Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la bombaysaphire » 22 nov 2022, 10:38

AjsKjub je napisao/la:
22 nov 2022, 10:33
Ugnjetavanje najosnovnijih ljudskih prava je plod kulture koje većina svijeta ne razumije, nismo toliko intelektualno osviješteni. Sve je sad jasno, zatucana teokratija kojoj je sat stao u 12. stoljeću je ipak vrhunac čovječanstva :clap: A o nedostatku zaštite migrantske radne snage da ne pričam. Robovlasnički odnos i tjt. Više je i pticama na grani jasno o kakvim je naftaškim pakašima riječ ovdje. Niti ih interesuje boljitak fudbala u državi i regionu, niti porast u turizmu. Običan flex svijetu i ništa više
Ljudi su kupili taj događaj bukvalno , ne znam u čemu je problem da igraš po njhovim pravilima ? Naravno da ih interesuje porast turizma , pa šta su Emirati od Dubaia uradili ? Šta Saudijska Arabija pokušava ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Franklin
Kontakt:

Post Postao/la Franklin » 22 nov 2022, 10:39

AndreWilliams je napisao/la:
22 nov 2022, 10:38
Za sada, bez iznenadjenja. Ko će prvi da iznenadi?
Belgija.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 nov 2022, 10:40

Suvorov je napisao/la:
22 nov 2022, 01:48
Finn je napisao/la:
22 nov 2022, 00:13
Zasto ljudima smeta dugacka nadoknada?

Ovo je jedna od najboljih odluka u historiji fudbala. Konacno gledamo utakmice.
Upravo tako. Kad se sjetim Srbija - Hrvatska na Marakani, u 2. poluvremenu dva gola, dva crvena kartona, naguravanje poslije onog Simunic - Sulejmani i jos milion manjih prekida, 6 izmjena. I na kraju Brih produzi 4 minute, jeebo on sebi 4 sestre.

Zaustavljanjem vremena kao u rukometu bi se izgubila draz fudbala, ali ovo je taman. Svakako nama koji volimo fudbal brzo proleti tih 90 minuta, a aktivne igre je dosta manje. Ovim duzim nadoknadama nista ne gubimo, samo dobijamo.
Apsolutno, bolju odluku ne pamtim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 nov 2022, 10:40

Lillard je napisao/la:
22 nov 2022, 10:16
Shategabri je napisao/la:
22 nov 2022, 09:19
Rosicky je napisao/la:
22 nov 2022, 09:00
Kakve veze ima sto je neko cijelu karijeru proveo u malom klubu?
Ocemo to Di nataleu oduzet sve sto je uradio u Udineseu ili Totiju jer je kroz karijeru podigao jedan ozbiljan klubski trofej?

Ne volim Kanea ali isto tako mi je veci pokazatelj nepoznavanja fudbala tvrdnja da je kvalitet igraca jednak nivou kluba u kojem igra.
Pa Totti bi sigurno imao bolju karijeru da je prešao u Real, no on se voli hvaliti kako je to odbio i ostao vjeran Romi.
I šta ima od toga? Ništa.
Ronaldinha se niko živ ne bi sjećao da nije igrao u Barseloni.
Spomenulo bi ga se usput ko onog Juninha, znao šutnuti slobodnjak, ovaj znao driblati.

Niko nije rekao da je Kane loš igrač, naprotiv.
Samo ne stoji tvrdnja da je bolji od većine pobrojanih u onom postu.
Od Benzeme ajde mogu prihvatit, ali je bolji od svih ostalih. Nije Kane kriv sto ga niko ne moze kupit nit dat tolike pare za njega. Sta mislis da bi on radio u Bundesligi i Primeri kad ovako trpa u Premier ligi. Kakve gluposti to sto igra u Tottenhamu znaci da nije taj nivo. Pa pogledaj kontekst. Ko ga je mogao kupiti, za koje pare i kada? Nece niko dat 150M koliko Tottenham trazi, ko sto ne bi niko dao ni za jednog nogometasa danas toliko. Sada toliko trazi Levy, pitaj Boga koliko je trazio prije 2-3 godine.
Od Aguera? Diskutabilno.

Kako je Real dao za Balea? Da nije Real, sigurno bi neko drugi.

Real je htio dati prošle sezone 180 miliona za Mbappea.

