata koliko jug prima na kosevu. Hvala!! i Uzivaj ljubomorni majstore!!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- new_primitives
- Kontakt:
Steta sto propade ovo sa Tobolom. Ne znam kakva je to generalka sa Drinom, kad je nas drugi tim jaci od iste. Zna li iko razlog zasto su nam otkazali?
They all try to ignore us, but we wont let 'em win
The wankers try to put us down, but we will smash them in
The wankers try to put us down, but we will smash them in
- drinin vuk
- Kontakt:
Не / се! $ $ " " ова $ су $ ? ',а " $ " ? ? "!new_primitives je napisao/la:Steta sto propade ovo sa Tobolom. Ne znam kakva je to generalka sa Drinom, kad je nas drugi tim jaci od iste. Zna li iko razlog zasto su nam otkazali?
& не % " ",$ ?!
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
- Megamon
- Kontakt:
To Drina neki kvalitet 
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
u svakom slucaju hvala im sto su izasli nama u susret...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Ništa...ali realno gledano...vidjećete kolika je razlika u timu....Mnogo smo bolji nego jesenas19TM87 je napisao/la:u svakom slucaju hvala im sto su izasli nama u susret...
''? $ ' & ",$ је $ " ?..."
Moje radno vrijeme je od 19 00 subotom ... kud napravise reflektorethe maniacs 87 je napisao/la:26.02.2011. (subota) u 19.00 satiAmar TM'87 je napisao/la:ima li neko provjerenu info. u kolko igramo s olimpicom?
Željezničar za život cijeli !
@capt billy
Prijatelju, sve sto si naveo su PROCJENE, i to mahom nerealnih ljudi. To su ljudi koji lupaju jer se lupalo godinama, decenijama pa tako rade i oni. A fol je lupiti sto vise da bi se bilo u trendu. Na tribinu koja ima ukupno 23 reda (sa donjim stajanjem) ne moze stati 10.000 ni kad bi jedni drugima na ramenima stajali. Mislim, kad je vec do stajanja na ramenima, pa majstore onda Kosevo moze primiti 70.000 - 80.000 hladno
neko od vas spominje da je na grbavicu dolazilo i po 20.000 bez sjeverne tribine - tacno, postoje izvjestaji da je protiv Videotona bilo cak i 25.000 - ali to su bila obicna lupanja. To je jednostavno nemoguce. Onda bi Grbavica bila jedini stadion na svijetu gdje vise ljudi moze stati na manji stadion. Mislim 20-25.000 na stadion bez sjeverne tribine a puno manje kad je napravljena sjeverna tribina koja je btw. najveca tribina na Grbavici. Pa stvarno, gdje je tu logika??
Budite realni
Prijatelju, sve sto si naveo su PROCJENE, i to mahom nerealnih ljudi. To su ljudi koji lupaju jer se lupalo godinama, decenijama pa tako rade i oni. A fol je lupiti sto vise da bi se bilo u trendu. Na tribinu koja ima ukupno 23 reda (sa donjim stajanjem) ne moze stati 10.000 ni kad bi jedni drugima na ramenima stajali. Mislim, kad je vec do stajanja na ramenima, pa majstore onda Kosevo moze primiti 70.000 - 80.000 hladno
neko od vas spominje da je na grbavicu dolazilo i po 20.000 bez sjeverne tribine - tacno, postoje izvjestaji da je protiv Videotona bilo cak i 25.000 - ali to su bila obicna lupanja. To je jednostavno nemoguce. Onda bi Grbavica bila jedini stadion na svijetu gdje vise ljudi moze stati na manji stadion. Mislim 20-25.000 na stadion bez sjeverne tribine a puno manje kad je napravljena sjeverna tribina koja je btw. najveca tribina na Grbavici. Pa stvarno, gdje je tu logika??
Moze na kosevo hladno 40 milja , zeljo vs newcastle, pa ti broji

Željezničar za život cijeli !
Poštovani UPS!UPS je napisao/la:@capt billy
neko od vas spominje da je na grbavicu dolazilo i po 20.000 bez sjeverne tribine - tacno, postoje izvjestaji da je protiv Videotona bilo cak i 25.000 - ali to su bila obicna lupanja. To je jednostavno nemoguce. Onda bi Grbavica bila jedini stadion na svijetu gdje vise ljudi moze stati na manji stadion. Mislim 20-25.000 na stadion bez sjeverne tribine a puno manje kad je napravljena sjeverna tribina koja je btw. najveca tribina na Grbavici. Pa stvarno, gdje je tu logika??Budite realni
Pošto nisi u to doba bio ni u mu....,da Ti pojasnim kako:stadioni nisu imali stolice,a kada su se igrale vaznije utakmice(kao sto je najveci uspjeh sarajeva-ŽELJO-videoton) STAJALI smo jedan do drugog na svakoj stepenici tako da je svaki red bio zauzet.(znam jer sam stajao)i tako da ti ne mogu reci koliko nas je bilo ali otidji do SVETILISTA tamo stoje jos uvijek iste tribine pa izracunaj,Da te napomenem da je u to doba kosevo primalo 60000,a marakana 100000.I zato molim te ne lupetaj.To sto smo se pogospodili pa bi na jednoj stolici da drzimo straznjicu a na drugoj noge ne znaci da treba prekrajati sve sto je bilo.
