Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 dec 2022, 11:14

Bale nije opravdao novac koji se ulozio u njega ali je bio poprilicno koristan, i daleko od toga da je flop. Nije nestao, vise je bio prolaznik koji bi nekada uskocio u prvi plan.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 01 dec 2022, 11:19

bombaysaphire je napisao/la:
01 dec 2022, 09:09
donDondon je napisao/la:
01 dec 2022, 08:40
Alucard je napisao/la:
30 nov 2022, 15:21
slika

:urnebes: :lol:
dvije najjace ribe na prvenstvu ce biti na tribinama u mecu svicarska srbija
ova Sofija Jovic i mala od Granita Dzake

Lijepo je to objasnio Rade legenda , Sofija ima iskustvo :kafa:
pa puca od iskustva,gledaj face,mogla bi ona ovog sutnuti ako nastavi sjediti na klupi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 dec 2022, 11:19

Shategabri je napisao/la:
01 dec 2022, 10:58
Beduin je napisao/la:
01 dec 2022, 10:49
Ja vise ne vjerujem da Hazard moze ista korisno napraviti kako za repku, tako i za sebe. Taj lik me razocarao kao fudbaler vise od ijednog. Nisam uopste neki njegov fan, ali one igre iz Chelsea i repke u tom periodu su nevjerovatno, mislio sam da nema granica, kao i Bale, ali obojica su prelaskom u Real samo nestali, "zaboravili" igrati fudbal, malo zbog povreda, malo zbog drugih stvari.

Hrvatska nije naivna i neiskusna da nasjedne ili da ih pokolebaju price o problemima i skandalima drugih reprezentacija. Ali ni Belgija nije neka smijesna reprezentacija, koliko god lose igrali u zadnje vrijeme i daleko od laganog ce biti hrvatima. Cak imam osjecaj da ce ih danas Belgija zasluzeno (dobrom igrom) dobiti.
Bale nestao prelaskom u Real?
Bogme si ti tu dobro fulio.

https://www.transfermarkt.com/gareth-ba ... eler/39381

Samo bih spomenuo preticanje Bartre na punoj koje je direktno rezultiralo osvajanjem kupa ili onaj gol škaricama u finalu LP.
Za Hazarda se slažem.
Ma dobro, mozda sam pogresno napisao ali shvatio je ko je zelio. Ne znam koliko si pratio La Ligu i Real, nemoj da te statistika zavarava.
On je i ostao upecatljiv po onom "preticanju" Bartre i donosenju LP-a u finalu, i vec tad je bio gotov kao igrac, sezonu ranije jos losiji.
Cak bih rekao prve 2-3 sezone su i bile na nivou, ostalo nista. Ali je cinjenica da je sve vise visio po bolnici i klupi, a onda i sve vece sprdanje sa klubom.

Mada, ni prvi ni zadnji koji su tamo cucnuli. Ni Owen nije odradio svoje, pa ni Cassano, ni Robinho, lista je ogromna, ali...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 dec 2022, 11:23

Ne možeš jednog Balea u istu rečenicu s Cassanom, Owenom, Hazardom i ostalim flopovima ali nikako. Čovjek ima legacy u Realu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 dec 2022, 11:27

Beduin je napisao/la:
01 dec 2022, 11:19
Shategabri je napisao/la:
01 dec 2022, 10:58
Beduin je napisao/la:
01 dec 2022, 10:49
Ja vise ne vjerujem da Hazard moze ista korisno napraviti kako za repku, tako i za sebe. Taj lik me razocarao kao fudbaler vise od ijednog. Nisam uopste neki njegov fan, ali one igre iz Chelsea i repke u tom periodu su nevjerovatno, mislio sam da nema granica, kao i Bale, ali obojica su prelaskom u Real samo nestali, "zaboravili" igrati fudbal, malo zbog povreda, malo zbog drugih stvari.

