Inače je Željo u top formi godinama evo, u ekipi imamo 5-6 igrača da valjaju, samo ove sezone smo malo u boljoj formi, ali u suštini daleko je i ovo od pravog Želje
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
100+ ljudi je za Hercegovinu dobro na kraju polusezone, obzirom da je grupa imala fakticki 14 gostovanja i samo jednu domacu utakmicu za cijelu polusezonu (Novi Grad i Modrica su sat i po voznje od Banjaluke). Citava polusezona na tockovima, vraceni pred Sirokim Brijegom i sa Grbavice.
Kapa do poda svakome ko ide na gostovanja u ovakvoj ligi.
Tako jeSuvorov je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:40100+ ljudi je za Hercegovinu dobro na kraju polusezone, obzirom da je grupa imala fakticki 14 gostovanja i samo jednu domacu utakmicu za cijelu polusezonu (Novi Grad i Modrica su sat i po voznje od Banjaluke). Citava polusezona na tockovima, vraceni pred Sirokim Brijegom i sa Grbavice.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Nisam rekao da nije dobro. Poslije pet buseva na Grbavici sam mislio da cete nastaviti tako. Ocigledno je ona brojka bila kratki bljesak zbog mobilizacije. Citava polusezona vam je odradjena ispod vaseg prosjeka ako cemo realno.Suvorov je napisao/la: ↑21 nov 2022, 22:40100+ ljudi je za Hercegovinu dobro na kraju polusezone, obzirom da je grupa imala fakticki 14 gostovanja i samo jednu domacu utakmicu za cijelu polusezonu (Novi Grad i Modrica su sat i po voznje od Banjaluke). Citava polusezona na tockovima, vraceni pred Sirokim Brijegom i sa Grbavice.
Ne moze se porediti ova polusezona ni sa jednom prethodnom. Samo jedna utakmica je odigrana u Banjaluci.
.
Navodno se razgovaralo i i pronalasku novog investitora, zagovara se prema našim saznanjima model po kojem posluju Osijek ili Rijeka u susjednoj Hrvatskoj ili F.K. Sarajevo, međutim i tom slučaju glavna sprega je ponovo – Azmir Husić. Naime, Husić ima aktivnu pozajmicu od skoro milion KM prema F.K. Sloboda. Po odlasku sa predsjedničke pozicije, javno je kazao kako nikada neće potraživati svoj novac osim u slučaju ako klub postane privatni. Takva situacija u startu bi odbila svakog potencijalnog investitora jer bi najprije morao isplatiti Husića.
Slijedom informacija o mogućoj promjeni upravljačkog modela F.K. Sloboda, te eventualnoj „blokadi“ od strane bivšeg predsjednika, kontaktirali smo samog Husića koji nam je kazao sljedeće:
Ma kakva pozajmica, ja sam davno rekao kako sam taj novac Slobodi halalio. To je bio jedan lijep period u kome smo za kratko vrijeme postigli veliki uspjeh i ja uopće ne potražujem taj novac. Davno sam kazao a i sada ću, kako se kod nas kaže halal olsun od mene za Slobodu –kaže Husić te dodaje:
Ja sam rekao i stojim pri tome da neću potraživati novac u slučaju da bilo ko uđe u klub. Jedino u slučaju kada bi neki stranac u potpunosti privatizovao klub, tada bi razgovarali, ovako me ne zanima taj novac.
Na naše pitanje da ukoliko dođe do promjene u samoj strukturi, odnosno promjeni upravljačkog modela tuzlanskog kluba, da li je upravo on spreman biti novi investitor za Slobodu, Husić je kazao:
Jedini spas i izlaz za Slobodu zove se Azmir Husić! Sloboda je poseban i drugačiji klub od svih ostalih u Premijer ligi. Nije Sloboda Sarajevo niti Željezničar, niti je Sloboda Zrinjski ili Borac, to su klubovi malo drugačije organizovani. Nema Sloboda političku podršku kao što je imaju neki klubovi u ligi, i to oni koji malo bolje poznaju dešavanja u našoj ligi, znaju o čemu govorim.
Zanimalo nas je da li to definitivno znači da bi se vratio u F.K. Sloboda.
Mislim da sam dovoljno rekao kada kažem da je za Slobodu jedini izlaz Azmir Husić, kaže nekada prvi čovjek „crveno-crnih“ te dodaje:
Ako želimo spasiti prije svega Slobodu i napraviti jedan ozbiljan i jak klub, onda sam spreman vratiti se, ali ovaj put na drugačiji način. Ne želim da to bude kao prošli put kada sam imao razne opstrukcije u radu i vođenju kluba. Ovaj put to mora biti drugačije, preuzeo bih klub ali bez uplitanja sa strane, trebamo odrediti jasno kako i na koji način če klub funkcionisati, – kazao je Azmir Husić.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Otkud znas da bi se prije bolje odradila ta gostovanja na zamjenskom terenu kad nije bilo te situacije do sad. Mozda bi bolje, mozda bi gore. Vrtimo se u krug, kazem ti, tesko se moze porediti ovo sa necim prije. Sportski pozdrav.Tempero je napisao/la: ↑21 nov 2022, 23:10Upravo ta gostovanja su mogla pokazati snagu grupe. Ne znam sto ti je tesko priznati da niste na nivou kao prije.
Ne znam zašto se to potencira da nikad gore Sarajevo ili Zeljo da bi se umanjio neciji uspjeh ili opravdao svoj neuspjeh isto tako se pisalo kad je Sloboda zavrsila druga i igrala finale kupa iste sezone..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
- Beduin
- Kontakt:
Ovo je zanimljiv dio, a nikako mi nije jasan.miky_hz je napisao/la: ↑21 nov 2022, 23:23.
Ako želimo spasiti prije svega Slobodu i napraviti jedan ozbiljan i jak klub, onda sam spreman vratiti se, ali ovaj put na drugačiji način. Ne želim da to bude kao prošli put kada sam imao razne opstrukcije u radu i vođenju kluba. Ovaj put to mora biti drugačije, preuzeo bih klub ali bez uplitanja sa strane, trebamo odrediti jasno kako i na koji način če klub funkcionisati, – kazao je Azmir Husić.
Jedina "opstrukcija" je bila ta sto gradska uprava, tj. gradonacelnik nije odobrio sredstva koja je Azmir trazio od grada, da na njegov 1 milion KM grad dadne dodatni 1 milion. Transa grada je bila tad smijesna, uz nedozvoljavanje Azmiru da preuzme klub i stadion na sebe (iako to zakon ne dozvoljava) i preuredi ga za potrebe kluba i reprezentacije.
U biti, Azmir se za sve pitao po pitanju vodjenja Slobode, on je stopirao prodaju Pirica u Belgiju pa ga naredne sezone izgubismo besplatno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
- Mrcina1921
polovina klubova ce nogirati dobar dio igraca na polusezoni i to iz nekoliko razloga, ima da bude najveca seoba od kada se igra zajednička liga
Najbolji od današnjih prvoligaša u kraljevini, najbolji u Jugoslaviji a tek osmi poslije rata
Sreca pa je Čelik ispao, možda ćemo ih stići dok se oni vrate