Što ne bi onda neko dao za Kanea 150 miliona?

Nekakav Antony 100 miliona. Pa onda Fofana u Chelsea za 80 miliona. Nunez koliko, toliko isto ili više.
I da ne nabrajam, ako ovi vrijede toliko, što Kane ne bi 150 miliona?!

Neupitan je kvalitet Kanea u današnjem svijetu fudbala, međutim podvlačim opet, ne može ga se dovoditi u kontekst i istu ravan sa nekim igračima (ili da je bolji od njih) koji su se ostvarili na najvišem nivou.

Nekima je debeli Rona top, i dođu ovdje recimo i kažu kako je on bolji od Messija i CR. Složićeš se, to bi bio nonsens.
Koševo Zapad

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 nov 2022, 10:42

AjsKjub je napisao/la:
Ugnjetavanje najosnovnijih ljudskih prava je plod kulture koje većina svijeta ne razumije, nismo toliko intelektualno osviješteni. Sve je sad jasno, zatucana teokratija kojoj je sat stao u 12. stoljeću je ipak vrhunac čovječanstva :clap: A o nedostatku zaštite migrantske radne snage da ne pričam. Robovlasnički odnos i tjt. Više je i pticama na grani jasno o kakvim je naftaškim pakašima riječ ovdje. Niti ih interesuje boljitak fudbala u državi i regionu, niti porast u turizmu. Običan flex svijetu i ništa više
Izvini borac za ljudska prava, nisam te prepozno. Ako si toliki borac za ljudska prava sto se ne bunis u sopstvenoj drzavi gdje se ljudska prava krse na svakom koraku. Ali ne lakse je biti tastatura ratnik. Sto se nisu bunili protiv Putina kad su bili u Rusiji? On krsi ljudska prava i slobode stalno, ali njemu nisu smjeli pisnuti. Zatvarao i ubijao novinare ako pisnu sta o njemu. I ona reporterka BBC-a sto je nosila dugine boje je njemu isla na noge i dodjeljivala dres. Ja licemjernog zapada.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 nov 2022, 10:42

Mrcina1921 je napisao/la:
22 nov 2022, 09:50
najgore svjetsko prvenstveo u historiji :puke:
puno gore nego što je iko mogao pretpostaviti, a znalo se da će biti u najmanju ruku drugačije

većina raje nema pojma šta se trenutno dole dešava. smrzavanje na stadionima (upalili minus na maksimum) i ogromni problemi sa ticketing app-om. očito je neko haknuo FIFA servere i juče cijeli dan nije bilo pristupa kartama. FIFA je noćas usvirala backup i odma su ponovo haknuti, strašno! sreća pa nije ništa rasprodato pa puštaju ljude sa screenshotovima i email potvrdama o kupovini karata. u ticket centru ti ako imaš potvrdu isprintaju muster kartu i upišu hemijskom mjesto na nju ... strašno!

ko god to radi, nadam se da će brzo shvatiti da time ne udara ni kretene iz FIFE ni katarska gov.na, nego prije svega hiljade navijača koji su potrošili zadnju banku da odu tamo

ja sam juče imao u svome profilu karte od dvojice jarana za usa-wales, i naravno dao im login da mogu pokupiti karte u aplikaciju i ući na stadion. karte nisu bile dostupne cijeli dan, onda sam u cca pola pet dobio email sa nekim QR kodom za ulazak koji sam im proslijedio, ali oni su srećom prije toga odštampali karte u ticket centru. kada su ušli na stadion već su dvojica sjedili sa isto tako ispisanom kartom sa identičnim mjestima!!!!!! srećom bilo je više nego dovoljno praznih mjesta pa su sjeli tamo gdje klima manje puše ... nevjerovatno! ja sam bio na svjetskim prvenstvima i ovako nešto je prije bilo nezamislivo!!!!!!

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 22 nov 2022, 10:44

Pa eto, po tebi je samo Benzema bolji i Aguero možda da, možda ne. Isto kao što će navijači Cityja reći da nije bolji od Haalanda. Uspoređujemo čistu igračku kvalitetu, a ne timske uspjehe.