Hrvatska nije naivna i neiskusna da nasjedne ili da ih pokolebaju price o problemima i skandalima drugih reprezentacija. Ali ni Belgija nije neka smijesna reprezentacija, koliko god lose igrali u zadnje vrijeme i daleko od laganog ce biti hrvatima. Cak imam osjecaj da ce ih danas Belgija zasluzeno (dobrom igrom) dobiti.
Bale nestao prelaskom u Real?
Bogme si ti tu dobro fulio.

https://www.transfermarkt.com/gareth-ba ... eler/39381

Samo bih spomenuo preticanje Bartre na punoj koje je direktno rezultiralo osvajanjem kupa ili onaj gol škaricama u finalu LP.
Za Hazarda se slažem.
Ma dobro, mozda sam pogresno napisao ali shvatio je ko je zelio. Ne znam koliko si pratio La Ligu i Real, nemoj da te statistika zavarava.
On je i ostao upecatljiv po onom "preticanju" Bartre i donosenju LP-a u finalu, i vec tad je bio gotov kao igrac, sezonu ranije jos losiji.
Cak bih rekao prve 2-3 sezone su i bile na nivou, ostalo nista. Ali je cinjenica da je sve vise visio po bolnici i klupi, a onda i sve vece sprdanje sa klubom.

Mada, ni prvi ni zadnji koji su tamo cucnuli. Ni Owen nije odradio svoje, pa ni Cassano, ni Robinho, lista je ogromna, ali...
Prve dvije sezone kad je došao odličan, onda je u po naredne povreda, pa onda opet dvije dobre i poslije toga je bio gotov igrač.
On se prilično isplatio Realu, bez obzira kako je to bilo posljednjih sezona.
Hazard pak nije nikako, on otkako je došao hoda po bolnicama.
A to je uvijek rizik. Svaki klub ima failove, ne možeš ih izbjeći.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 dec 2022, 11:29

donDondon je napisao/la:
01 dec 2022, 08:40
Alucard je napisao/la:
30 nov 2022, 15:21
slika

:urnebes: :lol:
dvije najjace ribe na prvenstvu ce biti na tribinama u mecu svicarska srbija
ova Sofija Jovic i mala od Granita Dzake
Ova je jaka samo na žvaljama :puke:
Koševo Zapad

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 dec 2022, 11:29

Finn je napisao/la:
01 dec 2022, 11:23
Ne možeš jednog Balea u istu rečenicu s Cassanom, Owenom, Hazardom i ostalim flopovima ali nikako. Čovjek ima legacy u Realu.
Poenta je da su to sve igraci koji si imali svoje mjesto pod fudbalskim nebom, talentovani, uspjesni i dosli su kao pojacanja, a nisu to opravdali.
Istina jeste da je Bale za razliku od njih pokazao nesto u Realu, imao svoj period i doprinjeo uspjesima, ali to je ipak premalo u odnosu na ocekivanja, mogucnosti i placenu cifru za njega + basnoslovnu platu. To je poenta, da je mogao daleko vise, a nije.

075 ❤

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 dec 2022, 11:42

Beduin je napisao/la:
01 dec 2022, 11:29
Finn je napisao/la:
Poenta je da su to sve igraci koji si imali svoje mjesto pod fudbalskim nebom, talentovani, uspjesni i dosli su kao pojacanja, a nisu to opravdali.
Istina jeste da je Bale za razliku od njih pokazao nesto u Realu, imao svoj period i doprinjeo uspjesima, ali to je ipak premalo u odnosu na ocekivanja, mogucnosti i placenu cifru za njega + basnoslovnu platu. To je poenta, da je mogao daleko vise, a nije.
Hazard je jednostavno došao kao potrošen igrač.
Možda bi i odigrao sezonu-dvije dobro, međutim povreda je bila okidač i tu se vidjelo koliko je taj transfer fula.
Koševo Zapad