I onda će ispasti Sloboda pa ćemo i njih stići

Sreca pa je Čelik ispao, možda ćemo ih stići dok se oni vrate

I onda će ispasti Sloboda pa ćemo i njih stići
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
All-Time First Yugoslav League table od 1955
Top 8
1. Crvena Zvezda - 1515 bodova
2. Partizan - 1422 bodova
3. Dinamo - 1312 bodova
4. Hajduk - 1264 bodova
5. Velez - 1164 bodova
6. Vojvodina - 1127 bodova
7. Sarajevo - 1075 bodova
8. Zeljeznicar - 1062 bodova
1972-74 Points per game top 10 liga (Tada je pobjeda dva boda bila)
1. Feyenoord - 1,676
2. Ajax - 1,632
3. Twente - 1,529
4. Bayern - 1,514
5. Ujpest - 1,466
6. Lazio - 1,433
7. Juventus - 1,433
8. Barcelona - 1,411
9. Zvezda - 1,397
10. Liverpool - 1,392
11. Leeds - 1,369
12. Velez - 1,338
13. Ferencvaros - 1,333
14. Atletico - 1,294
15. Mönchengladbach - 1,279
16. Milan - 1,233
17. Köln 1,205
18. Dinamo K. - 1,183
19. Arsenal - 1,178
20. OFK Beograd - 1,176
YUGOSLAV TABLE FROM 1969-1975
1. Crvena Zvezda - 266 points
2. Velez Mostar - 247 points
3. Zeljeznicar - 245 points
4. Hajduk Split - 241 points
5. Partizan - 237 points
6. OFK Beograd - 233 points
7. Dinamo Zagreb - 217 points
8. Vojvodina - 207 points
9. Sloboda Tuzla - 204 points
10. Celik Zenica - 190 points
11. Radnicki Nis - 190 points
12. Olimpija - 183 points
13. Sarajevo - 182 points
14. Vardar - 147 points
15. Bor - 140 points
16. Borac BL - 118 points
17. Radnicki K - 114 points
18. Maribor - 82 points
19. Proleter - 57 points
20. Sutjeska - 53 points
21. Zagreb - 42 points
22. Rijeka - 30 points
23. Spartak - 26 points
24. Crvenka - 23 points
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
In 1989, Velež was ranked 43rd on the UEFA's Team Ranking List, ahead of clubs like Hamburger SV (ranked 45), AC Milan (ranked 51), CSKA Sofia (ranked 57), Napoli (ranked 62), Dinamo Moscow (ranked 67), AS Roma (ranked 74), Real Sociedad (ranked 80), AEK Athens (ranked 105), FC Nantes (ranked 121), Manchester United (ranked 126), Tottenham Hotspur (ranked 141), Paris Saint-Germain (143), Dinamo Zagreb (195) and many others, as cited in the UEFA Team Ranking database for 1989.[33]
*The highest UEFA ranking achieved by any football club from Bosnia and Herzegovina.
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ima jos toga...
Najvece ekipe u Evropi

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Kad bi qite mjerili bili bi najveca
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.