Farmeri, što ste ba to pesimistični?
Šalu na stranu, ja ne bih Njemačku nipošto otpisao protiv Španije. Po meni je Njemačka kvalitetnija ekipa, a ona 'sedmica' Španije protiv Kostarike ne znači apsolutno ništa.
Do prvog gola Japana trebalo je biti minimalno tri razlike za Njemačku, ali neki promašaji i više glupih odluka u završnoj trećini je razlog što je bilo samo jedan razlike.
Najveća snaga Španije je vezni red, a Njemačka itekako ima igrače da im tehnički može parirati, a o fizičkoj dominaciji ne moram ni govoriti.
Odbrane su im podjednako loše, mada svaka velika reprezentacija kada gledaš na prvu ima probleme u defanzivi, možda jedino Francuzi izgledaju dovoljno moćno da možeš reći kako im odbrana ne kaska za drugim dijelovima tima iako je sve to relativno jer svaka iole kvalitetnija reprezentacija ti može spucati kontru i na velikom prostoru si gotov da imaš ne znam ti kakve igrače u odbrani.
Napad po meni isto tako ide lagano na stranu Njemačke, bez obzira što nemaju nekog napadača ali nema ga ni Španija.
Španiji je možda jedina prednost što duže igraju pod trenutnim selektorom i njegovim sistemom nego Njemačka pod Flickovim, ali pola igrača njemačke reprezentacije je već igralo kod Flicka u Bayernu tako da i ta prednost pada u vodu. Najveća mana ove Njemačke su u suštini nefudbalske stvari kojima su igrači opterećeni na ovom prvenstvu, to je moje mišljenje.
Uzimate ih trasu uglavnom

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"