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 dec 2022, 11:49

Beduin je napisao/la:
Finn je napisao/la:
Kažeš gore nemoj da te statistika zavara. Hajde eto da zanemarimo 106 golova i 67 asistencija u 250-ak utakmica, što je prilično dobra statistika. Pa šta gledati onda, je li se iskazivao u velikim trenucima? Eto jeste i to, donio Kup i LP. Naravno da nije rang Modrića i Benzeme po toj nekoj bitnoći i da si pogodio sa transferom, ali nije bgm ni ovaj donji dom flopova ala Isco, uzeo nekakav ogroman broj trofeja, bitniji treći golman Reala od njega. Ja bih rekao neka zlatna sredina, pristojno pojačanje ispao, jedino si malo ukanalio legacy sa ovim golfom zadnjih godina pa ga navijači neće baš po lijepom pamtiti.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 dec 2022, 12:09

Finn je napisao/la:
01 dec 2022, 11:49
Beduin je napisao/la:
Finn je napisao/la:
Kažeš gore nemoj da te statistika zavara. Hajde eto da zanemarimo 106 golova i 67 asistencija u 250-ak utakmica, što je prilično dobra statistika. Pa šta gledati onda, je li se iskazivao u velikim trenucima? Eto jeste i to, donio Kup i LP. Naravno da nije rang Modrića i Benzeme po toj nekoj bitnoći i da si pogodio sa transferom, ali nije bgm ni ovaj donji dom flopova ala Isco, uzeo nekakav ogroman broj trofeja, bitniji treći golman Reala od njega. Ja bih rekao neka zlatna sredina, pristojno pojačanje ispao, jedino si malo ukanalio legacy sa ovim golfom zadnjih godina pa ga navijači neće baš po lijepom pamtiti.
Zlatna sredina, ali je mogao i trebao vise kad vidis koliko je placen, koliku platu uzimao i sve vrijedno pomena su 3 prve sezone i ono finale LP gdje je opet sa klupe usao. Ja to tako gledam, naravno da ne mora biti ispravno, majka mu stara.
Ja kad se sjetim kako je igrao u Totenhemu i one prve 2-3 sezone u Realu, perverzija.

Statistika itekako zna zavarati, narocito u velikim klubovima gdje svakakva šuša nabere golova i asistencija, znas i sam.

Higuain je npr. odlican napadac bio, meni u to vrijeme i najbolji njihov spic i iznenadio sam se niegovom odlasku, ali opet to nije sama krema. A nabrao je u Realu u 264 utakmice 121-56 gol/asist. Njega onako navodim kao pozitivan primjer.

Ajd necu vise spamati, nebitno za ovu temu. Nismo na temi golfa 😁

075 ❤

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 01 dec 2022, 12:29

Beduin je napisao/la:
01 dec 2022, 12:09
Finn je napisao/la:
01 dec 2022, 11:49
Beduin je napisao/la:

Zlatna sredina, ali je mogao i trebao vise kad vidis koliko je placen, koliku platu uzimao i sve vrijedno pomena su 3 prve sezone i ono finale LP gdje je opet sa klupe usao. Ja to tako gledam, naravno da ne mora biti ispravno, majka mu stara.
Ja kad se sjetim kako je igrao u Totenhemu i one prve 2-3 sezone u Realu, perverzija.

Statistika itekako zna zavarati, narocito u velikim klubovima gdje svakakva šuša nabere golova i asistencija, znas i sam.

Higuain je npr. odlican napadac bio, meni u to vrijeme i najbolji njihov spic i iznenadio sam se niegovom odlasku, ali opet to nije sama krema. A nabrao je u Realu u 264 utakmice 121-56 gol/asist. Njega onako navodim kao pozitivan primjer.

Ajd necu vise spamati, nebitno za ovu temu. Nismo na temi golfa 😁
Sve uredu al higuain je klasa bio :D

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 01 dec 2022, 12:31

Argentina sinoc prva smislena utakmica na prvenstvu gdje su timski dosli do pobjede. Ocigledan je bio grc nakon soka od Saudijske Arabije. Mislim da u nastavku orvenstva mogu da budu sve bolji. Danas prolaz Hrvatske mora biti, Belgija jedna od prepuhanijih reprezentacija na ovom svjetskom. Dobro je KDB rekao da im je jedina sansa bila 2018te.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 01 dec 2022, 12:45