I Kane je znatno stariji od nabrojanih koji su otišli za velike pare. Tko daje 150M za igrača od 29 godina?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 nov 2022, 10:52

Prime Suarez je za klasu bolji od Kanea.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 nov 2022, 10:55

Epidaurus je napisao/la:
22 nov 2022, 10:52
Od trenutnih napadaca, od koga nije?

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 22 nov 2022, 10:55

Evander je napisao/la:
22 nov 2022, 10:55
Epidaurus je napisao/la:
Pa od svih je bolji.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 nov 2022, 10:58

Epidaurus je napisao/la:
Ko da ja kazem brazilski Ronaldo je za klasu bolji od Benzeme. Jbte Suarez je jedan od najboljih ikada.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 nov 2022, 11:01

Hocemo li svjedociti jos jednom potopu na SP, nakon kucerasnkeg trpanja od strane Engleza?

Samo je pitanje u kakvoj formi je Argentina.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 nov 2022, 11:02

Evander je napisao/la:
22 nov 2022, 10:55
Epidaurus je napisao/la:
Nije za klasu bolji od Benzeme iz prosle sezone. Bolji jeste ali ne za klasu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 nov 2022, 11:05

bte Argentina ko momcad je vrhunska, zasluga trenera, ali po imenima su jaci Francuzi, Brazilci, rekao bi cak i Englezi. Stvarno rade odlican posao sa solidnim igracima.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 nov 2022, 11:06

bombaysaphire je napisao/la:
22 nov 2022, 10:38
AjsKjub je napisao/la:
Ljudi su kupili taj događaj bukvalno , ne znam u čemu je problem da igraš po njhovim pravilima ? Naravno da ih interesuje porast turizma , pa šta su Emirati od Dubaia uradili ? Šta Saudijska Arabija pokušava ?
Ništa, nek ne izigravaju moralne sudije onda. A Katar def. nije bio spreman za ovako nešto. Plan je u suštini bio da se nađe brza i što jeftnija opcija za izgradnju stadiona i bilo kakvih stvari vezanih za svjetsko prvenstvo. Da ih interesuje turizam, promptno bi našli soluciju za boravak gledatelja svjetskog. Organizacije je generalno rinaka. Ništa više nego zadatak da se Katar proširi na globalnom tržištu i pokaže monetarna i društvena moć 0.1% populacije te zemlje aka naftaša i vlasti.

Bundesliga je napisao/la:
22 nov 2022, 10:42
AjsKjub je napisao/la:
Izvini borac za ljudska prava, nisam te prepozno. Ako si toliki borac za ljudska prava sto se ne bunis u sopstvenoj drzavi gdje se ljudska prava krse na svakom koraku. Ali ne lakse je biti tastatura ratnik. Sto se nisu bunili protiv Putina kad su bili u Rusiji? On krsi ljudska prava i slobode stalno, ali njemu nisu smjeli pisnuti. Zatvarao i ubijao novinare ako pisnu sta o njemu. I ona reporterka BBC-a sto je nosila dugine boje je njemu isla na noge i dodjeljivala dres. Ja licemjernog zapada.
Koliko god loše u Rusiji, to je neuporedivo sa bliskim istokom. Na hiljade ljudi tamo ipak nije izginulo jer se nekom slučajnom bilioneru nije digo racku. Ko što pišem gore, Rusi su bar bili spremni da dočekaju svjetsko prvenstvo a i nisu se previše dizali zbog pritiska ostalih zemalja i njihovih žurnalista ko što to rade arapi. A meni je fino gdje jesam, nisam u bermudskom trokutu europe ako te zanima. A i ne znaš šta radim u životu pa mi ne dipr tu previše buraz.
Zadnja izmjena: AjsKjub, dana/u 22 nov 2022, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
Unico amore sei!
❤️🖤

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 22 nov 2022, 11:06

Lillard je napisao/la:
22 nov 2022, 11:05
bte Argentina ko momcad je vrhunska, zasluga trenera, ali po imenima su jaci Francuzi, Brazilci, rekao bi cak i Englezi. Stvarno rade odlican posao sa solidnim igracima.
Pa možda i Portugalci.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 22 nov 2022, 11:09

Pomalo smiješan penal.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 nov 2022, 11:09

Ma onako, i nije nesto previse za penala al dobro
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 22 nov 2022, 11:10

Vala nek je i sviro, kako su krenuli mislio sam da ce slomiti nogu nekome
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.