Ma to je bila iskljucivo greska golmana, tesko da ce se ponovit. Ali onako izgledaju i igraju dosta dobro.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:59Tesko da je Gana bila rutinska pobjeda, da se onaj nije okliznuo bilo bi X negledajuci onaj penalforgempp je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:44Bit ću hrabar u prognozi i reći ću da to Portugal lagano rješava.![]()
Švica tanka u odbrani, vidjelo se tu dosta rupa protiv Srbije, bekovi prosjek obični, puše sa svih strana.
A Porugal dosad sve rutinski osim Koreje, doduše tu i nije igralo dosta igrača iz prvih 11.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
U sistemu ligaškog takmičenja si u osam kola prvenstva sa jednom pobjedom, 6 nerješenih i 1 porazom u najboljem slučaju u donjem dijelu sredine tablice, a možda i niže.napoleon72 je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:51Zasto bi bio los? I produzeci i penali su regularni, ako ih znas pucat ili imas dobrog golmana za njih, oslonit ces se na to i svjesno ici na penale. Englezi ih ne znaju sutat, da nije penala imali bi najmanje jedno finale SPa vise, jedan EURO u svojim vitrinama i jos jedno finale EURA. Al posto ne znaju, imaju kharinu.Rodju je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:35Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.
U 90 minuta nogometne igre, koliko regularna utakmica traje, u tih 8 utakmica samo jedna pobjeda i to
ova protiv simpatične, ali izuzetno naivne Kanade.
Finale i zasad četvrtfinale sa takvim saldom u zadnjih 8 utakmica.
Ne čini li se nekom, kako je posrijedi loš sustav natjecanja ?
Ja sam u velikoj dilemi šta misliti.
Van Gaal je 2014. isao na penale u 1/2 finalu i uveo Krula koji ih zna branit, usao u finale. Njemacka u 1/4 finalu 2006. isto, Lehmann proucavao kako argentinci pucaju i skinuo dva penala. Cak ima onaj legendarni video kad iz stucne vadi papiric prije suta Cambiassa, provjerava da li je dobro zabiljezio, i brani mu penal. Zamisli koja psiholoska.prednost nad igracem - stavis mu do znanja da znas gdje inace puca. Il ce ici na rizik pa gadjat kontra stranu, ili ce pucat u standardnu koju golman unaprijed zna. Penali mogu bit strasna taktika onom ko ih zna izvodit.
Da im malo popravimo rezultat i dodamo one 3 pobjede iz Rusije nakon 11 kola liga natjecanja i imamo 4 pobjede, 6 nerješenih i 1 poraz i nalaziš se čvrsto u sredini tablice, mjesto ili dva ispod plasmana u Ligu Europe, pod uvjetom da se takmičiš u ligama 5-ice.
Reći da neko gradi taktiku na penalima moram priznati, da još nikoga nisam čuo govoriti o tom.
2014 Nizozemska nije ušla u finale, nego je ispala na penale, kao i 1998.
van gaal jeste u polufinalu išao na penale ali prilično sam siguran da nije uveo krula, to je uradio tekmu prije u četvrtfinalu protiv moćne kostarike gdje je postavio debilsku taktiku.napoleon72 je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:51Zasto bi bio los? I produzeci i penali su regularni, ako ih znas pucat ili imas dobrog golmana za njih, oslonit ces se na to i svjesno ici na penale. Englezi ih ne znaju sutat, da nije penala imali bi najmanje jedno finale SPa vise, jedan EURO u svojim vitrinama i jos jedno finale EURA. Al posto ne znaju, imaju kharinu.Rodju je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:35Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.
U 90 minuta nogometne igre, koliko regularna utakmica traje, u tih 8 utakmica samo jedna pobjeda i to
Van Gaal je 2014. isao na penale u 1/2 finalu i uveo Krula koji ih zna branit, usao u finale. Njemacka u 1/4 finalu 2006. isto, Lehmann proucavao kako argentinci pucaju i skinuo dva penala. Cak ima onaj legendarni video kad iz stucne vadi papiric prije suta Cambiassa, provjerava da li je dobro zabiljezio, i brani mu penal. Zamisli koja psiholoska.prednost nad igracem - stavis mu do znanja da znas gdje inace puca. Il ce ici na rizik pa gadjat kontra stranu, ili ce pucat u standardnu koju golman unaprijed zna. Penali mogu bit strasna taktika onom ko ih zna izvodit.
malo je trenera od kojih mi se povraća, ali imam dva favorita: murinjo i van gaal