Australski navijaci, dijaspora bosanska :bih:
slika

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 dec 2022, 13:17

Znači Hrvati i s porazom danas mogu proć ako Kanada nekim slučajem uzme Maroko
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2022, 13:22

Je li se Hrvatska kriza sa grupom gdje je Spanija?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 01 dec 2022, 13:25

DamirT je napisao/la:
01 dec 2022, 13:22
Je li se Hrvatska kriza sa grupom gdje je Spanija?
Da
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 dec 2022, 13:31

Ima li neko projekciju knock out faze ako bi recimo prosla Hrvatska i Maroko i u ostalim grupama favoriti.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 dec 2022, 13:37

Ne mislim da su Argentinci odigrali nesto smislenije sinoć koliko su Poljaci usporeni i staticni pa im je samim tim bilo lakše.
Protiv Meksika i Saudije im nije bilo lahko jer obije reprezentacije nenormalno trče i vrše presing, pritisak na igrače i sl.
Isto bi im bilo protiv Južne Koreje.
Lakše im je recimo protiv Nizozemske, Belgije i sl.reprezentacija koje su mnogo kvalitetnije ali ne trče kao gore nabrojane. Uslovno rečeno.
Neko moje razmišljanje.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 dec 2022, 13:49

hurem je napisao/la:
01 dec 2022, 13:37
Ne mislim da su Argentinci odigrali nesto smislenije sinoć koliko su Poljaci usporeni i staticni pa im je samim tim bilo lakše.
Protiv Meksika i Saudije im nije bilo lahko jer obije reprezentacije nenormalno trče i vrše presing, pritisak na igrače i sl.
Isto bi im bilo protiv Južne Koreje.
Lakše im je recimo protiv Nizozemske, Belgije i sl.reprezentacija koje su mnogo kvalitetnije ali ne trče kao gore nabrojane. Uslovno rečeno.
Neko moje razmišljanje.
Ma Poljska je najlosija ekipa koja je prosla grupu deceniju.Ekipa koja ima u tri utakmice 4 suta u okvir gola je smijurija.Francuzi ce ih natamburati.Jucer bukvalno 2x centar presli i mogucnost je bila da prime 5-6 komada bez problema.Bolje da je Mexico prosao.Oni ujedaju na terenu i uvijek mogu nanijeti stetu rivalu.Ovi su anemija , bezivotni.

Argentina ok igra , nista spektakularno ali nisu naravno za podcjeniti.Fali ostrine u igri i napad nije na nivou.Mnogo kvalitetnih lopti i proigravanja Messija nisu i stanju uopste u sansu pretvoriti.Jucer je kreirao sigurno 3-4 100% sanse gdje su se spetljali i lose reagovali.Ako hoce protiv jacih da dobijaju moraju to koristiti.Sad za sad im je najveci problem sto je Lautaro u kanalu i nepostojanje lijevog beka.Uz naravno pogredu Lo Celsa koji im je bio najbolji vezni igrac ekipe.

Messi naravno nije u primeu i vidno je usporio ali mnogo donosi na drugim poljima.Fantasticno je i jucer igrao , promasen penal ne moze ukaljati sjajnu partiju.Enzo Fernandez takodjer odlican , svuda ga ima i jako tesko gubi loptu.Ovaj mali iz Brightona uopste nije los , De Paul je upitan.Njegova agresija i pokrivanje terena na nivou najboljih DMFova , svaki ostali segment igre ocajan.

Igranje Otamendija ispred Lisandra moze proci u ovakvim utakmicama , neka brza ekipa ce to kazniti.Lisandro je odlican igrac , neka na lijevom beku proba sa njim , od Acune i Taglafika ne moze losiji biti.Dva parmaka koja veze sa zivotom nemaju.

Danas ce biti svega , ocekujem da Hrvati odskoluju Belgiju.
Ono Belgijsko precjenjeno govedo bi trebalo biti u dzepu penzica Luke.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 01 dec 2022, 13:55

Kad igra Srbija ako prodju kao 2?
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.