Ako ne vjerujes pitaj nekog malo starijeg i pozuri počinje druga smjena.
Ziv mi bio
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
A bogati zašto u svaki red (bez stolica) ne bi moglo stati 500 ljudi? Jug na Grbavici je haman duplo duži nego sjever na Koševu. A ovi donji redovi su još duži.UPS je napisao/la:@capt billy
neko od vas spominje da je na grbavicu dolazilo i po 20.000 bez sjeverne tribine - tacno, postoje izvjestaji da je protiv Videotona bilo cak i 25.000 - ali to su bila obicna lupanja. To je jednostavno nemoguce. Onda bi Grbavica bila jedini stadion na svijetu gdje vise ljudi moze stati na manji stadion. Mislim 20-25.000 na stadion bez sjeverne tribine a puno manje kad je napravljena sjeverna tribina koja je btw. najveca tribina na Grbavici. Pa stvarno, gdje je tu logika??Budite realni
Evo ti pa broji ako ti se da.
[youtube][/youtube]
Ok je to,bilo je meni jasno i prije tvog editazubanovic89 je napisao/la:procitaj edit bice ti sve jasnoboccaccio je napisao/la:Ako je Borac - Drina derbi kola......zubanovic89 je napisao/la: zasto je interesantno? Koga da prenose? Projekat se zove derbi kola
NK ZVIJEZDA - FK ŽELJEZNIČAR
FK LEOTAR - FK ŽELJEZNIČAR
FK DRINA ZVORNIK - FK ŽELJEZNIČAR
NK ČELIK - FK ŽELJEZNIČAR
FK SARAJEVO - FK ŽELJEZNIČAR
FK BUDUĆNOST B. - FK ŽELJEZNIČAR
FK RUDAR P. - FK ŽELJEZNIČAR
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
jedva prebrojah 26732 gledatelja.fczeljo je napisao/la:A bogati zašto u svaki red (bez stolica) ne bi moglo stati 500 ljudi? Jug na Grbavici je haman duplo duži nego sjever na Koševu. A ovi donji redovi su još duži.UPS je napisao/la:@capt billy
Evo ti pa broji ako ti se da.
[youtube][/youtube]
ako trebaju imena javi
Prvaci SRBIH :1946
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ama kume, nitko ne kaze da je projekat los, nego jednostavno nije fer kao sto si ti rekao, ako su vec napravili ugovore sa pet ekipa, mogli su i neke tekme pojedinacno prenositi sa nekim klubovima. Po meni ovo nije posteno sa Celikom jer smatram da je upravo Celik vs Zeljo, Celik vs Saraejvo, drugi derbi po gledanosti u Bih poslije Zelje i Sarajeva. Ali opet postoji mogucnost da uprava Celika nije zeljela prihvatiti ovaj projekat i da je trazila vise novaca za Celik vs Zeljo ili Celik vs Sarajevo!! Hvala!!ok je to,bilo je meni jasno i prije tvog edita,znam ja da to tako ide,ja sam pogresno napisao,a htio sam reci nesto sasvim drugo,a to je da je nevezano za ovih pet ekipa koje su potpisale ugovor,mogli pojedinacno da odrade neki prijenos i izvan ovih pet ekipa u slucaju da u nekom kolu nema interesantne utakmice za derbi kola,pa se onda daje neka utakmica od ovih pet ekipa,a mozda ima neka interesantnija,i ne mora biti vezana za Zelju...lupam,ali recimo sloboda-celik,celik-zeljo,olimpic i borac i tako,mogli su skontati da kad nema medjusobnih utakmica izmedju ovih pet ekipa,da nekad ubace neku koja bi mogla biti i interesantnija...znaci,ovih pet ekipa imaju primat jer su ugovorili ekskluzivitet,ali ako se desi nezanimljivo kolo kod ovih pet ekipa,mogli su odraditi i nesto i platiti recimo Celiku neko domacinstvo da se prenosi...projekat je dobar,daj sta das na kraju krajeva
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.