ovo ostalo si u principu u pravu
- napoleon72
- Kontakt:
Mislio sam na cetvrfinale a napisao polufinale, ugl mec sa Kostarikom. Ne kazem da je bilo cija taktika.od.pocetka da ide na penale, nego ako vec dodjes do produzetaka a imas dobrog golmana za penale ili si vjezbao penale, mozes probat zatvorit utakmicu i oslonit se na to.Rodju je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:04U sistemu ligaškog takmičenja si u osam kola prvenstva sa jednom pobjedom, 6 nerješenih i 1 porazom u najboljem slučaju u donjem dijelu sredine tablice, a možda i niže.
Da im malo popravimo rezultat i dodamo one 3 pobjede iz Rusije nakon 11 kola liga natjecanja i imamo 4 pobjede, 6 nerješenih i 1 poraz i nalaziš se čvrsto u sredini tablice, mjesto ili dva ispod plasmana u Ligu Europe, pod uvjetom da se takmičiš u ligama 5-ice.
Reći da neko gradi taktiku na penalima moram priznati, da još nikoga nisam čuo govoriti o tom.
2014 Nizozemska nije ušla u finale, nego je ispala na penale, kao i 1998.
A jbg, ne mozes poredit ligaski sistem takmicenja i ovo. U ligi imas 30+ utakmica, igras kuci i na strani, igras u razlicitim momentima u sezoni itd. Ovdje se sve svodi na jednu utakmicu i drugacija je priprema ekipe. Guardiola je najbolji trener na svijetu kad je ligaski sistem u pitanju, al ligu prvaka nije osvojio 11 godina vec, a vodio je strasne ekipe. Jednostavno mu ne godi ovaj sistem. Nekom drugom godi, Ancelotti s Realom ima jednu ligu al dvije LP, Zidane dvije lige al tri LP itd.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Jedan poraz u zadnjih 11 utakmica na SP, ja tako gledam a ti gledaj kako hoćeš.Rodju je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:35Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.jestamaji je napisao/la: ↑06 dec 2022, 09:17nije to mit, hrvati trče ko mahniti, ne znam čime su ušikani ali ovo je fascinantno!Madal je napisao/la: ↑06 dec 2022, 08:04
Prevelik mit se stvorio oko kondicije, drugi produzetak na kraju Hrvati stisnuli Japan i imali jedini sut u tom 2. produzetku. Al neko ovdje napisao Hrvati ne mogu trcati pa svi povjerovali.
Svakako da je bolje da se nije desila ta izmjena ali sta se koji qurac ima pljuvati tu. Meni je za pohvalu sto je tako javno priznao gresku i probao nesto drugo kad je vidio da ne ide.
pored gvardiola me to najviše kod njih impresionira. imam utisak da su tu još korak dalje nego 2018
audere est facere!
i to protiv strašne ekipe potpomognute sudijom!spursman je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:24Jedan poraz u zadnjih 11 utakmica na SP, ja tako gledam a ti gledaj kako hoćeš.Rodju je napisao/la: ↑06 dec 2022, 12:35Jedna malo drugačija vizura Hrvatske na zadnjih osam utakmica dvaju svjetskih prvenstava, 2018 i 2022.
Popitat će se Hrvatska i sa Brazilom, ne vjerujem da će im ono cirkuzanje proći protiv Hrvata. U principu prošlo im je samo protiv Koreje, koja im ni na koji način nije mogla isparirati, zato su je i razbili.
Srbija, Švica i Kamerun su im bili mnogo teži zalogaji, Srbi jer su ih mlatili, Švica jer taktički dobro stoje, a Kamerun je doduše bio i nebitan meč za njih ali svejedno nisu se proslavili.
E sad, gledam malo kladionice i vidim (makar trenutno) da su Brazilci protiv Hrvata veći favoriti nego li protiv Srbije ili Švicarske, što je smiješno.
Razumijem da je ovo ipak četvrtfinale, računica je takva da u grupi možeš i kiksati pa su zato kvote možda malkice veće nego što je realno, ali 1,40 na Brazil je ono baš potcijenjivanje protivnika
Srbija, Švica i Kamerun su im bili mnogo teži zalogaji, Srbi jer su ih mlatili, Švica jer taktički dobro stoje, a Kamerun je doduše bio i nebitan meč za njih ali svejedno nisu se proslavili.
E sad, gledam malo kladionice i vidim (makar trenutno) da su Brazilci protiv Hrvata veći favoriti nego li protiv Srbije ili Švicarske, što je smiješno.
Razumijem da je ovo ipak četvrtfinale, računica je takva da u grupi možeš i kiksati pa su zato kvote možda malkice veće nego što je realno, ali 1,40 na Brazil je ono baš potcijenjivanje protivnika

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Shategabri
- Kontakt:
Baš i nije smiješno.Raonffa je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:37Popitat će se Hrvatska i sa Brazilom, ne vjerujem da će im ono cirkuzanje proći protiv Hrvata. U principu prošlo im je samo protiv Koreje, koja im ni na koji način nije mogla isparirati, zato su je i razbili.
Razumijem da je ovo ipak četvrtfinale, računica je takva da u grupi možeš i kiksati pa su zato kvote možda malkice veće nego što je realno, ali 1,40 na Brazil je ono baš potcijenjivanje protivnika![]()
U KO fazi igraš max, dakle nema kalkulacija, kiks znači ispadanje.
Eto i sam si svjestan toga.
Na osnovu prikazanog i jedne i druge ekipe, to je itekako realno postavljanje stvari.
Koševo Zapad
- f0rest1946
- Kontakt:
Ajmo Rona ponovi ovo

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Shategabri
- Kontakt:
Nabio čovjek komplekse, tako da je razumljivoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.

A i stvar je percepcije.
Uzmi samo Maradoninu ruku i Henryjevu. Jedan je kralj, drugi šupak.
Koševo Zapad
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ma Maradona je zaslijepio krezubu masu jer je bio narkoman, pa se sitna marva poistovjetila s njim.Shategabri je napisao/la: ↑06 dec 2022, 14:01Nabio čovjek komplekse, tako da je razumljivoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.![]()
A i stvar je percepcije.
Velika je paralela izmedju narkomana - alkosa koji postanu navijacima dragi. Ne znam fkt zasto je prisutan taj fenomen.
⚜️~⚜️~⚜️
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Raja ga mrzi jer je bolesno egoističan i narcisoidan. Prošla tekma i pretjerivanje da li je njegov gol ili kolege. Doduše, dovoljno govori i to koliko ga vole saigrači. Opasno je počeo da pretjeruje i da se presserava, samo zato što njegov ego ne može da podnese to da njegovo već odavno prolazi, pa traži način da bude u centru pažnje.
- Felixians4
- Kontakt:
e,ovo je netko trebao istaknuti. netko da je sve najgore uradio i za primjer kako se ne smije za omladinu, deseci takvih u javnom životu pa i sportu su bili i ostali kraljevi,a brojne veličine koje karizmom ili ponašanjem ne plijene ili su iz nekog razloga antipatični,e njihove uspjehe i dosege se pokušava nipodaštavati raznim trikovima,a na osobnom planu za minorne stvari u odnosu na postupke prvo navedenih,ih se terorizira.Shategabri je napisao/la: ↑06 dec 2022, 14:01Nabio čovjek komplekse, tako da je razumljivoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.![]()
A i stvar je percepcije.
viva espana
Pronaći se u narkomaniji ili u egoistično narcističko kompleksaškoj ličnosti koja sa 37 nije preboljela dječije bolesti pitanje je sad
Vamos Šaćiri

Vamos Šaćiri

- f0rest1946
- Kontakt:
100%DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.

Njega mrze uglavnom navijaci propale BarceloneDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.
Isfrustrirani jer Ronaldo ima isti broj osvojenih ligi prvaka ko i njihov propali klub
- Meraak1921
- Kontakt:
Ma pusti to, ajmo Marokkkoooo makkkakkeeeDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2022, 13:57Mrziti Ronalda mogu samo ljubomorni i sitni ljudi.

Igrac u 38oj, kojem su na zalasku karijere osjetno "opale" vjestine, uz tek polovican doprinos u mnogim segmentima, zali na izmjenu te ne prestaje jamrati. Naravno sve to vidno narusava harmoniju i sklad svlacionice, sto se kasnije moze prenijeti na teren te unistiti timski duh.
Pao je nivo ispod zmijuna Angela.
Taman da ETH otjera United u drugu ligu, napravio je veliki posao nogiranjem ovog pizdeka.
Taman da ETH otjera United u drugu ligu, napravio je veliki posao nogiranjem ovog pizdeka.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Nije se zalio na izmjenuAsteriks je napisao/la: ↑06 dec 2022, 14:20Igrac u 38oj, kojem su na zalasku karijere osjetno "opale" vjestine, uz tek polovican doprinos u mnogim segmentima, zali na izmjenu te ne prestaje jamrati. Naravno sve to vidno narusava harmoniju i sklad svlacionice, sto se kasnije moze prenijeti na teren te unistiti timski duh.
Ronaldo explained what had happened after the game.
“What happened was before my substitution, the South Korea player told me to get off quickly,” Ronaldo was quoted by Reuters as telling reporters.
“I told him to shut up as he doesn't have that authority. There was no disagreement (with Santos)”.
Santos later agreed with Ronaldo’s version of events.
“I saw the interaction with Korean player, and I have no doubts about what happened," said the manager.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.